A menekülő ember (1987) 55

The Running Man
101' · amerikai · akció, sci-fi 16

Az ártatlanul elítélt Ben Richards kapitány kap egy utolsó lehetőséget: szabad prédaként részt vehet a „Menekülő ember” című élő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerBen Richards
Maria Conchita AlonsoAmber Mendez
Yaphet KottoWilliam Laughlin
Jim BrownFireball
Jesse VenturaCaptain Freedom
Richard DawsonDamon Killian
Erland van LidthDynamo
Marvin J. McIntyreHarold Weiss
Professor Toru TanakaSubZero
Mick FleetwoodMic

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

AniTiger

Életem első disztópiája… Azt se tudtam törpeként, hogy létezik ez a szó, mégis baromira imádtam a filmet. :')

2 hozzászólás
LukeSkywalker 

Richard Bachman (Stephen King) egy hétvége alatt írt disztópiája két évtizeddel megelőzte mind korát, mind a később tiniknek készülő sci-fiket.
A belőle készült film, mint nagyjából minden, amiben a 80-as években Arnold Schwarzenegger szerepelt, kultuszmozivá vált. E sorok írója gyerekként felvette a Pro7, Sat1 vagy RTL német kábeltv csatornáról, mikor melyiken ment éppen, VHS kazettára, megnézte a Zupá Dickmans habcsókreklámokat és a Knorr “Essen mit Lust und Liebe” levesreklámokat, csak hogy újra láthassa a Running Mant németül. Ennyire szerettem, és most, 2019-ben is annyira szeretem, hogy a vadiúj 2 lemezes Blu-rayen nézem ikszedszerre. Mert dögös. Mert Harold Faltermeyer írta a menő elektronikus zenéjét. És mert Arnold a főszereplő, a macsó izomkolosszus, aki minden mondatból ezerszer idézhető frázist gyárt utánozhatatlan osztrák tölgyakcentusával. És nem utolsósorban azért, mert ahogy múlik az idő, hihetetlen módon egyre valóságosabb a filmben bemutatott disztópia. Ami enyhén szólva is riasztó.
Summa summarum: imádom.

Hippoforaccus 

Nem is tudtam, hogy a tavalyi év ilyen zűrös volt az államokban :D
Valójában a jól megszokott sablonon alapul a film: Fogj egy embert, dobd be olyanok közé, akikl meg akarják ölni, és adj neki egy célt. Kész a film. Határozottan egyszer nézős, felejthető.

Kopaszkutya 

Nem biztos, hogy Arnoldot választottam volna erre a szerepre. King regényét sokkal jobban kedveltem, mint a filmet. Nem nagyon törekedtek rá, hogy megfelelően visszaadják a regény cselekményét. Egy átlagos akciófilmnek elmegy azért, sokat nem szabad várni tőle.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Amber Mendez: Akár kocsiban, akár repülőgépen utazom, mindig hányingerem lesz. Perceken belül le foglak okádni.
Ben Richards: Csak rajta. Ezen az ingen úgysem látszana meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján