Banks úr megmentése (2013) 219

Saving Mr. Banks
125' · amerikai, angol, ausztrál · dráma, vígjáték, életrajzi 12

0 díj · 7 jelölés

Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem gondolta volna, hogy húsz évbe telik, míg sikerül valóra váltania azt. A jogok megszerzésében ugyanis szembetalálta magát a goromba és hajthatatlan írónővel, aki hallani sem akart a… [tovább]

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Emma ThompsonP.L. Travers
Tom HanksWalt Disney
Colin FarrellTravers Robert Goff
Annie Rose BuckleyGinty
Ruth WilsonMargaret Goff
Paul GiamattiRalph
Jason SchwartzmanRichard Sherman
B.J. NovakRobert Sherman
Bradley WhitfordDon DaGradi
Ronan VibertDiarmuid Russell

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

krlany 

Nekem nagyon tetszett. Emma Thompson meg egyenesen zseniális volt ebben a szerepben még akkor is, ha P.L. Travers menet közben megérdemelt volna jó pár pofont. (Láttam elég sok díjra jelölték, nem is értem, hogy nem kaphatott érte, mikor sokkal rosszabb alakításokat képesek jutalmazni.)
Eddig semmit nem tudtam a Mary Poppins keletkezéstörténetéről, most viszont jó lesz ezzel a tudással, és ezzel a szemmel újranézni. Eddig is imádtam a filmet, de azt hiszem, ha lehet, most még majd jobban fogom.

Charityy 

Jaj, hát ez nagyon jó volt!
Emma Thompson fantasztikusat alakított, imádtam a karakterét annak ellenére, hogy igencsak ellenszenvesnek mutatták. Az egyik legjobb rész volt, amikor spoiler
Tom Hanks is tökéletes választás volt Disney szerepére, jobb embert nem is találhattak volna rá.
A gyerekkori jelenetek annyira szépnek és idillinek indultak, majd egyre szomorúbbá váltak. Szépen összhangba hozták őket a jelennel.

NaNa_88 

Én sem vagyok kivétel. Az elején „kicsit” megtépázta az idegeimet a drága Mrs. Travers. A film feléig nagyon meg tudtam volna verni. Nyilván, ahogy haladt előre a film, megenyhültem felé. Sokszor nagyon szomorú volt ez a történet. Nem egyszer meghatott.

A Mary Poppins részleteket nagyon élveztem. Ugyan ezer éve nem láttam már a filmet, mégis minden részlet visszajött, minden apró kis részlet megmosolyogtatott. És ahogy az lenni szokott, ha bizonyos dalokat rengetegszer hallasz, azok még évek múltán is benne maradnak a fejedben. Itt sem volt ez másként. Hiába abból az időből ragadtak meg, amikor az angol nyelvvel még köszönő viszonyban sem voltam, mégis szinte minden egyes szavukat tudtam. Nagyon jó kis nosztalgikus érzéssel töltött el és közben mégis egy számomra teljesen új történetet mesélt el.

Little_Monster 

Kedves volt és kellemes. Emma Thompsont nagyon szerettem, remekül játszott, és a karakterében is volt annyi árnyalat, bánat, magány és szomorúság, ami miatt végig érdekes maradt. Tom Hanks mindig hozza a formáját, bár most valamiért nem tudott annyira szimpatikussá válni. Talán emiatt vagyok kicsit csalódott, meg a múltban játszódó szál miatt, kicsit azért többet vártam.

ercypici

óóó hát nekem nagyon tetszett. Nem is tudom mért lepődtem meg. Van olyan film amiben Tom Hanks játszik és nem jó?:) Nem hiszem. Pedig elméletem szerintem amiben Colin Farrell játszik azok általában nem tetszenek nekem …. Fogalmam sem volt miről szól,csak megjegyeztem,hogy majd egyszer megnézem,és ment a tvben tegnap. Úgyhogy megnéztem:)
Meglepődtem,hogy Mary Poppinsos bár egyből eszembe jutott,hogy Disneyről is szólhatna egy film nyugodtan és nagyon tetszett. Emma Thompson erre a szerepre született,nagyon jó alakítás volt, Tom Hanksnél jobb Disneyt nem is találhattak volna. És az egész film nagyon nagyon tetszett. És spoiler
Amúgy az egész Disneys világ nagyon tetszett,remélem igazából is ilyen volt,mert az ember így gondol rá szívesen. Engem Traversel ellentétben már a Disney Presents repteres táblával megvettek volna :D
De a kosztümök és a díszlet is fantasztikus volt. És a zenék is nagyon jók voltak. A kis Ginty története elég lehangoló volt ez is igaz?! , de nagyon érdekes és az „igazi” Poppins is meglepő.
A filmet láttam már és nagyon szeretem, érdekes volt megnézni ,hogyan készült :) És a körhintás jelenetet pl. mi ihlette,de egyéb más utalásokat is.

Szóval nagyon nagyon ,nagyon tetszett. Bátran ajánlom mindenkinek. :)

agi89

Tartottam ettől a filmtől. Érdekelt, de valamiért nem tudtam rávenni magam hogy megnézzem.

De kellemes csalódás ért.
Nem olvastam A csudálatos Maryt, de a Mary Poppins filmet régebben láttam. Így valamennyire megvolt a háttérsztori. De még így is zavart hogy nem mindig tudtam hogy miről van szó. Az ilyen háttérinfo nélküliség engem nagyon tud piszkálni filmnézés közben.

Emma Thompson nagyot alakított. Rohadtul kiakasztott néha P. L. Travers. Csoda hogy egyáltalán létre tudott jönni a Mary Poppins, ha ő ilyen volt. :D

És mint minden jó igaz történet alapján készült filmet, persze hogy ezt se úsztam meg könnyek nélkül…

Rekaboni

Bőgtem rajta, de nagyon. Végig az apukámra gondoltam. Imádtam a film minden percét és imádtam Tom Hanks játékát és Emma Thompson játékát és úgy az egészet.

piciszusz 

Azt le kell szögeznem, hogy nem tudtam, miről fog szólni ez a film, csak jókat hallottam róla és szeretem Emma Thompson-t, mint állat.
És hát megérte megnézni, mert zseniálisan alakít ismét és hát a sztori se elhanyagolható. Nagyon tetszettek még a visszaemlékezések, ahogy szép lassan megtudtuk, mi az oka a sok keserűségnek. És persze csipem Mary Poppins-t, nem tudtam, hogy Walt Disney film, de legközelebb gondolok erre a filmre, ha újranézem :)

viky0222 

Egyszerűen imádtam minden percét. Annyira Disney volt, pedig nem is az. De úgy látszik, ha valami Disneyről szól, az már ugyan azt a hatást fogja kelteni. A Mary Poppinst még sosem láttam, tudom, tudom, hamarosan be fogom pótolni! de nagyon élveztem, hogy megismerhetem a film keletkezésének körülményeit. Imádtam a dal részleteket is, mert ezeket valahogy én is ismertem, még ha teljes egészében nem is hallottam őket sosem. Tetszett Mrs. Travers változása, mert igazából ezzel teljesen bemutatták azt, amilyen hatással egy Disney film lenni tud az emberre. Egy pillanatra legalább elfelejti mindenki a gondjait. És ezzel nem azt mondom, hogy minden Disney mese kiemelkedő alkotás, de összességében mégis mindig megmelengeti a szívemet.
A színészi játék is fantasztikus volt. Emma Thompson és Tom Hanks is szuper választás volt a szerepére, és nagyon-nagyon jó alakítást nyújtottak.
A látvány, a díszletek, a kosztümök és minden más már csak hab volt a tortán. Imádtam, tényleg, mást nem is tudok mondani!

Lahara

Hasonlóan az Én, Pán Péter-hez, nem gyerekfilm, hanem egy adott mű készülésének megörökítése, itt a filmé. És persze mindjárt az elején kiszíúrtam egy nagy bakit, amikor mrs. Travers belép a hotelszobába, sok plüss fogadja, többek közt Micimackó. Aha. Csak kár, hogy az a jelenet 1961-ben játszódik, a Micimackó rajzfilmet meg 1977-ben készítették. És ezt pont a Disney Studiónál talán tudni kéne, ha már filmet forgatunk…
Drámának nem volt rossz, Mrs. Travers nem épp egy szerethető karakter, de Emma Thomson elég hitelesen játssza, Tom Hanks viszont vigyoroghat akármennyit, mindig megkérdezem magamtól, hát az meg ki? És csak másodjára esik le, hogy Disney.


Népszerű idézetek

Pikachu 

Az apukák borotválkoznak, úgy óvják a lányuk arcát.

Egyiptom_Hercege 

Ralph: Albert Einstein, Van Gogh, Roosevelt, Frida Kahlo. Mi ez?
P. L. Travers: Mindnek voltak nehézségeik. Jane mindenre képes, amire más emberek képesek. Ugye megértett?

NaNa_88 

Travers Robert Goff: Mi ketten megértjük egymást. Ez a világ… ez csak egy illúzió, Ginty lány. Amíg a szívünkön melengetjük ezt a gondolatot, nem törhetnek meg minket. Nem kényszeríthetnek arra, hogy elviseljük a valóságukat. Hisz oly zord és átkozott az.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján