BoJack Horseman (2014–2020) 76

Ismerd meg a 90-es évek legkedveltebb sitcom alakját – 20 évvel később. Bojack Horseman a „Horsin' Around” sikeres tévésorozat sztárja volt. A Hollywoodban élő, problémás és színes pulóvereket viselő Bojack karrierje azonban már befellegzett. Azon igyekszik, hogy ismét sikeres legyen, ezért… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

Will ArnettBoJack Horseman (hang)
Amy SedarisPrincess Carolyn (hang)
Alison BrieDiane Nguyen (hang)
Aaron PaulTodd Chavez (hang)
Paul F. TompkinsMr. Peanutbutter (hang)
Stanley TucciHerb Kazzaz (hang)
J. K. SimmonsLenny Turtletaub (hang)
Rami MalekFlip McVicker (hang)
Olivia WildeCharlotte Moore (hang)
Henry WinklerHenry Winkler (hang)

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Nadja_Blue

Bármilyen idétlennek is tűnik az alapkoncepció, a többi modern animációs sorozathoz hasonlóan a kezdeti könnyed, humoros hangvétel szép lassan, amint megszerettük a szereplőket és a világot, átfordul egy nagyon is kemény, elgondolkodtató sorozattá. Komoly traumákkal, küzdelmekkel foglalkozik, gyásszal, depresszióval, és pont azért tud ilyen kérdéseket feszegetni, mert animációs sorozatról van szó. Megéri végignézni.

1 hozzászólás
dontpanic

Azt hiszed, egy bugyuta rajzfilm-sitcom, fura állatlényekről, tetszetős szinkrongárdával, aztán rájössz, hogy karakterépítésben, koherens és értelmes cselekményfűzésben, egyszerre intellektuális, de mégis könnyed humorban és mélyen emberi momentumok ábrázolásában kenterbe veri a modern televíziós produkciók jelentős hányadát.

snowden 

A Bojack Horseman egyszerre irtó szórakoztató és elgondolkodtató sorozat. A humora szerencsére távol áll a Family Guy-féle kreténebb cuccoktól, kreatív poénkodások mennek végig, millió popkulturális utalással. De azért tény, hogy kell neki adni egy kis időt. Valahol a 4-5. rész körül megtalálja azt az egyedi hangvételt, amit aztán csúcsra is járat a következő évadokra. Nehezen tudnék választani a jobbnál jobb jelenetei közül (talán a legcoolabb a 2. évados hajós hazaút volt, de persze ott van még a Radcliffe-es vetélkedő is).

A humora mellett működik még a folytonosan építkező sztorija is, ami nagyon fordulatos, pillanatok alatt hatalmas váltások követik egymást, de ezeket általában elég jól előkészítik a forgatókönyvírók, szóval abszolút logikus minden. Szerintem főleg a karaktereivel emelkedik a legjobbak közé: a szereplők remekül vannak megírva, mindegyikükkel könnyen lehet azonosulni. Bojack egy elfelejtett TV-sztár, egy igazi szemétláda, aki valahol nagyon mélyen tényeg változtatni akar az életén, de aztán mindig elszúrja; Todd egy meg nem értett zseni, Mr. Peanutbutter kibírhatatlan örök optimista.. hosszasan lehetne folytatni a sort, a mellékszereplők is mind-mind királyak.

Ami még fontos: nem egyszer nagyon mély témákat képes megpendíteni a sorozat, az egész felér egy önismereti tréninggel, ilyesmit eddig nem is nagyon láttam, 25 percben meg főleg nem. Kár volna kihagyni.

A főcíme amúgy verhetetlen: https://www.youtube.com/watch…

zeana 

Zseniális, minden perce arany. Ilyen mély karakterkidolgozással és trauma ábrázolásokkal baromi régen találkoztam. Animált színes-szagos állatfigurákról beszélünk és mégis mélyen átérezhető az összes karakter személyisége és élete, ami bámulatos. Nagyon ütős, nagyon egyedi. Nem szórom két kézzel a tizeseket, de ez bizony 10/10.

Ms_Mississippi

Most vagyok fejeztem be a negyedik évadot és egyszerűen imádom. Az első pár rész nekem nyögvenyelős volt, de sokfelé hallottam, hogy időt kell neki adni, és de jól tettem! Piszok jó kis sorozat. Hiába az állatok és az állatos viccek, egy komoly sorozat, összetett cselekménnyel és erős drámával, és bátor megoldásokkal.
Az első pár évadban a szokásos felosztás volt, mindenki kapott egy kis részt az epizódból, a harmadik és a negyedik évadra pedig már bemertek nagyon különleges részeket is vállalni például 3/4, mikor BoJack a vízalatti városban eltéved, fantasztikusan visszaadta az a rész, hogy milyen érzés lehet külföldön elveszni. Szerencsére még sosem fordult velem elő (elég jól beszélek angolul és kötök mindig utasbiztosítást), de azért egy olyan félelem, ami szerintem mindenkiben ott van. Teljesen egyedül, nem tudod magadat megértetni, nem fogadják el a te pénzed nem értik, hogy mit akarsz. Másik nagy kedvencem a 4/9 volt, ami pedig egy fontosabb mellékszereplő visszaemlékezése, imádtam, ahogy játszottak a ténnyel, hogy ezek csak emlékek, és bizony érzelmi behatás alatt állnak.


Népszerű idézetek

Dorki

BoJack: What is wrong with me?

Ana: BoJack, don't do this. Don't fetishize your own sadness.

David_Lakner 

Todd: Nem csinálhatod ezt. Nem csinálhatsz szemétségeket, hogy aztán utáld magad, mintha ez helyre is hozná az egészet. Jobbnak kell lenned.
BoJack: Tudom, és sajnálom, jó? Részeg voltam, és ott volt a stressz az Oscar-kampány miatt, de már vége, és…
Todd: Nem. BoJack, hagyd abba. Te vagy mindaz, ami nem stimmel veled. Nem az alkohol, a drogok, nem a rémségek, amik történtek veled a munkában, vagy a gyerekkorodban, hanem te. Te vagy az.

3. évad 10. rész – It's You
csartak 

BoJack: Most mihez kezdjek?
Diane: Ez a gond az élettel, nem? Vagy tudod, mit akarsz, és nem kapod meg, vagy megkapod, amit akarsz, aztán meg nem tudod, mit akarsz.
BoJack: Őrület.
Diane: Aha.

1. évad 12. rész – Később
Haspók 

One Day You're Gonna Look Around And You're Going To Realise That Everybody Loves You…But Nobody Likes You. And That's The Loneliest Feeling In The World.

Haspók 

Not understanding that you’re a horrible person doesn’t make you less of a horrible person.

Haspók 

Same thing that always happens. You didn’t know me and then you fell in love with me. And now you know me.

Haspók 

“It’s not about being happy, that is the thing. I’m just trying to get through each day. I can’t keep asking myself ‘Am I happy? ‘ It just makes me more miserable. I don’t know If I believe in it, real lasting happiness, All those perky, well-adjusted people you see in movies and TV shows ? I don’t think they exist.”

Everrie 

Bojack: You think everything is this nefarious scheme. Most of the bad shit that happens in this world isn't because of wicked plots and machinations. It's just because we're all a bunch of stupid, hungry, horny little goons just grabbing at shit, hoping it'll press that little button in our brain that says „Okay, you're happy now.” That's not an „abuse of power.”

6. évad 12. rész – Xerox of a Xerox
2 hozzászólás
Everrie 

Mr. Peanutbutter: Tell me what it's like to be Diane.
Diane: Okay. When you're Diane, you can live with your whole life like it's a puzzle, put together from the pieces of different sets.
Mr. Peanutbutter: Like a crossover puzzle?
Diane: Exactly. Your whole life is full of these pieces that don't quite fit.
Mr. Peanutbutter: Sounds like a hard puzzle.
Diane: But at some point, you start to think it's you. You're the piece that doesn't quite fit. And you spend so long with that feeling that, the feeling becomes your home. And it can be jarring when you discover one day that you suddenly don't feel that way anymore. At first, you don't trust it but then, gradually, you do.

6. évad 14. rész – Angela
David_Lakner 

BoJack: Látni anyámat olyan, mint látni egy Terrence Malick-filmet. Tízévente el lehet viselni, de annál gyakrabban idegesítő.

4. évad 5. rész – Thoughts and Prayers

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján