A Wall Street farkasa (2013) 753

The Wolf of Wall Street
180' · amerikai · dráma, vígjáték, életrajzi, krimi 16 !

1 díj · 11 jelölés

A pénz sosem elég. Jordan Belfort becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Leonardo DiCaprioJordan Belfort
Jonah HillDonnie Azoff
Margot RobbieNaomi Lapaglia
Matthew McConaugheyMark Hanna
Kyle ChandlerPatrick Denham
Jon BernthalBrad
Cristin MiliotiTeresa Petrillo
Emily TremaineCristy
Rob ReinerMax Belfort
Jon FavreauManny Riskin

További szereplők

Kedvencelte 140

Várólistára tette 263


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon jó film, tökéletesen bemutatja, hogyan nem szabad élni! A pénz tényleg boldogít? Nekem nem úgy tűnt, vagy ha ez a boldogság, akkor én számítok fura figurának. Ennyi idegesítő karaktert egy filmen belül még nem láttam. Én bevallottan az FBI-nak drukkoltam :) Ha a boldogság az, hogy bedrogozva azt sem tudod, kinek az ágyában ébredsz, szórod a pénzt de közben fogalmad sincs a körülötted lévő világról, és józanul már furcsának tűnik minden… hát kösz, nem… ezt az életet nem nekem találták ki. Tökéletesen mutatja be DiCaprio és Scorsese ennek az életnek az árnyoldalát, és azt, hogy nagyot lehet hasalni, ha nem tudod, hol van az elég…

sipiarpi 

Jó filmnek tartom, ezt az elején leszögezném. Bár nem feltétlenül a legjobb műve Scorsese-nek. Egy felemelkedés majd bukás története, amit a rendező szívesen használ filmjeiben mint alap motívumot. Az egyszeri néző szorít a főhősnek, bár nem feltétlenül szimpatizál vele. Egy nagyképű, gátlástalan pöc$, akit csak a drog, a pénz és a másik négybetűs p betűs szó érdekel. Szóval mégis miért szurkolunk neki? Mert, hogy nem csak ő hanem a néző is jól szórakozik amíg eljutunk a film végére? És reméljük, hogy rájön nem minden a pénz? Talán.

Békacica 

Szerintem ez nem egy, hanem két film. Egy vígjáték arról, hogyan futott fel Belfort. Egy dráma arról, hogyan csúszott le. Na most lehet kérdezni hol a határ a kettő között, mondanám, hogy kb. félúton, de nem lenne igazam. Nehéz elválasztani egymástól a kettőt.
Azért a -1 csillag, mert egyben állati hosszú, egy hosszú trip.

Utólag néztem, hogy hoppá, ez egy igaz történet alapján van. Le is esett az állam. Azért meg lett turbózva minimálisan, gondolok itt a munkaidőben történő dolgokra. Belfort egy Robin Hood féle figura itt, de nyilván magát is valami ilyesminek látja. El kéne olvasnom a könyvet.

Zahra 

Lekötött a film, mert érdekelt hogy mi lesz a vége. DiCaprio is jól játszott benne, és a történet is jó lehetett volna. De sajnos rossz irányba vitték el. Nagyon alpári, undorító lett az egész. A legtöbb jelenetben drog, csajok és a pénz szerepel. Ez akár jó is lehetne, de itt egyszerűen sok volt és csak szánakoztam, hogy miért csinálják ezt.

kiruu 

Nagyon hosszú volt, de ezzel még nem is lett volna baj, ha a dugáson, a meztelen női testeken, a porokon, a pénzen, meg az idióta embereken kívül mást is látok. Az üzenete is jó lehetett volna. Érdekelt, előfordult egy-egy poén, de így leggyakrabban untam.

Nicole88

Hát, én nagyon nem ezt vártam… DiCaprio egy igazi surmó volt benne.
Semmi másról nem szólt a film, csak a drogról, pénzről, „nőkről”, nagyképűségről, mindezt iszonyat hosszan elnyújtva…
Nem hiszem, hogy valaha az életben előveszem újra Scorsese eme csodás alkotását!

Valcsa 

A film, aminek szinte minden jelenetéből mém lett… :D Így hát ideje volt már megnézni végre, úgy egyben is. :D
Nem is bántuk meg, mert a tőzsdei dolgok miatt is érdekes és informatív volt, nem sokat tudtam eddig erről a világról, bár néha már el is veszítettem a fonalat, annyira részletesen mentek bele… :D Emellett megvolt a drámai oldal is, Jordan személyiségfejlődése miatt, és bizony sokszor egész jó poénokat durrogtattak. :) Alapjában tetszett, Leo nagyot alakított benne, és Jonah Hill is kellemes meglepetés volt, több filmben is volt már hozzá szerencsénk, de nem tudtuk, hogy ebben is szerepel, ráadásul nagyon jól.

Blissenobiarella 

Határozottan nem az én filmem, de azért értékelem a jó tulajdonságait. Izgalmas a maga módján és roppant szórakoztató. Viszonylag jól egyensúlyoz a humor és az alpáriság néha oly keskenynek bizonyuló mezsgyéjén.
DiCaprio nem okoz csalódást, hozza a tőle elvártakat és a többiek – a kevésbé ismert színészek – is jól belesimultak a filmbe.
Határozottan nem az én filmem, mert a világa nagyon távol áll tőlem. Bosszantanak az ilyen történetek – utálom a drogosokat, és a saját farkukat kergető férfiakat is.
De egyet nem szabad elfelejtenünk: a film – elvileg – életrajzi (bár a könyvet nem olvastam, nem is fogom, mert én ennek a Jordan Belfortnak egyetlen szavát sem hiszem el), így egy – elvileg – valóban megtörtént történetet követhetünk végig. Szerintem érdemes figyelembe venni a film értékelése szempontjából, hogy Belfort a maga írta könyv jogait adta el Scorsese-nek, aki mondjuk kérdés, hogy mennyit csavart az abban leírtakon.
Hogy van-e tanulság? Lehetett volna. De a valós eseményeken alapuló filmekben – a valósághoz hasonlóan – nem mindig van. Hogy ettől rossz film lesz-e? Határozottan nem.

Negative_Singularity

Kifejezetten szeretem a 3 órás filmeket, de ennél kicsit soknak éreztem; drog, nők, pénz. Oké, belesimul ebbe a világba, kokain meg dollárhalmok, de számomra túl sok volt a „szórakozás” kitöltése, ettől kissé közönséges lett. Nagyon sok mindent akartak belegyúrni, bőven elég lett volna a sikerhez (??) vezető út, a csúcsból egy tömörebb villantás, majd a hanyatlás, amit jobban ki lehetett volna dolgozni, hihetetlen, micsoda összecsapás lett a végén ahhoz képest, mennyire elnyújtották az eleje-közepét.
Karakterileg rendben volt minden, még a negatívabb, butácskább szereplőket is szerettem, igazából a fentieket leszámítva nagyon jó film volt.

Apropó, tollat eladni már remekül tudok ;)

ladybird12 

Remek egy film volt. Leonardo DiCaprio nagyon megérdemelte volna azt az Oscar díjat.
Poén, hogy kb. minden ami a filmben látható volt, nagy eséllyel a valóságban is megtörtént. Milyen brutális és extrém életük lehet ezeknek a tőzsdéseknek. Nem csoda, hogy az SNL-ben azzal poénkodtak, hogy Martin Scorsese lényegében egy felnőttfilmet forgatott le.
Még annyi, hogy Margot Robbie karaktere egy pénzéhes p@csa aki elcsábított egy nős férfit és szomorú, hogy ez a valóságban is így történt.


Népszerű idézetek

Reelka

Jordan Belfort (narrál): Nyomatékosan kérték, hogy ne hagyjuk el az országot. Éppen ezért családostól Olaszországba mentünk.

Reelka

Mark Hanna: Üdv, Hector! Íme a menetrend: Kihoz két vodka-martinit. Tudja, hogy kell, jég nélkül. Aztán pontosan hét és fél perc múlva kihoz nekünk még kettőt, aztán újabb kettőt ötpercenként, amíg egyikünk le nem fordul a székről.
pincér: Kiváló terv, uram.
Jordan Belfort: Nekem elég a víz, egyelőre. De köszönöm.
Mark Hanna: Az első napja a Wall Streeten, még szoknia kell.

Hópárduc 

Ha egy ember felemelkedik, mindig lesz valaki, aki vissza akarja rántani.

S_Bíborka 

Naomi Lapaglia: Who's Venice?
Jordan Belfort: Who? Who?
Naomi Lapaglia: Who? Who? What are you, a fuckin' owl?

justafairytale 

No, I'm not fucking happy. No one who's married is fucking happy.

1 hozzászólás
S_Bíborka 

Jordan Belfort: The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.

S_Bíborka 

Jordan Belfort: I heard some stupid shit. I… I didn't even want to bring it up. It's just… stupid.
Donnie Azoff: Shit with me?
Jordan Belfort: You know, just… people say shit. I don't even know. I don't even listen to it half the time.
Donnie Azoff: What do they say?
Jordan Belfort: Shit about you and your cousin or something like that. I don't even listen to it. It doesn't even…
Donnie Azoff: No… it's not like that. It's not like that.
Jordan Belfort: You know what I mean? Like you married your cousin or some stupid shit, you know?
Donnie Azoff: Yeah, my wife… yeah, my wife is my cousin or whatever. But it's not like what you think or whatever, you know…
Jordan Belfort: Is she like a… first cousin, or is she…
Donnie Azoff: Yeah, no. She… you know, her… her father is the… is the brother of my mom.
Jordan Belfort: Mhm.
Donnie Azoff: It's not like… Look. We grew up together, and she grew up hot, you know. She fuckin' grew up hot and all of my friends were trying to fuck her, you know, and I wasn't… I'm not gonna let someone, you know, one of these assholes fuck my cousin. So I, you know, used the cousin thing as like… like an in with her. I'm not gonna let someone else fuck my cousin, you know? If anyone is gonna fuck my cousin it's gonna be me, out of… out of respect, you know?
Jordan Belfort: No, I get it, yeah, yeah, yeah. I mean, you're not afraid of like the whole kid thing, right? Like the whole…
Donnie Azoff: What, if the kid's retarded?
Jordan Belfort: Yeah.
Donnie Azoff: No, we have two kids.
Jordan Belfort: And they're… I mean, I don't want to get personal or anything, but are they okay?
Donnie Azoff: No, they're not retarded or anything like that…
Jordan Belfort: But there's a big chance, right? The whole…
Donnie Azoff: Yeah, there's like a 60 percent, you know… 60, 65 percent chance the kid's gonna be fuckin' retarded or whatever…
Jordan Belfort: That'd scare the shit out of me, buddy.
Donnie Azoff: Look, man… a lot of having a kid or whatever takes risk, whether you're fuckin' cousins or not, you know…
Jordan Belfort: What if… what if you… I mean, what if something like that happened?
Donnie Azoff: Well, basically, you know, if the kid was retarded I would… I would, you know, drive it up to the country and just like, you know, open the door and let it… say „You're free now!” You know? Like, „Run free!” You know?

S_Bíborka 

Jordan Belfort: [throwing money at the FBI agents] Fun coupons!

Andaxin 

A Wall street első szabálya:
senki, egy ki****ott Warren Buffett vagy Jimmy Buffett sem tudja előre, hogy egy papír ára fel, le, oldalra vagy körbe megy-e. Pláne nem mi brókerek.


Népszerű triviák

Sakara 

Martin Scorsese rendező sokszor szereti a színészeire hagyni a dolgokat, így ikonikus improvizációk születtek filmjeiben. Ez A Wall Street farkasa című filmben sem volt másképp és plusz érdekesség, hogy DiCaprio-t nem is avatta be abba, hogy mi fog történni pontosan, leginkább azért, mert ő sem tudta pontosan. McConaughey-től valami impros felvezetés volt az elvárás és ez végül saját, színészkedés előtt használatos mellveregetős-dúdolós rituáléja lett. A legszebb az egészben, hogy a jelenetben az is benne maradt, ahogy DiCaprio többször tanácstalanul hátranéz Scorsese-re, hogy ez most mégis mi. Ám annak ellenére, hogy kiesett szerepéből zavartsága beleillett a jelenetbe.

Kapcsolódó filmek: A Wall Street farkasa (2013)

A Wall Street farkasa (2013)

Kapcsolódó művészek: Matthew McConaughey · Leonardo DiCaprio

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján