Neveletlen hercegnő (Neveletlen hercegnő 1.) (2001) 517

The Princess Diaries
111' · amerikai · romantikus, vígjáték, ifjúsági

Mia, mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja. A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy unokájának átadja a trónt. Míg… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Anne HathawayMia Thermopolis
Julie AndrewsClarisse Renaldi
Hector ElizondoJoe
Heather MatarazzoLilly Moscovitz
Mandy MooreLana Thomas
Caroline GoodallHelen Thermopolis
Robert SchwartzmanMichael Moscovitz
Erik von DettenJosh Bryant
Patrick John FluegerJeremiah Hart
Larry MillerPaolo

További szereplők

Kedvencelte 146

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Theana 

Hihetetlenül édes egy film lett belőle. Nem tökéletes, de nagyon szórakoztató, a „kicsi" Anne hö-way pedig imádnivaló. Mia karaktere pedig humoros, de a maga módján szerintem nagyon szép. A regény(eke)t ugyan nem olvastam, de nagyon szeretem a vizes hajas részt – az valahogy annyira miás és egyedi. És természetesen Joe az egyik örök kedvencem marad. Bevallom, engem Julie Andrews nem tudott lenyűgözni. Valahogy nem tudja „lerázni" A muzsika hangját magáról, és ez egy kissé zavar.

Andi

Aranyos, vicces film volt.Kíváncsi vagyok a folytatásra!

Nihilchan 

Imádom ezt a filmet! Aranyos, kedves, szerethető és humoros. Sokadjára is ugyanolyan élvezetes, nekem mindig mosolyt csal az arcomra. Anne Hathaway pimaszul fiatal, ártatlan és kedves, nagyon kedvelem Mia Thermopolis karakterét; sokkal jobban, mint a könyvbéli változatát. Julie Andrews a finomságával és az előkelőségével pedig tökéletes királyné. Engem nem zavarnak a könyves eltérések sem. Ez a film gyerekkorom egyik meghatározó élménye volt és mindig örömmel nézem újra. Nem tökéletes és borzalmasan cukormázas, de szívmelengető és pozitív. Nagyon szeretem.

Sister 

Többször láttam, mint amennyit be mernék vallani, és biztos vagyok benne, hogy nem tökéletes, de kit izgat? Kikapcsol, ha nézem, szórakoztat, megnevettet és simogatja a lelkemben élő királylányt. :) Ja, és én is nagyon szerettem a Kőszegi Ákos szinkronizálta Hector Elizondot, a bátyám még viccelődött is ezzel. :)

Charityy 

Bájos, aranyos, vicces film. Bámulatos, hogy Mia mennyit fejlödött. Sokkal magabiztosabb lett, végre elfogadta önmagát.

Törpillaa 

Már annyiszor láttam ezt a filmet, de még mindig jó. Humoros, szórakoztató, tökéletes film. Megunhatatlan. Anne Hathaway-t itt még nagyon szerettem. Michael-t pedig imádtam. :)

agi89

'Százezredjére' is imádom. :)
Megunhatatlan filmek kategóriájába tartozik.

Kemiviki 

Imádom, még az aggodalmasabb napokon is meg tud nevettetni. Kikapcsol, szórakoztat, és elveti a remény szikráját, hogy bármi megtörténhet:) Mondjuk én maximum a házunk királynője lehetek xD
Egy szereplőt nem birok, az pedig Lilly.

k_mesi

Emlékszem, először amikor láttam, kicsi voltam, de annyira megmaradt bennem, és azóta szinte minden évben újranézem. Szórakoztató, nem unalmas, egyszerűen imádom. Ebben a filmben szerettem meg Anne Hathawayt.


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Michael: Miért én?
Mia: Mert te láthatatlanul is láttál.

Treszka

A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb. Lehet, hogy a bátrak nem élnek örökké, de aki óvatos, egyáltalán nem él.

Treszka

Te akkor is láttál, amikor láthatatlan voltam.

vvn_e 

Mr. Robutusen: (…) Volt benne egy kém, kiköpött maga.
Joe: Nem vagyok kém.
Mr. Robutusen: Na, az is azt mondta…

s_l_m

A szív oly okból tesz dolgokat, mi ésszel nem indokolható.


Folytatása

Összehasonlítás

Neveletlen hercegnő


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján