A nyughatatlan (2005) 189

Walk the Line
136' · amerikai · dráma, életrajzi 12

7 díj · 6 jelölés

1955-ben vézna gitáros sétált be a Sun lemezstúdió ajtaján. Ez a pillanat kitörölhetetlen nyomott hagyott az amerikai kultúrában. A gitáros akkordjai ritmusosan zötyögtek, mint a tehervonat, hangja pedig mély és sötét volt, akár az éjszaka. Erőt sugárzó, átható tekintetétől és énekétől libabőrős… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Joaquin PhoenixJohn R. Cash
Reese WitherspoonJune Carter
Ginnifer GoodwinVivian Cash
Robert PatrickRay Cash
Dallas RobertsSam Phillips
Dan John MillerLuther Perkins
Shelby LynneCarrie Cash
Tyler HiltonElvis Presley
Sandra Ellis LaffertyMaybelle Carter
Ridge Canipefiatal J. R.

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Megkapó film egy nagyszerű zenészről, de az nyűgözött le leginkább, hogy mennyire jól állt a színészeknek a szerepük. Joaquin Phoenix munkássága abszolút több figyelmet érdemelne a részemről, Reese Witherspoont pedig szeretem vígjátékokban is, de öröm volt nézni ebben a komoly szerepben. Hiteles volt számomra, tetszett.

Pandalány

Nagyon szép és érzelmes film. Csodálatosan alakít a két főszereplő. Nem csodálom, hogy díjnyertes film. Nagyon tetszett!

Popovicsp87 

Nem volt rossz film, de nekem hiányzott belőle az, ami a képernyő előtt tartott volna.
Joaquin Phoenix nagyon jól alakított, de Reese Witherspoon nem győzött meg.
A számok jók voltak, a története érdekes is volt, de itt-ott leült kicsit.

agi89

Egészen fantasztikus film. :')
Eddig is szerettem Johnny Casht, de ezek után még inkább.

Joaquin Phoenix tudtam hogy elképesztően jó színész, kedvenceim egyike. De hogy ennyire jó énekhangja legyen… *-* Totális szerelem.

Reese Witherspoonra is most már csak „rányomtam” a szívecskét. :D
És az ő hangja is wooow. Le a kalappal.

Mind a ketten annyira hitelesen hozták a szerepüket. Teljesen ráfüggtem a képernyőre.
Ritka hogy 2,5 órát (bővített verzió) ilyen könnyedén üljek végig. Főleg hogy ez volt sorban a 3. film amit megnéztem. :D

Biztosan megfogom még nézni.

virezma

Baromi hiteles volt a két főszereplő játéka, külön emelem a kalapom azért, hogy minden számot ők énekeltek. Ami pedig a történetet illeti: szeretem látni, hogy az igazi tehetség – ahogy az igazi szerelem – utat tör magának. Ilyenkor megerősítést nyer a világ rendjébe vetett hitem. Mindkettőjükkel tudtam valamelyest azonosulni, de June Carterrel jobban. Most elkezdtem videókat nézni róluk, és még szimpatikusabbak lettek.

ercypici

Kedvenc életrajzi filmem.
Előtte nem sokat hallottam Johnny Cashről, de ez után, utána néztem. És valószínűleg hiteles a film,mert nagyrészt az ő elmondása alapján csinálták a filmet. A színészek nagyon jók, én megkockáztatom,hogy Joaquin Phonexnek kellemesebb hangja van mint Johnnak :) :$
Nagyon jók a zenék. A Jacksson a kedvencem. De a Prison is nagyon jó. Vagy igazából az összes szám.
Megérdemelten kapott Oscart,mert minden a helyén van a filmben.

brena

Húúúú egy remek film,többször láttam,kedvet kaptam újra megnézni!

Klitty

Ó, nagyon szeretem ezt a filmet! :) Minden tiszteletem a két főszereplőé, amiért felénekelték a számokat, pedig egyszer néztem egy interjút Reese Witherspoonnal, ahol elmondta, hogy már aláírta a szerződést, mikor kiderült, hogy énekelnie is neki kell majd, és minden megtett ezen után, hogy visszakozzon, de végül nem sikerült és örül neki, hogy így alakult. Én is örülök, ebben a filmben kedveltem meg igazán a színésznőt. Végre nem egy bugyuta szőkét játszott, hanem 3D-s karaktert kapott, ráadásul egy valódi, hús-vér, sokak által rajongott énekesnőt. A szereppel szemben biztosan sok elvárást támasztottak.
Nagyon szerettem a történetet, szerettem a valódiságát, szerettem, hogy nem volt rózsaszín, nem volt egyszerű és nem volt egyértelmű sem. Ráadásul megszerettem miatta Jonny Cash és June Carter zenéjét.
Többször újranéztem már, de még mindig nem unom, nagyon jó lett! :)

desertangelable 

Nagyon szeretem a zenés életrajzi filmeket így már régóta várt a sorára ez is, hogy megnézzem és ma végre sikerült.
Bevallom, nem sok Johnny Cash dalt ismertem eddig, az életéről még ennyit sem tudtam, és June Carter nevét sosem hallottam korábban, de örülök, hogy megismerhettem.
Nem tudom mennyire valósághű a történet, de ez a June Carter egy tüneményes ember lehetett és szinte hihetetlen, hogy mennyit bántották és ő mégis csak mosolygott.
Nagyon jól sikerült a színészeket kiválasztani, egytől egyig tökéletesek a szerepre, azért pedig óriási elismerés, hogy ők maguk énekelték a dalokat!

2 hozzászólás
ptagi 

Az ember nézi, meg aztán leginkább hallgatja, és beindul a boogie (akarom mondani: country) a lábában, és táncra perdül a konyhában, és az elkövetkező napokban arra kényszeríti a Spotify algoritmusát, hogy átértékelje a zenehallgatási szokásairól kialakított eddigi képet, és a rock, a black gospel, a smooth jazz és a worship mellé felkerüljön Johnny Cash is.

Joaquin Phoenix eddig nem volt nálam számon tartott színész, oké, láttam a Gladiátorban, láttam a Jokert, de… nem tudom, valahogy elmentem mellette. De most emelem kalapom előtte is, és Reese Witherspoon előtt is, mert hogy valaki jó színész, az egy dolog. (jó, nagy dolog) Viszont az, hogy képesek voltak ilyen komoly munkát fektetni a film zenei részébe is, az magasra kiemeli őket a celebecskék és színészecskék halmazából. Igen, így dolgozik két Oscar-díjas színész.


Népszerű idézetek

TribeBubu 

– A rajongói templomba járnak, Johnny. Keresztények. Rossz néven veszik, ha gyilkosoknak meg erőszaktevőknek énekel, hogy jobb kedvre derítse őket.
– Akkor nem keresztények.

Bogesxd 

Johnny: Nyugodtan beszéljen hozzám, én is itt vagyok.

hpatricia_ 

John R. Cash: Mondd, hogy nem szeretsz!
June Carter: Nem szeretlek.
John R. Cash: Hazudsz…
June Carter: Hát akkor minden rendben van, nem?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján