Kedvencelte 53

Várólistára tette 234


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, és Taron Egerton egyszerűen zseniális, imádom a pasit. Habár a valódi Elton Johnt nem bírom, és soha nem is fogom, ő mégis elérte, hogy a filmben megkedveljem ezt az őrült fickót. :-D Sokkal hitelesebb volt így számomra, mint a valóságban. Jót szórakoztam, élvezhető volt, tetszettek a zenék, a látvány, és az egész sztori. Jamie Bell is tetszett, kedvelhető és szerethető volt a karaktere. :-)

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nálam nagy sikere volt, és nehéz rangsorolni, de talán kicsit jobban megérintett, mint a Bohém Rapszódia. Mondhatjuk, hogy ez a film inkább klasszikus musical, nem csak zenés film, de kiválóan működik, a számok kiválasztása, a megjelenítés szürrealitása, minden illik a képbe. Taron Egerton zseniálisat alakít, szurkolok neki az Oscarért, és a hangja is kiváló. A mellékszereplők kiválasztása is remekül sikerült.
A történet üzenete nagyon szép, nagyon inspiráló, és ami tetszett, hogy hiába vannak sötétebb szakaszok, végig érezni, hogy van fény az alagút végén, van kiút, lehet még happy end. Én bárkinek örömmel ajánlom.

MrsCumberbatch 

Igazából nincs arra mentségem, miért vártam ennyit a filmmel… Talán, mert moziban nem érdekelt utána meg vártam.. Aztán igazából azt sem tudtam miről szól… Majd a Taron Egerton kihívás miatt megtaláltam ezt a filmet láttam hogy Elton John-ról szól. Mondom szuper. Láthatok még egy olyan jó filmet, mint a Bohém Rapszódia.

De nem így lett. Taron Egerton játékában semmi kivetnivaló nincs. De tényleg. És a többi (számomra noname/alig ismert) színészek és színésznők is nagyon jól alakították a szerepüket. Főleg az a kis undorító menedzser vagy ki. Annyira utáltam hogy már imádtam. Nagyon jó karakter volt.

Viszont hiába a rengeteg jó karakter, ha a film kidolgozása egy gyenge paródiának se mondható akármi… Oké, értem, Elton is elég szeleburdi volt (legalább is nekem ez jött le) és gondolom olyan filmet akartak csinálni, ami illet a férfi stílusához.. De ha ennek a végeredménye egy ZS kategóriás musical paródia lesz akkor inkább kukába a jó ötletekkel.

Mármint ez a féle a beszélgetés közepén a kamerába fordulva éneklek és elhagyom az asztalt mozdulatokat én a parodiákban szoktam látni és jókat röhögök rajta. Illetve a Kisérőzene (2019–2019) sorozatban is sok ilyen volt ami szintén idegesítő volt mert itt is komolyan volt gondolva. Bár ott azt hiszem inkább képzelgések voltak szóval még sem éles helyzetek vagy átvezetések mint ebben a filmben.

Egy szó mint száz: Remek színészi játékok voltak, tényleg, mindet élveztem, ezért is vérzik a szívem kicsit a filmért, de ilyen pocsék kivitelezés miatt nem tudok többet adni.

És a százalékot elnézve megint egyedül leszek a véleménnyel. De ez legalább a sajátom és őszinte.

4 hozzászólás
krlany 

Elton Johnt bírom – remek muzsikus –, Taron Egertont nem – jópár filmben láttam, de nem hagyott mély nyomot. Ez a film viszont tényleg jó. Meg is néztem kettőjük előadásában a kedvenc nótámat koncert formában, hogy hát tényleg-e… és igen. Itt a Your Song: https://www.youtube.com/watch… elég jó. Hakninak megteszi, csak kicsit túl salapálja emberünk.
De vissza a filmhez… Szóval TE tényleg beleadott anyait-apait és ez le is jön a vászonról, és meg is lett az eredménye. Ez egy szerethető film. Tisztelet a mesternek. És talán egy kis jóvátétel is a megnemértésért a nagyszerű ikon felé.

pvik13 

Nagyon jó életrajzi film. Taron személyes véleményem szerint NAGYON perfect választás volt mint Elton. Át tudott adni mindent és még tett is hozzá, mert a tehetséget nem lehet leplezni. :D Soundtrackek profik, meg minden más is :D

Ekhal 

A Rocketman és a Bohém Rapszódia mondhatni testvérfilmek, hiszen mindketten az angol zene egy-egy kultikus jelenségét tárta elénk, pazar köntösben; másrészt a rendező karaktere, Dexter Fletcher még az összekötő kapocs. A Rocketman inkább musical-es elemeket vonultat fel, a Queen filmje pedig közelebb áll a dokumentációhoz. Mindenki döntse el maga, melyik stílus jön be jobban. :) Nálam mindkettő nyert.
Hozzám bár közelebb áll a Queen zenéje, el kell ismerni, hogy Reginaldnak is van nem kevés ütős száma és gyönyörűen szép szerzeménye. Jó volt betekintést nyerni extravagáns, őrült, sokszor magányos gondolatvilágú életébe a kiváló színészek játékán keresztül. Ami hatalmas plusz, hogy ők is éneklik el a dalokat, nincs bejátszva Elton John orgánuma. És milyen jó hangjuk van nekik is. :) A stáblista is igazán kreatív!

hpatricia_ 

Elton John-t valamiért soha sem kedveltem, de a dalait mindig is szerettem. Csak a dalok miatt szerettem volna ezt megnézni, Elton John élete nem igazán érdekelt, bár azért sajnálom szegényt. Már amiért ilyen borzalmas szülei voltak.
Taron Egerton hihetetlen zseniális színész, nagyon jól megformálta Elton John-t és nem mellesleg iszonyat jó volt hallgatni a hangját ♥

Ruby_εïз 

Egy kicsit erőltetettnek éreztem. Viszont Taron nagyon zseniális színész minden tekintetben.

sophie 

Egészen jól szórakoztam. Kicsit ugyan túl hirtelen jött nekem ez a Queen-film után. Eléggé sok a hasonlóság, közben a műfaj egészen más. Úgy értem ha innen indulva az ABBA-film irányába indulunk, inkább az utóbbihoz van közel. Úgy is, hogy tele nagyszabású táncos jelenetekkel, de úgy is, hogy a dalok beleépülnek a dramaturgiába, és még úgy is, hogy biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan viszontlátjuk ezt is a színpadon, élőzenével. Szerintem tehát nem zenés életrajzi dráma, hanem valós eseményeken alapuló musical.

Az életrajzból egyébként is inkább epizódok jelennek meg, és néhány fontos személy, gondolom a legfontosabbak. S hogy mennyire köszön vissza a valóság, azt majd biztosan megtudjuk a kommentekből később. Különben meg Taron Egerton annyira életszerűen hozza a figurát, hogy mindegy is. Jó előre tudatták például, hogy végig Taron énekhangját halljuk, szóval kicsit elemelkedve a figura jön, 2-3 tényleg drámai fordulat, kevésbé lesz fontos a konkrét személy. Ez talán azért is szerencsés, mert valljuk be: valahogy már nem jegyezzük Elton Johnt. Akit csak ma megkérdeztem, annyit tudott mondani, hogy az Oroszlánkirály egyik dalát énekelte, vagy Diana temetésén fellépett. És hogy meleg, és imádja őt a királyi család. Dehát visszavonult már régen, hogy lenne másképp, ha a családja számára az első. Pedig jó dalokat írt, ma is lehet szeretni őket, és kicsit másképp is hangzanak így történetesítve.

Szóval minden részlet a helyén volt: a látványvilág, a film ritmusa, … a szereposztás nagyon rendben (az utolsó 5 percben jöttem rá, hogy a kis Billy Elliot játsza Berniet, csak már jól felnőtt. Na például ez az örökbarátság vonal, ez igazán tetszett.

5 hozzászólás
ellamuci 

Előzetes alapján nagyon tetszett, és szeretem a színészet. Izgatott voltam, és vártam. Engem nagyon érdekel Elton John életéről mutatja meg. Ma végre megnéztem, hát icipicit csalódtam, mert nekem sok volt az sok-sok koreográfiát, de a zene nagyon jó volt. Taron zseniálisan játszott, és megérdemelné az Oscar díjat.


Népszerű idézetek

monokrom22 

Meg kell ölnöd, azt akinek születtél, hogy az lehess, aki szeretnél.

Pandalin

– Elton…
– Igen?
– Megváltoztatom a nevem.
– Jó, klassz…
– Az lesz az új nevem, hogy Elton Dean.
– Az az én nevem.
– Ja tudom… mit szólsz?
– Azt, hogy rohadj meg.
– Értem…

Pandalin

Meg kell ölnöd azt, akinek születtél azért, hogy az lehess, aki tényleg lenni akarsz.

Near 

You gotta kill the person you were born to be in order to become the person you wanna be.

Basset

– Elton, szerintem túlreagálod.
– Nem, Bernie, te reagálod alul.

Everrie 

Te tényleg egy szívtelen szörnyeteg vagy. Én nem fekete-fehérben élem az életem. És nincs szükségem az elcseszett frigid véleményedre sem. Elegem van abból, hogy folyton menekülök az elől, aki vagyok.

Zakuro 

John Reid: Mit akarsz, Elton?
Elton John: Veled vacsorázni.
John Reid: Olyan szerény vagy, hogy az már kínos!


Népszerű triviák

UViki 

Taron Egerton játszotta a főszerepet az Elton Johnról szóló filmben, és ennek több magyarázata is van. A színész kiválóan énekel és Elton John ezzel tisztában volt. Amikor Taron be akart kerülni a Royal Academy of Dramatic Art nevű intézménybe, egy Elton John számot énekelt. Később, amikor Egerton megkapta szerepet, a híres énekes meghívta, megmutatta neki emlékeit és kosztümjeit és sokmindent megosztott neki életéről.

A sminkes, aki a filmen dolgozott rábeszélte a színészt, hogy vágassa le a haját elől, hogy imitálja a sztár kopasz foltjait. Amikor az első képek megjelentek a forgatásról, Elton John először azt hitte, hogy önmagát látja a fotókon.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Rocketman (2019)

Rocketman (2019)

Kapcsolódó művészek: Taron Egerton


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján