Az emlékmás (2012) 159

Total Recall
121' · amerikai, kanadai · akció, sci-fi, kaland, thriller, rejtély 16

0 díj · 1 jelölés

A Recall nevű cég valóságos emlékké változtatja az emberek álmait. Douglas Quaid gyári munkás is igénybe veszi a szolgáltatást. Bár szép és szerető felesége van, a férfi jelentkezik a vakációra, melynek során a program szerint egy szuperkém emlékeit kapja. Ám a rutinművelet közben probléma merül… [tovább]

magyar

Képek 16

Szereposztás

Colin FarrellDouglas Quaid / Hauser
Kate BeckinsaleLori
Jessica BielMelina
Bryan CranstonVilos Cohaagen
Bill NighyKuato
John ChoMcClane
Bokeem WoodbineHarry
Will Yun LeeMarek
Kaitlyn Leeb3 mellű nő
Ethan HawkeCarl Hauser

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Az eredeti Schwarzenegger-film megcsúfolása. Kár volt a pénzt kidobni rá.

TejesMasni

Nagyon tetszett ez a verzió is, akárcsak a régi. Ez is bekerült a kedvenceim közé. :) Remek akció film, izgalmas jelenetekkel és jó effektekkel. Szerintem a színészek is jól alakították a szerepeiket. Mindhárom főszereplő színészt (Colint, Kate-et és Jessicát) is kedvelem, tehetséges színészek. Számomra többször nézős, ha egy kis akcióra vágyom, biztos, hogy benne lesz a top 10-es listámban.

MrsCumberbatch 

Nagyon érdekes téma nagyon gyatra feldolgozása. Értem én, hogy a főhösünk nagyon zavart ember és ezzel, hogy a néző se tudja, hogy „akkor mosr mi vaaaan??” feszültséget kelt és kicsit a főhős helyébe kerülünk, hogy ő mit érezhet… De ettől függetlenül szerintem kicsit túlzás is ez a senki nem lehet biztos semmiben dolog…

csakb

Annyira lapos film volt, hogy elaludtam rajta, ami nálam nagy szó. A forgatókönyvön 12-en dolgoztak, talán ez volt az egyik baj.
Gyenge, és teljesen felesleges remake.

balagesh 

Én örülök, hogy elkészítették ezt a feldolgozást. 30 év alatt annyit fejlődött a technika, hogy sokkal valóságosabb és látványosabb sci-fi élményt lehetett kreálni. Az alkotókat ebből a szempontból nem illeti szemrehányás. Robothadsereg, robot kéjnők, maglev kocsik, digitális kijelzők minden utcasarkon, a virtuális valóság Mátrix-széke – volt itt minden, ami szinte már fel sem tűnik. Ez itt a legnagyobb baj egyébként: alig-alig mutat fel ez a film egyedi invenciót. A bolygón átfurakodó lift elég különleges, nagyszabású technikai eszköz, de éppen a monstrum volta miatt nem tudja felvenni az emlékezetességi versenyt az olyan aprósággal, mint a tenyérbe ültetett telefon. Talán ez az egyetlen elem, ami megragadt bennem. Az összes többi részlet alapján azt gondoltam, ez a film inkább szintetizálja és finomítja a filmtörténet sci-fijeiben felbukkanó különlegességeket, de azok kivitelezésében sem törekszik kirívó egyediségre. Sőt mintha a célja éppen a lehető legközönségesebb ábrázolás lenne. A szereplők feladata is hasonló lehetett: profin, feltűnősködéstől mentesen hozni a karaktereket. Semmi egyedi, semmi kirívó – értem én, hogy ettől szegényesnek tűnhet a film. Én azonban kifejezetten bírom ezt a csapatot, amit összehordott ide a szél. Jó volt őket együtt látni, jó volt végigkövetni a cselekményt, jó volt a kidolgozott sci-fi összetevőket megbámulni, jó volt ezt a profi, az egyediséggel kevésbé törődő akciófilmet látni, és az sem volt rossz, hogy közben egy-egy pillanatra vissza tudtam révedni a karcos és sok szempontból sokkal valóságosabb VHS-korszakra.

Hippoforaccus 

Hát, engem nem vett meg. Semmi izgalom, fapofával ültem végig az egészet.Semmi humor, nuku fordulat. Volt egy-két kikacsintás az eredeti filmre, de azoktól is inkább ez tűnik rosszabbnak.

ChöppMoly

Csak azt az elsőt, azt tudnám feledni, mindjárt sokkal jobban tetszene! Meg az eredeti novellát. Az inkább vicces volt, mint halálos. :)

Drucocu

Néztetek már úgy filmet, hogy annyira nem tudott lekötni, hogy közben ezernyi más dolgot csináltál, hogy ne unatkozz? Nálam nagyon ritkán fordul elő… Ez pedig a ritka alkalmak egyike volt.
A történet nagyon kreatív, egy csomó jó dolgot ki lehetne belőle hozni. De az egész egy nagy üldözés, semmi más. És én még mindig nem értem, mit néznek az emberek azon, hogy lődöznek, ugrálnak, autók ütköznek, futnak, futnak, jön a szakadék, hopp, megállnak. Nekem ez baromira nem élvezetes.
Szóval amikor üldözés volt, valami mást csináltam (kb. a film háromnegyedében), amikor a történet szálai tovább szövődtek, újra csatlakoztam. Még egyszer ennyit sem vagyok hajlandó megnézni belőle.

Coralie 

Az eredeti filmet nem ismerem, így nem volt viszonyítási alapom, de nekem nagyon tetszett! Jók ezek a csavarok, hogy nem lehet tudni, mikor mi a valóság és mi az, amit csak képzel. Colin Farrellt pedig biztos, hogy nem cserélném el Schwarzeneggerért! Jól állt neki ez a szerep. :)

Kemiviki 

De nem szeretem Colin Farrell képét :/
Viszont a film nem rossz. Kicsit néha lapos lett, de egy délutáni filmnek megfelelt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján