Bohém rapszódia (2018) 976

Bohemian Rhapsody
134' · egyesült királysági · dráma, életrajzi, zenei 12

8 díj · 8 jelölés

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Rami MalekFreddie Mercury
Ben HardyRoger Taylor
Gwilym LeeBrian May
Tom HollanderJim Beach
Aidan GillenJohn Reid
Lucy BoyntonMary Austin
Joseph MazzelloJohn Deacon
Mike MyersRay Foster
Allen LeechPaul Prenter
Aaron McCuskerJim Hutton

További szereplők

Kedvencelte 294

Várólistára tette 232


Kiemelt értékelések

moonchristal

Mióta megnéztem, rengeteg negatív véleménnyel találkoztam a film kapcsán, pedig nekem ez úgy tökéletes, ahogy van.
Az, hogy a történet mennyire hiteles, vagy mennyire követi pontosan a valóságot, valahogy engem nem is érdekel igazán, mert akkor inkább dokumentumfilmet nézek. Hogy van-e benne némi hatásvadászat? Lehet, de egy nagy emberről van szó, a róla készült filmnek mi másnak kéne lennie, mint ütősnek és hatásosnak?
A film szerintem azt adja, amit kell: emléket állít egy nagyszerű és zseniális embernek, amilyen csak ritkán születik a történelemben. Azoknak szól, akik talán eddig kevésbé ismerték, látták ezt be. Mint például nekem. Nem ismertem eddig annyira az életét, se a Queent, persze a népszerű dalok többségét igen, de őket magukat nem.
Jókor ismertem meg, mert rengeteget adott ez a film, Freddie és a Queen újabb dolgokra tanított meg. Minden tiszteletem az övék.
Remek színészek, csodálatos képi világ, ráadásul ScreenX-ben néztük, ami még nagyobb élményt adott hozzá, gyönyörű mondanivalóval. A zenét meg említenem sem kell, mert az fantasztikus.
Nagy élmény volt, megérte megnézni. Köszönöm a film készítőinek, és a Quennek az élményt. ♥

2 hozzászólás
Pikachu

Maga a film nem mondott nekem sok újat, de nagyon élveztem minden pillanatát.. Akkor is, ha nem volt teljesen valósághű, és nem is azt kaptam, amit vártam. Talán ez volt az eddigi legjobb moziélményem, megérte ezért a késő esti premier előtti 4D vetítés. Örülök, hogy így egy kicsit én is átélhettem a Queen koncert feelinget, mert becsukva a szememet tényleg oda tudtam képzelni magam. Azon gondolkoztam végig a film alatt, hogy mások a teremben hogyan bírják ki, hogy ne énekeljenek minden számot.. :D

10 hozzászólás
liliannahorvath

Köszönöm az élményt, hihetetlen volt!
Freddie Mercury meg az új kedvenc crazy cat person-öm lett. :D ♥

2 hozzászólás
NaNa_88 

Lehet kicsit elszálltam a csillagozással, meg a kedvenceléssel, de nekem ez most annyira jól esett, hogy fel sem tudtam dolgozni. :D
Én a zenéket éltem meg. Azokat a hihetetlen koncerteket. Elképesztő élmény volt moziban. A magánéleti dolgokkal, az igazságtartalmával egyáltalán nem foglalkoztam. És nem is vagyok hajlandó. Nekem ez egy Queen film, amit akkor fogok újra megnézni, ha a zenéket megkívánom. Mert nekem ez a lényeg. Ennyi.

Sydney 

Többször jártam már úgy, hogy a sok/kevés csillag miatt már úgy ültem neki egy filmnek, hogy túl nagyok/alacsonyak voltak az elvárásaim. Sajnos most is így történt, a történet nagy része egy Google-kereséssel kideríthető, a Queen dalaival mellélőni nem igazán lehet, viszont a színészi alakítások tényleg fantasztikusak.

5 hozzászólás
Theana 

A legelső élményem a Queennel, amikor általános iskola második osztályában az egyik osztálytársam el kezdte ütni a We’ll Rock You ritmusát a padon, amire az osztály ráüvöltötte a szöveget. Azt sem tudtam, ki az a Freddie Mercury akkor, hogy milyen hihetetlen egyén volt, és hogy a mai napig mekkora hatással van az emberekre. És nemcsak Freddie, hanem az egész csapat. Fantasztikus hangszerelésű banda volt, akiknek a zenéje túlzás nélkül a mai napig sláger. Megszámlálhatatlanul sok zenésztársaság van, aki ki akar törni és olyan zenét akar adni, ami új és egyedi, de igazság szerint nagyon nehéz, ez tény. A Queennek sikerült.
És nekem ez abszolút átjött a filmben. Sírtam, ó, de még mennyire, pedig tudtam, hogy ez a céljuk a készítőknek, mert bármennyire hatásvadász vagy kiszínezett valamelyik rész, nálam működött. Kirázott a hideg és úgy vigyorogtam, mint egy idióta, ami természetesen a Queennek és a zenéjének szólt, de nagyon ügyesen megvágták a felvételeket és emelték a hangulatot, szépen vezették. Ráadásul a “kritikus” részeket is teljesen fogyaszthatóvá tették. Rami Malek… Szavaim nincsenek rá, milyen csodálatos volt. Nem nézem gyakran a tévét, mert nem szeretem a 20 perc film/10 perc reklám-arányt, de ezt még ennek ellenére is néztem. Most megyek és benyomom a Best of Queent a Spotify-on.

pvik13 

Úgy mentem be erre a filmre hogy így hmm tudok pár Queen számot aztán kifulladtam de…DE ugy meglepett és magával ragadott ez a film hogy az elmondhatatlaan és ráadásul amelyik számokat tudtam azokat is ahol tudtam énekeltem :D spoiler

LoneWolf 

Ez a film rádöbbentett, hogy többet kellene életrajzi, meg egyéb valós eseményeken alapuló alkotásokat néznem. Ugyan nem hibátlan és kissé futószalag ízű, mégis magával ragad, hiszen egy legendés bandáról és annak méltán ikonikus énekesének történetét meséli el nagy vonalakban, ahogyan azt el is vártuk tőle, mindezt egy igazán megnyerő szereposztással és a zenekar dalainak legjavával.
Nekem kissé egyszerű volt a tálalás, kb. semmi sem különbözteti meg a hasonló jellegű daraboktól, ami nem feltétlen gond, a Queen egyediségéhez mégsem igazán méltó, de ennek ellenére is kellően szórakoztató és drámai. Többnyire megvan benne az egyensúly, megismerhetjük az életük komoly és lazább oldalát is, az ötletelésektől kezdve, a turnékon, bulikon, kiadói és belső ellentéteken át, egészen Freddie bonyodalmas magánéletéig (Ha nem is túl pontosan). Egy nagyobb bajom volt végül a felosztással, ami pedig az utolsó pont, ugyanis szívesebben láttam volna többet a családdá kovácsoló/dott bandából, mint a lelki szenvedésekből, de ez persze csak az én véleményem. Míg az ő nyűglődését ugyanis bőven kifejtették, addig pl. a világkörüli útjuk bemutatása kimerült abban, hogy színes városnevek repkedtek a vásznon fél percig… (Kíváncsi lettem volna arra is, miként szerezték a Hegylakó zenéit, illetve miként jutottak el odáig, továbbá a Freddie vs. Star Wars ellentét is kaphatott volna legalább egy kurta mondatot.)
Természetesen ennek ellenére is érdekes volt utólag tudomást szerezni pár kevésbé köztudott részletről, mint pl. a származása, a feleségével való viszonya, vagy a manipulációk, amik a végzetes kórral való diagnosztizálásához vezették. Persze, a leghangulatosabb jelenetek a csapat ötleteléseihez és stúdió felvételeihez köthetők, hiszen azokon látszott csak igazán, hogy nem csupán a zenéjük, hanem a köztük lévő kötelék is igazán különlegesnek számított az iparban.
Ha innen nézem a dolgot, a film semmiben sem kiemelkedő, (Egyedül a fent említett szereposztásban.) hisz valójában a banda múltja és legfőképp az ő dalaik tették élvezhetővé ezt a mozit. Nélkülük ez csak egy tucatfilm lenne, valami bandáról a sok közül, de nem. Ez a QUEEN-ről szól, így már a zenéjük miatt is minimum 8 csillagot érdemel, de a szereposztás és a színészi játék kapja a kilencediket, míg a -1 az elcsúszott balansz, a kissé kínosra és hihetetlenre sikeredett „áttelefonálok a szomszéd házba” jelenet és a Live Aid-es, borzalmasan pocsék CGI közönségért jár. Mindent összevetve tehát csak ajánlani tudom, szóval nézzétek, de legfőképp hallgassátok, ha nekünk élőben már nem lehet hozzá szerencsénk!

4 hozzászólás
Little_Monster

Mindig is nagy Queen rajongó voltam, ha egy idegennek, aki sose hallott még zenét, egy dalt mutathatnék, biztos, hogy a Bohemian Rhapsody lenne az. Kicsit féltem, hogy Rami Maleknek nagy falat lesz ez a szerep, de az első percekben meggyőzött az ellenkezőjéről. Freddie karakterét hitelesen ábrázolni nagyon nehéz lehet, szinte megfoghatatlan a mindenen átütő egyénisége, itt sem olyan volt, mintha őt látnám, de méltó tisztelgés volt a személyisége előtt. Freddie életszeretete, hozzáállása, öniróniája és zenei zsenialitása miatt személyes hősöm, ezt a filmet pedig még sokszor meg fogom nézni.

Szeszj 

Már gyerekként is nagyon szeretem a Queen-t, főleg a szüleim miatt kezdtem el hallgatni, mert ők is nagy rajongók. Még mindig nagyon imádom őket, főleg Freddie-t, de persze az egész bandát is. Szóval amikor meghallottam hogy lesz belőle film akkor már tudtam hogy meg kell néznem.
Nekem nagyon tetszett, szerintem zseniális lett, oké persze vannak benne dolgok amik nem így történtek vagy éppen elvan ferdítve. De ez engem nem zavart. Mert olyan jó érzés volt nézni és hallgatni, olyan volt mintha az ember ott lett volna velük.
Olyan rossz hogy Freddie már nincs közöttünk,egy remek zenész volt, csodálatos ember.❤ Az utolsó fél órát én megkönnyeztem, mert annyira gyönyörű volt.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
Rami Malek egy nagy kedvencem volt már a film előtt is,de itt is le a kalappal előtte. Rendkívüli volt, annyira jól hozta a szerepét. Imádtam!
Biztos hogy még megfogom nézni, többször is.
Freddie Mercury. ❤❤


Népszerű idézetek

Nocharity 

Az emberi lét olyan állapot, amihez érzéstelenítés kell.

2 hozzászólás
DoreenShitQ

Roger Taylor: Mit csinálsz ma este, Kashmira?
Kashmira Bulsara: A házimat.

Nocharity 

Freddie: Sokat gondolkoztam, és… azt hiszem, biszexuális vagyok.
Mary: Te meleg vagy, Freddie. Már tudom egy ideje, de próbáltam tagadni magamban. Valahogy mindig ez van. „Szeretlek, Mary, de több szabadság kell. Szeretlek, Mary, de megismertem valakit.” És most ez: „Szeretlek, Mary, de…” És ez a legdurvább, mert nem is tehetsz róla. [leveszi a jegygyűrűjét]
Freddie:: Ne! Ne vedd le! Megígérted, hogy nem veszed le, bármi történjék!
Mary: Mit akarsz tőlem, Freddie?
Freddie: Hogy része légy az életemnek, és én is a tiédnek. Mert mi hiszünk egymásban… és ez mindent jelent kettőnknek.

Zakuro 

Roger: Jézusom, hány Galileót akarsz még rátenni?

Zakuro 

Freddie: Bár úgy sírtok, mint három kis csaj, azért szeretlek titeket.

Zakuro 

Jim Beach: Csak egy kis idő kell nekik.
Freddie: De mi van, ha nincs időm?

2 hozzászólás
Zakuro 

Jim Hutton: Majd keress meg, ha úgy döntesz, szereted magad!


Népszerű triviák

UViki 

Rami Malek remekül alakította Freddie Mercury karakterét, de bevallotta, hogy soha nem volt nagy Queen rajongó és nem nagyon ismerte a zenéit. Viszont a forgatás után annyira megtetszett neki Mercury munkássága, hogy már igazi rajongónak vallja magát. Malek egy speciális fogsort viselt a filmben, hogy jobban hasonlítson egy zenészre, amit forgatás után meg is tartott, mint szuvenírt.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Bohém rapszódia (2018)

Bohém rapszódia (2018)

Kapcsolódó művészek: Rami Malek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján