Ray (2004) 59

7 díj · 7 jelölés

Ray Charles a szegény, délről érkezett, sanyarú sorsú, vak, színes bőrű zenész, aki a társadalmi és művészi korlátokat ledöntve átírta az amerikai zene történetét. Kamaszként szállt fel a floridai buszra, hogy átszelve az Államokat, a nyüzsgő Seattle-i dzsesszéletben pallérozza zenei tudását.… [tovább]

Angol · Nincs

Képek 3

Szereposztás

Jamie FoxxRay Charles
Kerry WashingtonDella Bea Robinson
Regina KingMargie Hendricks
Clifton PowellJeff Brown
Harry LennixJoe Adams
Bokeem WoodbineFathead Newman
Aunjanue EllisMary Ann Fisher
Sharon WarrenAretha Robinson
Larenz TateQuincy Jones
Terrence HowardGossie McGee

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Nagyszerű film, egy kiváló zenészről. Megérdemelten kapta Foxx az Oscart. Örülök, hogy végre megnéztem a filmet.

piciszusz 

Hát le a kalappal a film előtt, de főképp Jaime Foxx előtt. Ray-t csak felületesen ismerem, a nagyobb slágereit és semmit nem tudtam az életéről, de a filmből nagyon sok mindent megtudhatunk. Nagyon tetszett, hogy a számok mögött ott volt a háttérsztori minden esetben, megtudhattuk mi történt amikor írta/kiadta őket. Mindenkinek ajánlani tudom csak.

molymacska

Nem bíztam benne, hogy jó lesz, sőt, igazából eléggé féltem tőle, hiszen az életrajzok nem az én világom (mondom ezt azután, hogy az Életrevalók is ez is nagy kedvenc lett).
A film egyszerűen zseniális. Az életút bemutatása miatt is, ahogyan részesei lehetünk a gyerekkornak, a traumáknak, az okoknak, hogy miért csinálja azt, és annak is, hogyan boldogul egy vak ember a világban.
A zene zseniális volt benne, egész végig imádtam (és néha rájöttem, hogy nem is tudtam, hogy ő írta ezt a zenét). Nagyon szép volt, hogy a különféle érzelmekre milyen zenét tudott alkotni, és hogy a filmben is mennyire helytálló volt.
Ami számomra negatívum, hogy az elején nem minden volt gördülékeny spoiler
Ray Charles rajongó lettem, és ilyen filmeket szeretnék még látni :D

Rhyme 

Wow. Jamie Foxx naagyon jól hozta Ray Charles-t. Sokat hallottam már a vak művészről, a zenéje meg igen népszerű, de nem tudtam semmit a személyes életéről. A dalai keletkezéséről. Ezzel a filmmel ezt pótoltam, s érdekes történetet kaptam. Mindig jó betekinteni kicsit a kulisszák mögé. Más megvilágításba helyezi a dalait.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján