Pavarotti (2019) 13

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az… [tovább]

magyar

Szereposztás

Luciano Pavarottiönmaga (archív felvételek)
Plácido Domingoönmaga (archív felvételek)
Andrea Griminelliönmaga
Nicoletta Mantovaniönmaga
Angela Gheorghiuönmaga

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

moonchristal

Nagyon örülök, hogy elkészült ez a film, és én megnéztem, mert a párom rávett. Őszintén szólva nem sok mindent tudtam Pavarottiról előtte, és nem is feltétlenül érdekelt, ami részemről nem volt túl szép, mert kár lett volna kihagyni ezt. Fantasztikus ember volt, jó volt látni az életét, hallani egy kicsit megint a hangját. Tetszett az a dokus életrajzi felépítés, a sok apró egyéb információ a családjáról, barátairól, azokról, akik ismerték, szerették. Életrajzi film élményből biztos, hogy kiemelkedő.

Fremy18

Csodálatos film. Az elejétől a végéig libabőrős volt, hihetetlen hangja volt neki. Mindenkinek ajnálom, mert et mindenkinek látni kell. Hatalmas ember volt, és ahogy segítnei akart mindenkinek az sem volt minden napi. Tényleg meglátta mindenkiben a jót.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Beleszerettem, mint férfiba – meg kell hagyni, nagyon jóképű fiú volt –, és aztán beleszerettem a hangjába is.

Londonna 

– Luciano hangja mindig egyenest a szívemig hatolt. Az egyik legtisztább, legfényesebb, legérzelmesebb, legszenvedélyesebb, leggyönyörűbb. Egyszerűen, mint egy darabka mennyország.

Londonna 

– Amikor lement a függöny, én belekiabáltam a csöndbe, hogy „Apa!”

Londonna 

– Szeretnénk, ha tudná, hogy mi szeretjük a nagy férfiakat, és különösen… Különösen a nagy férfiakat nagy hanggal. Gondolja, hogy az ölelnivaló extra centijei is segítik ennek a gyönyörű rezonanciának a megszólaltatását?
– Mindenképp.

Londonna 

– Angliáról van szó, úgyhogy minden tele volt esernyőkkel, ameddig a szem ellát.

Londonna 

– Kezdetben azt mondtuk mindenkinek, hogy az asszisztense vagyok. De ez persze nem volt igaz. Nem könnyű kimondani, hogy viszonyom van egy 34 évvel idősebb férfival.

Londonna 

– A támadások durvák voltak, de Luciano volt az én nagy védelmezőm. Ő mindig megóvott engem.

Londonna 

– A hangjának nagyszerűsége teljesen elfedte azt, hogy milyen rendkívüli módon szerény volt.

Londonna 

– […] remélem, mindig szerelmes leszel belém. És, ha ma esetleg nem szeretsz, mindig van holnap.


Hasonló filmek címkék alapján