Kapj el, ha tudsz! (2002) 716

Catch Me If You Can
141' · amerikai, kanadai · kaland, dráma, életrajzi, krimi 12

1 díj · 8 jelölés

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként – és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Leonardo DiCaprioFrank William Abagnale Jr.
Tom HanksCarl Hanratty
Christopher WalkenFrank Abagnale
Martin SheenRoger Strong
Nathalie BayePaula Abagnale
Amy AdamsBrenda Strong
John FinnMarsh
Jennifer GarnerCheryl Ann
Ellen PompeoMarci
James BrolinJack Barnes

További szereplők

Kedvencelte 180

Várólistára tette 192


Kiemelt értékelések

Zahra 

Mindig is csodáltam az ilyen eszes embereket :D Még akkor is, ha nem a legjobb célra használják az eszüket. Ennyire profin hamisítani is kevesen tudnak.

Törpillaa 

Nekem ez a második nagy kedvencem Leonardo DiCaprio filmjei után. Az első természetesen a Titanic. :-D Imádom ezt a szerepét is, és olyan cuki pasi. :-) ❤ Nagyszerűen alakította a csaló szerepét, és egészen élethű volt. Tom Hanks is zseniális volt, de végig Leonardo volt nálam a favorit. :-)

Londonna 

Tudom, ciki, de én ezt a filmet most láttam először.
Most biztos ünneprontó leszek, de nekem ez nem tetszett. Ennyire sok ostoba embert látni egy rakáson komolyan fájdalmas. Ha nem tudnám, hogy ez egy igaz történet, akkor azt mondanám, hogy ugyan már, ennyire nem lehetnek hülyék az emberek.
De akkor ezek szerint mégis?
A kreatív, dörzsölt fickókat (én is) csípem, de itt a filmből nekem ez nem jött le. Az jött le, hogy a környezetében átlag feletti sügér mindenki, és olyan primitív, látványos dolgokat nem szúrnak ki, amik – szerintem – már messziről feltűnőek. (Én általános iskolában jobban űztem a „hasonló” ipart, mint ez a csávó.) Szóval sajnos egyetlen percre sem tudtam / akartam elhinni, hogy ilyen van, sőt, volt.
A bókolósdi meg de gyenge volt már… Én biztos, hogy pont fordítva reagáltam volna. Ha kapok egy váratlan bókot, attól én úgy zavarba jövök, de úgy, hogy NEM NÉZEK RÁ az illetőre, hanem inkább még jobban belemerülök másba – teszem azt, épp abba a nyüves hamis csekkbe. Ugggyanmááár… -.-"
Ezt a minden nő odáig van érte és szétdobja neki a lábát egy mosolyáért is csak azért „hittem el”, mert rákerestem az eredeti fickóra. Hát, szebb volt, mint Lejó. Bár nekem még az igazi is túl nyálas, de hát ízlések és pofonok. Aztán meg ki hiszi már el, hogy egy ilyen „kisfiú” elvégzett már egy csomó egyetemet? Ha rápillantok a pofikájára, már süt róla, hogy kamu. (Az eredeti svindler se vót sokkal férfiasabb látvány, egyébként.)
Dicapriót meg nem szeretem, sajnálom. Itt is alapvetően idegesített. Sőt, bevallom, hogy én alapvetően Taron Egertont képzeltem inkább a helyébe bizonyos gesztusok egy idő után nagyon adták a fantáziálást, és megmondom őszintén, vele megnéznék egy remake-t. :P

Szóval, ha igaz, ha nem, ennyi hülyét egy rakáson ilyen hosszan nézni nekem vérnyomásemelő, bosszantó, bicskanyitogató és nem szórakoztató. Még Tom Hanks is idegesített, pedig őt azért alapvetően bírom. Szerintem csak Kőszegi Ákos miatt bírtam itt most értékelni. :'D

1 hozzászólás
hankman 

A legeleje picit sületlenség ezzel a vetélkedős bevágással, de maga a film zseniális. A kiírás szerint igaz történeten alapul, szóval egy jószívű szélhámosnak kell köszönni a történetet, a kiváló szórakozást pedig két nagyszerű színésznek és a jó rendezésnek. Azért erősen Wall Street farkasai 2.0, avagy Kapj el, ha tudsz 2.0, annak függvényében, melyik filmet láttuk előbb. spoiler

Már a fiatal kis DiCaprionak ott volt az erős apamodell, mint példakép, akitől elleshetett ezt-azt, de szerintem a turpisság a vérében volt. spoiler
Aztán cseperedünk, jönnek a családi problémák spoiler szerencsét próbál a nagyvilágban.

Nagyon egyszerű logikát használ és lényeglátó. spoiler

Teljesítményét az FBI igyekszik díjazni, élén Tom Hanksel. Szegénykémet nagyon sajnálom, mert tulajdonképpen magánélete nincs, ahogy ez a filmből kiderül, viszont nagyon jó a munkájában. DiCaprio és Hanks macska-egér játéka izgalmas az első perctől kezdve.spoiler Sajátos a kapcsolatuk kettőjüknek. spoiler

Sok emlékezetes jelenet van a filmben, amik bearanyozták az estémet. spoiler.

spoiler

A film végső üzenete is tetszett, szép történet alakult ki belőle. spoiler

5 hozzászólás
Zzsófi

Zseniális.
Viszont azt nem értem, hogy amikor már volt róla képük, akkor miért nem rakták bele az újságba „wanted” felirattal.
Az is érdekelt volna, hogy mi lett Brendával.

TribeBubu 

Ez az igazi Spielberg stílus. A Lincoln nagyon nem tetszett tőle, de a Kapj el, ha tudsz! egy olyan ritka életrajzi film, ami az elejétől a végéig lekötött. Bár hogy is ne tette volna, hiszen Abagnale bűnözői pályafutása itt vagy humorosan, vagy izgalmasan volt bemutatva. A spirál időrend pedig még egy kis plusz hangulatot is adott a filmnek. Így kell életrajzi filmet forgatni!

Lexy

Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, de szörnyen jól szórakoztam Frank svindlerkedésein. Szeretem az ilyen agyafúrt szereplőket, mint ő. Egyszerűen öröm volt nézni, hogy még a leglehetetlenebbnek hitt helyzetből is minden gyanú nélkül kivágta magát. Itt is ügyes voltál, Leo! Le a kalappal előtted! :)

Lunemorte

Nagyon jól szórakoztam. Christopher Walken még mindig hatalmas arc, ő az egyik legzseniálisabb színész szerintem. Persze Dicaprio is jópofa, jól elő tudja magát adni. Tetszett a sok-sok váratlan fordulat, az ötletesség és az, hogy végig követhetjük, ahogyan egy emberi jellem megváltozik. Ellenségből lehet-e jó barát?

Lilla99

Annyira szeretem, amikor iskolában minőségi filmet nézetnek velünk olyan órákon, amik csak papíron érnek valamit, amúgy meg csak ülünk és nem csinálunk semmit. Szerintem néztük vagy 3 hétig, de annyira tetszett hogy még betegen is bementem. Tudom, otthon is meg tudtam volna nézni, de így volt egy kis plusz izgalom. A történet hihetetlenül tetszik. DiCaprio valami nagyszerűen alakít benne. Hihetetlen miket véghez nem vitt Frank és hogy milyen spoiler. A film további szépsége, hogy igaz történet alapján történt, amin nagyon meglepődtem, amikor megtudtam. Az viszont, amin a legjobban meglepődtem az az hogy mi van ma, az igazi spoiler. Újranézős film lesz nekem az biztos

Sisyll

Azt hiszem itt fedeztem fel, hogy DiCaprio több, mint egy hollywood-i szépfiú. Igenis van mögötte egy bizonyos zsenialitás, ami későbbi filmjei után tovább érlelődött.
Hanksnél jobb Hanratty-t pedig nem is találtak volna.
Izgalmas és jó film a rablóból vált pandúrról, de miért is ne lenne az, hiszen ezt a sztorit is, mint a legtöbb igazán jó történetet az élet írta.


Népszerű idézetek

Galexa 

Two little mice fell in a bucket of cream. The first mouse quickly gave up and drowned. The second mouse, wouldn't quit. He struggled so hard that eventually he churned that cream into butter and crawled out.

hpatricia_ 

Carl Hanratty: Hölgyem, sajnos a maga fia csekkeket hamisít.
Paula Abagnale: Csekkeket? Várjon, biztosan el tudjuk intézni, félállásban vagyok a templomnál, mondja meg, hogy mennyivel tartozik, és én kifizetem.
Carl Hanratty: Eddig egymillió-háromszázezer dollárral.

adrica 

Egyik orvos: Elszúrtam, igaz? Miért nem csatlakoztam?!

hpatricia_ 

Carl Hanratty: Kipp-kopp!
Amdursky és Tom Fox kórusban: Ki kopog?
Carl Hanratty: Bekaphatják, uraim!

Galexa 

Frank Abagnale Jr.: Ah, people only know what you tell them, Carl.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján