Különvélemény (2002) 249

Minority Report
145' · amerikai · akció, sci-fi, thriller 16

0 díj · 2 jelölés

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom CruiseJohn Anderton
Max von SydowLamar Burgess
Colin FarrellDanny Witwer
Samantha MortonAgatha
Kathryn MorrisLara Anderton
Steve HarrisJad
Neal McDonoughFletcher
Lois SmithDr. Iris Hineman
Peter StormareDr. Solomon Eddie
Tim Blake NelsonGideon

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 36

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Nagyon jó az alapsztori és folyamatosan fenn tudják tartani a feszültséget. Fordulatos, izgalmas és nem laposodik el. Nagyon érdekelnek a jövőben játszódó történetek, mindig öröm ilyen jól sikerült disztópiákat nézni.

LoneWolf

Régóta az egyik kedvenc sci-fim, így kaptam az alkalmon, hogy újra megnézzem, mikor láttam, hogy ez megy a [Mozi+]-on. Az effektek talán kicsit megkoptak, de a bemutatott világ, a hangulat, a kézzel tapintható feszültség és a tökéletes szereposztás még mindig a székbe képes szögezni az embert. A történet lényegében egy egyszerű gyilkossági ügy, amivel a helyszínelők sorozatok tömegével árasztanak el bennünket, de annyira megdobja az egészet ez a futurisztikus környezet és a jelenleg nehezen elképzelhető, 'jóslat' alapú igazságszolgáltatás, hogy a mai napig a klasszikusok közt a helye.

csartak 

Eszembe jutott az a jelenet, amikor kiműtik a Tom Cruise szemét benne, na gondoltam jó régen láttam ezt a filmet, ideje újranézni.
Szeretem, érdekes ötletek vannak benne, persze mert Dick regényből van..

2 hozzászólás
Kemiviki 

Imádom! Annyira jó és annyira ötletes a történet! Klasszikus, azt kell mondanom.

KyKy

Ez is lemaradásom volt a környezetemben csak „kultfilm”-ként emlegetett listán, így tehát pótoltam, és azt kell mondjam, jól tettem, mert egész tetszett ez az alkotás. Tom Cruise nem épp a kedvenc színészeim egyike, nekem sokszor soknak tűnik a játéka, és valahogy „fellengzős arcberendezésűnek” tartom őt, de itt most nem volt zavaró, sőt, kifejezetten jól alakított.
Nagyon tetszett az alapötlet, érdekelt a vége is, lekötött az egész, és noha nagyjából azért ki lehetett találni, mi fog történni, ettől nem lett kevésbé izgalmas.
Érdekes elképzelés a jövőről különben, a kedvenceim a pók retinaszkennerek voltak… Bár nyilván nem értékelném őket annyira, ha épp azt csinálom, amit a filmben a delikvensek. :D

tomi0803

Hiába láttam, még mindig jó. Izgalmas a film is és a téma is, amit feszeget. Lehet egyszer rá kellene vennem magam, hogy Philip K. Dick-et olvassak, mert a legtöbb művéből készült film, amit láttam, tetszett.

Ancsúr 

Egy igazán nagyszerű film Tom Cruise főszereplésében. Néha kicsit már sok volt a versenyfutás John volt kollégáival, de máskülönben szerettem ezt a filmet. A film vége mindent vitt! Egy kicsit kiszámítható volt, de amúgy hatalmas csavar volt. :)

meseanyu

Általában szeretem a disztópiákat, ez is egy nagyon jó történet.

hankman

Elég régen láttam már ezt a filmet, ezért újra néztem pár éve és még mindig nagyon meg vagyok elégedve vele, az egyik kedvencem. Az elgondolás az orákulumokkal teljesen jó, maga az hogy mit jelent, hogy külön vélemény az is ötletes, a bűn cselekmény mögötte az is ki van találva, a történet vezetés magával ragad, az akció teljesen ott van, a sci-fis technologiai világ is ott van, pedig ez „csak” egy 2002-es film.
Meg vagyok elégedve vele.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján