Kedvencelte 4

Várólistára tette 181


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Úgy jöttünk ki a moziból, hogy egész jó volt ez a film, aztán ahogy beszélgettünk róla, rájöttünk, hogy nem is volt olyan jó, mert hiányérzetünk maradt. Tulajdonképpen csak a színészek miatt kapott ennyi pontot, a történetben nincs ennyi…sajnos…
A film legnagyobb problémája, hogy túl sok érdekes szálat indít el, túl sok érdekes karakterrel, amit aztán nem dolgoz ki. Ott lógnak a levegőben a megválaszolatlan kérdések, mint Zeena előadásában, és nincs, aki felmutassa a táblát, hogy mi a válasz.
A főszereplő története ad egyfajta keretet a filmnek, de tulajdonképpen az ő múltja is megmagyarázatlan marad és akkor még nem beszéltem a többi fontosabb karakteréről, akik mind egytől egyig érdekes múlttal bírnak. Fú de jó sztorik voltak ebben a filmben és mind kidolgozatlan maradt: Pete története, a főszereplő múltja, a pszichológusnő, akivel „az élet történt”, a bíró, a milliomos kegyetlenségei… Sajnálom, mert megint olyan érzésem volt, hogy ebből olyan sokmindent ki lehetett volna hozni, de nem sikerült, pedig két és fél óra volt rá.

LoneWolf 

Abszolút a minimumon voltak az elvárásaim, de még így is sikerült elbuknia, hiszen Del Toro eddigi munkáinak viszonylatában ez bizony piszkosul gyenge lett. A sztori inkább egy Netflix minisorozat, mintsem mozifilm alapanyag, amit talán egy feszesebb vágással élvezhetőbbé lehetett volna varázsolni, de így rém unalmas és fölöslegesen vontatott lett az egész. Egyedül a kor hatásosan megragadott, borongós hangulata (a remek díszletek, illetve jelmezek együttese ereje) és Cate Blanchett aprócska, de annál ördögibb szerepe (spoiler) volt számomra igazán értékelhető, bár Rooney Mara-t is nagyon megkedveltem. (spoiler) Valamelyest bejött a költői, de nem teljesen váratlan végkifejlet is, viszont az említett pozitívumok sem menthették meg a filmet attól, hogy egy átlagon aluli csalódásként kerüljön a 2022-ben látott darabok listájára.

2 hozzászólás
Elmer 

Furcsa film, elindul egy vándorcirkuszos freakshow-horror szerűségű
vonalon, aztán egy bűnügyi film kerekedik belőle. Színészek nagyon klasszak, a Del Toro-világ szépen működik, dramaturgiailag is képes meglepetéseket okozni. Érdekelne, hogy vajon a Del Toro látta-e a Hanussent :) viszont két három jelenetet ki lehetett volna kapni belőle és akkor sokkal jobb lenne. De így is üdítő moziélmény volt.

kvázimozi 

Visszautasíthatatlan készítői és szereplőgárda, profi látvány és összetett történet, ami viszont kissé kiszámítható, de a gondos színészi és rendezői munka szerintem képes pótolni az emiatt esetlegesen elillant izgalmakat. A díszletterv, a kosztümök, a fényelés, mind magas minőségű, a zenét inkább csak kiszolgálónak éreztem, a film nélkül is önálló életet élni szerintem már nem lenne képes; összefoglalva, a sztori, az atmoszféra, a külcsín… ezeket nem érheti panasz.

Talán az egy-két félbehagyott történet-kezdemény, mint pl. az öreg mentalista Pete (David Strathairn) spoiler vagy Ezra (a zseniális Richard Jenkins) spoiler …és nagyon bíztam benne, hogy Zeena (Toni Collette) spoiler Stanton (Bradley Cooper) spoiler jól érthetően kommunikálta, színészi kvalitásait csillogatatván.

Végezetül pedig, ez volt az első olyan del Toro film, amiben a rendező legismertebb kézjegye, „a lény” ezúttal elmaradt spoiler Bár, igazság szerint, mégis volt egy hiánypótló szörnyecskénk: a kis Énoch spoiler kielégítő befejezést nyújtott, hatásosan kulminált a lassan feltekeredő történet, az időközben megismert karakterek és a remek alakítások metszetében. Szívesen újranézném a filmet, de csak mértékkel, mert nagyon sötét és szomorú; és őszintén, egyelőre magam sem tudom pontosan, hogy mégis mi hiányzott még belőle, de úgy érzem, hogy 7-8 csillagnál többet nem adhatok rá.
Ám akárhogyan is, ez lehet Guillermo egyik dobogósa.

julcseee 

Megtévesztő cim. Tömény dráma 2,5 órában. Hiába a sok nyerő név a szereplők között, nem érte meg a mozi :(

dulkap 

Lehet, hogy tele volt szimbolikával, amit én nem értettem vagy lemaradtam valami lényegi dologról, de nagyon hosszú és nagyon unalmas film volt. Maga a történet faék egyszerű (ami nem baj) viszont tele van érdekes karakterekkel, akikről azonban még a 2 és fél óra alatt se tudunk meg igazából semmit és tulajdonképpen semmi érdemleges nem történik a filmben. De a fényképezés szép volt.

Rhyme 

A hét csillag csak a hangulatért és a be nem fejezett történetszálakért. Amit, ha befejeznek, akár több csillag is lehetett volna. De legalább elgondolkodtat egy kicsit. Viszont így hatalmas hiányérzetem van és egy elpocsékolt ötletnek tartom. Mert ennél sokkal jobb lehetett volna ez a film. Megvolt a tökéletes szereplőgárda, rendező, zene, kiindulópont, karakterek, érdekes háttérsztorik. De az alap történet a gyenge pontja. Ami kár.

Melyviiz

Egyszerre féltem tőle és drukkoltam neki. Szerintem jó lett, igazi Del Toro film.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a cirkuszos sztorikat és nem vágynak sem nagy hentelésre sem kitalálhatatlan, hatalmas csavarokra. Chill film, hátradőlős easy-rider, de azért izgi. Egyetlen egy körmöm sem rágtam le, de nem is untam.
A képi világ szerintem szép, a helyszínek hangulatosak, a jelmezek és a sminkek gyönyörűek – az atmoszférában volt egy kis Bioshock utánérzésem. A zene fenomenális, nagyon eltalált! A színészek gyönyörűen játszanak, megtöltik a karaktereket személyiséggel (amire szükség is van, hiszen ennyi játékidőbe mintha nem fért volna bele az alaposabb kibontásuk? Lehet érdemes lesz majd a könyvet is elolvasni – fontolgatom!)
A mondanivalója szerintem helyén volt, nekem kifejezetten tetszett. Újra fogom nézni.

MrsAbbie

Elkezdtem a hivatalos Oscar-szezonomat. Van mit bepótolnom.
Azt sem tudtam mire megyek, csak, hogy jelölt, meg Bradley.
Aztán jött egy tökéletes trükk hangulat, egy Pillangó – cirkusz torzság, végül volt egy pillanat, amikor néhány pillanatot összeadva meghúztam volna 20 perccel az amúgy 2,5 órás filmet, s végül reméltem, hogy M levele igazzá válik, könnyeztem az apa látványánál-megtudtam volna, az okokat – ez iszonyúan hiányzott.., legalább egy gyermekkori jelenet, ami segít egy picit megérteni azt, ami esetleg segít nekem behelyezni. S végül, mert nekem nem rutinos filmnézőnek, jött egy érzés, amit az Élősködőknél éreztem, hogy aztamindenit, ez fog történni valahogy, de nem hiszem el! És igen..
Nekem és a 20 éves lányomnak tetszett, mi mindenképp ajánljuk megnézésre!
Na jó a csirkés jelenet fájt, azt nem néztem. És a vége felé Ezrat sem.
Oke, gyenge vagyok.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– What happened to you?
– Life. Life happened to me.

Corvus_CoRex 

Clem: Az emberek jó pénzt fizetnek, hogy valaki maguknál nyomorultabbat lássanak.

Pandalin 

– Szóval mit szólsz? Megbírkózol a feladattal?
– Uram…Én erre születtem.

Pandalin 

Stanton 'Stan' Carlisle: Mi történt magával?
Lilith Ritter: Az élet….az élet történt velem.


Hasonló filmek címkék alapján