A legnagyobb showman (2017) 290

The Greatest Showman
105' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi, musical 12

1 díj · 4 jelölés

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő… [tovább]

angol
magyar

Képek 75

Szereposztás

Hugh JackmanP. T. Barnum
Zac EfronPhillip
Rebecca FergusonJenny Lind
Michelle WilliamsCharity Barnum
ZendayaAnne Wheeler
Paul SparksJames Gordon Bennett
Yahya Abdul-Mateen IIWD Wheeler
Keala SettleLettie Lutz
Natasha Liu BordizzoDeng Yan
Austyn JohnsonCaroline Barnum

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 124

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

Lili98 

Most értem haza a moziból.
Hű. Nem találok szavakat. Sírni tudnék. Lehet túlreagálom.
De imádtam. Minden percét.
A zenéje fenomenális. Megmozgat.
Nem jutok szóhoz…újra szeretném nézni. Újra és újra.
Szívmelengető. Káprázatos.
Kedvenc nem is kérdés.
Menjetek moziba, legyen ez 2017 utolsó mozis élménye, mert megéri.

komolyan nem tudok semmi értelmeset írni. Még mindig a film hatása alatt vagyok. A soundtracket hallgatom ebben a percben is. Nehéz kedvenc dalt választani. Pár nap múlva megpróbálok egy értelmes értékeléssel.

UI.: Én aki odavolt a La La Land-ért…nos kijelenthetem, hogy ennek a zenéje IS sokkal jobb! Szóval, ha ez nem tetszett, ezzel mindenképpen próbálkozzatok meg!!

2 hozzászólás
Charityy 

Ahhhhhhhhhw ♥
Tökéletes. Csodálatos. Fantasztikus. Egyszerűen imádom. na jó nem ömlengek többet
Ilyen tökéletes zenéket, te jó isten :o Az összes szuper kivétel nélkül!
A főszereplők szuperek, minden történet szálat szépen el is varrtak a végén. Gyönyörűen énekelt mindenki, olyan megható volt az egész és minden egyes dalnál táncra perdültem xd
Az egyetlen bajom az volt vele, hogy még néztem volna tovább.
„This is the greatest shoooow” ♥
Varázslatos ♥

LoneWolf 

Mindig is szerettem a musicaleket, de a legutóbb megtekintett, szintén Hugh Jackman főszereplésével készült Nyomorultak felemás szájízt hagyott maga után. Emiatt talán kissé csökkentek az elvárásaim a műfaj kapcsán és nem vártam egy Hair-t, vagy Jézus Krisztus Szupersztárt, (Kár is lett volna…) csupán egy közepes sztorit, pár fülbemászó dallal elmesélve. Ennél szerencsére meglepően többet kaptunk. Sok kritika érte a művet, miszerint a rengeteg apró szál kifejtésére nem jutott elég idő, én azonban ezzel nem értek teljesen egyet. Valóban szűkös volt a keret, sok a szereplő, mégsem éreztem, hogy a végén bármit hiányolnék, lényegében minden le lett zárva, vagyis a zsúfoltság ellenére is minden mellékes történet kerek egész lesz. Ettől tehát nem kell tartania senkinek. Úgy vélem, bőven megkaptuk azt a mennyiségű érzelmi töltetet, illetve tanulságot, (Osztály különbségek, a másság minden fajtájának elnyomása, álmaink elérése, tudjuk hol a határ, stb.) amit egy ilyen kaliberű műtől elvárunk, hisz szép ívet ír le a Barnum karakterének útja, de a többi szereplőt is könnyedén megszeretheti az ember a nekik jutott rövidke 'screentime' alatt is. A legszebb pedig, hogy a kellemes hangulathoz itt nem kellenek olcsó, torkunkon lenyomott poénok.
A viszonylag szépen megformált, mégis egyszerű sztori mellett, a Nyomorultak legnagyobb hibáját kijavítva, ezúttal nincs non-stop dalolás. Nem azt mondom ezzel, hogy nem lehetett volna kissé visszaszorítani a zeneszámok mennyiségét, de legalább minőségi darabokat kaptunk cserébe, hisz kb. egyre se mondom így utólag, hogy: „Ezt kivághatták volna…” (A normál párbeszédes részekhez megjegyezném, hogy a szinkron jól sikerült.)
Hibája talán számomra Jenny Lind (Rebecca Ferguson) karaktere, melynek fordulata elég kiszámítható és klisés lett, miáltal kénytelen voltam levonni azt az egy picinyke csillagot, de a műfaj kedvelőinek mindenképp megér egy próbát, ha nem túl magas elvárásokkal ülnek neki. Aki viszont eleve nincs oda túlzottan a zenés darabokért, az biztosan nem ettől fogja őket megszeretni.

3 hozzászólás
lollynymph

Imádom, imádom, imádom az olyan filmeket, amik után úgy érzem, hogy enyém az egész világ. És ez ilyen, nagyon is.
(Zac Efronból, hogy kitört a végén a HSM… Hiába, aki egyszer Troy Bolton, örökre Troy Bolton marad.)

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wow. Őszintén szólva már jó egy hónapja hallgatom a soundtracket, Hugh Jackman-ről meg a Nyomorultak óta tudom, hogy tud énekelni, ráadásul nem is rosszul szóval biztos voltam benne, hogy remek filmet fogok kapni. Eleve musical rajongóként a műfajt is biztatónak találtam, és nagy lelkesedéssel ültem be a moziba.
Lélekmelengető film, felemelő zenével, ami elkap és nem ereszt. Annyi különböző üzenete van, és mind értékes: szól a tolerancia fontosságáról, a család értékéről, az egymás iránti tiszteletről, és az önbizalomról, arról, hogy tudj szembemenni az egész világgal, ha arról van szó, be akarod bizonyítani, milyen értékes ember vagy. Elmeséli, meddig pozitív az ambíció, és mikor visz a túlzásokig, amikor már „soha nem elég”. És mikor erre rájön a tény, hogy igaz történet alapján készült, hirtelen még jobban átjár és elvarázsol ez a hangulat, még erősebben motivál az egész. A zenét folyamatos lejátszáson fogom hallgatni. A filmet pedig nem utoljára láttam.
"Look out, 'cause here I come,
and I'm marching on to the beat of drums,
I'm not scared to be seen,
I'll make no apologies,
This is me!"

5 hozzászólás
Rekaboni

Engem már a kezdő képkockákkal megvettek maguknak. A zenéje valami fantasztikus!! Mindig elvarázsolt a cirkusz világ és így musical köntösbe bújtatva még csodálatosabb volt az egész film. Még mindig nem nagyon tudtam magamhoz térni és rendesen összeszedni a gondolataimat, de nálam ez a film azonnal kedvenc lett és minden pillanatát imádtam, simán elnéztem volna még egy fél órát. Még több ilyen filmet!

3 hozzászólás
molly_

Igazi giccsparádé, kiszámítható történettel, de valamit mégis nagyon tud, mert engem megvett kilóra. :D
Bánom, hogy nem moziban néztem meg, de nem vagyok egy nagy musical rajongó, úgyhogy a fene se gondolta volna, hogy nekem ez ennyire tetszeni fog. Aztán jött ez a színes látványvilág, meg azok az eszméletlen szép zenék, és puff… *-*
…szerelem első látásra!

kiruu 

Nem tudom, engem ez most annyira nem varázsolt el. Ne értésétek félre, mert tetszett, de a katarzis elmaradt. A zenék fantasztikusak, tényleg, egytől-egyig mind énekelhető és fülbemászó. Az üzenete szuper, viszont nekem eléggé klisés és könnyen kiszámítható lett. Cirkuszosabb filmre számítottam, ja, és szeretném kikérni magamnak a lovak mozgását. Megértem, hogy nem akarnak élő állattal dolgozni, de azok az animált lovak…
Viszont nagyon örültem, hogy felismertem táncosokat, illetve Zac Efron meg Zendaya is meglepetést okozott.

viky0222

„The noblest art is that of making others happy.”

Köszönöm. ♥

1 hozzászólás
negike

Nem is tudom mit írjak, egyszerűen csak zseniális volt, az első perctől a végéig, imádtam! ❤ Érzelmes is volt!
A zenék valami csodálatosak, mindegyik érzelmes és remek. A szereplők is nagyon jók voltak, Hugh Jackman és Zac Efron volt a kedvencem, de a többiek is zseniálisak, a két kislány valami tündéri! :))
Biztos hogy még megfogom nézni, ez száz százalék mert egyszerűen csak imádom! ❤❤❤❤
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

Mentafagyi

P. T. Barnum: No one ever made a difference by being like everyone else.

p_solya

– Mr. Barnum maga egy csaló, minden, amit csinál az szemfényvesztés, nincs benne semmi igazi!
– Kedves Uram maga egy olyan színházkritikus, aki nem élvezi a színházat és még én vagyok a csaló?

Valentine_Wiggin 

Az nem hozhat változást, aki nem tűnik ki a tömegből.

Klaudia98

Bennett: Mondja, Mr Barnum, nem zavarja, hogy minden, amit elad, az hamis?
Barnum: Az a sok mosoly is hamis? Nem számít, honnan jön, ha az öröm valódi.

Theana 

Phillip Carlyle: They come to see you… Your crazy ideas, your new acts. The unusual…
P.T. Barnum: Well then how about you show them a smile? That'd be unusual.

kiruu 

Csórok magának valami szépet, csak szóljon.

Valentine_Wiggin 

Barnum: Az a baj, hogy nem tud beilleszkedni.
Charity: Ne is tudjon! Azok a lányok… szerintem én még nem láttam ennyi kis primadonnát egy rakáson.

Bogesxd 

Bennett: Mind you, I wouldn't call it art.
Barnum: Of course not.
Bennett: But putting folks of all kinds on stage. All colors, shapes, sizes, presenting them as equals. Another critic might have even called it a celebration of humanity.
Barnum: I would've liked that.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján