Kedvencelte 39

Várólistára tette 202


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, és Taron Egerton egyszerűen zseniális, imádom a pasit. Habár a valódi Elton Johnt nem bírom, és soha nem is fogom, ő mégis elérte, hogy a filmben megkedveljem ezt az őrült fickót. :-D Sokkal hitelesebb volt így számomra, mint a valóságban. Jót szórakoztam, élvezhető volt, tetszettek a zenék, a látvány, és az egész sztori. Jamie Bell is tetszett, kedvelhető és szerethető volt a karaktere. :-)

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nálam nagy sikere volt, és nehéz rangsorolni, de talán kicsit jobban megérintett, mint a Bohém Rapszódia. Mondhatjuk, hogy ez a film inkább klasszikus musical, nem csak zenés film, de kiválóan működik, a számok kiválasztása, a megjelenítés szürrealitása, minden illik a képbe. Taron Egerton zseniálisat alakít, szurkolok neki az Oscarért, és a hangja is kiváló. A mellékszereplők kiválasztása is remekül sikerült.
A történet üzenete nagyon szép, nagyon inspiráló, és ami tetszett, hogy hiába vannak sötétebb szakaszok, végig érezni, hogy van fény az alagút végén, van kiút, lehet még happy end. Én bárkinek örömmel ajánlom.

pvik13 

Nagyon jó életrajzi film. Taron személyes véleményem szerint NAGYON perfect választás volt mint Elton. Át tudott adni mindent és még tett is hozzá, mert a tehetséget nem lehet leplezni. :D Soundtrackek profik, meg minden más is :D

Ekhal 

A Rocketman és a Bohém Rapszódia mondhatni testvérfilmek, hiszen mindketten az angol zene egy-egy kultikus jelenségét tárta elénk, pazar köntösben; másrészt a rendező karaktere, Dexter Fletcher még az összekötő kapocs. A Rocketman inkább musical-es elemeket vonultat fel, a Queen filmje pedig közelebb áll a dokumentációhoz. Mindenki döntse el maga, melyik stílus jön be jobban. :) Nálam mindkettő nyert.
Hozzám bár közelebb áll a Queen zenéje, el kell ismerni, hogy Reginaldnak is van nem kevés ütős száma és gyönyörűen szép szerzeménye. Jó volt betekintést nyerni extravagáns, őrült, sokszor magányos gondolatvilágú életébe a kiváló színészek játékán keresztül. Ami hatalmas plusz, hogy ők is éneklik el a dalokat, nincs bejátszva Elton John orgánuma. És milyen jó hangjuk van nekik is. :) A stáblista is igazán kreatív!

hpatricia_ 

Elton John-t valamiért soha sem kedveltem, de a dalait mindig is szerettem. Csak a dalok miatt szerettem volna ezt megnézni, Elton John élete nem igazán érdekelt, bár azért sajnálom szegényt. Már amiért ilyen borzalmas szülei voltak.
Taron Egerton hihetetlen zseniális színész, nagyon jól megformálta Elton John-t és nem mellesleg iszonyat jó volt hallgatni a hangját ♥

sophie 

Egészen jól szórakoztam. Kicsit ugyan túl hirtelen jött nekem ez a Queen-film után. Eléggé sok a hasonlóság, közben a műfaj egészen más. Úgy értem ha innen indulva az ABBA-film irányába indulunk, inkább az utóbbihoz van közel. Úgy is, hogy tele nagyszabású táncos jelenetekkel, de úgy is, hogy a dalok beleépülnek a dramaturgiába, és még úgy is, hogy biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan viszontlátjuk ezt is a színpadon, élőzenével. Szerintem tehát nem zenés életrajzi dráma, hanem valós eseményeken alapuló musical.

Az életrajzból egyébként is inkább epizódok jelennek meg, és néhány fontos személy, gondolom a legfontosabbak. S hogy mennyire köszön vissza a valóság, azt majd biztosan megtudjuk a kommentekből később. Különben meg Taron Egerton annyira életszerűen hozza a figurát, hogy mindegy is. Jó előre tudatták például, hogy végig Taron énekhangját halljuk, szóval kicsit elemelkedve a figura jön, 2-3 tényleg drámai fordulat, kevésbé lesz fontos a konkrét személy. Ez talán azért is szerencsés, mert valljuk be: valahogy már nem jegyezzük Elton Johnt. Akit csak ma megkérdeztem, annyit tudott mondani, hogy az Oroszlánkirály egyik dalát énekelte, vagy Diana temetésén fellépett. És hogy meleg, és imádja őt a királyi család. Dehát visszavonult már régen, hogy lenne másképp, ha a családja számára az első. Pedig jó dalokat írt, ma is lehet szeretni őket, és kicsit másképp is hangzanak így történetesítve.

Szóval minden részlet a helyén volt: a látványvilág, a film ritmusa, … a szereposztás nagyon rendben (az utolsó 5 percben jöttem rá, hogy a kis Billy Elliot játsza Berniet, csak már jól felnőtt. Na például ez az örökbarátság vonal, ez igazán tetszett.

5 hozzászólás
Papillon_εïз

Egy kicsit erőltetettnek éreztem. Viszont Taron nagyon zseniális színész minden tekintetben.

LoneWolf 

Továbbra is azt mondom, hogy a „Your Song”-ot csak Ewan McGregor énekelheti, de ezt leszámítva meglepően szórakoztató musicalbe foglalt életrajz lett. Oké, talán még azt is kifogásolnám, hogy szeretőnek induló, kizsákmányoló menedzser szál túlzottan is emlékeztetett a Bohém Rapszódiában látottra, de egyébként tényleg teljesen rendben volt.

2 hozzászólás
dulkap 

Mindenhol azt lehetett olvasni, hogy ez a film mindaz, ami a Bohemian Rhapsody nem mert lenni: őszinte és tabuk nélküli. Valami van is benne, de azért a Rocketman számomra több sebből vérzik. A musical-es rendezés miatt, nekem túl színpadias lett az egész (talán Elton színpadiasságát akarták ezzel is jelezni) és emiatt kvázi nem hittem el a mozit. Szintén gond, hogy a nagy tabu mentes őszinteségben csak egy aspektusra koncentráltak, hogy drámaibb és díj-barátabb legyen. Számomra hiányzott belőle Elton humora, akár csak jelzés értékkel.
Viszont a zenék rendben vannak, az alakítások hibátlanok és a kor szellem is megjelenik, csak hát számomra túl görcsös volt a megvalósítás.

BlackWidow 

Ezt a filmet csak Taron Egerton miatt néztem meg.
Mostantól ez a férfi csak meleg, alkoholista és drogfüggő zenészeket fog alakítani? :D.
Persze, megértem, mert baromi jól eljátssza. Nagyon jó színész.
A film már annyira nem tetszett. Nekem úgy annyira nem jött át. Lehet, hogy alapvetően a sztori, az énekes annyira nem volt érdekes a számomra, de hát ez van.
Egyszer meg lehet nézni.


Népszerű idézetek

monokrom22 

Meg kell ölnöd, azt akinek születtél, hogy az lehess, aki szeretnél.

Pandalin 

– Elton…
– Igen?
– Megváltoztatom a nevem.
– Jó, klassz…
– Az lesz az új nevem, hogy Elton Dean.
– Az az én nevem.
– Ja tudom… mit szólsz?
– Azt, hogy rohadj meg.
– Értem…

Pandalin 

Meg kell ölnöd azt, akinek születtél azért, hogy az lehess, aki tényleg lenni akarsz.

Basset 

– Elton, szerintem túlreagálod.
– Nem, Bernie, te reagálod alul.

Near 

You gotta kill the person you were born to be in order to become the person you wanne be.

Zakuro 

John Reid: Mit akarsz, Elton?
Elton John: Veled vacsorázni.
John Reid: Olyan szerény vagy, hogy az már kínos!

Everrie 

Te tényleg egy szívtelen szörnyeteg vagy. Én nem fekete-fehérben élem az életem. És nincs szükségem az elcseszett frigid véleményedre sem. Elegem van abból, hogy folyton menekülök az elől, aki vagyok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján