Billy Elliot (2000) 118

6 díj · 23 jelölés

Amikor a 11 éves Billy a bokszedzésen megpillantja a terem másik sarkában folyó balettórát, a mozdulatok varázsa többet nem engedi szabadon képzeletét. Hamar balettcipőre váltja bokszkesztyűit, hogy titkon besurranhasson Mrs. Wilkinson óráira, aki jó szemmel felismeri Billy tehetségét. Eközben… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Jamie BellBilly Elliot
Julie WaltersMrs. Wilkinson
Gary LewisJackie Elliot
Jamie DravenTony Elliot
Jean HeywoodNagymama
Stuart WellsMichael
Nicola BlackwellDebbie
Patrick Malahideigazgató a balettintézetben
Colin MacLachlanMr. Wilkinson
Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

AniTiger

Zseniális és adaptációnak is frenetikus. ^^

LukeSkywalker 

Megható film az életigenlésről, az összetartásról, a szeretet erejéről.
Jamie Bell filmje. Az ő hurrikánerejű, elsöprő alakítása adja a film szívét.
Bell őstehetség. Fred Astaire, Gene Kelly, John Travolta óta nem láttunk ilyen nagyszerű táncost, aki nem mellesleg érett színészi teljesítményt is nyújt.
De Gary Lewis a papa, és Julie Walters Miss (Mrs. Wilkinson) szerepében szintén kivételesek.
A Billy Elliot modern klasszikus. Fényt, örömöt, hitet ad, amikor egy borongós, szomorú, levert pillanatunkban átadjuk magunkat az álmodozásnak. Ha el akarjuk hinni, hogy bármi lehet belőlünk, vagy a gyermekünkből. Mert hinnünk kell. Billy is hisz benne, mert másképp nem lenne képes elviselni a sivár életet. Ezért táncol. Mert olyankor eltűnik. Elrepül, mint a madár. Megfeledkezik a világról. És az nagyszerű érzés.

Kija 

Szívet melengető, remek történet, amit mindenkinek érdemes megnéznie. Billy egy imádni való gyerek akit nem lehet nem szeretni, jó nézni ahogy megtalálja a szenvedélyét a balettban, Jaime Bell remek alakítást nyújt. A film rettenetesen szórakoztató, de a háttérben zajló bányász sztrájkokból is eleget kapunk ahhoz, hogy a film kiegyensúlyozott legyen és ne felejtsük el, hogy mégis csak drámáról van szó. A zenés jeleneteket nagyon szerettem és a lezárása is nagyon szép a filmnek, csak dicsérni tudom.

Lady_Hope

Ha nem úgy ültem volna le, hogy ez egy aranyos, kis üde film lesz, akkor biztos jobban szerettem volna. De sokáig csak vártam, és vártam, hogy mikor lesz belőle musical és mikor kezd bájossá válni. De nem kaptam mást, csak a valóságot, és egy kisfiút, akinek a szíve végül a balett felé húzott.
Nem mondom, hogy nem élveztem, vagy hogy nem tetszett. A nagymama volt az egyik kedvencem, meg Billy is nagyon kedves volt. Csak csodálkoztam hogy ennyire reális, és mégis, mennyire csodaszerű ez a történet.
Ami hála Istennek: egy sikertörténet.

Little_Monster 

Bájos film, pozitív üzenettel. Jók a karakterek, látunk karakterfejlődést és van mondanivaló is. Sokféle világból és küzdelemből kapunk egy kis szeletet, jó arányérzékkel, szépen elmesélve. Igazi hétvégi, családi program ami egyszerre megható és mosolyra fakasztó.

ananiila

Nagyon kedves film, remek színésszel a címszerepben.

Thaliavilaga

Jó 15 éve láttam utoljára ezt a filmet, aztán idén elolvastam a kisregényt, így most nagyon örültem, hogy ismét szembejött velem. Az utolsó negyedórát végigbőgtem. Olyan szép történet és persze happy end a vége, mégis olyan megható, kicsit nyomasztó és szomorú is. Náray Erikánál meg nem is lehetett volna találóbb magyar hangja a Kisasszonynak.

lollynymph

Annyira bájos ez a film, annyira sok derű és hit van benne, nagyon szeretem. Meg persze a balerina-énemnek is melengeti a szívét.

Chris90 

Először a regényt olvastam, ami így utólag, belátom, hiba volt (mert hogy a filmből készült a regény, és nem fordítva). Nagyon erőteljes alkotás ez a film, aminek mind a központi szála (Billy álma, hogy balett-táncos legyen), mind a környezet (sztrájk), mind a mellékszálak (Michael karaktere) remekül funkcionál. A színészek egytől egyig zseniálisan játszottak, a szinkron is remekül sikerült. A zárójelenet pedig abszolút sírós, ritkán könnyezek meg filmeket, de itt az apukával együtt nekem is kicsordult egy-két könnycsepp.

Timi98 

Fantasztikus film tele élettel és egy nagyszerű színészi alakítással.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján