BoJack Horseman (2014–2020) 107

Ismerd meg a 90-es évek legkedveltebb sitcom alakját – 20 évvel később. Bojack Horseman a „Horsin' Around” sikeres tévésorozat sztárja volt. A Hollywoodban élő, problémás és színes pulóvereket viselő Bojack karrierje azonban már befellegzett. Azon igyekszik, hogy ismét sikeres legyen, ezért… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

Will ArnettBoJack Horseman (hang)
Amy SedarisPrincess Carolyn (hang)
Alison BrieDiane Nguyen (hang)
Aaron PaulTodd Chavez (hang)
Paul F. TompkinsMr. Peanutbutter (hang)
Stanley TucciHerb Kazzaz (hang)
J. K. SimmonsLenny Turtletaub (hang)
Rami MalekFlip McVicker (hang)
Olivia WildeCharlotte Moore (hang)
Henry WinklerHenry Winkler (hang)

További szereplők

Kedvencelte 99

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Már nagyon régóta várólistás volt, most tudtam rá időt szakítani rá, elég gyorsan ledaráltam ezt a hat évadot kevesebb mint két hét alatt, egyszerűen nem tudtam abbahagyni mert nagyon kíváncsi voltam, de közben pedig néha levitt az életről így kicsit nehéz volt nézni de egyszerűen muszáj volt néznem.
Magáról a sorozatról, az elején nem gondoltam volna hogy ennyire összetett, fontos témákat dolgoz fel és kb a valóéletről szól. Elgondolkodtató, rettentően szomorú, de közben mégis vidám és magával ragadó sorozat lett. A szereplőkben pedig nagyon magunkra is lehet ismerni. Szeretem benne hogy minden szereplőt árnyékoltak.
Kedvenc szereplőm igazából úgy mondva nem lett, mindegyiküket szeretem és közben mégis utáltam.
Hatalmas élmény volt, sokat lehet tanulni a sorozatból, az animációja is szerintem nagyon jól néz kis. Én bátran ajánlom megnézésre.
https://pa1.narvii.com/6196/a995c0413ed1ca34fb2bb082734…
https://i0.wp.com/64.media.tumblr.com/57d29a9b5201a6180…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

Nadja_Blue

Bármilyen idétlennek is tűnik az alapkoncepció, a többi modern animációs sorozathoz hasonlóan a kezdeti könnyed, humoros hangvétel szép lassan, amint megszerettük a szereplőket és a világot, átfordul egy nagyon is kemény, elgondolkodtató sorozattá. Komoly traumákkal, küzdelmekkel foglalkozik, gyásszal, depresszióval, és pont azért tud ilyen kérdéseket feszegetni, mert animációs sorozatról van szó. Megéri végignézni.

1 hozzászólás
dontpanic

Azt hiszed, egy bugyuta rajzfilm-sitcom, fura állatlényekről, tetszetős szinkrongárdával, aztán rájössz, hogy karakterépítésben, koherens és értelmes cselekményfűzésben, egyszerre intellektuális, de mégis könnyed humorban és mélyen emberi momentumok ábrázolásában kenterbe veri a modern televíziós produkciók jelentős hányadát.

snowden

A Bojack Horseman egyszerre irtó szórakoztató és elgondolkodtató sorozat. A humora szerencsére távol áll a Family Guy-féle kreténebb cuccoktól, kreatív poénkodások mennek végig, millió popkulturális utalással. De azért tény, hogy kell neki adni egy kis időt. Valahol a 4-5. rész körül megtalálja azt az egyedi hangvételt, amit aztán csúcsra is járat a következő évadokra. Nehezen tudnék választani a jobbnál jobb jelenetei közül (talán a legcoolabb a 2. évados hajós hazaút volt, de persze ott van még a Radcliffe-es vetélkedő is).

A humora mellett működik még a folytonosan építkező sztorija is, ami nagyon fordulatos, pillanatok alatt hatalmas váltások követik egymást, de ezeket általában elég jól előkészítik a forgatókönyvírók, szóval abszolút logikus minden. Szerintem főleg a karaktereivel emelkedik a legjobbak közé: a szereplők remekül vannak megírva, mindegyikükkel könnyen lehet azonosulni. Bojack egy elfelejtett TV-sztár, egy igazi szemétláda, aki valahol nagyon mélyen tényeg változtatni akar az életén, de aztán mindig elszúrja; Todd egy meg nem értett zseni, Mr. Peanutbutter kibírhatatlan örök optimista.. hosszasan lehetne folytatni a sort, a mellékszereplők is mind-mind királyak.

Ami még fontos: nem egyszer nagyon mély témákat képes megpendíteni a sorozat, az egész felér egy önismereti tréninggel, ilyesmit eddig nem is nagyon láttam, 25 percben meg főleg nem. Kár volna kihagyni.

A főcíme amúgy verhetetlen: https://www.youtube.com/watch…

zeana 

Zseniális, minden perce arany. Ilyen mély karakterkidolgozással és trauma ábrázolásokkal baromi régen találkoztam. Animált színes-szagos állatfigurákról beszélünk és mégis mélyen átérezhető az összes karakter személyisége és élete, ami bámulatos. Nagyon ütős, nagyon egyedi. Nem szórom két kézzel a tizeseket, de ez bizony 10/10.

Gagauz

Ami kivételesen tetszik, hogy ezek a karakterek bármennyire is abszurdak, mégis előbb utóbb egy régi ismerősre, barátra, kollégára ismerek bennük.
Mélyen emberi.

Ms_Mississippi

Most vagyok fejeztem be a negyedik évadot és egyszerűen imádom. Az első pár rész nekem nyögvenyelős volt, de sokfelé hallottam, hogy időt kell neki adni, és de jól tettem! Piszok jó kis sorozat. Hiába az állatok és az állatos viccek, egy komoly sorozat, összetett cselekménnyel és erős drámával, és bátor megoldásokkal.
Az első pár évadban a szokásos felosztás volt, mindenki kapott egy kis részt az epizódból, a harmadik és a negyedik évadra pedig már bemertek nagyon különleges részeket is vállalni például 3/4, mikor BoJack a vízalatti városban eltéved, fantasztikusan visszaadta az a rész, hogy milyen érzés lehet külföldön elveszni. Szerencsére még sosem fordult velem elő (elég jól beszélek angolul és kötök mindig utasbiztosítást), de azért egy olyan félelem, ami szerintem mindenkiben ott van. Teljesen egyedül, nem tudod magadat megértetni, nem fogadják el a te pénzed nem értik, hogy mit akarsz. Másik nagy kedvencem a 4/9 volt, ami pedig egy fontosabb mellékszereplő visszaemlékezése, imádtam, ahogy játszottak a ténnyel, hogy ezek csak emlékek, és bizony érzelmi behatás alatt állnak.


Népszerű idézetek

Haspók 

“It’s not about being happy, that is the thing. I’m just trying to get through each day. I can’t keep asking myself ‘Am I happy? ‘ It just makes me more miserable. I don’t know If I believe in it, real lasting happiness. All those perky, well-adjusted people you see in movies and TV shows ? I don’t think they exist.”

Dorki

BoJack: What is wrong with me?

Ana: BoJack, don't do this. Don't fetishize your own sadness.

David_Lakner 

Todd: Nem csinálhatod ezt. Nem csinálhatsz szemétségeket, hogy aztán utáld magad, mintha ez helyre is hozná az egészet. Jobbnak kell lenned.
BoJack: Tudom, és sajnálom, jó? Részeg voltam, és ott volt a stressz az Oscar-kampány miatt, de már vége, és…
Todd: Nem. BoJack, hagyd abba. Te vagy mindaz, ami nem stimmel veled. Nem az alkohol, a drogok, nem a rémségek, amik történtek veled a munkában, vagy a gyerekkorodban, hanem te. Te vagy az.

3. évad 10. rész – Te vagy
csartak

BoJack: Most mihez kezdjek?
Diane: Ez a gond az élettel, nem? Vagy tudod, mit akarsz, és nem kapod meg, vagy megkapod, amit akarsz, aztán meg nem tudod, mit akarsz.
BoJack: Őrület.
Diane: Aha.

1. évad 12. rész – Később
Szeszj 

Ez az élet dilemmája: vagy tudod, mit akarsz, és nem kapod meg, vagy megkapod, amit akarsz, aztán nem kell.

Haspók 

One Day You're Gonna Look Around And You're Going To Realise That Everybody Loves You…But Nobody Likes You. And That's The Loneliest Feeling In The World.

Szeszj 

Every day it gets a little easier… But you gotta do it every day — that’s the hard part. But it does get easier.

2. évad 12. rész – Ez a hajó elment
Haspók 

Not understanding that you’re a horrible person doesn’t make you less of a horrible person.

Haspók 

Same thing that always happens. You didn’t know me and then you fell in love with me. And now you know me.

Szeszj 

Nem mondok nemet az embereknek, mert azt akarom, hogy mindenki kedveljen


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján