The Runaways – A rocker csajok (2010) 75

The Runaways
106' · amerikai · dráma, életrajzi, zenei 16

A gitáros Joan Jett és a dobos Sandy West mindig arról álmodozott, hogy fényes karriert futnak be a zenei világban. A két tinédzser lány azzal kereste meg a híres producert, Kim Fowleyt, hogy ők lesznek a legújabb sztárcsapat. Kim úgy érezte, hogy érdemes foglalkozni velük. Hamarosan újabb… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Kristen StewartJoan Jett
Dakota FanningCherie Currie
Michael ShannonKim Fowley
Stella MaeveSandy West
Scout Taylor-ComptonLita Ford
Alia ShawkatRobin
Riley KeoughMarie Currie
Johnny LewisScottie
Tatum O'NealCherie anyja
Brett CullenCherie apja

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Oroa 

Imádom ezt a filmet, tetszik az ahogyan bemutatja bandát Joan a kedvencem. Minden zenéjüket szeretem, attól függetlenül , hogy fiatal vagyok.

Gothic01 

Na, ebben a filmben benne volt az, amit az American Satan (2017) – ból hiányoltam, nevezetesen annak a jelzése, hogy aki valóban hosszú távon sikeres, akiből olyan legenda válik, aki bandák százait inspirálja, aki milliókkal szeretteti meg a rock zenét, az nem csak iszogatva, drogozgatva teng-leng, várva a sült galambot, miközben lassan, de biztosan a lejtő legalja felé totyog.

Hatalmas rajongója vagyok Joan Jettnek, odáig vagyok a zenéjéért, a személyiségért, ezért kicsit tartottam tőle, hogy mi fog kisülni belőle, ha Kristen Stewart alakítja majd. És meglepetésemre nem bőgött le.

Végig Joan karaktere volt a kedvencem, erős kontrasztot alkotott Cherie-vel. Joan úgy vágott bele a The Runaways-be, hogy a zene egy kimozdíthatatlan alkotóeleme volt, hogy arra akarta feltenni az életét, hogy egy csaj-rockbandában zenéljen, arénákat töltsön meg. Cherie-t meg egy klubban levadászták a cuki pofija miatt, a lehetőségen persze kapott… de nem tudta, mibe vág bele, nem voltak elképzelései, nem volt célja a zenével, vagy akkora motiváció a zene irányába. Csak jól esett, ami jött vele, így persze végig zsinóron rángatták, azt csinálta, amit mondtak neki. Ahogy jött a siker, egyre jobban elzüllött, egyre tehetetlenebbül tengődött a bandában. Ezzel szemben Joan számára meg végig a zene maradt a központban, a fotózásos esetnél se azon rágott be, hogy Cherie kisajátítja úgymond a rivaldafényt, hanem hogy nem a lényeget reklámozza, hanem a testét, hogy félreviszi a bandájuk lényegét. Ő is tombolt, kivette a részét a buliból, de mindig maradt a zene az első. Cherie pedig egyszerűen becsömölt a zenétől, nem volt képes többet csinálni, haza akart menni, aztán meg otthon se találta a helyét. Ő remek példája volt annak, hogy mi történik azzal… akinek csak a hírnév kell, és nem a zene, vagy azokkal, akiket ha motivál is az utóbbi, nem annyira, hogy éretten álljanak az ismertséghez.

Nagyon tetszett a vége felé az a rész, amikor a producerük előre vetítette, hogy mi várhat a lányokra, miután a The Runaways szétesett. Cherie ennek megfelelően egy lecsúszott alkesz is lett, majd egy ugyanolyan kis boltban robotolt a szürke mókuskerékbe, mint ahonnan egy picit kitörve a testvére velük akart menni a turnékra. Ami meg Joant illeti…? Ő megcáfolta a producer jóslatát. Ugyan egy darabig nyalogatta a sebeit, de besokallt ezzel a sehová se tartó vegetálással.Majd megrázta magát, aztán nem nyugodott, ameddig ikon nem vált belőle.

Remek keretet adtak a filmnek az utolsó szavai a rádióműsorban, amikor már sláger lett az I Love Rock 'N Roll. A The Runaways idején még gyerek volt, a bandával együtt nőtt fel, elkövette a maga hibáit, aztán képes volt innen tovább fejlődni. Mert benne… valóban ott volt ez a zene. Benne ott volt a rock 'n roll úgy, hogy ez egy igazi tehetségtől elvárható.

Úgyhogy a sok negatív értékelés ellenére is ezt a rockos filmet szerintem igenis van értelme megnézni.

Emerson 

A gyenge pont nem meglepő módon Dakota Fanning volt. Ez a kiscsaj nem más, mint egy széparcú leányzó semmibe meredő tekintettel. Mintha nem is lenne benne élet. Haldoklónak biztos profi, de hát itt a rock & roll életérzést kellett volna eladni… Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyet írok, de Kristen Stewart ebben biza’ rohadt jó volt! Ő hozta, amit kellett. Fanning meg csak bóklászott a díszlet között. De az is lehet, hogy a brutál irritáló hangja miatt nem sikerül az istenért sem megkedvelnem. Na mindegy, térjünk vissza rá úgy 20 év múlva. Hátha addigra beérik.
A zene jó volt (még jó hogy!), a hangulatot is hozták, bár többnyire tök sötét volt, így néha vártam mikor hajlik át horrorba az egész… értem én, hogy a füstös lebujokat így lehet a legjobban áthozni, de azért nem csak ott játszódott a film. Ja, Shannon egy állat volt. Mint mindig. Csak ezúttal mégnagyobb. Így összességében egy erős 7-es. Ha Fanning helyett valami belevaló szöszkét választottak volna, simán meglenne a max. pontszám.

zeana 

Bűnrossz színésznők ízetlen és gyerekes bohóckodása. Ez nem életrajzi film, hanem paródia, bár anak túl naiv. Ha nem szereted a rockzenét, ne nézd meg. Ha szereted, akkor főleg ne nézd meg.

Istris

Jól sikerült kis film. Ha szereted az életrajzi filmeket és a rockzenét nézd meg!

ercypici

Látom elég negatívak az értékelések. Nekem tetszett a film. Szeretem az életrajzi filmeket. És ez a film Cherie Currieről szól. Dakota Fanning nagyon jól játszik. Bár szerintem sosem volt rá panasz. Kristen egész tűrhető. A film reálisan mutatja be,mi történik ha valaki túl hamar lesz sikeres, és nincs megfelelően kordában tartva. Ha megkap mindent a világon, de még nem elég érett ehhez. Hogy mi lesz abból a fiatalból,aki függő lesz. Reálisan… persze amennyire én értek ehhez. De látva sok színészt Bitrey, Drew, Macaulay és énekest mi lett velük a hírnév miatt ,feltételezem reális. Meg persze életrajzi. Azt hiszem Joan Jett közreműködött a film készítésénél. A zenék nekem tetszettek. És csomó dalt ismertem már,de nem nagyon tudtam ki is az a Joan Jett,pedig megérdemli és ő mellékszereplő sem pedig azt ,hogy honnan indult. És ha jól láttam az első női rockbanda volt a the runaways.
Szerintem hiteles képet fest,jók a zenék, a történet, a színészek. Mindenképp ajánlottnak veszem. De persze nem lehetünk egyformák :)

Dombi_Petra 

Érdekes volt, felettébb érdekes. Bepillantást nyerhettünk egy rock banda életébe, függőségeibe, mindennapjaiba. Eztuán a film után egy gondolat fogalmazódott meg bennem ismét: Hová, s milyen mélyre képes egy ember lesüllyedni?!! Feladni önnön magát, az elvárásokat szemelőtt tartva, a saját igényeitől megfosztva, s magát a pusztulásba taszítva.
Egyébként Dakota Fanning szerintem óriási jót alakított ebben a filmben :)

Fummie

Én vártam ezt a filmet annak idején, mert maga a sztori érdekelt. Nem is tudom mit gondoltam, már a szereposztást látva rá kellett volna jönnöm, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki.

Kontra_Judit 

A film unalmas volt, tele undorító dolgokkal (drogok, pia, levizelték egy másik zenekar gitárját) alig bírtam végignézni. Nem szívesen ajánlanám másoknak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján