Kincsem (2017) 517

2 díj · 0 jelölés

A Kincsem című film történetének középpontjában az öntörvényű Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme lesz látható, valamint elénk tárul Kincsem, a világhírű magyar csodakanca mesébe illő pályafutása is. Blaskovich és a szépséges Klára, von Oettingen modern és… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Nagy ErvinBlaskovich Ernő
Petrik AndreaKlára von Oettingen
Seress ZoltánII. Sándor orosz cár
Gáspár TiborOttó von Oettingen
Pálmai AnnaFekete szolgálólány
Scherer PéterBerger
Gyabronka JózsefHesp Róbert
Keresztes TamásGerlóczy
Kovács LehelMike Madden
Rátóti ZoltánBlaskovich Bertalan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 129

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Sister

Ritkán lelkesedem ennyire új filmért, pláne hazai filmért, de a Kincsem abszolút megérdemli. Pont a napokban láttam először az előzetesét, és teljesen le voltam nyűgözve, el is döntöttem, hogy megnézem. Családi programként ezt a filmet szemeltük ki a ma estére, és határozottan kijelenthetem: mindannyiunk tetszését maradéktalanul elnyerte. :)

De hogy a filmről is írjak: izgalmas, kalandos, romantikus, és még történelmi is, hiszen a forradalom utáni időkben játszódik. A színészek fantasztikusak; Nagy Ervin lubickol Blaskovich Ernő gróf szerepében, Petrik Andrea Klára megformálása is remek. Kettejük között érezhetően vibrál a levegő. :) A mellékszereplők névsora is igen illusztris: Fekete Ernő, Gyabronka József, Balsai Móni, Scherer Péter – még a nyúlfarknyi szerepében is szuper, a Válótársak óta nagy kedvencem. :) A versenyeken majdnem tövig rágtam a körmöm izgalmamban, teljesen átéreztem az emberek lelkesedését. A lovak gyönyörűek, Kincsem főleg. A zene, a tájak, a díszletek, a korabeli hangulat mind-mind csodás keretet ad Kincsem sikertörténetének. Nem csak az ő legendás karrierjét ismerhetjük meg, hanem gazdája történetét is. A kissé „hálivúdi” vég sem olyan zavaró, pont belefér. A finom, érzékeny romantikai vonal, a politikai intrikák cselszövésében kibontakozó film tökéletes mozi mindenki számára. Megéri szélesvásznon nézni! :)
Én imádtam, a cicás jelenetekért pedig egyenesen rajongok! <3

Coralie 

Tartozom egy vallomással, elsősorban magamnak: nem bíztam ebben a filmben. Évtizednyi, számomra semmit érő hazai filmgyártás után, nem akartam ezt sem. Láttam a pozitív visszajelzéseket, a rajongó véleményeket, de nem tudtam elhinni, hogy ez tényleg jó lehet.
Pedig az. Az első igazán magyar film, amin folytak a könnyeim. Ami büszkeséggel töltött el, ami megmelengette a szívemet. Amit végre közel éreztem magamhoz, amin jóízűen tudtam mosolyogni, amiben végre szerettem a színészeinket. Amit jó volt moziban nézni, és alig várom, hogy újra lássam. A Liza, a rókatündérnél éreztem először azt, hogy repedezik a jég, hogy tudunk mi jót is, ha igazán akarunk. Most végre meg is tört, és sikert hozott. Nem tökéletes, de annyira elbűvölt, hogy nem keresem a hibáit, egyszerűen szeretem olyannak, amilyen. A történetben meg van a finom egyensúly a történelem, a romantika és az izgalmas jelenetek között. A zenéje hangulatos, a látvány csodaszép, a ruhák jól néznek ki, a lovak fantasztikusak, a színészi játék meg teljesen rendben van. Nem volt még kedvenc magyar színészem, de Ervin megugrotta ezt a szintet, és ennek is örülök. De dicséretet érdemel mindenki más is, mert ez szép volt, és emelem kalapomat mindenki előtt. Leginkább mégis azért vagyok hálás, mert olyan érzelmi töltetet adott, ami a lelkemig hatolt, amitől libabőrös lettem. Végre azt mondhatom: kedvenc lett ez a film! ♥

Charityy 

A jelmezek és a zenék csodaszépek voltak, de a történet annyira nem nyert meg magának, néhol unalmas volt.

Midnightsp 

Hát… 7-es. A film tök szexista, a színészi játék pocsék, és most nem is feltétlenül a teatralitásról beszélek, mert abból ez a generáció már valamennyire visszavett, hanem arról, hogy a legdrámaibb jelenetnél is érzem, látom ahogy ott bujkál a szájuk sarkában a vigyor, mert majdnem elröhögik magukat. A szöveget vagy olyan hangsúllyal szavalják, mintha a Marica grófnőben lennének, vagy pedig teljesen monoton módon olvassák valami súgótábláról. Nekem ne mondja már senki hogy ez a jó magyar színjátszás, amit itt láttunk.
Erős női karakterből el van árasztva a mezőny, külön kiemelném az erős, független, szabadszájú Klára von Oettingent, akit a film során végülis csak kétszer adnak el kilóra. Értem én, hogy más idők jártak, de azért kicsit az arcomra fagyott a mosoly, amikor már másodszorra VETTE MEG (szó szerint!!!) őt Nagy Ervin, mint valami zsák krumplit és akkor most hasra kéne esnem a romantikától. Hát azért álljon már meg a menet.
Nagy Ervinnel sosem volt problémám, bár számomra egyáltalán nem karizmatikus jelenség, legalábbis annyira biztos nem, hogy minden nő leboruljon előtte. (Persze, ebből a kínálatból kit találtak volna.)
A végén csak nevetni tudok kezdve a spoiler
Egyébként a ló nagyon aranyos, néha kicsit giccsbe fordult egy-két jelenet, de engem nem zavart. A látvány 10/10, nem zavartak a zenék sem, a lóversenyek hangulata teljesen behúzott, nagyon izgultam végig. :D A jelmezek is tetszettek, habár több helyszínnek örültem volna. Örülök, mert azért csak látszik a filmen a 3 milliárd, és ha nem csak a technikai/látvány aspektusára ügyeltek volna a dolognak, és nem próbálták volna a forgatókönyvet így elmismásolni ilyen hollywoodi baromságokkal mint amilyen a vége is, még jobb lehetett volna, de összességében kellemes csalódás.

MLauri

Woooow
Az egyik legjobb magyar film amit láttam, az utolsó fél óra(?) hihetetlen érzelmeket váltott ki belőlem. A kor élethű ábrázolása, a kor szépsége, a színészek, a történet, a lovak, minden lenyűgözött. És egy magyar filmről beszélünk, elképesztő !:)

H_Anita

4 csillagot adok Nagy Ervin, a macska és a film minősége miatt.
Ha ezt nevezzük JÓ magyar filmnek, akkor kétségbe esek.
A két órából az első másfél óra rettentően unalmas volt, az utolsó fél órába pedig megpróbáltak belesűríteni minden olyan fordulatot, amit ez a történet elbír, de hiába, mert kiszámítható volt.
Sőt, a film végén van egy hatalmas logikai ellentmondás is. Hatalmas. Értem én, hogy Happy End, meg minden, de vagy legyünk hitelesek, vagy akkor meg se próbáljuk. Arról nem is beszélve, hogy a csaj Fluor – Mizuját énekli? Ohh igen? 150 évvel ezelőtt? Értitek… Most akkor vagy helyezzük vissza egy régebbi korba, vagy akkor modernizáljuk az egészet. De ez így… Hát nálam rendesen kiverte a biztosítékot.
Na meg a 6 kilóméterről kiszúrható green screen-t már ne is említsem.

Nem ültem be hatalmas elvárásokkal, mert mostanában nem éppen a filmeinkről vagyunk híresek, de hatalmasat csalódtam. Fel van hypeolva. Csak tudnám miért!?

3 hozzászólás
Lili98 

A megjelenése óta szeretném látni ezt a filmet és végre sikerült!
Jaj de örülök, hogy megnéztem! Nagyon jól esett, kellemes kikapcsolódást nyújtott! :) Annyit az elején elárulok, hogy abszolút NEM csalódtam a filmben!! hála az égnek!

Na de a filmről!
A történet nagyon tetszik!! Történelmi filmnek nem igazán nevezném a filmet, de nem is ez volt a célja.
Minden tetszett, a történet, a jelmezek csodásak voltak, a látványa, a zenéje kiemelkedően jó na és a színészek is elég szép munkát végeztek!
Humoros volt,izgalmas,romantikus,érdekes és még szomorúúúú is!
A macska nálam mindent vitt. Látjátok Kincsem is egy macskának köszönhetett sok mindent! :D Még, hogy semmirekellő állatok…
Az utolsó 30 perc, nagyon mozgalmas volt az egyszer biztos. Egyszerre féltem,aggódtam,örültem..Kevés magyar film képes erre!
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Kiemelkedő a magyar filmek körében! Arról már csak ne is beszéljünk, hogy itt VALÓBAN meglátszik az a magas költségvetés nem úúúúúúúúúgy,mint egyes filmeknél…KHMMMKHMMMM Pappa pia
Én nem szeretem a magyar filmeket, de ez hihetetlenül jó volt. Meglepően jó.
A kedvenc magyar filmem lett nem is kérdés. Ilyenből még jóóóóó sokat ha lehet kérem szépen!

2 hozzászólás
ziara 

Nagy Ervin, a lovak és a cica miatt eggyel több csillag, különben csak 5-ös lenne nálam.

1 hozzászólás
dorinasenkar

Amikor megtudtam, hogy Kincsem történetéből film készül, ráadásul Nagy Ervin főszereplésével (aki mellesleg a kedvenc magyar színészem) tűkön ülve vártam 2017. március közepét. Nagy elvárásokat támasztottam a film felé, és azoknak a mű majdhogynem tökéletesen eleget tett.
Magyar film esetében különösen kritikusak vagyunk, legalábbis én.
Maga a látvány, a színészek, a kosztümök, a helyszínek, a lovak, Kincsem és barátja (Schultz a macska) hihetetlenül el lettek találva. A jelmezekért ölni tudtam volna, azok a ruhák és ékszerek. Ja és a cipők. Nekem is kellenek ilyen csizmák! Imádtam őket.
A helyszínek visszarepítenek bennünket a XIX. századi Magyarország második felébe, ahol is olyan terítékre kerül az osztrák-magyar ellenszenve, Monarchia ide-vagy oda.
Nem hiányozhat a filmből persze a romantika és a szerelmi szál, amely szerencsére nem lett eltúlozva, nem vitte el teljesen a filmet. A vége fordulatos volt ebből a szempontból, de minden jó, ha a vége jó.
Petrik Anna színésznőről eddig még nem is hallottam. Nagyon tehetséges színésznő, remélem több filmben találkozhatok még vele. Nem a „tipikus” nemes kisasszony szerepét játszotta, hanem egy belevaló, makacs, önálló és független úri hölgyet keltett életre. Amiért egyből meg is szerettem a karakterét.
Nagy Ervin és karaktere….pedig, mit mondjak. Vele mindig elfogult vagyok. Ő hozta a leszegényedett nemes, majd a felemelkedett főúr szerepét. Felszínes embernek gondolnánk az elején, de talán az ő karaktere fejlődik legtöbbet a két óra alatt. Fokozatosan mutatja meg személyiségének mélységeit. A végére együtt izgulunk vele Kincsemért.
Az elsütött poénok és utalásuk jelen századunkra, pedig zseniálisak voltak, és abszolút nem lógtak ki a történetből.
A mellékszereplők csak tovább színesítették a történetet. Scherer Péter ismét fenomenális volt. Imádtam minden egyes jelentét.
Mindent összevetve végre sikerült egy nagyon, de nagyon jó történelmi, kosztümös filmet készíteni (a Félvilág után). Talán két kivetnivalóm lenne az egyik Fluor Tomi dala, és, hogy Erzsébet császárné nem szerepel benne, még csak villanásnyi időt sem.
Érdemes megnézni. Élő bizonyíték rá, hogy tudunk mi jó filmeket csinálni, alapanyag meg van hozzá bőven. :)

Update 2019.03.15. Még mindig imádom. Magával ragadott ismét az első perctől az utolsóig. Tökéletes jelmezek, díszletek, helyszínek, és színészi játék. Évek óta a legjobb magyar film, akármennyi is a költségvetése.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Fekete macska? Rossz előjel.
– Nem fekete. Tarka.

Hami25

-Végig hátulról szagoljuk Hamburg segg.
-Seggét!
-Aztán az utolsó egyenesben megmutatjuk hol lak magyar Isten.
-Hol lakik a magyarok Istene!
-Fuckin' language.

penzesliz

– 1:45! Most már mehetünk?
– Még egyszer!

Hami25

-Drágám félreérti a helyzetet.
-Ne higgyek a saját szememnek?
-Nem bánnám.

Hami25

-Erre nem lesz szükség.
-Ezt…ööö…nem értem.
-Ezt a lovat senki sem fogja ütni!
-Nem like-olom, de maga lenni főnök.

Zakuro 

– A macska Ön szerint fekete, vagy tarka?
– Inkább fekete.

Emii

– Most már tényleg menjünk haza.
– Még egyszer!

Dextiny

– Magyarország egy olajos hordó, és Kincsem a szikra, ami lángba boríthatja azt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján