Fekete mise (2015) 110

Black Mass
122' · amerikai, angol · dráma, életrajzi, krimi 16

0 díj · 5 jelölés

Barátok voltak. John Connolly és James Whitey Bulger. Együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a 70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett.
De a régi kapocs erősebb. Amikor az olasz… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Johnny DeppWhitey Bulger
Dakota JohnsonLindsey Cyr
Benedict CumberbatchBill Bulger
Juno TempleDeborah Hussey
Adam ScottRobert Fitzpatrick
Kevin BaconCharles McGuire
Corey StollFred Wyshak
Joel EdgertonJohn Connolly
Jesse PlemonsKevin Weeks
Peter SarsgaardBrian Halloran

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Jadeline

Elég furcsa ez a film. Alapból nem szeretem az ilyen témájú, inkább genszter fimre hasonlító filmeket, de kezdetben örültem, mert Depp és Cumberbatch .
Aztán amikor először keztem el, akkor félóránál elegem lett az egészből. Ugyanis vontatottnak éreztem és végül egy színész se tudott érdekelni benne ( Bocsi Benedict! ) …
Érdekes viszont, hogy most
( szinkronnal ) kicsit jobb benyomást gyakorolt rám. Legalábbis végíg tudtam nézni. Sőt, úgy találtam még hangulata is van a filmnek. Talán Edgerton volt tényleg a legerősebb a színészek közül és bár elsőre Cumberbatch szerintem sem volt oda illő, mégis nekem az az érzésem, hogy nem volt olyan rossz választás a szerepre…
Szóval, nem lett kedvenc, de egyszer megnézhető.

Juci

Az látszik, hogy ezt a történetet az élet írta, nem egy forgatókönyvíró (nyilván az is volt, de értitek), nem is történik benne túl sok minden, nincs ötpercenként egy autós üldözés, robbanás vagy óriási fordulat. Amennyire utánanéztem, nagyrészt a valós eseményeket vitték vászonra minimális változtatásokkal, inkább dokumentarista hangulatú, mint akció (bár persze lőnek benne rendesen).
Depp teljesen pszichopata alakítása nagyon jól sikerült, és a kisebb szerepekben is elég jót domborítanak a számomra kevéssé ismert színészek (én amúgy szeretem, ha egy filmben nem mindig ugyanazokat az arcokat látjuk), nekem egyedül a Connollyt alakító Joel Edgerton játéka nem tetszett.
(A címet meg szerintem hiba volt Fekete misének fordítani, a Mass inkább Massachusettsre utal, merthogy Bostonban játszódik a film ugye, és egyébként semmiféle vallási vagy misztikus vonulat nincs a filmben.)

Laren_Dorr 

Remek kis maffiafilm, igaz történet alapján, klasszikus maffiafilmes forgatókönyvvel és mondhatni klisékkel. De pont ezek miatt a klisék miatt szeretjük a maffiafilmeket, nem igaz?

Tiko 

Sajnos elég unalmas volt, pedig egy maffiafilmről van szó :(

Azért messze kiemelkedett Johnny Depp újabb filmjei közül, azokban szinte vállalhatatlan, de itt jól játszott. Benedict Cumberbatch egyáltalán nem illet ide, nem tudom minek vállalta el ezt a szerepet. A forgatókönyv eléggé szét volt esve, nem túl értelmes párbeszédek sora, nulla izgalom, nulla dráma. Pedig az alapanyagban lett volna potenciál, el lehetett volna ezt készíteni sokkal-sokkal jobban.

dorcy01

Nagyon örülök neki, hogy Johnnyt újra ilyen filmben láthattuk, szerintem ez az ami igazán illik hozzá. Nem mondanám hogy pörgős, meg izgalmakkal teli film, de életrajzi filmnek nagyon jó. Várom még Johnnyt ilyen szerepekben!

TribeBubu 

Számomra olyan semmilyen volt ez a film. Minden szempontból jó volt a kivitelezés, de unalmasnak találtam. Valahogy nem tud lekötni az olyasmi, amiben csak ellenszenves figurák vannak. Lehet, hogy ez igaz történet és így történt, de egyszerűen nem tud érdekelni egy maffiavezér meg a simlis haverjai története.

Drucocu

Unalmas. Nem, az unalmasabbnál is unalmasabb…

Marla_Singer

Csalódás. Két részletben néztem meg, és még így is marhára untam… Csak azért adtam 6 pontot, mert a szereplőgárda rendben volt, egyébként egy gyenge 5 az egész. Depp meg annyira természetellenesre volt maszkírozva, hogy úgy nézett ki, mint egy embernek álcázott ufó.

2 hozzászólás
Mr_White 

Életrajzi gengszterfilm, tulajdonképpen nem rossz, de nincs is benne semmi, ami megkülönböztetné a többitől.

dulkap 

Kissé a csalódás a film. Egyrészt nincs semmi hangulata, ami pár korabeli zenével javítható lett volna. Illetve sajnos sokkal inkább szól a film John Connoly karakteréről, mint Jimmy Bulger-éről. Akit egyébként zseniálisan alakít Depp, aki végre olyan szerepben amiben van lehetősége színészkedni, mindenféle ripacskodás nélkül. (Megjegyzem azokat az alakításait is bírom, mert zseniálisan látja el a feladatát akkor is.) A remek színészgárda többi tagjának sajnos nem is igazán volt lehetősége az emlékezetes alakításra, a gyenge forgatókönyv miatt. Mindenesetre szokásomhoz híven utána olvasok a valódi történéseknek és akkor kiderül, hogy volt-e értelme Connoly karakterére koncentrálni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján