Kedvencelte 56

Várólistára tette 265


Kiemelt értékelések

tonks

Ahogy sejtettem, egy gyönyörű film volt, belesajdult a szívem, de minden így volt jó.
Saoirse Ronan valami csodálatos volt végig.

Update: újranézve is annyira csodálatos, könnyekig ható, pedig nem szoktak az ilyenek annyira megérinteni.

Chriss 

Nagyon szép film, és teljesen át tudtam érezni. A honvágyat, mikor idegen országban élsz, és teljesen egyedül érzed magad. Én is átéltem. Írországban eddig egyszer jártam, de azóta mindig visszahúz a szívem. Fogok még menni, ebben biztos vagyok. Ezért nem tudom eldönteni, hogy ez a film számomra most happy end vagy sem. Mivel elfogult vagyok kicsit, és mivel már átéltem az ír csodát, az óceán melletti hosszú sétákat, az ír városok romantikáját… én képtelen lennék ezt lecserélni Amerikára. Tudom, hogy Ellist más okok vezérelték, más dolgok miatt ment ki. De visszatérhetett, és… spoiler Szerettem ezt a filmet. Sok ismerőst felfedezem a mellékszereplők között is :) De a legjobb mégis Saoirse Ronan és Domhnall Gleeson volt :)

Meryl

Nem igazán értem a negatív kritikákat, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy nekem nagyon tetszett, ennek a fő oka, hogy áttudtam érezni Eilis helyzetét és érzelmeit. Aki megélte már ezt a fajta érzelmi ingadozást két oldal/fél között, az tudja szeretni ezt a filmet. Nagyon jól bemutatja, hogy egy bevándorlónak milyen erős érzelmekkel kell magát felvértezni, ha újra élni szeretne és nemcsak vegetálni.
A film első felében újra fellángolt az írek és az ír kultúra iránt a rajongásom. Régen borzasztóan szerettem a zenéjüket is, amikor a férfi énekelt a filmben.. nekem is könnybe lábadt a szemem még ha nem is értettem miről szól.
Tonyra kicsit haragudtam, hogy „kierőszakolta” a spoiler Ez nem volt szép tőle. Ettől függetlenül nagyon szerettem és megkedveltem :)
Jimet csak sajnálni tudtam, mint Eilis anyját és Roset is. Viszont azt csodáltam, hogy Eilisnek volt bátorsága ezeket a döntéseket meglépni ezekkel a személyekkel kapcsolatban.
Mrs. Kehoe és a lányok akik nála laktak pedig örök kedvencek lesznek :D borzasztó a személyiségük, de nagyon viccesek. :D Főleg amikor a házi néni a szeleburdiságról papol és majd megfulladnak a nevetéstől :D
Így azt mondanám ez a film inkább azoknak fog tetszeni akik érzelmesek és azoknak kevésbé akik kicsit „szőrös szívűek” :)

5 hozzászólás
Nihilchan 

Nagyon hangulatos film. Saoirse Ronan gyönyörű és tehetséges, imádom őt nézni és remekül állt neki ez a szerep. Igazából nem túl eseménydús vagy cselekményorientált a történet, ezért biztos vannak, akik unják. Én szerettem, hogy lassan csordogáltunk előre a filmben. Nekem ez a fajta honvágy nem ismerős, de nagyon könnyen át tudtam élni Eilis által. Ugyanakkor nem hiszem, hogy tartósan maradandó élménnyé erősödne bennem; szerintem csak a hangulatára fogok emlékezni. Ó, és még valami: Mrs. Kehoe asztalánál vacsorázni maga lehet a pokol. Egy napig sem bírnám ennyi cserfes nő között.

Sister 

Szép és könyvhű adaptáció. Hozza a könyv hangulatát: helyenként szomorkás, keserédes, de ettől vált olyan megkapóvá. A főszereplő lány, Saoire Ronan tökéletes Eilis volt. Már a borító alapján tudtam, hogy telitalálat, de a filmben is végig éreztem. A zenéje is csodás, a fényképezés, a ruhák… A vége pedig igazán felemelő, örültem, hogy Eilis meghozta ezt a döntést. Épp ideje volt már.

abby 

Elég régen voltam már úgy moziban, hogy a filmről kifelé jövet teljesen elégedett voltam a látottakkal. A Brooklyn után viszont ezt történt, alapból végig mosolyogtam az egész filmet és az itt-ott felhangzó nevetésekből ítélve a mozis társak is hasonlóan kellemesen szórakoztak. Van egyfajta bája az egész történetnek, ami teljesen magával ragad és a témáját tekintve érdekes látni, hogy hogyan változik a főhősünk az adott körülmények között. Nem egy tipikus csöpögős/cukormázas förmedvény, de nem is túldramatizált.
A színészeket tekintve Saoirse Ronan még mindig nagyon semleges számomra, az Oscar jelölését nem igazán értem, egyáltalán nem kiugró az alakítása, jól idomul a filmhez, de semmi extra. A srácokat értékelve Emory Cohen kellemes meglepetés, Domhnall Gleeson-t meg hiába kedvelem, kicsit kezdem unni, hogy lassan nincs film amiben ne lenne ott. Az abszolút kedvenc egyébként Julie Walters volt, egek, azok a szövegek és ahogyan előadta őket, zengett a terem a nevetéstől ahányszor megszólalt.

Fummie

Egy általános problémával foglalkozik, csak épp az ötvenes évekbe helyezve, és noha nulla kémiát éreztem a szereplők között (főleg Saoirse Ronan volt nagyon semmilyen nekem, ezért Oscarra jelölni enyhe túlzásnak érzem, láttuk már jobb szerepben is), de a film maga tetszett.

3 hozzászólás
Kija 

Én többet vártam ettől a filmtől, valahogy nekem olyan semmilyen lett ez az egész, ettől függetlenül nem rossz, de sokkal többet kilehetett volna hozni a történetből. Saoirse Ronant én egy nagyon tehetséges színésznőnek tartom, de Eilis szerepében úgy érzem nem igazán találta a helyét és egy-két jelenet kivételével nagyon szürke és semmilyen maradt a karaktere. Nekem hiányzott a filmből, hogy lássam ahogy Eilis elkezd barátokat találni és jobban beleszokik a környezetébe és a nagy szerelem is igen laposnak érződött számomra. Emory Cohen és Saoirse Ronan között ugyanis egyáltalán nem repkednek a szikrák és inkább közönyt éreztem közöttük, mintsem a mindent megváltoztató szerelmet, persze van egy-két cuki jelenetük, de nekem ez sem tudta megtörni a jeget. Az előzetesek és a marketing ezen felül erősen arra épített, hogy a film középpontjában egy szerelmi háromszög lesz, ahol a lánynak a két fiú közül kell választania és ezzel együtt a maradás és menés kérdését is ezzel kell majd eldöntenie, a filmben ezzel szemben nem kérdés, hogy mi az egyetlen helyes válasz Eilis számára, mert már az elutazása előtt eldönti, hogy mit akar, így spoiler. Mindentől függetlenül a kosztümök, a film képi világa és a zene nagyon jók és az azok a jelenetek, ahol a film eltalálja, amit el kell találnia nagyszerűek, csak tényleg az szomorít el, hogy ennél ez sokkal jobb lehetett volna.
Amúgy nem értem, hogy miért nem tudtak találni egy olasz amerikai srácot Tony szerepére, ha a többi szerepre sikerült ír színészeket kiválasztani, ez engem kicsit irritált.

nattyreach

Hát… a film közben átgondoltam, miért lehetett vízízű a vacsora mellé evett paradicsom.
Mivel láttam beharangozni, miféle filmről van szó – tehát nem annyira jófajtáról –, nem lepődtem meg. Azért sem, mert a trailer szinte minden fontosabb pontot elspoilerezett spoiler. Senkinek se ajánlom ezért a trailer megtekintését.

A film története röviden: spoiler

Ami menti a filmet többé-kevésbé, az a honvágy és beilleszkedés bemutatása. Ez egész ügyes volt a 3/4-énél lévő megbicsaklást leszámítva. Bár kevesen olyan szerencsések, hogy ennyi pártfogójuk akad, és mindenki segíti őket. spoiler Így nem is olyan nehéz kibírni a messzeségben.

De sajnos beilleszkedés ide, kosztümök meg frizurák oda, a filmmel kapcsolatban érzett fő érzésem még mindig a düh, és az se Vipera Kelly felé irányul. spoiler Amit Eilis leművel a film közepétől, kész botrány.

spoiler

Fúúú. Pedig majdnem jó volt. Majdnem.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

A honvágy is olyan, mint a legtöbb betegség. Kezdetben meggyötör, aztán majd elkapja valaki más.

Pandalány

A szeleburdiság a nyolcadik halálos bűn.

katy_swartz 

-Szóval szeretsz?
-Igen! De most már más ne kérdezz.Ne gyere a Dodgers drukker gyerekeinkkel.
-Miért talán Yankees drukker gyerekeket akarsz?
-Tony, kérlek.

Ashtray_Heart

You’ll feel so homesick that you’ll want to die, and there’s nothing you can do about it apart from endure it. But you will, and it won’t kill you. And one day, the sun will come out, you might not even notice straight away – it’ll be that faint. And then you’ll catch yourself thinking about something or someone who has no connection with the past. Someone who’s only yours. And you’ll realize that this is where your life is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján