Kedvencelte 6

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Bence211 

Barry Seal: A beszállítóról el lehet mondani, hogy a tavalyi filmes felhozatal üde foltja, mely semmi többet nem akar, mint szórakoztatni, mindemellett elmesélni egy kifejezetten tartalmas, érdekes és nem hétköznapi sztorit a nézőnek, a történelem egy kis szeletét, amiről talán sokan nem is tudják, hogy egyáltalán megtörtént. Részletesebb beszámolóm az oldalunkon találhattok. : http://filmdoboz.hol.es/…

fazsom01

Tetszett a hangulata és kész. Lehet filmes szempontból gagyi volt, de én piszokjól szórakoztam rajta

dulkap 

Hát nagyon nem ezt vártam. A film ritmustalan, unalmas és erőltetett. Igazából nem értem miért gondolták erről a történetről, hogy egy kicsit is vicces és simán lehet belőle egy komolytalan filmet forgatni. Nagyon gyenge alkotás, pedig az alapsztoriban benne volt egy bátor film, ami jobban belemászik a CIA és a kartell ügyeibe.

DorottyaG

Bár a film nagy része tényleg csak egy vigyorgó Tom Cruise, amint a montázsok során heherészve jól megúszik mindent és ledobja az árut, meg nem mellesleg az összes többi szereplőt lejátssza… azért jó film volt ez.

Horváth_Evelyn 

Nem szeretném értékelni ezt a filmet. Komolyan gondolták a két órás hosszt? Majdnem megőrültem, mire vége lett! Unalmas volt. És igen. Úgy volt unalmas, hogy végig pörgött, de tartalmatlan volt. Nem is tudom. Sajnálom az időt.

Mr_White 

Amiért tetszett, az az, hogy mert viccet csinálni a témából. Annyi érthetetlenségig bonyolított politikai krimi/dráma után ebben volt humor, nem vette véresen komolyan magát. Igaz, maga a sztori is könnyedre lett véve, megmaradt a felszínen, és nem aknázta ki a politikai lehetőségeket. De hát valamit valamiért.

adrica

Árulkodó, hogy a film kb. felénél kínomban vinnyogva fordultam a mozistársamhoz: „Te, mi a f*szt nézünk mi?!” Nem azért, mert érthetetlen volt a cselekmény, hanem mert nem bírta kategóriába rakni az agyam, holott azt egyértelműen érezte rajta, hogy nem kategóriákon felül álló remekmű. Az volt mondva, hogy ez egy bűnügyi thriller, na mondjuk bűnügy sok volt benne, thriller meg baromi kevés, az első fele még csak nem is vicces, cserébe eléggé unalmas, talán vizuális gegnek szánt időnként felbukkanó fura rajzolt térképekkel. Tényleg, ezek az animált izék tökre kilógtak eleinte. Aztán úgy a fele körül az alkotóknak sikerült eldönteniük, hogy ez mégis csak egy vicces film, és Barry Seal egy vicces pacák, onnantól egy kicsit bűnözős-vígjátékos lett, és na, ne legyek igazságtalan, röhögni lehetett rajta. Mikor felsorakozott a USA összes hatósága egy helyen, akkor azért visítottam, az a jelenet a film csúcspontja volt. És volt még egy igazán mesterien összevágott zenei betét is, ahol az Örömódától az indulóig minden szólt, az is tetszett.

Az „igaz történet” részéhez nem tudok hozzászólni, ránézésre elég valószínűtlen, hogy minden így, ilyen lazán és ilyen cool napszemüveges, nájloninges bulihangulatban zajlott volna. Barry és a felesége kapcsolata meg kb. annyira lehet romantizálva, mint Frank W. Abagnale kapcsolata az apjával. Gondolkoztam is ezen, hogy igazából hasonló a két film, a szerethető csibésszel a főszerepben, a macska-egér harccal, stb., csak míg a Catch me if you can az elejétől vicces, Frank jóval szerethetőbb, meg cuki, karácsonyi és érzelmes, és különben is, Leonardo DiCaprio, addig ez csak a közepétől kezd vicceskedni, Barry kevésbé szerethető, nem is karácsonyi, és egyébként is csak Tom Cruise. :D Bár ki tudja, az is lehet, hogy valakinek ez lesz az a feel good movie, ami nekem amaz.

Választhattam, hogy ezt nézzük, vagy a Pappa piát, és azt hiszem, hogy rosszul azért nem jártam, egyszer nézős popcorn mozinak egész jó volt. Na jó, igazából az én mércémet nem üti meg, de gondolnom kell arra is, hogy legyen, aki majd eljön velem a következő Harry Potter-filmre. :D

És cseppet sem meglepő módon végig az járt a fejemben, hogy jó, jó ez a Barry Seal, de Brendon Aytois-nál menőbb négyesügynököt úgysem tud mutatni nekem senki. *.*

Mesemondo

Igazából a Narcos ledarálása után érdemes megnézni, mert ugyanazokat az eseményeket dolgozza fel, csak zanzásítva és a másik oldalról (meg azért minőségében nem ugyanolyan). Egy jó része fikció, vannak benne egészen komédia-szerűen mókás jelenetek is, de azért ezt nézve (meg utánanézve) megint eltöpreng rajta az ember, hogy 1.) Minek képzeli magát a CIA, és 2.) Hogyan tudnak ilyen végtelenül ostoba emberek ilyen végtelenül durván meggazdagodni. Nem egy filozofikus alkotás, de élvezhető volt.

Mr_Catharsis91 

Fegyvernepper 2.0. Mondjuk Cruise egyáltalán nem hasonlított Seal-re, de nyilván kellett egy sztár, aki behozza az embereket a moziba. Az operatőri munka furcsa beállításai olykor eléggé zavartak, és a történetvezetés sem volt a legjobb. Sokszor éreztem, hogy a film leül és inkább untam mint érdekelt volna, hogy mi lesz a vége, ami persze némileg kiszámítható volt.
Nem éreztem pocsékolásnak azt a két órát, de azért nem venném elő újra. Egyszer-nézős kategória.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján