Az első bosszúálló (Marvel 5.) (Amerika Kapitány 1.) (2011) 741

Captain America: The First Avenger
124' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

0 díj · 6 jelölés

Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszuperálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében… [tovább]

angol

Képek 39

Szereposztás

Chris EvansAmerika Kapitány (Steve Rogers)
Hugo WeavingJohann Schmidt
Dominic CooperHoward Stark
Tommy Lee JonesChester Phillips
Hayley AtwellPeggy Carter
Toby JonesDr. Arnim Zola
Sebastian StanTél Katonája (Bucky Barnes)
David BradleyTower Keeper
Natalie DormerLorraine
Richard ArmitageHeinz Kruger

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

594 tag · 633 karc · Utolsó karc: 2021. április 13., 11:43 · Bővebben


Kedvencelte 182

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

pvik13 

Jaaj a Kapitány… :D Számomra maga a „Never give up” megtestesítője és persze a bátorságé és a hazaszereteté stb..Fuhh ha Marvel filmeket kéne néznem ellopnám hozzá Steve szövegét azaz:"Bírom én ezt egész nap" :'DD

Törpillaa 

Nagyon imádom ezt a filmet is, végig lekötötte a figyelmemet, és izgalmas volt. :-) ❤ Nagy rajongója vagyok a Marvel filmeknek, az összes hőst nagyon szeretem, és az Amerika Kapitány is a legnagyobb kedvenceim közé tartozik. :-) Szórakoztató, izgalmas, látványos, élvezhető, akciódús, nagyon jó alapsztori. A lövöldözős, verekedős, robbantós részek nagyon látványosak voltak, főleg a lassított részek azokat nagyon élveztem. spoiler Azok is nagyon látványosak voltak, egytől egyig. :-D spoiler Chris Evans is csodálatos pasi, annyira imádom, és szexi, annyira izmos… :-) ❤ Sebastian Stan is zseniális pasi, és szexi, őt is teljes mértékben imádom. :-) spoiler Johann Schmidt-et utálom Zolával együtt. :/ Pedig Schmidt nem is olyan rossz főgonosz, de nekem nagyon nem szimpatikus. De Peggy Carter ügynököt nagyon bírom, egy kemény belevaló csaj, és ha nem történt volna az, ami a legvégén spoiler Howard Stark is jó pofa volt, mint a fia is, és Chestert is kedvelem, meg Abrahamet is. :-) Megunhatatlan, utánozhatatlan, és az biztos, hogy még egy párszor újranézem, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

LyliaBloom

„Volt egy randim” – ez cuki volt <3

Jobban tetszett, mint vártam, élveztem, és imádtam az összefüggéseket a többiekkel.
De persze nem világos teljesen minden, ilyenkor szoktam öcsémet nyaggatni, hogy most mi van, mert ő képben van :)

15 hozzászólás
Charityy 

Nekem egyáltalán nem tűnt vontatottnak, pont tökéletes volt. Nem adagolták túl az akciót, jó volt a történetvezetés, na meg Amerika kapitány :) Tetszett, hogy habár külsőre megváltozott, belül még szinte ugyanaz maradt, egy aranyos kissrác.

3 hozzászólás
Samantha

Imádtam. Zseniális. Kedvencem lett.
Annyira megható számomra, hogy egy gyenge, kicsi, vékony emberből is lehet ugyanolyan hős, mint bárki másból. A film elején majd' megszakadt a szívem Steve-ért… Meg a végén is. :( Nem vagyok egy sírós fajta, de ennél a filmnél azért elmorzsoltam pár könnycseppet.
Több embert is megkérdeztem már, hogy mi a véleményük az Amerika kapitány első részéről, és majdnem mindannyian azt felelték, hogy unalmas. Nem értem, hogy hogy gondolhatják erről a filmről, hogy unalmas! Tele van akciókkal, egyáltalán nem vontatott, és még vicces is. Ideje lenne szerintem elgondolkodni az unalmas fogalmán.
Amerika kapitány… Hát, istenem, teljesen oda vagyok érte! Nagyon tetszett ez a bátor, önfeláldozó személyisége, még a filmekben is ritka az ilyenekkel találkozni.
Engem teljesen elvarázsolt ez a film, csodálatos, mindenkinek ajánlom!

christine 

Talán az alapötlet, talán a szereplők, de ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző. Bár imádom a vh. korában játszódó filmeket, meg az ilyen katonaszerelmeket, de ez… ez nagyon bejött. spoiler
Kíváncsian várom ennek a résznek a folytatását.
Ó.
És.
Bucky. <3

3 hozzászólás
Viktória_Erdei 

Az elején még nem annyira tetszett, de utána jött az akció. Nagyon szeretem a Marvel filmeket. Az a legjobb a filmben, hogy Amerika Kapitány lehet, hogy külsőre megváltozott, de még mindig ugyanaz az ember marad, aki addig volt.

moonchristal 

Érdekes, nagyon sokáig nem szerettem Amerika Kapitány karakterét, talán azért, mert a kor nem volt szimpatikus, amiben ez a film játszódik, talán azért, mert annak idején az első nézésem annyira felületes volt, hogy szinte semmit nem fogtam fel belőle. És talán azért is, mert túl komoly.
Mostanra viszont megkedveltem, már csak azért is, mert olyan fontos szerepe van a későbbiekben. Jó kis történet, izgalmas, érdekes szereplőkkel, és bár a humora nem a megszokott, de ettől eltekintve rendben van. Nem lesz a kedvencem továbbra sem, ha az összes bosszúállót vesszük, de már „barátok” vagyunk.

Andilány 

Azt hiszem nekem Amerika kapitány a kedvenc Bosszúállóm. Szeretem magát a karaktert is és szeretem ezt a filmet is. Tetszik, hogy nem a modern korban vagyunk és a történet, hogy hogyan is lesz Steve-ből Amerika kapitány. Jó, hogy Steve karaktere egy visszafogott, szerencsétlenebb figura, aki mégis önfeláldozó, okos és szerethető. Amerika kapitányként pedig pontosan ilyen marad.


Népszerű idézetek

Skylight

Steve: Készen állsz követni Amerika kapitányt a halál torkába?
Bucky: Dehogy. Azt a kisember Brooklynból, aki olyan hülye volt, hogy sose futott el. Én őt követem.

Horváth_Kata

Egy erős ember, aki mindig is ismerte az erőt, nem fogja eléggé tisztelni. De a gyenge tudja az erő értékét, és van benne együttérzés.

Dia9117

Steve: I thought you were dead.
Bucky: I thought you were smaller.

Zakuro 

Steve: Ha majd kiszálltam, forduljanak vissza és tűnjenek el innen!
Peggy: Maga nem parancsol nekem!
Steve: Nem a fenét! Kapitány vagyok!

Skylight

Bucky: Láthatatlan vagyok. Most én lettem te. Mint egy szörnyű álom.

Zakuro 

Schmidt: Bármit is hazudott Erskine, én voltam a legnagyobb sikere.
(S. letépi az arcát.)
Bucky: Rajtad nincs ilyen, ugye?

Zakuro 

Mozis bunkó: Nem tudod, mikor kell feladni, mi?
Steve: Bírom én ezt egész nap..


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján