Sabrina (1954) 84

1 díj · 1 jelölés

A Sabrina elbűvölő, humoros és Hollywood legnagyobb csillagaival tündököl. Humphrey Bogart, Audrey Hepburn és William Holden a főszereplői ennek a Hamupipőke történetnek, melyet a neves filmes, Billy Wilder (Alkony sugárút, Van, aki forrón szereti) rendezett.
Bogie és Holden a hipergazdag… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Audrey HepburnSabrina Fairchild
Humphrey BogartLinus Larrabee
William HoldenDavid Larrabee
Walter HampdenOliver Larrabee
John WilliamsThomas Fairchild
Martha HyerElizabeth Tyson
Joan VohsGretchen Van Horn
Marcel DalioSt. Fontanel báró
Marcel Hillairea professzor
Nella WalkerMaude Larrabee

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

krlany 

A film kedves, bájos, aranyos, és a legfőbb, hogy vicces… de a karakterekkel volt bajom. Nem a megformálásukkal, hanem a papíron létezőkkel. Van egy naiv csitri, aki spoiler Egyszerűen nem hiszem el neki. A forgatókönyv, a forgatókönyv… És az is béna, hogy a kutyája csak akkor kerül elő, ha utazik… Viszont a színészek játéka nagyon jó!

2 hozzászólás
Kitticica

Billy Wilder klasszikusa egy nagyon aranyos, bájos történet, egy kedves, naiv főszereplőnővel. Egyetlen bajom volt a filmmel, hogy egyik karaktert sem sikerült megkedvelnem, még Sabrinát sem. A rajongását nem értettem meg és a későbbi döntéseit sem, David természetesen nagyon irritált, Linus egy fokkal kevésbé. Ami viszont a film mellett szól, hogy Holden, Bogart és Hepburn színészóriások és minden percben üdítő őket nézni, Billy Wilderről pedig szintén ódákat tudnék zengeni. Természetesen az új Sabrina a nyomába sem érhet ennek.

Bogas 

Az hagyján, hogy romantikus, de vicces! Igazi klasszikus romkom.

Evelena

A fekete-fehér filmek egyik nagyja. Az örök kedvenc filmes idézetem is ebből a filmből való. Minden egyes újranézés alkalmával elvarázsol. Hangulatos történet, esti randevúk, táncok, szerelmek filme ez, ahol nem árt vigyázni a pezsgőspoharakkal. Audrey Hepburn tündököl ebben a filmben, amint megjelenik a vásznon, minden tekintet rá vetül. Édes nosztalgiázás. :) Bátran ajánlom mindenkinek.

Shauna

Vegyesek az érzelmeim a film kapcsán, mert végtelenül aranyos a története és bizonyos szintig elfogult vagyok, mert Audrey Hepburnt és Humphrey Bogartot nagyon szeretem, de be kell valljam, hogy nem igazán jó film a Sabrina.
A karaktereket nem igazán értettem, leginkább a butuska és naiv főszereplőt Sabrinát nem… A viselkedésük irracionális volt és ezt a hirtelen jött szerelmet sem éreztem igazinak, bár az tény, hogy nagyon aranyos volt együtt Sabrina és Linus.
A film nagy erőssége az maga a képi világ. Egyes képek, jelenetek csodálatosan gyönyörűek, magával ragadóak voltak.

KyKy

Audrey Hepburn méltón és megérdemelten van a csúcson még mindig! Beismerem, hogy nem sok filmet láttam tőle, azokat is kisebb, fiatalabb koromban, és így felnőtt fejjel nézve az ő munkásságát, teljes mértékig megértem, miért imádja őt ennyi ember. Szenzációs művésznő, csodálatos és különleges megjelenéssel.
Ennek a filmnek én a Harrison Fordos verzióját láttam még kislány koromban, és nem is egyszer, ugyanis anyukám egyik kedvenc filmje, így szinte már kívülről tudom a szövegét, és meg is lepett, hogy a réginek és az újnak még sokszor a párbeszédei is ugyanolyanok voltak. Jó élmény volt, jó volt a film is, szeretem a történetét (még ha túlságosan is mesebeli), ajánlom minden reménytelenül és végtelenül romantikus emberkének, mert az imádni fogja ezt is, de szerintem az újat is. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján