Mindhalálig zene (1979) 52

All That Jazz
123' · amerikai · dráma, életrajzi, musical 16 !

3 díj · 6 jelölés

Joe Gideon táncos, színész, koreográfus, rendező, a Broadway ünnepelt sztárja. Mindez azon az áron, hogy megállás nélkül dolgozik, és egyik cigarettáról gyújt a másikra. Gideon kétségbeesetten igyekszik örök fiatal maradni, próbálja tartani a lépést a trónkövetelőkkel. Most is két munkán… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Roy ScheiderJoe Gideon
Jessica LangeAngelique
Leland PalmerAudrey Paris
Ann ReinkingKate Jagger
Cliff GormanDavis Newman
Ben VereenO'Connor Flood
Erzsebet FoldiMichelle
Michael TolanDr. Ballinger
Max WrightJoshua Penn
William LeMassenaJonesy Hecht

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

krlany 

A zene, a táncok, a koreográfiák és az egész megkomponáltsága lenyűgöző és piszok hatásos. Ezzel szemben a lázálom és a benne végigrohant élet kevésnek tűnik, még úgy is, hogy szürreális elemek bukkannak fel, melyek azért adnak neki némi elmúlós bájt. A revűszínházi részek grandiózusak, imádom, a zenei stílusok ötvözése pedig izgalmas dolgokat teremt. Megérdemelten kapta a díjakat… azért ezzel együtt is egy kicsit hosszú, az angyalos részek pedig fékként működtek rajta.

Nihilchan 

Érdekes és az egész olyan, mint egy lázálom. Tetszettek a táncok és a zene is jó volt, de valamiért nem igazán kötött le.Voltak benne kiváló jelenetek, de nem hiszem, hogy valaha szeretném még látni.

TribeBubu 

Annyira nem ragadott magával ez az alkotás. Valahogy nem kötött le. Elismerem a művészi értékét, a vágásért kapott Oscart pedig nagyon is kiérdemelte, de valamiért untatott. Rövidebben is elő lehetett volna adni és néha úgy éreztem, kicsit túl van tolva a művészfilmkedés. Mindenesetre egyedi film. Ezért érdemes legalább egy esélyt adni neki.

s_csaba 

A film előtt néztem végig a Fosse/Verdon (2019–2019) sorozatot zéró előzetes ismerettel a címszereplőkről (lényegében Sam Rockwell volt az indok, hogy kipróbáljam). A sorozat ennek a filmnek a hosszabb verziója, viszont így a Mindhalálig zene sokkal nagyobbat ütött.
A történet szinte minden egyes száláról lehetett tudni, hogy Fosse saját életét rendezte és írta meg ezeken képkockákon.
Lázálom szerű vágta volt a film, csak ajánlani tudom a hihetetlen grandiózus fináléjával. spoiler


Népszerű idézetek

Londonna 

– Azért nem nősülök meg, mert nem találok olyan nőt, akit annyira gyűlölnék, hogy ezzel a kínszenvedéssel büntessem.

Londonna 

– Család?
– Elbaltáztam.
– Munka?
– A mindenem.

Londonna 

– Édes Istenem, kérlek, ne vigyél még el. Mi bajod van? Nem szereted a zenés színházat?

Londonna 

– Ha megnősülnél, lehetne egy kisfiad, nekem pedig egy kisöcsém!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján