Egy kosaras naplója (1995) 186

The Basketball Diaries
102' · amerikai · dráma, életrajzi 16

New York kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll. Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Leonardo DiCaprioJim Carroll
James MadioPedro
Patrick McGawNeutron
Mark WahlbergMickey
Lorraine BraccoJim édesanyja
Bruno KirbySwifty
Jimmy PapirisIggy
Ernie HudsonReggie
Roy CooperFather McNulty
Juliette LewisDiane Moody
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

brena

15-16 évesen mekkora egy film volt ez,de igen megrázó élmény volt…

dorcy01

Elképesztően jó film! Látni kéne minden gyereknek, fiatalnak és minden olyan embernek akiknek csak valaha is eszébe jut hogy kábítószerhez nyúljon.. Borzalmas, hogy mire képes… Leo pedig már ebben a filmben is egyszerűen zseniális!

_Norbi

A legjobb drogprevenciós film gyerekeknek. ^^

Dexter79 

Nem véletlenül húztam ilyen sokáig, hogy megnézzem ezt a filmet. Tudta, hogy nem lesz vidám, hogy le fog húzni érzelmileg a témája miatt. Sajnos azonban voltak olyan rèszek, amik unalmasak is voltak. DiCaprio játéka nagyon profi volt, elképesztő, hogy húsz évesen úgy néz ki, mint egy 16 éves (ezt nem kellett megjátszania), azt viszont hogy mennyire a hatalmába keríti a drog, hogy vágyódik utàna, na az profi munka. A történet annyira nem kötött le, de azért voltak benne okos gondolatak.
Vicces volt Mark Wahlberget ilyen fiatalon látni. Jim anyja pedig szintén jól hozta a figurát.
Ezekkel együtt se tudok több csillagot adni.

Tony128

Nagyon jó film a témájában, nem találok hibát benne, DiCaprio már itt is nagyon erős volt. Minden fiatallal meg kéne nézetni ezt a filmet, alapnak kiváló, aztán ahogy nőnek, jöhet a Trainspotting és a Requiem :)

Charityy 

Minden tinédzsernek meg kellene néznie egyszer, hogy még véletlenül se kerüljenek ilyen helyzetbe. Viszont akik már itt tartanak, azoknak is fontos lehet, hiszen a legnagyobb gödörből is fel lehet állni, csak nem szabad feladni!
DiCaprio játékát már itt is bírtam, nagyon jó volt. Viszont itt még olyan kis vézna :D
A kosaras részek nagyon tetszettek és szépen lehetett látni a drognak a hatását is, hogy közben hogyan romlott az állapota.

budvigszandi

Hetedikesként néhány tanóra keretében számomra túl megrázó volt.

Farkas

Nagyon tetszett a film. Megrázó volt látni egy ilyen adaptációt tudván, hogy ilyen dolgok bizony léteznek és jó volt egy kicsit így meg tudni milyen borzasztó dolgokra képes a drog.

szakállas_agáma

mostanában DiCaprio maratonokat tartok. úgy gondolom, ez a film Leo érdekében alap. nem hagyott bennem mély nyomot, mint amire számítottam, de így is megtette a hatását, mert egy egész délutánt végighintáztam a sarokban, összegömbölyödve, s szótlanul meredve a semmibe… amúgy nem, de pont így éreztem magam.
az biztos, hogy többször nem fogom megnézni, túlságosan sok(k).
[lehet, hogy elfogult vagyok, de amilyen alakításokat én eddig láttam DiCaprio-tól, mind nyomtam rá egy mélységes #respect-et, Oscarral megtűzdelve]

Istris

Alapfilm. DiCaprio pedig zseniális mint mindig.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján