Kincsem (2017) 716

Bet on Revenge
121' · magyar · kaland, dráma, romantikus, történelmi 12 !

2 díj · 0 jelölés

A Kincsem című film történetének középpontjában az öntörvényű Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme lesz látható, valamint elénk tárul Kincsem, a világhírű magyar csodakanca mesébe illő pályafutása is. Blaskovich és a szépséges Klára, von Oettingen modern és… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Nagy ErvinBlaskovich Ernő
Petrik AndreaKlára von Oettingen
Seress ZoltánII. Sándor orosz cár
Gáspár TiborOttó von Oettingen
Pálmai AnnaFekete szolgálólány
Scherer PéterBerger
Gyabronka JózsefHesp Róbert
Keresztes TamásGerlóczy
Kovács LehelMike Madden
Rátóti ZoltánBlaskovich Bertalan

További szereplők

Kedvencelte 191

Várólistára tette 241


Kiemelt értékelések

Coralie 

Tartozom egy vallomással, elsősorban magamnak: nem bíztam ebben a filmben. Évtizednyi, számomra semmit érő hazai filmgyártás után, nem akartam ezt sem. Láttam a pozitív visszajelzéseket, a rajongó véleményeket, de nem tudtam elhinni, hogy ez tényleg jó lehet.
Pedig az. Az első igazán magyar film, amin folytak a könnyeim. Ami büszkeséggel töltött el, ami megmelengette a szívemet. Amit végre közel éreztem magamhoz, amin jóízűen tudtam mosolyogni, amiben végre szerettem a színészeinket. Amit jó volt moziban nézni, és alig várom, hogy újra lássam. A Liza, a rókatündérnél éreztem először azt, hogy repedezik a jég, hogy tudunk mi jót is, ha igazán akarunk. Most végre meg is tört, és sikert hozott. Nem tökéletes, de annyira elbűvölt, hogy nem keresem a hibáit, egyszerűen szeretem olyannak, amilyen. A történetben meg van a finom egyensúly a történelem, a romantika és az izgalmas jelenetek között. A zenéje hangulatos, a látvány csodaszép, a ruhák jól néznek ki, a lovak fantasztikusak, a színészi játék meg teljesen rendben van. Nem volt még kedvenc magyar színészem, de Ervin megugrotta ezt a szintet, és ennek is örülök. De dicséretet érdemel mindenki más is, mert ez szép volt, és emelem kalapomat mindenki előtt. Leginkább mégis azért vagyok hálás, mert olyan érzelmi töltetet adott, ami a lelkemig hatolt, amitől libabőrös lettem. Végre azt mondhatom: kedvenc lett ez a film! ♥

Sister

Ritkán lelkesedem ennyire új filmért, pláne hazai filmért, de a Kincsem abszolút megérdemli. Pont a napokban láttam először az előzetesét, és teljesen le voltam nyűgözve, el is döntöttem, hogy megnézem. Családi programként ezt a filmet szemeltük ki a ma estére, és határozottan kijelenthetem: mindannyiunk tetszését maradéktalanul elnyerte. :)

De hogy a filmről is írjak: izgalmas, kalandos, romantikus, és még történelmi is, hiszen a forradalom utáni időkben játszódik. A színészek fantasztikusak; Nagy Ervin lubickol Blaskovich Ernő gróf szerepében, Petrik Andrea Klára megformálása is remek. Kettejük között érezhetően vibrál a levegő. :) A mellékszereplők névsora is igen illusztris: Fekete Ernő, Gyabronka József, Balsai Móni, Scherer Péter – még a nyúlfarknyi szerepében is szuper, a Válótársak óta nagy kedvencem. :)

A versenyeken majdnem tövig rágtam a körmöm izgalmamban, teljesen átéreztem az emberek lelkesedését. A zene, a tájak, a díszletek, a korabeli hangulat mind-mind csodás keretet ad Kincsem sikertörténetének. Nem csak az ő legendás karrierjét ismerhetjük meg, hanem gazdája történetét is. A kissé „hálivúdi” vég sem olyan zavaró, pont belefér. A finom, érzékeny romantikai vonal, a politikai intrikák cselszövésében kibontakozó film tökéletes mozi mindenki számára. Megéri szélesvásznon nézni! :)

Midnightsp

Hát… 7-es. A film tök szexista, a színészi játék pocsék, és most nem is feltétlenül a teatralitásról beszélek, mert abból ez a generáció már valamennyire visszavett, hanem arról, hogy a legdrámaibb jelenetnél is érzem, látom ahogy ott bujkál a szájuk sarkában a vigyor, mert majdnem elröhögik magukat. A szöveget vagy olyan hangsúllyal szavalják, mintha a Marica grófnőben lennének, vagy pedig teljesen monoton módon olvassák valami súgótábláról. Nekem ne mondja már senki hogy ez a jó magyar színjátszás, amit itt láttunk.
Erős női karakterből el van árasztva a mezőny, külön kiemelném az erős, független, szabadszájú Klára von Oettingent, akit a film során végülis csak kétszer adnak el kilóra. Értem én, hogy más idők jártak, de azért kicsit az arcomra fagyott a mosoly, amikor már másodszorra VETTE MEG (szó szerint!!!) őt Nagy Ervin, mint valami zsák krumplit és akkor most hasra kéne esnem a romantikától. Hát azért álljon már meg a menet.
Nagy Ervinnel sosem volt problémám, bár számomra egyáltalán nem karizmatikus jelenség, legalábbis annyira biztos nem, hogy minden nő leboruljon előtte. (Persze, ebből a kínálatból kit találtak volna.)
A végén csak nevetni tudok kezdve a spoiler
Egyébként a ló nagyon aranyos, néha kicsit giccsbe fordult egy-két jelenet, de engem nem zavart. A látvány 10/10, nem zavartak a zenék sem, a lóversenyek hangulata teljesen behúzott, nagyon izgultam végig. :D A jelmezek is tetszettek, habár több helyszínnek örültem volna. Örülök, mert azért csak látszik a filmen a 3 milliárd, és ha nem csak a technikai/látvány aspektusára ügyeltek volna a dolognak, és nem próbálták volna a forgatókönyvet így elmismásolni ilyen hollywoodi baromságokkal mint amilyen a vége is, még jobb lehetett volna, de összességében kellemes csalódás.

Szeszj 

Akkortájt mikor megjelent nagyon sok jót halottam róla, ismerőseim és barátaim is nagyon szerették és dicsérték de én valahogy nem akartam megnézni, pedig nagy lovas vagyok, most is szoktam lovagolni még és nagyon szeretem a lovakat. De talán az zavart benne hogy magyar film, annyira nem kedveltem a filmjeinket, mármint vannak nagyon jók de ezek nem mostaniak voltak és valahogy nem volt hozzá kedvem de mindenképpen szeretem volna egy esélyt adni neki.
Most így hogy megnéztem már értem hogy miért szeretik az emberek mert tényleg jó film, egy nagyon szép és érdekes film lett. De sajnos én nagyon sok helyen untam, talán az is volt a baj hogy már nagyon fel volt számomra hypolva és így valahogy többet vártam, persze voltak benne nagyon jó részek, a helyszínek és a jelmezek gyönyörűek voltak, a lóversenyeken nagyon izgultam, a szereplőkre sincsen panasz, Nagy Ervin és Petrik Andrea nagyon jól hozta a szerepét de a többiek is remekeltek. De mégis valahogy nekem nem annyira jött be, a vége szerintem rémes lett, néha kicsit furának éreztem a párbeszédeket is.
Sajnálom hogy annyira nem tetszett, nem mondom azt hogy rossz film sőt egy kiemelkedő alkotás lett de én egy kicsit csalódtam benne. Lehet hogy még adok neki egy esélyt később, akkor lehet hogy más lesz a véleményem.
Ohh és Kincsem pedig egy gyönyörű ló, élmény volt nézni. ^-^
https://i.makeagif.com/media/3-17-2017/HHJwlE.gif

MLauri

Woooow
Az egyik legjobb magyar film amit láttam, az utolsó fél óra(?) hihetetlen érzelmeket váltott ki belőlem. A kor élethű ábrázolása, a kor szépsége, a színészek, a történet, a lovak, minden lenyűgözött. És egy magyar filmről beszélünk, elképesztő !:)

Zahra 

A jelmezek és a zenék csodaszépek voltak, de a történet annyira nem nyert meg magának, néhol unalmas volt.

Nihilchan 

Ez az a film, amit elég régóta szeretnék már megnézni, az ismerőseim viszont azt mondták, hogy inkább ne, mert nekem tutira nem fog tetszeni. De én legyintettem, hogy nehogy már ők mondják meg nekem a frankót, pedig sajnos igazuk lett. A ló aranyos, bár határozottan nem vagyok lovas személy (rejtély, hogy miért nem, hiszen abszolút pozitív emlékeim vannak a lovakkal kapcsolatosan gyerekkoromból) és én azok közé tartozok, akik Nagy Ervinnel sem szimpatizálnak (nem tudom, előszeretettel hangoztatják, hogy micsoda karizmatikus férfi, nos, én ebből semmit nem érzékelek, sajnos.). A film felét untam, viszont a látványvilág nagyon tetszett, főleg a jelmezek, a steampunk hatás. Általában nincs bajom a modernizálással sem, de jobban preferálom, ha valamit vagy teljesen új köntösbe helyeznek vagy inkább nem nyúlnak hozzá. Nem bántam meg, hogy megnéztem, bár számomra feledhető volt. Mindenesetre örülök, hogy a magyar filmgyártás kiheverte a 2000-es éveket, igazából ez is egy jól sikerült alkotás lett, értem, miért szeretik sokan, csak engem nem talált most meg magának.

3 hozzászólás
H_Anita

4 csillagot adok Nagy Ervin, a macska és a film minősége miatt.
Ha ezt nevezzük JÓ magyar filmnek, akkor kétségbe esek.
A két órából az első másfél óra rettentően unalmas volt, az utolsó fél órába pedig megpróbáltak belesűríteni minden olyan fordulatot, amit ez a történet elbír, de hiába, mert kiszámítható volt.
Sőt, a film végén van egy hatalmas logikai ellentmondás is. Hatalmas. Értem én, hogy Happy End, meg minden, de vagy legyünk hitelesek, vagy akkor meg se próbáljuk. Arról nem is beszélve, hogy a csaj Fluor – Mizuját énekli? Ohh igen? 150 évvel ezelőtt? Értitek… Most akkor vagy helyezzük vissza egy régebbi korba, vagy akkor modernizáljuk az egészet. De ez így… Hát nálam rendesen kiverte a biztosítékot.
Na meg a 6 kilóméterről kiszúrható green screen-t már ne is említsem.

Nem ültem be hatalmas elvárásokkal, mert mostanában nem éppen a filmeinkről vagyunk híresek, de hatalmasat csalódtam. Fel van hypeolva. Csak tudnám miért!?

3 hozzászólás
ziara

Nagy Ervin, a lovak és a cica miatt eggyel több csillag, különben csak 5-ös lenne nálam.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Fekete macska? Rossz előjel.
– Nem fekete. Tarka.

Hami25

-Végig hátulról szagoljuk Hamburg segg.
-Seggét!
-Aztán az utolsó egyenesben megmutatjuk hol lak magyar Isten.
-Hol lakik a magyarok Istene!
-Fuckin' language.

Hami25

-Drágám félreérti a helyzetet.
-Ne higgyek a saját szememnek?
-Nem bánnám.

Hami25

-Erre nem lesz szükség.
-Ezt…ööö…nem értem.
-Ezt a lovat senki sem fogja ütni!
-Nem like-olom, de maga lenni főnök.

Dextiny

– Magyarország egy olajos hordó, és Kincsem a szikra, ami lángba boríthatja azt.

penzesliza

– 1:45! Most már mehetünk?
– Még egyszer!

Zakuro 

– A macska Ön szerint fekete, vagy tarka?
– Inkább fekete.


Hasonló filmek címkék alapján