Anna és a király (1999) 132

Anna and the King
148' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, történelmi 12

0 díj · 5 jelölés

Amit Anna Leonowens tett, olyat angol úrikisasszony nem tesz a viktoriánus Angliában. A tanítónő férfitámasz nélkül vágott neki a világnak, hogy új életet kezdjen fiával a távoli Sziámban. Az ország uralkodóját a népe istenként tiszteli. Mongkut király nagy álmot dédelget, Sziámot a modern világ… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Jodie FosterAnna Leonowens
Tom FeltonLouis
Chow Yun FatMongkut király, Sziám uralkodója
Bai LingTuptim
Randall Duk KimAlak tábornok
Keith ChinChulalongkorn herceg
Syed AlwiKralahome

Kedvencelte 26

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon akartam szeretni ezt a filmet. Olyan bájos, könnyed, egzotikus környezetű romantikusnak tűnt. És igazából az is. Tetszett a kor és érdekesnek találtam Sziámot, szép volt a két főszereplő közti lelkizés, a kapcsolatuk finomsága. Anna csodálatos, erős nő és nagyon jól állt ez a szerep Jodie Fosternek. Ami pedig a királyt illeti, Chow Yun Fat annyira jóvágású férfi, hogy nehéz nem beleszeretni kicsit. De a politikai szál nem érdekelt és untatott is. És sajnos nekem az túl sok volt.

Light_House

Fodor Ákos írja a szerelemről: "ahogy a szél meglebbenti a függönyt:
nem a függöny, nem a szél. A lebbenés"

Pont ez van ebben a filmben. A lebbenés. Fizikailag nem történik köztük semmi, a lelkükben viszont meglebben minden….

1 hozzászólás
Mina

Imádom ezt a filmet, nagyon sokszor láttam már, és mindig ugyanolyan rajongással és összeszorult szívvel tudom nézni, mint első alkalommal. Gyönyörű történet egy erős és bátor nőről, aki nem kevés nehézséggel nézett szembe, de kitartott. A tájak is csodaszépek, még így képernyőn keresztül is. A főszereplők szerintem remek választások voltak, Foster, és Chow Yun Fat is remekek. Még mindig minden alkalommal annyira drukkolok nekik. Vannak a filmben vidám pillanatok, de sokszor kell a zsepiért nyúlni. A vége pedig annyira szép.

krlany 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Rengetegszer láttam. Anna egy erős, bátor nő, aki mindenütt méltósággal megállja a helyét a nehézségek ellenére. Sziám egyszerűen gyönyörű. Chow Yun Fat pedig a lehető legjobb választás volt a szerepre.

Ancsúr 

Gyönyörű szerelmi történet egy érdekes és színes helyszínen nagyszerű szereposztással.
Soha nem tudnám megunni ezt a filmet!

Zyta18 

Annyi minden van ebben a filmben, az én értékelésem is kevés lenne hozzá… De egy szóval összefoglalva: Csodálatos!

HG84

Sokat hallottam erről a filmről, hogy mennyire jó, de Nekem nem nyerte el a tetszésemet. Nagyon szenvedtem közben. Nem igazán a történet miatt, hanem a színészek miatt. Nem tetszettek a karakterek benne, Jodie Foster kifejezetten idegesített. Adok azért még egy esélyt a filmnek, a régi változatban is.

lakatoszoltan01 

Egy kellemes, régi vágású romantikus film valós események alapján jól leöntve egy kis szerelmi pátoszos sziruppal. Az angol feljebbvalóság erőteljes jelenléte ellenszenvessé teszi Annát, de Foster nagyon jól játsza a karakterét.
A történet kicsit bugyita, és a sziámi harcitudás és hadsereg nagyon butának lett bemutatva, mintha debilek irányítanák, akik az életben nem tanultak harcmodort. De ez a romantikus végjátéknak volt köszönhető inkább.
A zene kellemes, a kamera nem rezeg. Így igazán élvezhető. Csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

Light_House

Ha egy nő, akinek sok a mondanivalója, nem szól semmit, annak fülsiketítő a hallgatása.

Light_House

A legtöbben a világot nem olyannak látják, mint amilyen, hanem olyannak, mint amilyenek ők saját maguk.

Light_House

A jelentőségteljes pillanatok száma meglepően kevés az életben. Általában véget ér, mielőtt még elkezdődne, bár megvilágítja a jövőt, és akinek köszönhető a perc, nem tudjuk feledni.

Light_House

Ha a szerelemről ésszel döntenénk, ki választana ilyen rettenetes szenvedést?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján