A muzsika hangja (1965) 300

The Sound of Music
174' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi, musical

7 díj · 8 jelölés

Maria, a fiatal és életvidám lány apácának készül. De az apácák elküldik a szigorú Von Trapp százados gyermekei mellé nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek,… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Julie AndrewsMaria
Christopher PlummerGeorg von Trapp kapitány
Eleanor ParkerElsa Schräder bárónő
Richard HaydnMax Detweiler
Charmian CarrLisa
Heather Menzies-UrichLouisa
Nicholas HammondFriedrich
Duane ChaseKurt
Angela CartwrightBrigitta
Debbie TurnerMarta

További szereplők

Kedvencelte 106

Várólistára tette 168


Kiemelt értékelések

Papusz

Melyik évben láttam? Melyik évben nem? :)

Nihilchan 

Nagyon bájos, kedves film, az utolsó húsz perc viszont megdöbbentett, nem számítottam ilyen fordulatra. Julie Andrews valami tündéri jelenség volt és gyönyörű, még a legförtelmesebbnek titulált ruhában is. Ugyan szokni kellett Maria személyiségét, de mindent összevetve szerethető volt. Elég hosszú történet, de nézeti magát, szóval nem tűnt fel az idő. A dalok között vannak nagyon szerethetőek, mint például a The Sound of Music, Do-Re-Mi vagy az Edelweiss.

(Viszont nagyon sokat változtak a dolgok a régi időkhöz képest, lásd Maria és Ariana Grande kedvenc dolgait… A My Favorite Things kedves kis dal, de mivel én sajnos hamarabb ismertem a ’19-es Grande változatot, mindig annak a dalszövege ugrott be, akárhányszor meghallottam a dallamot, és ez rendre kizökkentett.)

Én kedveltem ezt a filmet, viszont arra számítani kell, hogy nagyon musical, szóval tényleg sokat dalolásznak benne.

Imma 

Kicsit olyan, mintha igazából két film lenne. Az eleje-közepe olyan, hogy a világ egyik legcukibb filmje, ezért sok hibát elnézel neki. A vége meg spoiler

3 hozzászólás
Ekhal

Kedves és optimista film. A cselekmény nem bonyolult, de itt a muzsika a lényeg. Na és a csodálatos helyszínek. :) Tavaly Salzburgban és környékén jártam, ahol a mű is játszódik; tényleg gyönyörű vidék! A város kis ékszerdoboz a hegyvidékes környék pedig lélegzetelállító és az emberek is kedvesek. A film kiválóan visszaadja a hely szellemét.
Számomra így ez az alkotás egy nagyon kellemes nosztalgia volt. :)

viky0222 

Nagy részében aranyos film, hamar megszerettem Maria karakterét, és szerettem nézni, ahogy megváltozott, és ahogy aztán a gyerekek is változtak vele együtt. Szerettem a családi kapcsolatot, ahogy fejlődött Maria érkezése után. A dalok különösen a szívemhez nőttek, többéségét hallottam is már korábban, bár fogalmam sincs hol. De nagyon fülbemászóak. A végére viszont teljesen más irányba megy el, mint amire számítottam. Aggódtam mindenkiért, a könnyed hangulatból gyorsan drámai lesz, és féltem, hogy spoiler
Két kisebb negatívuma van igazán. Az első a hossza. Nem tudok 3 órán keresztül egyetlen filmre sem koncentrálni, bármennyire is tetszik. Másrészt a végét ennek ellenére kicsit túl gyorsnak éreztem. De ettől függetlenül nagyon tetszett, és örülök, hogy végre rászántam magam a megnézésére.

Kitticica

Aranyos és szép musical, amely a festői Alpokban játszódik a náci uralom alatt. Julie Andrews-t imádtam Mary Poppinsként, így picit nehezen szoktam meg őt Maria szerepében, de szinte hasonlóan jó volt és a feladata se sokban különbözött (csak itt 7 gyerekkel) A dalok tetszettek és hát a táj, ahol forgattak gyönyörű volt. Egyetlen negatívuma van csak számomra és ez a film hossza. Nehéz volt végig ülnöm a 3 órát. Az Akadémia 5 Oscarral jutalmazta Robert Wise filmjét, amely azóta méltán lett klasszikus alkotás.

5 hozzászólás
Emilie

Festés utáni szieszta…. aztán a pihenésből hirtelen tele tüdőből való éneklés lesz. :D

S_Bíborka 

Azt hiszem bizonyossággal mondhatom, életem első komolyabb filmélményét köszönhetem neki. Ezen sírtam először. A nácizmussal is itt ismerkedtem meg. Az igaz szerelem képe is itt mutatkozott meg számomra először. Itt szerettem meg Julie Andrews. Akitől utána ledaráltam a Neveletlen hercegnő (2001) duológiát (amiből remélem egyszer trilógia lesz). A zene, a hangulat, a látványvilág, a helyszínek, a történet. Minden megfogott, de azt hiszem Georg von Trapp kapitány volt aki a leginkább… :)

bozs

Addig imádom, amíg a bálon a gyerekek jó éjt dalt énekelnek. Onnantól szeretem.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

csancs

– Gréti, mi történt az ujjaddal?
– Elvágtam.
– És mivel?
– Friedrich fogával.

csancs

Ha az Isten bezárja az ajtót, valahol biztosan ablakot nyit.

Dreamy

Edelweiss, edelweiss
Every morning you greet me
Small and white, clean and bright
You look happy to meet me.

Blossom of snow may you bloom and grow
Bloom and grow forever
Edelweiss, edelweiss
Bless my homeland forever.

Dreamy

Maria: I am not finished yet, Captain!
Captain: Oh yes, you are, Captain!
Maria: …
Captain: Fraulein…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján