A szív hídjai (1995) 87

The Bridges of Madison County
135' · amerikai · dráma, romantikus 12

0 díj · 3 jelölés

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Clint EastwoodRobert Kincaid
Meryl StreepFrancesca Johnson
Annie CorleyCarolyn Johnson
Victor SlezakMichael Johnson
Jim HaynieRichard Johnson
Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Clint Eastwood nem csak remek színész, hanem zseniális rendező is. Rengeteg érzelem volt a filmben, mégsem volt egy percig sem érzelgős vagy kínos. Elnézést kérek a kivételektől, de szinte hihetetlen, hogy egy férfi ennyire érzi, mik lakozik egy női szívben, illetve hogy hogyan gondolkodna nagyon sok nő egy ilyen helyzetben. Brian Molko énekelte, hogy „A heart that hurts is a heart that works”. De vajon mennyit bír ki az a szív? spoiler

3 hozzászólás
Lunemorte

Francesca akár a barátnőm is lehetne, szívesen teázgatnék vele és merengenék a múlton…Fájt nagyon az egész film, én valahogyan egészen máshogy cselekedtem volna a nő helyében…

axi

Tegnap este néztem meg, de még mindig a hatása alatt vagyok. Elég erősen belemarkolt a szívembe és szorongatta. Dráma a javából. Zseniális volt mind a színészi játék (azok a pillantások, azok az apró mozdulatok, Meryl Streep nézése Clint Eastwood szottyadt testére…), mind a végkifejlet, a mi lett volna ha kérdések… hatással volt rám.

1 hozzászólás
Little_Monster 

Életem első filmje, amire határozottan emlékszem, hogy mennyire felzaklatott. Úgy álltam neki még zsenge kamasz koromban, hogy ha egy dolgot nem fogok a film közben csinálni, az a sírás. Már majdnem vége is volt, büszke voltam magamra, és akkor jött a lámpa előtt álló autós jelenet. Engem ennyire filmes jelent korábban még nem viselt meg, így nem is tudtam napirendre térni felette még egy egész délutánon keresztül. Csak bőgtem, mint a kisgyerek, akitől elvették a játékát. Azóta nem néztem meg az egész filmet egyben, mert félek, mi lenne a végére velem, nem vagyok rá büszke, de pici női szívem nagyon megtépázza Meryl dilemmája, és az egész jelenetben tanúsított színészi játéka, jelenléte. Azt hiszem, itt szerettem belé (nem csak én).

darkfenriz

A biztos családi együttélés, nyugalmas élet avagy a szürkeségből kitörő, kalandvágyó, nem tudni mit hoz a jövő típusú élet. Valakinek kell a pörgés, vágyik rá, de mégsem képes otthagyni szürke, de megszokott életét. És van, aki megáll a híd közepén…

Tini_98 

Ez egy szép szerelmes történet, és nem több. Csak Clint Eastwood miatt néztem meg és meg is érte érte. Nagyon jól alakított benne (szerintem), igaz szerintem ő inkább a westernekbe való, mert abban a világban nagyon jól mutat. De itt is jó volt.
Én személy szerint szeretem az építészetet és a hidakat, egyszerűen csodálom őket. A film címe az, hogy 'A szív hídjai', oké azt értem, hogy hiába van EGY híd a film úgymond középpontjában mégsem arról szól ugye hanem a lélekhidakról (vagy valami ilyesmikről). És én ezt meg is értem és tetszik is az ötlet. De ugyan kérlek, van az az egy híd amihez folyton kijárnak és minden egyes alkalommal elmondják, hogy milyen szép, hát én ezt a szépséget nem látom abban a hídban. Úgy néz ki mintha gyorsan csak odacsesztek volna valamit és az egy híresen szép híd. Ezt sosem fogom megérteni. Persze ez nem a film hibája, de emiatt ezen járt az agyam, ezen bosszankodtam az egész film alatt. És ez azért sokat vett el a filmnézési élményből. Igaz ez főként önhibám, nem a filmé.

piciszusz 

Romantikus, imádom Merylt meg minden, de ez a film valahogy nem jött át.


Népszerű idézetek

Honey_Fly 

Robert Kincaid: The old dreams were good dreams; they didn't work out but I'm glad I had them.

2 hozzászólás
Honey_Fly 

Robert Kincaid: Things change. They always do, it's one of the things of nature. Most people are afraid of change, but if you look at it as something you can always count on, then it can be a comfort.

Honey_Fly 

Francesca: I had thoughts about him I hardly knew what to do with, and he read every one. Whatever I wanted, he gave himself up to, and in that moment everything I knew to be true about myself was gone. I was acting like another woman, yet I was more myself than ever before.

Honey_Fly 

Francesca: Robert, please. You don't understand, no-one does. When a woman makes the choice to marry, to have children; in one way her life begins but in another way it stops. You build a life of details. You become a mother, a wife and you stop and stay steady so that your children can move. And when they leave they take your life of details with them. And then you're expected move again only you don't remember what moves you because no-one has asked in so long. Not even yourself. You never in your life think that love like this can happen to you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján