Mindhalálig zene (1979) 34

All That Jazz
123' · amerikai · dráma, musical 16

3 díj · 6 jelölés

Joe Gideon táncos, színész, koreográfus, rendező, a Broadway ünnepelt sztárja. Mindez azon az áron, hogy megállás nélkül dolgozik, és egyik cigarettáról gyújt a másikra. Gideon kétségbeesetten igyekszik örök fiatal maradni, próbálja tartani a lépést a trónkövetelőkkel. Most is két munkán… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Roy ScheiderJoe Gideon
Jessica LangeAngelique
Leland PalmerAudrey Paris
Ann ReinkingKate Jagger
Cliff GormanDavis Newman
Ben VereenO'Connor Flood
Erzsebet FoldiMichelle
Michael TolanDr. Ballinger
Max WrightJoshua Penn
William LeMassenaJonesy Hecht

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Érdekes és az egész olyan, mint egy lázálom. Tetszettek a táncok és a zene is jó volt, de valamiért nem igazán kötött le.Voltak benne kiváló jelenetek, de nem hiszem, hogy valaha szeretném még látni.

TribeBubu 

Annyira nem ragadott magával ez az alkotás. Valahogy nem kötött le. Elismerem a művészi értékét, a vágásért kapott Oscart pedig nagyon is kiérdemelte, de valamiért untatott. Rövidebben is elő lehetett volna adni és néha úgy éreztem, kicsit túl van tolva a művészfilmkedés. Mindenesetre egyedi film. Ezért érdemes legalább egy esélyt adni neki.

LukeSkywalker 

Bob Fosse a csúcson, Roy Scheider élete szerepében (én a Cápánál is jobbnak tartom).
Csodás, provokatív koreográfia, szexi táncosok, és egy megszállott ember, akinek a tánc az élete, és az élete a tánc. Aki a nőkért, a nőkkel, a nők miatt él, akit mindenki szeret, és aki mindenkit szeret, akinek a lába közé bejuthat, de akit nem szeret senki igazán, és aki képtelen bárkit is igazán szeretni, mert valójában egyetlen dolgot imád szenvedélyesen, halálosan: a táncot.
Bob Fosse kvázi önéletrajzi filmjében bemutatja szakmája árny- és fényoldalát.
Rendkívül szuggesztív mű, egy zseni alkotása. Roy Scheider pedig reveláció.

s_csaba

A film előtt néztem végig a Fosse/Verdon (2019–) sorozatot zéró előzetes ismerettel a címszereplőkről (lényegében Sam Rockwell volt az indok, hogy kipróbáljam). A sorozat ennek a filmnek a hosszabb verziója, viszont így a Mindhalálig zene sokkal nagyobbat ütött.
A történet szinte minden egyes száláról lehetett tudni, hogy Fosse saját életét rendezte és írta meg ezeken képkockákon.
Lázálom szerű vágta volt a film, csak ajánlani tudom a hihetetlen grandiózus fináléjával. spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján