Kincsem (2017) 102

A Kincsem című film történetének középpontjában az öntörvényű Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme lesz látható, valamint elénk tárul Kincsem, a világhírű magyar csodakanca mesébe illő pályafutása is. Blaskovich és a szépséges Klára, von Oettingen modern és… [tovább]

magyar

Képek 13

Szereposztás

Nagy ErvinBlaskovich Ernő
Petrik AndreaKlára von Oettingen
Seress ZoltánII. Sándor orosz cár
Gáspár TiborOttó von Oettingen
Pálmai AnnaFekete szolgálólány
Scherer PéterBerger
Gyabronka JózsefHesp Róbert
Keresztes TamásGerlóczy
Kovács LehelMike Madden
Rátóti ZoltánBlaskovich Bertalan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 224


Kiemelt értékelések

Sister

Ritkán lelkesedem ennyire új filmért, pláne hazai filmért, de a Kincsem abszolút megérdemli. Pont a napokban láttam először az előzetesét, és teljesen le voltam nyűgözve, el is döntöttem, hogy megnézem. Családi programként ezt a filmet szemeltük ki a ma estére, és határozottan kijelenthetem: mindannyiunk tetszését maradéktalanul elnyerte. :)

De hogy a filmről is írjak: izgalmas, kalandos, romantikus, és még történelmi is, hiszen a forradalom utáni időkben játszódik. A színészek fantasztikusak; Nagy Ervin lubickol Blaskovich Ernő gróf szerepében, Petrik Andrea Klára megformálása is remek. Kettejük között érezhetően vibrál a levegő. :) A mellékszereplők névsora is igen illusztris: Fekete Ernő, Gyabronka József, Balsai Móni, Scherer Péter – még a nyúlfarknyi szerepében is szuper, a Válótársak óta nagy kedvencem. :) A versenyeken majdnem tövig rágtam a körmöm izgalmamban, teljesen átéreztem az emberek lelkesedését. A lovak gyönyörűek, Kincsem főleg. A zene, a tájak, a díszletek, a korabeli hangulat mind-mind csodás keretet ad Kincsem sikertörténetének. Nem csak az ő legendás karrierjét ismerhetjük meg, hanem gazdája történetét is. A kissé „hálivúdi” vég sem olyan zavaró, pont belefér. A finom, érzékeny romantikai vonal, a politikai intrikák cselszövésében kibontakozó film tökéletes mozi mindenki számára. Megéri szélesvásznon nézni! :)
Én imádtam, a cicás jelenetekért pedig egyenesen rajongok! <3

Coralie 

Tartozom egy vallomással, elsősorban magamnak: nem bíztam ebben a filmben. Évtizednyi, számomra semmit érő hazai filmgyártás után, nem akartam ezt sem. Láttam a pozitív visszajelzéseket, a rajongó véleményeket, de nem tudtam elhinni, hogy ez tényleg jó lehet.
Pedig az. Az első igazán magyar film, amin folytak a könnyeim. Ami büszkeséggel töltött el, ami megmelengette a szívemet. Amit végre közel éreztem magamhoz, amin jóízűen tudtam mosolyogni, amiben végre szerettem a színészeinket. Amit jó volt moziban nézni, és alig várom, hogy újra lássam. A Liza, a rókatündérnél éreztem először azt, hogy repedezik a jég, hogy tudunk mi jót is, ha igazán akarunk. Most végre meg is tört, és sikert hozott. Nem tökéletes, de annyira elbűvölt, hogy nem keresem a hibáit, egyszerűen szeretem olyannak, amilyen. A történetben meg van a finom egyensúly a történelem, a romantika és az izgalmas jelenetek között. A zenéje hangulatos, a látvány csodaszép, a ruhák jól néznek ki, a lovak fantasztikusak, a színészi játék meg teljesen rendben van. Nem volt még kedvenc magyar színészem, de Ervin megugrotta ezt a szintet, és ennek is örülök. De dicséretet érdemel mindenki más is, mert ez szép volt, és emelem kalapomat mindenki előtt. Leginkább mégis azért vagyok hálás, mert olyan érzelmi töltetet adott, ami a lelkemig hatolt, amitől libabőrös lettem. Végre azt mondhatom: kedvenc lett ez a film! ♥

dorinasenkar

Amikor megtudtam, hogy Kincsem történetéből film készül, ráadásul Nagy Ervin főszereplésével (aki mellesleg a kedvenc magyar színészem) tűkön ülve vártam 2017. március közepét. Nagy elvárásokat támasztottam a film felé, és azoknak a mű majdhogynem tökéletesen eleget tett.
Magyar film esetében különösen kritikusak vagyunk, legalábbis én.
Maga a látvány, a színészek, a kosztümök, a helyszínek, a lovak, Kincsem és barátja (Schultz a macska) hihetetlenül el lettek találva. A jelmezekért ölni tudtam volna, azok a ruhák és ékszerek. Ja és a cipők. Nekem is kellenek ilyen csizmák! Imádtam őket.
A helyszínek visszarepítenek bennünket a XIX. századi Magyarország második felébe, ahol is olyan terítékre kerül az osztrák-magyar ellenszenve, Monarchia ide-vagy oda.
Nem hiányozhat a filmből persze a romantika és a szerelmi szál, amely szerencsére nem lett eltúlozva, nem vitte el teljesen a filmet. A vége fordulatos volt ebből a szempontból, de minden jó, ha a vége jó.
Petrik Anna színésznőről eddig még nem is hallottam. Nagyon tehetséges színésznő, remélem több filmben találkozhatok még vele. Nem a „tipikus” nemes kisasszony szerepét játszotta, hanem egy belevaló, makacs, önálló és független úri hölgyet keltett életre. Amiért egyből meg is szerettem a karakterét.
Nagy Ervin és karaktere….pedig, mit mondjak. Vele mindig elfogult vagyok. Ő hozta a leszegényedett nemes, majd a felemelkedett főúr szerepét. Felszínes embernek gondolnánk az elején, de talán az ő karaktere fejlődik legtöbbet a két óra alatt. Fokozatosan mutatja meg személyiségének mélységeit. A végére együtt izgulunk vele Kincsemért.
Az elsütött poénok és utalásuk jelen századunkra, pedig zseniálisak voltak, és abszolút nem lógtak ki a történetből.
A mellékszereplők csak tovább színesítették a történetet. Scherer Péter ismét fenomenális volt. Imádtam minden egyes jelentét.
Mindent összevetve végre sikerült egy nagyon, de nagyon jó történelmi, kosztümös filmet készíteni (a Félvilág után). Talán két kivetnivalóm lenne az egyik Fluor Tomi dala, és, hogy Erzsébet császárné nem szerepel benne, még csak villanásnyi időt sem.
Érdemes megnézni. Élő bizonyíték rá, hogy tudunk mi jó filmeket csinálni, alapanyag meg van hozzá bőven. :)

Zzsófi

Ajjjjjj… *hiányérzet*
Az a helyzet, hogy a film összességében nagyon tetszett. A látvány, a filmezés, a színészek…
Viszont van 4 dolog, ami nagyon böki a csőrömet:
1.) a vége. Nem. Én ezt nem fogadom el. Nem kerek. Ahhoz képest, hogy a film milyen felépített, túl hirtelen lett vége.
2.) a nő emgem szörnyen irritált. Vagyis nem, csak akkor volt baj, ha megszólalt. Azonkívül jól játszott. :D
3.) nem derült ki, hogy a spoiler
4.) az azért kiderülhetett volna, hogy a császár maga Ferenc József… Ès jobban kellett volna hasonlítania rá semélyiségileg a színésznek…
Na és akkor… Ernő. Hát valami elképsztően jó volt. Ő volt a legjobb szerintem.
A ruhák is tetszettek, bár nem voltak mindig korhűek…
Így végezetül csak annyit mondanék még, hogy csak így tovább magyar filmipar, én bízom bennetek!!

Hesztia

Azt hiszem, hogy egy újabb film került fel a kedvenceim listájára.Nagyon örülök neki, hogy végre egy magyar alkotás.Tegnap voltunk rajta a moziban, de még mindig a hatása alatt vagyok.Imádtam minden percét, legfőképpen a versenyes részeket.A főszereplőket nagyon eltalálták, de a többi színészre se lehetett panasz.Megérdemli a 10 csillagot.Bárcsak több ilyen magyar film készülne.
♥Kincsem♥Schultz♥

2 hozzászólás
linaa18 

Tényleg közel a legtökéletesebb magyar közönségfilm az elmúlt 20 évből régebbről nehezen nyilatkozom. Imádtam, pedig aztán tényleg nagyon tartottam a „modern” elemeitől, de ezekről később.

Mikor azt írják, hogy jaj, szakított a Várkonyi-hagyományokkal tikkelni kezdek. Én nagyon szeretem a Várkonyi/Zsurzs, meg minden ilyesmi kosztümös magyar filmet, szeretem a komoly BBC/ITV kosztümösöket is, de nincs gond azzal, ha frissítenek egy kosztümösön ésszerű keretek közt, itt ez történt.

A történet jól felépített, megvolt minden ami egy igazán király közönségfilmhez, ami egy igazán király kosztümöshöz kell (régi viszály, szerelem, ármánykodás, magukból kiforduló kapcsolatok, heroikus mögöttes szál, kaland és veszély) és technikailag is nagyon ott van (gyönyörűen fényképezett film, csodás zene, olyan jelmezek, hogy az állad kaparod össze mondom ezt úgy, hogy ÉN AZTÁN TÉNYLEG KÉNYES VAGYOK A KOSZTÜMÖS FILMEKBEN A JELMEZEKRE… lásd, hogy mennyire szidom a Reign-t).

A karakterek is szuperek voltak, voltak célok, hátterek, jutottak valahonnan valahová, meg volt a karakterek esendő oldala is.
Ottót például szerintem akármennyire is utálható spoiler esendővé válik és nem tudjuk utálni maximálisan.
Gerlóczy-n pörgök, én többet elbírtam volna viselni belőle, hogy spoiler, annak ellenére, hogy megjegyeztem adta magát, hogy spoiler, amilyen fizimiskája volt Keresztes Tamásnak ebben a filmben :D.
Nagy Ervin tök jól megoldotta, hogy Blaskovich egyszerre legyen iszonyatosan menő, halállaza és már-már pofátlanul csibész spoiler, ami a túléléshez kell és mellette kijöjjön az „érzőszívű romantikus hős”, aki spoiler.
És tudjátok mi a legszuperebb még? A női főhős, értitek egy spoiler és mégis kemény, vagány, vad és nőies, hát mekkora király ez már.*
A kapcsolati háló is jól megkonstruált volt, éreztem a párhuzamot spoiler. Maximum egy lélegzetnyivel tovább bontottam volna Blaskovich és Gerlóczy-szálát, de ezt írtam már feljebb.

És olyan szinten tudták izgalmassá tenni a lóverseny részeket is, hogy tényleg izgultam is valamennyire pedig, tudtam hogy történelmileg spoiler.
Képileg is gyönyörű, a fakó, szürkés nyitó rész és az a nagyon erős jelenetsor teljesen lenyűgözött, ennyire erősen kezdő magyar filmet nem láttam még. Azokat a nagy hollywoodi period drama nyitányokat juttatta eszembe. Én nem tudtam, hogy innen indít majd a film, meg ezzel a részével nem is voltam tisztában szerencsére a történetnek jobban is ütött. Na de tényleg képileg is oké és nekem sehol se bántotta a szemem a CGI, jó hát volt, ahol tudtam, hogy az tuti az de sokkal rosszabbat is láttam már, nem egyet, meg volt, ahol tudtam, hogy elvileg itt kellene lennie, de nem láttam jó ha neki fekszünk kielemezni a DVD-t majd az biztos más lesz.
A modern elemekről két főhős steampunkba hajló ruháival nem volt semmi gond, csak egy ruhája volt talán Klárának, ami nem tetszett az a báli darab, a poénok is ültek spoiler meg tényleg vicces és nem volt tolakodó, spoiler kizökkentett elsőre, de végig gondolva szuperül beleillett egy angol szájába, aki töri a magyart, egyedül spoiler éreztem tolakodónak, azt ha csak dúdolta volna Klára jobbnak éreztem volna.

Egyedül a vége lett picit túltolva, picit túl hollywoodi lett, de könyörgöm az még bőven belefér mindenki nézzen magába és gondolja végig, milyen hollywoodi filmeket láttott és szeret spoiler, na ugye.

A fikció és valóság kapcsolatáról kommentben folytatom.

*Erre hosszas agyalás után ezt a tumblr posztot olvasva döbbentem rá én is, és maximálisan osztom a véleményt figyelem spoileres, spoiler

1 hozzászólás
eklaire

Nagyon élveztem, nem számítottam rá, hogy ilyen jól sikerült, ezért kellemes csalódás volt. Néhány résznél bele tudnék kötni ezért is kapott 1 csillaggal kevesebbet, de ezen kívül felvillanyozott és biztos, hogy újra fogom még nézni. A díszletek, a ruhák, mind fantasztikusak.

brena

Nem vagyok nagy magyar film rajongó. …de ez utóbbi idők legjobbja volt számomra!!
Elarulom: nem értek a lovakhoz,igy a bakikat nem vettem észre. A napszemüveget nem éreztem oda illőnek és azt a dudorászást és a beszolást,ezektől függetlenül egy eladható, szórakoztató és izgalmas film volt,meseszép ruhákkal és helyszínekkel!
Nem tudom még mennyire igaz a cselekmény, de utána fogok olvasni.
Simán újra néznem! És fogom is:)

Zsófia

Lusta vagyok felsorolni a sok-sok jó pontot ebből a filmből, úgyhogy csak egyet írok: éspedig hogy menjetek emberek és nézzétek meg, mert megérdemli. Szívből kívánom, hogy sikere legyen, és még több ilyen jóféle közönségfilmet eredményezzen nekünk, amikre érdemes lesz beülni, és aztán még DVD-n is megvenni. :) *szentimentális és jókedvű és éppcsak kijött a moziból*

DoreenDelevigne

Igaz a megvalósításon még lehetett volna javítani – a zöldhátteres felvételek nagyon szúrták a szemem, a hang se volt mindig a toppon, és a vágással is voltak néha gondok –, de én imádtam magát a sztorit, a látványvilágot, Nagy Ervinhez szerintem remekül illett a szerep. Végigizgultam a filmet, és a végén még sírtam is. Mindenképp érdemes megnézni, már a kor hangulata miatt is, az remekül átjött :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján