Titokzatos folyó (2003) 160

Mystic River
138' · amerikai · dráma, thriller, krimi, rejtély 16

5 díj · 12 jelölés

Jimmy (Sean Penn), Dave (Tim Robbins) és Sean (Kevin Bacon) együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében. Soha semmi érdekes nem történt velük ezen a környéken mindaddig, amíg Dave élete különös fordulatot nem vett. Akkor még nem sejtették, hogy ez örökre megváltoztatja mindannyiuk életét.… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Sean PennJimmy Markum
Tim RobbinsDave Boyle
Kevin BaconSean Devine
Laurence FishburneWhitey Powers
Marcia Gay HardenCeleste Boyle
Laura LinneyAnnabeth Markum
Emmy RossumKatie Markum
Kevin ChapmanVal Savage
Adam NelsonNick Savage
Tom GuiryBrendan Harris

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Igazi Clint Eastwood hangulat.
A film maga lassú, tele drámával. Minden szereplő küzd a saját problémáival, valamint a fő szálat képező gyilkosság felderítése is folyamatosan jelen van.
Végig érztem rajta a feszültséget. A ki nem mondott gondolatok, az elejtett utalások és a sejtések, amik a lezárásig nincsenek kimondva.
Elég gyorsan sikerült ráhangolódni. Attól függetlenül, hogy nem egy gyors film, mégis végig izgalmasnak éreztem. Pedig tényleg mindenre hagytak időd, hogy kibontakozzon.
A hosszúsága miatt meggondolnám, hogy újra nézzem e. Illetve a fordulat már nem titok, így már inkább csak a dráma része marad.
Bátran tudom ajánlani annak, aki Clint Eastwood filmre vágyik. Nagy meglepetésekre nem kell számítani, de ettől még élvezetes lehet. :)

sipiarpi 

Még mindig jó film. Meg tudja viselni az embert, és film vége sem hoz teljes feloldozást, de ez nem is az a típus. Csak ajánlani tudom.

desertangelable 

Hát így megy ez falun, városon!
De jó, hogy újranéztem ezt a filmet, mert szinte csak egy momentumra emlékeztem belőle, pedig az egész filmre érdemes emlékezni!
Ez a film minden szempontból egy remekmű. Tökéletesen kétségek között tartja a nézőt egészen a végéig, emellett a színészi játék pedig annyira tökéletes, hogy képtelenség nem azonosulni a szereplőkkel. Sean Penn és Tim Robbins jogosan kaptak Oscart az alakításukért, mert egész egyszerűen hihetetlen, amit hoztak a szerepükben.
A film mondanivalója pedig egy akkor gyomros, amit még percekkel a végefőcím után is érez az ember.

2 hozzászólás
agi89

Hű-ha!

Elképesztett Sean Penn és Tim Robbins játéka.

Sean félelmetesen hitelesen adta át számomra a megtört szívű apa figuráját. Megkönnyeztem pár jelenetét.

És Tim… Ahogy a szemébe néztem… Grrrrr… Kirázott a hideg attól a reményvesztettségtől, fájdalomtól és őrülettől amit láttam.
Mindkét színész megérdemelten kapta meg ezért az alakításért az Oscar és Golden Globe díjat.

Újra kell nézzem. Muszáj lesz.

csartak

Ebben a filmben tök jó színészek vannak, és mindegyik nagyon jól játszik. Nekem a történettel volt egy kicsit bajom. A bevezető jelenet már eleve nyugtalanná tett. Aztán ahogy haladt a film, valami nagyobb csavart vártam. Nem voltam elégedett a végével. Valahogy az volt az érzésem, hogy nincs igazság a Földön.

Lunemorte 

Ezt a filmet talán 7 vagy 8 éve próbáltam először a férjemmel (akkor még csak barátommal) nézni, mert ő már látta korábban és neki bejött anno, viszont szóltak nekünk, hogy hangosan nézzük a Tv-t, én meg majdnem elaludtam rajta, úgyhogy kikapcsoltuk…
Évek óta fogadom magamnak, hogy majd megnézem egyszer, hát elérkezett a várva várt pillanat…
Elég jó színészeket válogattak össze ebbe a borús hangulatú filmbe, de a történet eléggé sablonos és nincs semmi különlegessége. Egy csomó ilyet láttam és olvastam már. Végig valami pluszt vártam, valami csavart. Azonban a várt hatás elmaradt és egyedül a színészek játéka szórakoztatott (megérdemelték az Oscart). Kicsit egyébként Kinges hangulatú, de semmi horrorisztikus nincs benne.
Körülbelül a film végén van egy kis plusz, de ennyi.

victoria_m997

Nagyon király. Vontatott, de nem unalmas. Hangulatos. Jó színészek, hangulat, érdekes történet, de a végén egy kicsit nagyobb csavart vártam, így csak egy jó kis krimi volt, hatalmas katarzis nélkül.

ananiila

Kicsit lassú, de jó film, szuper színészekkel.

Timi98 

Nagyon tetszett, imádom Lehane történeteit, főleg, hogy ezeket ilyen nagy sikerrel (és ilyen szuper színészekkel) viszik vászonra. Azt hiszem el kéne olvasni a könyvet is…


Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Rendet kell raknom a fejemben és aludni egy jó nagyot.

Lunemorte 

– Hitler anyja állítólag abortuszt akart, de meggondolta magát…

Lunemorte 

– Hálóruhában nem nézek ki az ablakon.


Hasonló filmek címkék alapján