BoJack Horseman (2014–2020) 33

Ismerd meg a 90-es évek legkedveltebb sitcom alakját – 20 évvel később. Bojack Horseman a „Horsin' Around” sikeres tévésorozat sztárja volt. A Hollywoodban élő, problémás és színes pulóvereket viselő Bojack karrierje azonban már befellegzett. Azon igyekszik, hogy ismét sikeres legyen, ezért… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

Will ArnettBoJack Horseman (hang)
Amy SedarisPrincess Carolyn (hang)
Alison BrieDiane Nguyen (hang)
Aaron PaulTodd Chavez (hang)
Paul F. TompkinsMr. Peanutbutter (hang)
Stanley TucciHerb Kazzaz (hang)
J. K. SimmonsLenny Turtletaub (hang)
Rami MalekFlip McVicker (hang)
Olivia WildeCharlotte Moore (hang)
Henry WinklerHenry Winkler (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

dontpanic

Azt hiszed, egy bugyuta rajzfilm-sitcom, fura állatlényekről, tetszetős szinkrongárdával, aztán rájössz, hogy karakterépítésben, koherens és értelmes cselekményfűzésben, egyszerre intellektuális, de mégis könnyed humorban és mélyen emberi momentumok ábrázolásában kenterbe veri a modern televíziós produkciók jelentős hányadát.

snowden

A Bojack Horseman egyszerre irtó szórakoztató és elgondolkodtató sorozat. A humora szerencsére távol áll a Family Guy-féle kreténebb cuccoktól, kreatív poénkodások mennek végig, millió popkulturális utalással. De azért tény, hogy kell neki adni egy kis időt. Valahol a 4-5. rész körül megtalálja azt az egyedi hangvételt, amit aztán csúcsra is járat a következő évadokra. Nehezen tudnék választani a jobbnál jobb jelenetei közül (talán a legcoolabb a 2. évados hajós hazaút volt, de persze ott van még a Radcliffe-es vetélkedő is).

A humora mellett működik még a folytonosan építkező sztorija is, ami nagyon fordulatos, pillanatok alatt hatalmas váltások követik egymást, de ezeket általában elég jól előkészítik a forgatókönyvírók, szóval abszolút logikus minden. Szerintem főleg a karaktereivel emelkedik a legjobbak közé: a szereplők remekül vannak megírva, mindegyikükkel könnyen lehet azonosulni. Bojack egy elfelejtett TV-sztár, egy igazi szemétláda, aki valahol nagyon mélyen tényeg változtatni akar az életén, de aztán mindig elszúrja; Todd egy meg nem értett zseni, Mr. Peanutbutter kibírhatatlan örök optimista.. hosszasan lehetne folytatni a sort, a mellékszereplők is mind-mind királyak.

Ami még fontos: nem egyszer nagyon mély témákat képes megpendíteni a sorozat, az egész felér egy önismereti tréninggel, ilyesmit eddig nem is nagyon láttam, 25 percben meg főleg nem. Kár volna kihagyni.

A főcíme amúgy verhetetlen: https://www.youtube.com/watch…

Ms_Mississippi

Most vagyok fejeztem be a negyedik évadot és egyszerűen imádom. Az első pár rész nekem nyögvenyelős volt, de sokfelé hallottam, hogy időt kell neki adni, és de jól tettem! Piszok jó kis sorozat. Hiába az állatok és az állatos viccek, egy komoly sorozat, összetett cselekménnyel és erős drámával, és bátor megoldásokkal.
Az első pár évadban a szokásos felosztás volt, mindenki kapott egy kis részt az epizódból, a harmadik és a negyedik évadra pedig már bemertek nagyon különleges részeket is vállalni például 3/4, mikor BoJack a vízalatti városban eltéved, fantasztikusan visszaadta az a rész, hogy milyen érzés lehet külföldön elveszni. Szerencsére még sosem fordult velem elő (elég jól beszélek angolul és kötök mindig utasbiztosítást), de azért egy olyan félelem, ami szerintem mindenkiben ott van. Teljesen egyedül, nem tudod magadat megértetni, nem fogadják el a te pénzed nem értik, hogy mit akarsz. Másik nagy kedvencem a 4/9 volt, ami pedig egy fontosabb mellékszereplő visszaemlékezése, imádtam, ahogy játszottak a ténnyel, hogy ezek csak emlékek, és bizony érzelmi behatás alatt állnak.


Népszerű idézetek

Dorki

BoJack: What is wrong with me?

Ana: BoJack, don't do this. Don't fetishize your own sadness.

Dorki

BoJack: See, Sarah Lynn, we're not doomed. In the great grand scheme of things, we're just tiny specks that one day be forgotten. So, it doesn't matter what we did in the past, or how we'll be remembered. The only thing that matters is right now, this moment, this one spectacular moment we are sharing together. Right, Sarah Lynn?

csartak 

BoJack: Most mihez kezdjek?
Diane: Ez a gond az élettel, nem? Vagy tudod, mit akarsz, és nem kapod meg, vagy megkapod, amit akarsz, aztán meg nem tudod, mit akarsz.
BoJack: Őrület.
Diane: Aha.
(S1E12)

csartak 

BoJack Sarah Lynn-nek: Apró porszemek vagyunk a világűrben, amit egy nap elfelednek. Nem számít, amit tettünk, vagy hogyan emlékeznek ránk. Csakis a most számít. Ez az egy látványos pillanat, amit együtt élünk át.
S3E11

Dorki

Captain Peanutbutter: Mr. Peanutbutter… What did Nana Peanutbutter always say?

mindketten: „Always take every opportunity that comes your way because opportunities are like sneezes from God, and when God sneezes, you can't say 'God bless you' to God, so instead you have to take the opportunity. I'm cold. Will you pass me that blanket?”

Mamori

Mr. Peanutbutter: And it's an even sweeter treat to be played by my good amigo, dare I say.. best amigo?
Bocack: You daren't.

Dorki

Diane: There's no such thing as „bad guys” or „good guys.” We're all just… guys… who do good stuff sometimes and bad stuff sometimes. And all we can do is try to do less bad stuff and more good stuff, but you're never going to be good. Because you're not bad.

nyulacskalma

BoJack: Yeah. Everyone loves a male feminist. It turns out, the problem with feminism, all along, is it just wasn't men doing it. We're much less shrill.

Diane: Yeah, this is truly a great day for women everywhere…

csartak 

Cuddlywhiskers: Időnként a saját boldogságunkkal kell törődnünk.
Diane: Ezt nem gondolja kicsit önzőnek?
Cuddlywhiskers: Nem tudom mit mondjak. Boldog vagyok, életemben először, és nem fogom emiatt ostorozni magam. Sokáig tart elismerni, mennyire nyomorult is vagy valójában, és még tovább, hogy ráeszmélj: nem kell így lennie. Előbb mindent fel kell adnod, hogy rálépjél a boldogsághoz vezető útra.
S3E3


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján