Rocketman (2019) 101

Életrajzi film Elton John káprázatos életéről, avagy hogyan lett belőle egy igazi alakváltó és szemfényvesztő, nagybetűs Sztár.

angol · magyar
magyar

Képek 28

Szereposztás

Taron EgertonElton John
Jamie BellBernie Taupin
Bryce Dallas HowardSheila Eileen
Richard MaddenJohn Reid
Tate DonovanDoug Weston
Stephen GrahamDick James
Harriet WalterHelen Piena
Charlie RoweRay Williams
Kamil LemieszewskiDr. Maverick
Steven MackintoshStanley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 197


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, és Taron Egerton egyszerűen zseniális, imádom a pasit. Habár a valódi Elton Johnt nem bírom, és soha nem is fogom, ő mégis elérte, hogy a filmben megkedveljem ezt az őrült fickót. :-D Sokkal hitelesebb volt így számomra, mint a valóságban. Jót szórakoztam, élvezhető volt, tetszettek a zenék, a látvány, és az egész sztori. Jamie Bell is tetszett, kedvelhető és szerethető volt a karaktere. :-)

sophie 

Egészen jól szórakoztam. Kicsit ugyan túl hirtelen jött nekem ez a Queen-film után. Eléggé sok a hasonlóság, közben a műfaj egészen más. Úgy értem ha innen indulva az ABBA-film irányába indulunk, inkább az utóbbihoz van közel. Úgy is, hogy tele nagyszabású táncos jelenetekkel, de úgy is, hogy a dalok beleépülnek a dramaturgiába, és még úgy is, hogy biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan viszontlátjuk ezt is a színpadon, élőzenével. Szerintem tehát nem zenés életrajzi dráma, hanem valós eseményeken alapuló musical.

Az életrajzból egyébként is inkább epizódok jelennek meg, és néhány fontos személy, gondolom a legfontosabbak. S hogy mennyire köszön vissza a valóság, azt majd biztosan megtudjuk a kommentekből később. Különben meg Taron Egerton annyira életszerűen hozza a figurát, hogy mindegy is. Jó előre tudatták például, hogy végig Taron énekhangját halljuk, szóval kicsit elemelkedve a figura jön, 2-3 tényleg drámai fordulat, kevésbé lesz fontos a konkrét személy. Ez talán azért is szerencsés, mert valljuk be: valahogy már nem jegyezzük Elton Johnt. Akit csak ma megkérdeztem, annyit tudott mondani, hogy az Oroszlánkirály egyik dalát énekelte, vagy Diana temetésén fellépett. És hogy meleg, és imádja őt a királyi család. Dehát visszavonult már régen, hogy lenne másképp, ha a családja számára az első. Pedig jó dalokat írt, ma is lehet szeretni őket, és kicsit másképp is hangzanak így történetesítve.

Szóval minden részlet a helyén volt: a látványvilág, a film ritmusa, … a szereposztás nagyon rendben (az utolsó 5 percben jöttem rá, hogy a kis Billy Elliot játsza Berniet, csak már jól felnőtt. Na például ez az örökbarátság vonal, ez igazán tetszett.

5 hozzászólás
BlackWidow

Ezt a filmet csak Taron Egerton miatt néztem meg.
Mostantól ez a férfi csak meleg, alkoholista és drogfüggő zenészeket fog alakítani? :D.
Persze, megértem, mert baromi jól eljátssza. Nagyon jó színész.
A film már annyira nem tetszett. Nekem úgy annyira nem jött át. Lehet, hogy alapvetően a sztori, az énekes annyira nem volt érdekes a számomra, de hát ez van.
Egyszer meg lehet nézni.

LoneWolf

Továbbra is azt mondom, hogy a „Your Song”-ot csak Ewan McGregor énekelheti, de ezt leszámítva meglepően szórakoztató musicalbe foglalt életrajz lett. Oké, talán még azt is kifogásolnám, hogy szeretőnek induló, kizsákmányoló menedzser szál túlzottan is emlékeztetett a Bohém Rapszódiában látottra, de egyébként tényleg teljesen rendben volt.

1 hozzászólás
viky0222

Meglepődtem, mennyire tetszett és mennyire jól sikerült. A Bohém Rapszódia annyira magasra tette nálam a lécet a hasonló filmekhez, hogy tartottam tőle, esélytelen lesz bárminek is megugornia. Az első kb. 10 percben nehezen rázódtam bele, egyrészt, mert hiába hasonló, mégis teljesen más, mint a Bohém Rapszódia. Másrészt a film rögtön belevág a közepébe, és nehezen áll össze, hogy akkor most mi is van épp.
Tetszett, ahogy felépítették a filmet. Tetszett, hogy főleg epizódokat kaptunk, fontos pillanatokat Elton John életéből, és így építik fel az élete történetét (amiről amúgy szinte semmit nem tudtam eddig. Fogalmam sem volt, mennyi mindenen kellett keresztülmennie. Főleg a szüleivel kapcsolatban [persze a drog és az alkohol is komoly problémája voltak, de a szülei viselkedése kiakasztott].) Jól építették be a dalokat, főleg inkább egy musical hatását kelltették, és utána pont azt beszéltük, mennyire jól megállná a helyét színpadon is.
Taron Egerton zseniálisat alakított. Fantasztikus volt minden pillanata és az énekhangja is. Nekem bejött, hogy ő énekelte a dalokat, jobban összeállt a kép, mintha Elton John hangját vágják alája.
A többi színész alakítása is tetszett, de Taron abszolút elvitte az egészet.
Amiért még levontan csillagot az néhány jelenet/részlet volt, főleg néhány közeli kép és slow motion, aminél nem igazán értettem a lényeget. Bár jobban belegondolva mégis illettek a filmbe és Elton John-hoz. De akkor a moziban annyira nem jöttek be.
Mindenképp érdemes megnézni, nekem abszolút pozitív csalódás lett.

Zakuro 

Kezdjük ott, hogy én eredetileg nem igazán akartam megnézni ezt a filmet – aztán elcsíptem youtube-on a zárójelenetet (I'm still standing, yeah, yeah, yeah!), és az valahogy meggyőzött. Kétségeim mondjuk továbbra is maradtak. Elvégre, komolyan egy olyan zenész életéről szóló filmet akarok megnézni, akinek cakompakk két-három számát, ha hallottam? Mindenesetre, úgy voltam vele, ez jó alkalom, hogy kicsit jobban megismerjem.
Továbbá, természetesen, megfogadtam magamban, hogy nem fogom a Bohém rapszódiához hasonlítani, és természetesen, nem tartottam be. Sokan mondták egyébként, hogy ez jóval merészebb – szerintem annyival nem. spoiler
Az mindenesetre a pontozásban is látszik, hogy a Queent már jóval a B.R. előtt ismertem, szerettem, és emiatt a film is nagyobb élmény volt. A Rocketman előtt nem voltam Elton John rajongó – és nem is lettem :DD Itt is a zenére építettek, ami engem kevésbé vett meg.
Mindenesetre, ez tulajdonképpen egy musical – mindenki énekel néha, az is, akinek a karaktere szempontjából nem kéne. De hát, ez a műfaj sajátja, és nekem nagyon jólesett. Régen imádtam a musicaleket, aztán egyszer csak eltávolodtam tőlük. Azóta, ha nagy néha mégis megnézek egyet, elfog a nosztalgia, és felidézi bennem, miért is szerettem annyira annak idején :3
A film alatt egyébként egy kérdés fogalmazódott meg bennem. John Reid, ugye, itt is szerepel (ezúttal Robb Stark játssza :DD). Először is spoiler. Másodszor, elgondolkodtam azon, tulajdonképpen milyen ember (volt)? A Bohém rapszódiában, amikor megjelent, az első gondolatom az volt: Ó, Kisujj! A második: Na, megjött a sz@rkavaró! – aztán végül mégis őt vetették át a palánkon. Itt meg? Mint maga a Sátán: jön, lát, nyomorba dönt. spoiler A nagy tettető című dokumentumfilmben az ő nyilatkozatai is szerepeltek, abban nekem nem tűnt olyan rémes alaknak – dehát, egy interjúban nyilván mindenki a jobbik arcát mutatja. spoiler
Mindent összevetve, kellemes élmény volt, ha nem is estem bele Elton zenéjébe. Az mindenesetre dicséretes, hogy bár elérte a mélypontot, felállt onnan. Innen is sok sikert kívánok neki és hosszú, boldog éveket a családjával – You're still standing :3
Plusz: hatalmas respect annak a srácnak, aki a moziban odaszólt egy párocskának, akik abban a minutában, hogy elkezdődött a film, dumálni kezdtek: Nem lehetne, hogy ezt a film után beszéljétek meg? Szerencsére el is hallgattak :DD

hashtagHetiMozi 

Az év eddigi egyik legjobb filmje. A rendezés és operatőri munka fantasztikus, a hangzásért, a zenék miatt (amik kiválóan lettek a történetbe építve) a mozi kihagyhatatlan. Taron Egerton letette a névjegyét az asztalra, parádés volt. Reméljük a jövőben is ilyen zenés életrajzi filmek érkeznek majd!

Grétii05

Huh hát nem tudom mire számítottam, amikor elkezdtem nézni.
De arra biztosan nem, hogy ilyen mély nyomot hagy bennem ez a film. Bevallom őszintén nem tudtam sokat Elton John-ról, de jobb módot nem is választhattam volna arra, hogy elkezdjem megismerni.
Taron nem okozott nagy meglepetést azzal, hogy ezt a szerepet is zseniálisan el tudta játszani. Szerintem lenyűgöző teljesítmény, mert az eddigi filmjeivel ellentétben nem az akción van a hangsúly, hanem az egyre sikeresebb előadó vívódásáról és traumáiról.
A befejezés is nagyon tetszett. Szép keretet adott az egésznek.

Timi98 

Nagyon régóta vártam erre a filmre, arra meg hogy eredeti nyelven is meglehessen nézni moziban szintén sokat. A Bohém rapszódia (2018) magasra tette a lécet, és azt hiszem sikerült hasonlóan jót alkotni (bár a BoRhap közelebb áll a szívemhez).
Ez egy zenés fantázia, minden tekintetben mestermű. A szereposztás isteni. Richard Madden abszolút kedvencem, nem semmi a srác, imádom. Tök jól hozta John Reid szerepét (itt jobban sikerült a karakter mind a BR-ban). Taron Egerton isteni volt, de aki ezen meglepődött az hol járt eddig? A srác egy 2 lábon járó tehetség. A Kingsman – A titkos szolgálat (2014) óta nagy kedvencem, és még énekelni is tud, tökéletes Elton. (Mást el se tudnék képzelni erre a szerepre, az ilyenekre születni kell). A stáb többi tagja is rendben volt, bár egyértelmű hogy a főszereplők a fontosak. A zenék isteniek, újraénekelték Elton számait, sokkal jobb mintha csak bevágták volna az eredetit. A kosztümök, a díszletek, a helyszínek mind nagyon jól megtervezettek és kivitelezettek. Kicsit giccses, de nem rossz értelemben. Bár néhol kicsit összecsapott hatása volt, nem rontott sokat a film élményén. Éles volt a váltás a fiatal és tini Reginald között, ez kissé fura volt. Ami talán csalódás volt: a trailerek elsütöttek minden ütős jelenetet, picit többre számítottam.
Az ilyen típusú filmeknél általában a nem valós elemekbe szoktak belekötni, engem igazából nem zavartak ezek, nem dokumentumfilmet nézünk.
A legjobb talán a Your Song, a Crocodile Rock és az I'm still standing voltak :)
Tetszett, ajánlom mindenkinek, garancia a jókedvre :)

Kevin_Krall

Avagy: Legalább ennyire jó kellett volna, hogy legyen a Bohém rapszódia.


Népszerű idézetek

Pandalin

– Elton…
– Igen?
– Megváltoztatom a nevem.
– Jó, klassz…
– Az lesz az új nevem, hogy Elton Dean.
– Az az én nevem.
– Ja tudom… mit szólsz?
– Azt, hogy rohadj meg.
– Értem…

Pandalin

Meg kell ölnöd azt, akinek születtél azért, hogy az lehess, aki tényleg lenni akarsz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján