Freddie Mercury – A nagy tettető (2012) 36

Freddie Mercury: The Great Pretender
107' · egyesült királysági · életrajzi, dokumentumfilm 18

Freddie Mercury a brit rockzene egyik legösszetettebb és legkarizmatikusabb egyénisége volt. A Queen történetét már sok filmben elmesélték, ez a dokumentumfilm súlyozottan Freddiere koncentrál. Interjúk, koncert bejátszások és az archív felvételek a művész összetett személyiségének teljes képét… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Freddie Mercuryönmaga
Peter Freestoneönmaga
Roger Taylorönmaga
David Arnoldönmaga
John Reidönmaga
Paul Gambacciniönmaga
Jim Beachönmaga (Jim 'Miami' Beach)
Brian Mayönmaga
Montserrat Caballéönmaga
Dave Richardsönmaga

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Jó volt ez a dokumentum film, szépen össze volt szedve mind az interjúk, mind az emberek, más megvilágításba állította Freddie-t. Olyan érdekességek is kiderültek amikről nem nagyon lehet hallani és persze megmutatta hogy milyen lehetett az igazi Freddie egy tehetséges, kicsit félénk, de bohókás ember, aki egy eléri azt amit szeretne.
Freddie Mercury egy legenda.
https://www.youtube.com/watch…

MrsCumberbatch 

Csodálatos. Nagyon jó kis dokumentum film lett – bár az hogy a fele feliratos a fele pedig rászinkronizált nagyon idegesítő. De ezért nem vonhatok le csillagot, hiszen ez a magyar készítők hibája, nem a filmé.

Imádom a Queen dalait és jó tudni, hogy azért a való életben kicsit visszafogottabb volt, mint mutatta magát – bár, sokat drogozott, ivott meg k*rvázott, szóval nem volt egy szent. De sajnos manapság kevés sztár van aki nem él ezekkel.

Szóval igen, nem volt tökéletes, közelről sem! De hatalmas tehetség volt és ezt nem kéne letagadnia senkinek sem.
Egyébként, most hogy ezt végig néztem, támogatom a Bohém Rapszódia második részét. Akár ezzel a címmel is jöhetne.

sophie 

Köszi snitt.hu, nagyon jó ötlet, hogy a címlap bizonyos tévé premiereket is hoz, már a második kihagyhatatlannak bizonyuló darab került így elém.
Jó, egy Queen – pontosabban Freddy Mercury – dokumentumfilm éppen nem kihagyhatatlan. De érdekes ennyi év után kicsit más szemszögből, más képben (nekem abszolút új volt) látni azt, amit annak idején – és még egy kicsit ma is – rajongtunk. Komoly dolog volt az akkor.

Timi98 

Tetszett, jól összeszedett anyag. Interjúk, ki nem adott dalok, kulisszatitkok és sok érdekesség és felszín alatti információt kapunk összevegyítve. A film fontos dolgokra helyezte a hangsúlyt, Roger és Brian is nyilatkozott Freddie-ről és a nehéz időszakairól, a banda nehézségeiről. Közeli barátok, illetve menedzserük is adott interjút, az ő elbeszélésükkel még hitelesebb a történet.

2 hozzászólás
blondeashell 

Nem világmegváltó, de jó látni, hogy a Queen többi tagja, és Montserrat Caballé megpróbál kiállni helyette, és úgy elmondani a történetét, ahogy az volt.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Interjú, egy héttel Freddie halála után:
Roger Taylor: Úgy éreztük, egyértelmű, hogy ki akarunk állni érte. Hiszen ő már képtelen kiállni magáért.

Carmilla 

Jobban aggódott a macskái, mint az emberi kapcsolatai miatt.

Carmilla 

David Wigg: Szerinted a mennyországba kerülsz?
Freddie: Nem, de nem is akarok.
David Wigg: Miért?
Freddie: A pokol érdekesebb. Jobb a társaság. …Te is ott leszel, David! :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján