Lucy (2014) 401

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét… [tovább]

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Scarlett JohanssonLucy
Morgan FreemanNorman professzor
Amr WakedPierre Del Rio
Pilou AsbækRichard
Analeigh TiptonCaroline
Paul ChanTaipei Surgeon
Choi Min SikMr. Jang
Julian Rhind-TuttThe Limey

Kedvencelte 61

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

sfox33 

Kicsit olyan érzésem volt mintha a Transcendence és Csúcshatás szerelemgyermeke lenne Lucy. Fura volt a tudománymegközelítése, pedig igazán élvezhető lett volna, ha komolyabb formát kap a közlése. Nekem elcsépelt és száraz volt, és dinamikátlan. Nem éreztem, hogy ez egy film, és szeretne kibontakozni, inkább egy megnyújtott filmvégének hatott.

Valentine_Wiggin 

Engem nagyon megragadott. Az elején nem hittem, hogy ennyire jó lesz, vannak azért problémák a megvalósításban, de a hangulata, a karakterkezelése nagyon tetszett. Mikor először láttam, sok hasonló témájú, világú filmet néztem meg (pl. a Transzcendenst), és így még nagyobb hatással volt rám.
Scarlett Johanssont kedvelem, mint színésznőt, és ez a szerep abszolút passzolt hozzá, különösen a film második felében, mikor Lucy kicsit érzéketlenebb, viszont sokkal racionálisabb karakterré vált, az első felében, a jóindulatú, de kissé butuska karaktert sokkal kevésbé tudta átadni. Morgan Freeman karaktere majdnem ugyanaz, mint a Transzcendensben, csak a gondolkodása sokkal nyitottabb, így nem volt meglepő, hogy ment neki a szerep. A mellékkarakterek igazándiból nem olyan lényegesek, nagyon a főhősnő fejlődésén van a hangsúly végig.
Amellett, hogy nagyon filozofikus, és nem hétköznapi problémát boncolgat, nem laposodik el, végig szórakoztató, feszültséggel teli film marad, néhol lassabb, szürreálisabb jelenetekkel. Én bátran ajánlom bárkinek, aki gondolkodni akar, és ezután kíváncsian várom Luc Besson legújabb rendezését is, kimondottan megkedveltem a munkáit.

8 hozzászólás
LoneWolf 

Túl sokat akart ez a film, de a tegnapi „Fear the Walking Dead” után már a fejemet fogtam, hogy ez is a drogtól indít. Mondjuk itt el is tudom képzelni, hogy a készítők éltek vele. Valami meghökkentő és „mindblowing” sci-fire számítottam, ehelyett azonban már az elején fölidegelt a sok időhúzás, meg a random bevágott képsorok, majd jött a tudományos bla-bla, ami valóban inkább csak elmélet, mintsem valóság. A sztori igyekezett magáról elhitetni, hogy valami nagy okosság rejlik mögötte a rengeteg szakszóval / kifejezéssel, azonban csupán az Akira, a Transzcendens és az Interstellarhoz hasonló agyzsibbasztó, idő + tércsavaros katyvaszt akart az arcunkba robbantani, mert az menő manapság. Képtelenség volt komolyan venni, főleg a Lucy és az ősember közti kis jelenet után, ami erőltetetten a Teremtés című festményt szerette volna modern felfogásban reprodukálni. A csillagokat ScarJo és az alapötlet kapja, egyébként pedig szemétrevaló darab sajnos…

AniTiger 

Oké… Én nem tudom, hogy ez mi volt, de Scarlett Johanssont nagyon szeretem és most is bírtam az akciójeleneteit. Morgan Freeman hozta a szokásos formáját, jó volt a sztoriban. Még az a rendőr csávó is szimpatikus jelenség, de mégis mi a fészkes francot néztem?

A látványvilág és az akciójelenetek tényleg tök jók voltak. Drukkoltam a bosszúért, izgultam azért, hogy ne törjék rájuk azt az ajtót, aztán a vége… A Johnny Deppes Transzcendessel egy napon láttam és lehet, hogy a két – valóságtól semmibe rugaszkodott – b.romság volt sok 1 napra, de én őszintén szeretem, ha van egy íve a történetnek, megyünk valahova és van lezárás.
Lezárás? Áh…
Egynek elment…

MrsCumberbatch 

Ha látni akarod, hogy csinálnak a világ egyik legérdekesebb témájából egy mocsok rossz filmet, főszerepben egy szörnyű tehetségtelen színésznővel, akkor ez a film pont neked való!

Tény és való az utolsó kb 10 perc rettentő látványos, de az utolsó 20 percben történő rettentő felesleges spoiler nagyon illúzió romboló volt… Ami még ezt a látványos 'utazást' is nagyon elrontotta….

Illetve értem én hogy ez az egész alapból nagyon gyorsan játszódott le a csajban de szerintem így összecsapni vétek volt.

Valcsa

Nos, ez a film nem pusztán rossz. Ez kérem szépen POCSÉK. Tökéletes iskolapéldája annak, hogyan kell egy amúgy jó ötletből lehetetlen sületlenséget kihozni. Hiába az egyébként szép képi világ, hiába a jó színészi alakítás, a lényeg úgy el lett rontva, ahogy csak el lehet…

Nagy elvárásokkal ültem le megnézni a filmet, számomra nagy csalódás is volt, sokkal-sokkal jobbra számítottam…
Az eleje jól indult (bár határozottan nem tetszettek a természetfilm-jelenetbevágások), teljesen elhittem, hogy ez végig ilyen izgalmas és pörgős lesz… Aztán a pörgés megmaradt, túlságosan is, az izgalom viszont elmaradt…
Szerintem nagy baromság, hogy ha az agyunk nagyobb részét használjuk ki, akkor képesek leszünk spoiler Az meg nem is biztos, hogy annyira jó lenne, ha tényleg ennyire zsenivé válna az ember, mert bár nem létezne többé olyan, hogy halál, mert minden betegségre megtalálnák pikk-pakk a gyógymódot, és az új szuperkütyük, amiket feltalálnának, sokat könnyítenének az életen, de akkor meg ott a túlnépesedés problémája… Ha csak nem sikerül azt is kitalálni az új zseniknek, hogy hogyan lehetne használatba venni egy másik bolygót is…
De ez, hogy spoiler ez szerintem egy orbitális nagy baromság. Attól, hogy vlkinek 100%-ra felmegy az agykapacitás-kihasználtsága, még nem lesz belőle szuperhős… -.- Az „istenné válást” viszont nem tartom lehetetlennek, bár nem épp ebben a formában, inkább úgy fogalmaznék, hogy „istenhez hasonlóvá válás”, mivel az ész segítségével rengeteg dologra képes már most is az ember, ha pedig még ennél 10szer okosabb lenne, félelmetes dolgokra lehet képes, elképesztő találmányokat hozhat létre, szóval ebből a szempontból érzem a végét jogosnak, és nem pedig úgy, ahogy a filmben ábrázolták spoiler
Egyszóval, akárhonnan nézem, tele van ez a film logikai buktatókkal, csupa kapkodás és belemagyarázás az egész, nevetséges módon tálalva, nem tudtam megszeretni… Pedig szerettem volna.
Akit zavar a logikátlanság, értelmetlenség, akkor inkább keressen más filmet.
Aki viszont a képi világáért nézi a filmeket, és nem kifejezetten az értelmük miatt (van ilyen?), neki kellemes kikapcsolódást nyújthat a Lucy.
Trailert ne nézzen senki a film megnézése előtt, mert olyan ügyesen vezetik vele félre a nézőt, mint annak a rendje. Én is totál bekajáltam az alapján, hogy a Lucy egy jó film lesz. Hát, nem lett…

1 hozzászólás
Lunemorte 

Mindenhol ott vagyok, csak vegyél észre! Bármire képes lehetsz, csak fejleszd az elmédet és higgy magadban! Üzenet a túloldalról.

1 hozzászólás
Ciccnyog

Ebből lehetett volna valami nagyon jó is. Nem lett. Kár érte.

sziromkiállítás

Felfoghatatlan témát dolgoz fel, ami egyben az ember egész életét végig kíséri. Az eredetisége, a szokatlansága, az, hogy ilyen nagy kaliberű dolgot próbál feldolgozni teszi ezt a filmet különlegessé. Nagyra nyílt szemekkel néztem végig, és közben elgondolkodtam rendesen.
Mégis, nekem nagyon kevésnek tűnt. Nem magával a filmmel volt a bajom, hanem azzal, hogy ennyire rövid volt. Ha egy picivel hosszabb lett volna, és nem sokkal, mert akkor nagyon elnyújtott lett volna, akkor ténylegesen az év filmje lett volna minden szempontból.

Rémálom 

Az alapötletben annyi potenciál volt – még ha tudományosan abszolút hihetetlen is –, de a közbe montázs meg a mély értelem erőltetése (főleg a felesleges természetfilm montázsokkal) úgy elrontotta a hangulatot. Inkább lett volna akció-thriller film és fókuszált volna a szórakoztató akcióra.


Népszerű idézetek

gwyneira

Mindent érzek. A teret, a levegőt, a rezgéseket, az embereket. Érzem a gravitációt, érzem ahogy forog a Föld, a testemből eltávozó hőt, ereimben a vért. Érzem az agyamat, a legmélyebb emlékeimet. Ahogy fájt a szám a fogszabályzótól és emlékszem, hogy milyen volt a kezed a homlokomon, amikor lázam volt. Emlékszem, ahogy a macskát simogatom és puha. (…) Emlékszem, milyen ízű a tejed a számban, a szobára, a folyadékra… Csak azt akartam mondani, hogy szeretlek titeket, és köszönöm a sok ezer csókot, amit még mindig itt érzek az arcomon.

2 hozzászólás
nikolettklement

We humans are more concerned with having than with being.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján