A legnagyobb showman (2017) 538

The Greatest Showman
105' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi, musical 12

1 díj · 4 jelölés

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő… [tovább]

angol
magyar

Képek 75

Szereposztás

Hugh JackmanP. T. Barnum
Zac EfronPhillip
Rebecca FergusonJenny Lind
Michelle WilliamsCharity Barnum
ZendayaAnne Wheeler
Paul SparksJames Gordon Bennett
Yahya Abdul-Mateen IIWD Wheeler
Keala SettleLettie Lutz
Natasha Liu BordizzoDeng Yan
Austyn JohnsonCaroline Barnum

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 258

Várólistára tette 274


Kiemelt értékelések

Lili98

Most értem haza a moziból.
Hű. Nem találok szavakat. Sírni tudnék. Lehet túlreagálom.
De imádtam. Minden percét.
A zenéje fenomenális. Megmozgat.
Nem jutok szóhoz…újra szeretném nézni. Újra és újra.
Szívmelengető. Káprázatos.
Kedvenc nem is kérdés.
Menjetek moziba, legyen ez 2017 utolsó mozis élménye, mert megéri.

komolyan nem tudok semmi értelmeset írni. Még mindig a film hatása alatt vagyok. A soundtracket hallgatom ebben a percben is. Nehéz kedvenc dalt választani. Pár nap múlva megpróbálok egy értelmes értékeléssel.

UI.: Én aki odavolt a La La Land-ért…nos kijelenthetem, hogy ennek a zenéje IS sokkal jobb! Szóval, ha ez nem tetszett, ezzel mindenképpen próbálkozzatok meg!!

4 hozzászólás
Chriss 

Egyszerűen nem találok szavakat! Zseniális, épp ahogy a Kaleido Star és a Cirque du Soleil :) Imádom ezt a világot! Azokat az embereket meg nagyon sajnálom, akik nem tudják értékelni a mosolyt, és semmi képzelőerejük nincs. „A legnemesebb művészet másokat boldoggá tenni.” Valóban. Engem ezzel a filmmel is sikerült. A hétköznapi csodák ott vannak az orrunk előtt. Nem kellenek milliárdok, nem kell a hamis csillogás… mindennél többet ér az őszinte mosoly és az őszinte barátság. Mindenki tetszett ebben a filmben, mindenkinek jó hangja van :) Teljesen el lettem varázsolva, feltöltődtem energiával :) Azt hiszem, megint jól választottam :)

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, imádom. :-) Csoda ez a film, a zene, a tánc, a szereplők, a látvány mindent visz. :-D Hugh Jackman és Zac Efron is fantasztikus volt, de a többiek is. :-D Engem ez a film teljesen megvett magának, mindent nagyon szeretek benne. :-) Újranézős lesz az tuti. :-)

pvik13 

Amaaaziiing ^^ de az az egyetlen csillag levonás is azért van mert egy pillanatban ugy gondoltam nem kellett volna egy dalt elénekelni xd de ez legyen a legkisebb baj :DD
ETTŐL ELVONATKOZTATVA az összes dal olyan fülbemászó :33
ja meg HUGH JACKMAN IS A GOD

5 hozzászólás
Charityy 

Ahhhhhhhhhw ♥
Tökéletes. Csodálatos. Fantasztikus. Egyszerűen imádom. na jó nem ömlengek többet
Ilyen tökéletes zenéket, te jó isten :o Az összes szuper kivétel nélkül!
A főszereplők szuperek, minden történet szálat szépen el is varrtak a végén. Gyönyörűen énekelt mindenki, olyan megható volt az egész és minden egyes dalnál táncra perdültem xd
Az egyetlen bajom az volt vele, hogy még néztem volna tovább.
„This is the greatest shoooow” ♥
Varázslatos ♥

babunymph 

Imádom, imádom, imádom az olyan filmeket, amik után úgy érzem, hogy enyém az egész világ. És ez ilyen, nagyon is.
(Zac Efronból, hogy kitört a végén a HSM… Hiába, aki egyszer Troy Bolton, örökre Troy Bolton marad.)

1 hozzászólás
moonchristal 

Nagyon tetszett ez a film, mert zseniális, a zenéje meg fantasztikus, mégis maradt valami apróság, valami kis hiányérzet bennem, amit nem is igazán tudok megfogalmazni. De azt hiszem, mégsem olyan fontos ez. Ami fontos, az, hogy ez egy nagyon-nagyon szerethető film, tele szuper dalokkal, lenyűgöző képi világgal, remek színészi játékkal.
Gyönyörű a dalok szövege is, tanulságosak, költészet-féle az életről, álmokról, újrakezdésről, bátorságról, szerelemről. Még mindig odavagyok az életrajzi filmekért, meg Hugh Jackmanért. Ez a pasi egyszerűen lenyűgöz.
Filmnézés közben rengeteg jó dolog jutott eszembe, és meggyőzött arról, hogy nem szabad feladni az álmokat, igenis hinni kell bennük, és közben megtartani magunk mellett azokat az embereket, akik fontosak nekünk, és akinek mi is tényleg azok vagyunk.
Nagyon nagy élmény volt, örülök, hogy végre sort kerítettem a filmre, biztos újranézős.

Puska 

Atyaúristen ez valami elképesztően fenomenális!!! :o
Alig tudom szavakba önteni mint érzek most egyszerűen teljesen lenyűgöző mind a zenék a táncok és a szinészek is. A zenék annyira brutál jók, hogy mindjárt elbögöm magam *-* A látványvilág fantasztikus.
Csodálatos!

Nihilchan 

Alapvetően szeretem a musicalt, de az a műfaján belül is nagyon hatásos, látványos lett. Remek az üzenete, jobban mondva az üzenetei és tetszetős a történet is. Nekem nem hiányzott, hogy jobban ki legyenek fejtve az apróbb cselekményszálak és szereplők. Kifejezetten haladós, pörgős az egész. A casting kiváló; Hugh Jackman hangjáért eddig is rajongtam, de szeretném kiemelni Zac Efront, akit egész tinikoromban rühelltem és most wow, nagyon elégedett voltam vele. Ami a zenét illeti, szerintem nagyon ügyes megoldás, hogy gyakorlatilag pop slágereket írtak a történethez, hiszen a soundtracket annak is simán el lehet adni, aki egyébként nem nézné meg a filmet. Amolyan igazi feel good movie és bátran ajánlom azoknak is, akik egyébként menekülnek a musical műfajtól.

LoneWolf 

Mindig is szerettem a musicaleket, de a legutóbb megtekintett, szintén Hugh Jackman főszereplésével készült Nyomorultak felemás szájízt hagyott maga után. Emiatt talán kissé csökkentek az elvárásaim a műfaj kapcsán és nem vártam egy Hair-t, vagy Jézus Krisztus Szupersztárt, (Kár is lett volna…) csupán egy közepes sztorit, pár fülbemászó dallal elmesélve. Ennél szerencsére meglepően többet kaptunk. Sok kritika érte a művet, miszerint a rengeteg apró szál kifejtésére nem jutott elég idő, én azonban ezzel nem értek teljesen egyet. Valóban szűkös volt a keret, sok a szereplő, mégsem éreztem, hogy a végén bármit hiányolnék, lényegében minden le lett zárva, vagyis a zsúfoltság ellenére is minden mellékes történet kerek egész lesz. Ettől tehát nem kell tartania senkinek. Úgy vélem, bőven megkaptuk azt a mennyiségű érzelmi töltetet, illetve tanulságot, (Osztály különbségek, a másság minden fajtájának elnyomása, álmaink elérése, tudjuk hol a határ, stb.) amit egy ilyen kaliberű műtől elvárunk, hisz szép ívet ír le a Barnum karakterének útja, de a többi szereplőt is könnyedén megszeretheti az ember a nekik jutott rövidke 'screentime' alatt is. A legszebb pedig, hogy a kellemes hangulathoz itt nem kellenek olcsó, torkunkon lenyomott poénok.
A viszonylag szépen megformált, mégis egyszerű sztori mellett, a Nyomorultak legnagyobb hibáját kijavítva, ezúttal nincs non-stop dalolás. Nem azt mondom ezzel, hogy nem lehetett volna kissé visszaszorítani a zeneszámok mennyiségét, de legalább minőségi darabokat kaptunk cserébe, hisz kb. egyre se mondom így utólag, hogy: „Ezt kivághatták volna…” (A normál párbeszédes részekhez megjegyezném, hogy a szinkron jól sikerült.)
Hibája talán számomra Jenny Lind (Rebecca Ferguson) karaktere, melynek fordulata elég kiszámítható és klisés lett, miáltal kénytelen voltam levonni azt az egy picinyke csillagot, de a műfaj kedvelőinek mindenképp megér egy próbát, ha nem túl magas elvárásokkal ülnek neki. Aki viszont eleve nincs oda túlzottan a zenés darabokért, az biztosan nem ettől fogja őket megszeretni.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

p_solya

– Mr. Barnum maga egy csaló, minden, amit csinál az szemfényvesztés, nincs benne semmi igazi!
– Kedves Uram maga egy olyan színházkritikus, aki nem élvezi a színházat és még én vagyok a csaló?

Klaudia98

Bennett: Mondja, Mr Barnum, nem zavarja, hogy minden, amit elad, az hamis?
Barnum: Az a sok mosoly is hamis? Nem számít, honnan jön, ha az öröm valódi.

Valentine_Wiggin 

Az nem hozhat változást, aki nem tűnik ki a tömegből.

Mentafagyi

P. T. Barnum: No one ever made a difference by being like everyone else.

kiruu 

Csórok magának valami szépet, csak szóljon.

Valentine_Wiggin 

Barnum: Az a baj, hogy nem tud beilleszkedni.
Charity: Ne is tudjon! Azok a lányok… szerintem én még nem láttam ennyi kis primadonnát egy rakáson.

Theana 

Phillip Carlyle: They come to see you… Your crazy ideas, your new acts. The unusual…
P.T. Barnum: Well then how about you show them a smile? That'd be unusual.

Bogesxd 

Bennett: Mind you, I wouldn't call it art.
Barnum: Of course not.
Bennett: But putting folks of all kinds on stage. All colors, shapes, sizes, presenting them as equals. Another critic might have even called it a celebration of humanity.
Barnum: I would've liked that.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján