One Punch Man (One Punch Man 1.) (2015–2015) 93

A történet főszereplője Saitama, a címadó One-Punch Man, avagy az Egy-Ütés Ember nevű szuperhős, akinek az évek során még a haja is kihullott, olyan keményen edzett azért, hogy hős lehessen. De ezzel végül olyan hatalmas erőre tett szert, hogy a nevének megfelelően képessé vált egyetlen ütéssel… [tovább]

Képek 15

Szereposztás

Furukawa MakotoSaitama (hang)
Ishikawa KaitoGenos (hang)
Yuuki AoiTatsumaki (hang)
Nakamura YuuichiMumen Rider (hang)
Kaji YukiSpeed-o'-Sound Sonic (hang)
Hayami SaoriFubuki (hang)
Yasumoto HirokiKing (hang)
Hatano WataruMetal Bat (hang)
Onosaka MasayaPuripuri Prisoner (hang)
Morikawa ToshiyukiBoros (hang)

További szereplők

One Punch Man (2015–2015)
Alkotó
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Madhouse

Kedvencelte 40

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A japánok válasza a szuperhősök térhódítására, ami egyben ki is figurázza a műfajt, ráadásul meglepően ötletesen teszi. Vicces, látványos, pörgős, de legfőképp egyszerű, mégis kellőkép szórakoztató a maga módján. Talán az utolsó részekre picit leült és túl sok lett az újonnan behozott karakter, (Ez mondjuk az összes shonen szériára jellemző) de még így is simán megérdemli a 9 csillagot. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akiket nem riasztanak vissza az erősen harcközpontú animék.

sirdavegd

Végre egy olyan shōnen manga és anime, ami szakít a műfajra jellemző „[mély hangon] majd én megmutatom béjbi mert én tudom az igazságot – [magas hangon] jaaaaj mégseee – [megint mély] de mégis” hullámzással, ami az egzisztencializmus posványába töppeszt bármilyen, amúgy többre érdemes történetet (lásd Accel World és Bleach fillerhegyeit). A One Punch Man ehelyett letisztult, főhősünk teszi a dolgát miközben a maga módján próbál megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Ez a letisztultság szépen átjön a grafikán is: Saitama mimikája csak a nagyon-nagyon badass esetekben lett felturbózva, amúgy egy tojás szemekkel és szájjal – Genos és a többi karakter kidolgozásához képest. A gegek pedig fantasztikusak: addig tréningezett míg kihullott a haja, az akció a szupermarketben és a növényleves :) .

flamepetals

Végül is jó volt, szórakoztató és kellően őrült, de nem igazán értem a nagy felhajtást körülötte. Remek paródia, és imádtam a lökött párost, ahogy a biciklis igazságosztót, és az öreget is. Az S szintű hősökből kicsit kevés volt. Szerintem simán lehetett volna kétszer ilyen hosszúra csinálni, és Genos kiborgját is belevenni a történetbe. Van egy pár elvarratlan szál, úgyhogy remélem lesz második évad.

2 hozzászólás
ladybird12 

Már a mangát is imádtam, de az anime is egy nagy plusz számomra. Remek kis humorbomba, ami még a borús napjaimon is jól jön.
Saitama a top kedvencem, itt is az ő alakítása legjobb. Szerintem nincs is más kedvenc. Vannak akiket birok (Genos), vannak akiket nem (Sweet Mask).
Nagyon szórakoztató egy anime.

Luki

A shonen műfaj tökéletesen eltalált paródiája, remek animációval tálalva. Francba, hogy ilyen rövid az évad, túl gyorsan bedaráltuk.

Mamuszy

Már nagyon régóta meg szerettem volna nézni, de mindig csak tologattam és tologattam az elkezdését, mint a legtöbb „mélységesen kedvelt” animének.
De annyira bánom, hogy ezt tettem már megint (mindig megbánom, sosem változatok rajta xd). Nagyon tetszett, sokat nevettem, néha megmurdelt egy-egy agysejtem, de ez így pont jó volt! :D
Én a grafikáját nagyon bírtam, az openingért oda vissza voltam (az ending sem volt rossz), a karaktereket menőnek találtam. Azt hiszem nemsokára kezdem is a második évadot! :3
Ideális anime ha valaki csak ki akarja kapcsolni az agyát!

Hippoforaccus 

Erre csak egy szó van: Zseniális!
Egy hő, aki azért állt be szörnyaprítónak, mert unatkozott. A munkája (a gonosz legyőzése) közben olyan dolgokon aggódik, hogy mikor lesz leárazás a boltokban, és hasonlók. Jó szándékú, de buta, mindeközben mérhetetlenül erős és gyors, akinek fogalma sincs mennyi jót tesz.
Ismétlem: zseniális sorozat. Nagyon jó humora van. Kiváló szatíra spoiler, és a rajzolás is klassz.

Khaos

Igen, igen, újra én leszek az, aki leszól egy sokak által nagyon szeretett animét. Sajnálom, de nekem ez a tömény baromság most nem jött be.

Riara

Az ilyen őrültségek miatt imádom én a japánokat. :D Saitama lett a kedvenc szuperhősöm, imádtam a hihetetlen erejét és azt a fénylő, érzelemmentes fejét. :DD


Népszerű idézetek

Everrie 

Műsorvezető: Vajon mi lehet a tömeges szúnyoginváziónak az okozója ebben az évben? Kérdezzük meg Mr. Kafetch-t, aki egy szúnyogszakértő és számos könyvet írt már a témában.

Mr. Kafetch: Köszönöm, hogy itt lehetek. Nos, egyből a lényegre térnék. Ezek a szúnyogok egy teljesen új faj egyedei. Magyarán, nem tudok semmit sem.

Műsorvezető: Kifelé!

Damien_Lambert 

Saitama: A mindent elsöprő erő… unalmas dolog.

Damien_Lambert 

Genos lerombolja az épületet.
Saitama: Hé… mi volt ez így hirtelen?
Genos: Tessék? Úgy véltem ez a módszer lesz a leggyorsabb és a legeredményesebb.
Saitama: Az lehet, de… Biztos készültek egy csomó mindennel. Ez nem volt szép tőled.

Ross

GENOS: So this is the House of Evolution.
SAITAMA: One, two, three, four, five, six… Looks like it's about eight stories high.
[Genos blows up the whole building]
SAITAMA: What was that all of a sudden?
GENOS: Yes, I decided it would be most efficient to destroy them all in one swoop.
SAITAMA: Well, that's true, but we could have at least seen what the bad guys had in store for us. That was kind of mean.

chickette 

Crablante: From one set of lifeless eyes to another, I'll let you go.

1. évad 1. rész – A legerősebb ember
rapchee 

Mumen Rider: Justice Crash!!!

1. évad 9. rész – A rendíthetetlen igazság

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján