Csúcshatás (2011) 279

Limitless
105' · amerikai · akció, sci-fi, thriller 16

0 díj · 1 jelölés

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos „intelligens gyógyszer”. Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli… [tovább]

angol · magyar

Képek 37

Szereposztás

Bradley CooperEddie Morra
Johnny WhitworthVernon Gant
Abbie CornishLindy
Robert De NiroCarl Van Loon
Robert John BurkePierce
T.V. CarpioValerie
Tomas AranaTan Coat
Anna FrielMelissa
Patricia KalemberMs. Atwood
Andrew HowardGennady

Kedvencelte 45

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Egy-két logikai buktatót leszámítva tetszett nagyon. Nekem is kellene egy ilyen pirula…

brena

Hetekig a hatása alatt voltam, zenéjét rongyosra hallgattam.

zsebibaba007

Bradley cooper eletem szerelme. A tobbiek mellett xD
A film nekem nagy kedvencem, a konyv is. Lekot, es ez pont eleg :)

Kingslayer 

Régebben láttam, nagyon tetszett, kivéve az, hogy amennyiben valaki ilyen szuper intelligenciára tesz szert, miért nem azzal kezdi, hogy épít egy házi labort, kielemzi és legyárt egy tonnát a cuccból…??? Továbbá hiába a pirula, zongorázni nem fog megtanulni annyi idő alatt, fizikailag nem fog menni, mert nem úgy fog megszólalni az a hang, ha nem tudja elég finoman irányítani az ujjmozgását, a gyors futamokról nem is beszélve. Azt gyakorolni kell, hogy a keze azt csinálja, amit ő akar.

1 hozzászólás
King_Diamond

Mindenképp érdekes a film története. Mondom ezt úgy, hogy előbb láttam a nem túl régi Lucy filmet, ami azért eléggé hasonló ehhez. Ha ezt látom hamarabb, lehet, hogy még jobban tetszett volna. Érdekes belegondolni, mi lenne, ha tényleg lenne egy ilyen szer, ami ezt teszi. Láttam, hogy ez is egy könyv alapján készült, valamint most láttam az IMDb-n, hogy idén lesz ebből egy sorozat is, amit elvileg szeptemberben kezdenek vetíteni. Mindenképp meg fogom majd azt is nézni, főleg, ha sokban kapcsolódik ehhez a filmhez, és a könyvet is el kéne olvasni majd valamikor. A színészek jók, Bradley Cooper és Robert De Niro nagyon jól játszanak, Abbie Cornish pedig gyönyörű nő (habár másik filmjét szerintem még nem láttam). A zenéje is jó volt, és a magyar hangokkal sem volt semmi probléma. Egyszer mindenképp ajánlatos megnézni, mert érdekes a története és a kivitelezés is jó.
8/10

Kontra_Judit 

Nagyon-nagyon tetszett, jobban, mint a könyv…napokig ki voltam tőle, pörögtem rajta. Lehet, hogy Bradley Cooper volt rám ennyire jó hatással :D

Rekuuu663 

Érdekes koncepció, pörgős. Sokáig gondolkoztam rajta mennyire menő cuccot toltak a filmben, aztán hogy „eltékozolták”…

StAngela 

Nos, még friss a filmélmény, így minden túlmagyarázás nélkül tudok nyilatkozni róla. :)
Személy szerint nekem kifejezetten tetszett a film témája. Egy bogyó, amitől az agykapacitásod 100 %-át ki tudod használni? Ki ne vágyna erre?! Bárki lehetsz, bármit elérhetsz. Eddie személyében sokan magukra tudnak ismerni (főleg az ihletvesztett művészek), így a főhős abszolút szerethető. Aztán jönnek az izgalmak, meg a buktatók és még mindig leköt a film. Bealudni rajta képtelenség, bár azt el kell mondjam, hogy nekem a pénzhajhászás része nagyon nem jött be. A végén csodáltam is, hogy nem maradt egyedül. Emiatt vontam le egy csillagot. Egyébként a sztori remek a kivitelezés pedig jól sikerült.

Mezei_Marcsi

Bevallom. Jobban tetszett a film mint a könyv. Teljesen más a vége.

Ditta 

Ez az egyik kedvenc filmem, rengetegszer láttam már, és bármikor újra meg tudom nézni.
A történet zseniális, egy tabletta, amitől az ember egyszerűen okosabb lesz. Ki ne szeretne ilyet? Persze mindennek ára van, így ez sem ennyire egyszerű. A kérdés inkább az, ki tud ezzel a lehetőséggel élni?
Nagyon jól összerakott film, Bradley Cooper pedig kiválóan játszik benne.
A filmet láttam először, és mivel rögtön kedvenc lett, ezért alap volt, hogy a könyvet is elolvasom. Ritka pillanatok egyike, de a könyv amiből a filmet készítették bizony alulmaradt a filmmel szemben. Úgy éreztem, hogy a filmben jobban megfogták a történet lényegét, és a film új befejezést adott a könyvhöz képest. A film befejezése a történetet számomra kerek egésszé tette, még a könyvet befejezetlennek érzem (és nem illik egy MDT/NZT-t szedőhöz:)).


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Eddie: Majdnem nyomot hagytam a világban. Most majd egy helyen hagyok nyomot. A járdán.

Corvus_CoRex 

Eddie: Rövid távon jó üzlet, de a hirtelen terjeszkedés gyorsan devalválná.
Kevin: Nem, van biztosíték!
Eddie: Agresszív túlterjeszkedés ellen? Nincs! Mert ilyen az ember. Mindig többet akarunk.

Pandalin 

Carl Van Loon: A képessége ajándék Istentől, vagy egy kósza spermiumtól, ördög tudja, hogy kinek köszönheti, de kapta. Nem szerezte. Nem tudja, amit én, mert maga még nem dolgozott meg érte. Kinyír minket a tehetségével, fitogtatja és elpazarolja, mint egy kamasz az örökségét. Magának nem kellett felmásznia a szamárlétrán, maga nem hajbókolt jótékonysági bálokon és nem vette feleségül a megfelelő ember lányát. Azt hiszi, hogy ezt mind átugorhatja? Nem kent meg, bájolt el vagy zsarolt meg senkit, hogy helye legyen az asztalnál. Nem tudja felmérni az ellenfeleit, mert sosem vetélkedett. Ne velem kezdje el!

Theana 

Eddie Morra: Nincs egyen öltöny. Ez nem a Mátrix.

Corvus_CoRex 

Eddie: Ez egy otthon? Az enyém biztosan nem. Hogy lehet így élni? Először arra gondoltam, hogy felgyújtom. De győzött a józan ész.

judybee 

Loon: Csak nem itt lakik?
Eddie: Hát, a spártaiak sem nagyon flancoltak.
Loon: Igaz, aztán rá is faragtak a végén.

judybee 

Loon: Higgadjuk le és beszéljünk újra!
Eddie: Fölösleges. Majd szavazzon!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján