Billy Elliot (2000) 146

6 díj · 23 jelölés

Amikor a 11 éves Billy a bokszedzésen megpillantja a terem másik sarkában folyó balettórát, a mozdulatok varázsa többet nem engedi szabadon képzeletét. Hamar balettcipőre váltja bokszkesztyűit, hogy titkon besurranhasson Mrs. Wilkinson óráira, aki jó szemmel felismeri Billy tehetségét. Eközben… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Jamie BellBilly Elliot
Julie WaltersMrs. Wilkinson
Gary LewisJackie Elliot
Jamie DravenTony Elliot
Jean HeywoodNagymama
Stuart WellsMichael
Nicola BlackwellDebbie
Patrick Malahideigazgató a balettintézetben
Colin MacLachlanMr. Wilkinson
Diana KentTutor 2

Kedvencelte 34

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon erős film, remek alakításokkal. Imádtam nézni, ahogy Billy önmagára talál, viszont az apja viselkedése sokszor dühített. A sztrájkok révén kap egy komoly mögöttes történetet az egész, de nagyon szépen összesimították a tánccal, remekül megfért a két dolog egymás mellett, egymással párhuzamban. Kicsit nyomasztó film, mégis bájos, szívmelengető és szerethető.

AniTiger 

Zseniális és adaptációnak is frenetikus. ^^

Kija 

Szívet melengető, remek történet, amit mindenkinek érdemes megnéznie. Billy egy imádni való gyerek akit nem lehet nem szeretni, jó nézni ahogy megtalálja a szenvedélyét a balettban, Jaime Bell remek alakítást nyújt. A film rettenetesen szórakoztató, de a háttérben zajló bányász sztrájkokból is eleget kapunk ahhoz, hogy a film kiegyensúlyozott legyen és ne felejtsük el, hogy mégis csak drámáról van szó. A zenés jeleneteket nagyon szerettem és a lezárása is nagyon szép a filmnek, csak dicsérni tudom.

Lady_Hope

Ha nem úgy ültem volna le, hogy ez egy aranyos, kis üde film lesz, akkor biztos jobban szerettem volna. De sokáig csak vártam, és vártam, hogy mikor lesz belőle musical és mikor kezd bájossá válni. De nem kaptam mást, csak a valóságot, és egy kisfiút, akinek a szíve végül a balett felé húzott.
Nem mondom, hogy nem élveztem, vagy hogy nem tetszett. A nagymama volt az egyik kedvencem, meg Billy is nagyon kedves volt. Csak csodálkoztam hogy ennyire reális, és mégis, mennyire csodaszerű ez a történet.
Ami hála Istennek: egy sikertörténet.

viky0222 

Nem is értem, hogy maradhatott ki eddig ez a film. Csodálatos történet arról, hogyan találja meg önmagát egy kisfiú, és hogyan küzd meg az álmaiért akkor is, ha nem mindenki támogatja. Billy nagyon hamar a szívemhez nőtt, imádtam nézni, ahogy beleszeretett a balettba, ahogy elkezdett táncolni, és hogy végül spoiler Billy apját nem tudtam megérteni, sosem fogom tudni megérteni, miért nem képes egy szülő feltétel nélkül támogatni a gyerekét, pláne, ha ez egy ennyire egyszerű dolog. A háttérben, a bányász sztrájkkal még többet és komolyabb történetet adtak. Nagyon örülök, hogy végre sort kerítettem rá, kár lett volna kihagyni.

Little_Monster 

Bájos film, pozitív üzenettel. Jók a karakterek, látunk karakterfejlődést és van mondanivaló is. Sokféle világból és küzdelemből kapunk egy kis szeletet, jó arányérzékkel, szépen elmesélve. Igazi hétvégi, családi program ami egyszerre megható és mosolyra fakasztó.

vanilka_lilka 

Annyira bájos ez a film, annyira sok derű és hit van benne, nagyon szeretem. Meg persze a balerina-énemnek is melengeti a szívét.

ananiila

Nagyon kedves film, remek színésszel a címszerepben.

Thaliavilaga

Jó 15 éve láttam utoljára ezt a filmet, aztán idén elolvastam a kisregényt, így most nagyon örültem, hogy ismét szembejött velem. Az utolsó negyedórát végigbőgtem. Olyan szép történet és persze happy end a vége, mégis olyan megható, kicsit nyomasztó és szomorú is. Náray Erikánál meg nem is lehetett volna találóbb magyar hangja a Kisasszonynak.

Timi98 

Fantasztikus film tele élettel és egy nagyszerű színészi alakítással.


Népszerű triviák

Vandál 

Jamie Bell szintén járt balett- és táncórákra az iskolában, ami miatt a társai rendszeresen kigúnyolták. Elmondása szerint ezek az élmények sokat segítették Billy Elliot megformálásában.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)

Kapcsolódó művészek: Jamie Bell

Vandál 

A film 1984–1985-ben játszódik, az utolsó jelenet pedig 1999-ben.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)

Vandál 

A film eredeti címe „Dancer” (Táncos) volt. Amikor azonban a 2000-es Cannes-i Filmfesztiválon a Táncos a sötétben nyerte az Aranypálmát, ez némi zavart okozott: a Universal Pictures felhívta a rendezőt, a producereket és a forgatókönyvírót, hogy gratuláljon nekik, csakhogy később rájöjjön, hogy nem a megfelelő embereket hívta.
A készítők ekkor jöttek rá, hogy meg kell változtatni a film címét és végül a „Billy Elliot” mellett döntöttek ("meglehetősen béna", mondta róla vicceskedve az író).

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)

Vandál 

Több, mint 2000 fiút hallgattak meg Billy Elliot szerepére, mire kiválasztották Jamie Bellt.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)

Kapcsolódó művészek: Jamie Bell

Vandál 

A 2001-es (73.) Oscar díjátadón az egyetlen olyan film, amit jelöltek a legjobb rendező, de nem a legjobb film kategóriában.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)

Vandál 

A film elkészítése 3 millió fontba került és 109 millió font bevételt hozott.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Billy Elliot (2000)

Billy Elliot (2000)


Hasonló filmek címkék alapján