Fedőneve: Donnie Brasco (1997) 161

Donnie Brasco
127' · amerikai · dráma, életrajzi, krimi 18 !

0 díj · 2 jelölés

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Johnny DeppDonnie Brasco / Joseph D. Pistone
Al PacinoBenjamin Ruggiero "Lefty"
Anne HecheMaggie
Michael MadsenSonny
Rocco SistoRichard Gazzo
Zeljko IvanekTim Curley
Ronnie FarerAnnette
Bruno KirbyNicky
James RussoPaulie
Larry RomanoTommy

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

balagesh 

Ez az utolsó, klasszikus epikai ívet végigvivő, a színészeknek értékelhető mennyiségű szöveget, cselekvést és teret biztosító maffiafilm. Mindaz, ami csak elképzelhető volt ebben a témában, azt a Keresztapa tette lehetővé. De az ezredforduló után vagy az akció, vagy az irónia győzött. Az őszinte, átélhető, realisztikus filmnek annyi lett. A Donnie Brascót ma nézni már nem is egyszerű. Jönnek-mennek, beszélgetnek, tervezgetnek. És közben, mintegy mellesleg mélyül el a két ember viszonya. Ám mindvégig ott fojtogatja a torkunkat az érzés, hogy ennek nem lehet jó vége. Nincs olyan élet, amiben mindezt minimum lelki sérülések nélkül meg lehet úszni. Al Pacino figurája is túl összetett már. Várnánk, hogy határozottan félretegyék vagy felemeljék. Hogy legyen vele valami. Ugyanígy Depptől is elvárjuk, hogy vagy be, vagy ki, de ugorjon végre. Csak hát az élet nem ilyen. Azok a filmek, amikben ilyen elvágólagosan megtörténnek a dolgok. Az élet hullámverés. Néha messzebbre nyúlnak ki a habok, néha közelebbre, de aztán visszahúzódik a víz, és csak lassan változik a partszakasz… Ez a film tehát az azonosuláson, vagy legalábbis átélhetőségen keresztül érint meg. Megérteti, hogy két emberből (de részben a környezetükben élőkből is) hogyan lett az, aki.

Christinewinchester 

Nem is értem miért nem láttam ezt a filmet eddig. Depp ebben a filmben is kiemelkedően alakít. Jó páros voltak Al Pacino-val. S az, hogy mindez megtörtént eseten alapul… Nem semmi, amit Joe/Donnie véghez vitt, s mindeközben mennyit veszített is.

Emilie

Tökéletes film a pihenéshez, a történet teljesen leköt, magával ragad. Kissé előítéletekkel kezdtem neki (holott imádom az olyan filmeket, amikben szerephez jut a maffia), de szerencsére kellemesen csalódtam. Külön plusz pont jár Johnny Depp és Al Pachino miatt, akik remekül alakítanak mindvégig, és ők viszik el a hátukon az egész filmet. Nem is tudom, ha nem lettek volna benne, talán kevésbé ragad magával. :)

ercypici

Nagyon jó! Rég láttam, de jó:)
Depp meg ismét újat hoz,és ismét elhiszem! Nagyon jó:)..komolyan van amit ő nem tud eljátszani?:P
Mellesleg a szinkront nagyon szeretem,desajnos nem szinkronizálta tovább az úriember(Viczián Ottó) Deppet :(
Kár mert klasszisokkal jobban illik hozzá mint Nagy Ervin(szeretem amúgy Nagy Ervint Chris Hemsworht/Tort pl nagyon jól tolja:)) aki mostanában szokta!
Visszatérve a filmhez,szerintem nagyon jó. Izgalmas és feszült hangulatú. Igaz történet szóval,elég hiteles, izgulós, és körömrágós. Színészek zseniálisak,a sztori leköt, emberi, érdekes, félelmetes,izgi:)

dorottya_k 

Nagyon kedvelem a gengszter filmeket, Al Pacino pedig a legjobb karaktereket tudja hozni ebben a témában. Izgalmas történet, egy percig sem unatkoztam a film alatt. Depp ebben a filmben is nagyot alakít, jól állt neki a szerep.

otaksa

Hihetetlen képet fest a maffia működéséről. Tényleg nem hittem el ezt a részét
Donnie Brasco ügy valóban létezett, az erről szóló dokumentumfilm klasszisokkal jobb.

Drucocu

Nem hittem volna, hogy egy ilyen film ennyire le tud kötni. Nagyon izgalmas és elgondolkodtató történet. Nem szívesen lettem volna Donnie/Jo helyében.
A családi szál viszont nagyon nem jött be. Anélkül is tökéletes lett volna a film. Gondolom azért tették bele, hogy még dramatikusabb legyen az egész.
Johnny Deppet nem mindig szeretem. A Közellenségekben például kifejezetten nem tetszett, pedig hasonló a téma. Ezt a szerepet viszont nagyon jól eltalálta. Al Pacino pedig egy igazán szerethető karaktert tudott formálni Leftyből.
Összességében ez egy nagyon jó film. Ajánlom mindenkinek. :)


Népszerű idézetek

Gothic01 

(Lefty ezerrel dohányzik a kocsiban.)
Lefty: Húzd fel az ablakot! Huzatot kapok!
Donnie Brasco: Én meg tüdőrákot!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján