A menekülő ember (1987) 107

The Running Man
101' · amerikai · akció, sci-fi 16 !

Az ártatlanul elítélt Ben Richards kapitány kap egy utolsó lehetőséget: szabad prédaként részt vehet a „Menekülő ember” című élő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerBen Richards
Maria Conchita AlonsoAmber Mendez
Yaphet KottoWilliam Laughlin
Jim BrownFireball
Jesse VenturaCaptain Freedom
Richard DawsonDamon Killian
Erland van LidthDynamo
Marvin J. McIntyreHarold Weiss
Professor Toru TanakaSubZero
Mick FleetwoodMic

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Életem első disztópiája… Azt se tudtam törpeként, hogy létezik ez a szó, mégis baromira imádtam a filmet. :')

2 hozzászólás
GentleRain 

Újranézve is pont olyan élvezetes, mint amilyen annak idején elsőre volt. Schwarzenegger, akció, lövöldözés és komoly médiakritika egy filmben disztópiába csomagolva. Lehet, hogy idejétmúlt kissé, de én akkor is szeretem. A mondanivalója pedig még ma is aktuális, hiszen a mai napig butábbnál-butább műsorokkal fertőzik az embereket.

rocketdog 

Egy szokványos, egybites akciófilm Schwarzi bicepszeivel, idejétmúlt akciójelenetekkel a ’80-as évek stílusában LENNE, ha nem keverték volna hozzá a médiakritika szálat, így mondanivaló is akad. Csupán emiatt viszont nem biztos, hogy megéri megnézni, a Hálózat (1976) már mélyrehatóbban kivesézte ezt a témát.

balagesh 

Emlékszem a csalódottságra, a gyötrő unalomra, amit iskolásgyerekként éreztem. Már Terminatoron, Kommandón és Predatoron túl váratlan kincsnek tűnt a kölcsönkapott videokazetta. Erőltetettnek és műnek éreztem – már akkor is. Harminc-egynéhány évvel később is egyetértek magammal. (Bár tény, eddig engem még az új harcolos-kiesős filmek sem vonzottak be. De ez változhat, ha kicsivel több figyelmet szentelek nekik.) Ültem, és néztem a totálisan gagyi szereplőket, akik akkoriban sem állták meg a helyüket sem húsvér összemérésben, sem a képregényekhez viszonyítva. Médiakritikának tudok mindig örülni, de ez azért nem az a szint.
Az egyetlen öröm, hogy felfedeztem, ezt a filmet Starsky rendezte!

Kopaszkutya 

Nem biztos, hogy Arnoldot választottam volna erre a szerepre. King regényét sokkal jobban kedveltem, mint a filmet. Nem nagyon törekedtek rá, hogy megfelelően visszaadják a regény cselekményét. Egy átlagos akciófilmnek elmegy azért, sokat nem szabad várni tőle.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Nem is tudtam, hogy a tavalyi év ilyen zűrös volt az államokban :D
Valójában a jól megszokott sablonon alapul a film: Fogj egy embert, dobd be olyanok közé, akikl meg akarják ölni, és adj neki egy célt. Kész a film. Határozottan egyszer nézős, felejthető.


Népszerű idézetek

Amber Mendez: Akár kocsiban, akár repülőgépen utazom, mindig hányingerem lesz. Perceken belül le foglak okádni.
Ben Richards: Csak rajta. Ezen az ingen úgysem látszana meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján