A Gucci-ház (2021) 298

House of Gucci
157' · amerikai, kanadai · dráma, életrajzi, krimi, rejtély 16 !

2 díj · 12 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2022

Maurizio Gucci exfelesége Patrizia Reggiani, akit a híres divattervező 12 év házasság után hagyott el egy fiatalabb nőért 1985-ben. Később az asszonyt gyanúsították a gyilkosság megtervezésével, büntetőpere során kezdték el őt Fekete Özvegynek nevezni. Reggianit 1995-ben végül elítélte a… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 10

Szereposztás

Adam DriverMaurizio Gucci
Lady GagaPatrizia Reggiani
Jeremy IronsRodolfo Gucci
Al PacinoAldo Gucci
Jared LetoPaolo Gucci
Jack HustonDomenico de Sole
Salma HayekPina Auriemma
Camille CottinPaola Franchi
Reeve CarneyTom Ford
Alexia MurraySilvana Reggiani

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 268


Kiemelt értékelések

balagesh 

Gazdagok és szépek (G&Sz) típusú tartalommal ülve tartani nem lehetetlen feladat, de hogy ne érezzem magam kényelmetlenül, azt kizártnak tartom. Abban is biztos vagyok, hogy a karácsonyi bódult tévézés tehet róla, hogy nem került ez a film a félbehagyottak listájára.
A G&Sz-tematikához általában kétféleképpen szoktak hozzányúlni. Az egyik a különcséget erősíti fel az extravagancia fölé, az elfogadhatatlan és érthetetlen kategóriába (lásd pl. a most futó Saltburnt, ami nem csupán lelki síkon sokkol), a másik beéri kevesebbel, és többnyire a szappanoperák világában teljesedik ki. Itt nem látunk olyat, ami a nem kőkazdagokra ne lenne jellemző. Egyszerűen több pénz mozog közben. Sajna a Gucci ennek az éktelen példája. Nem akartam hinni a szememnek, ahogy sorjáztak ezek a könnyen azonosítható eszközökkel operáló jelenetek. A kialakítás mindig enteriőr jellegű, tehát még a szabadban is egy padon vagy asztalnál hangzik el valami jelentős párbeszéd, többnyire 2-3 embernél többet nem bevonva, vagy legfeljebb a többiek díszletszerűen vannak jelen. Blőd és elcsépelt az egész, csak most éppen egy bevallottan telenovellához nevüket sosem adó nagyságok mozognak előttünk. Mondjuk, ennek annyi előnye van, hogy elkerülik a ripacskodást. Sőt talán túl komolyak is. Nem tudom elfogadni, hogy a port mindezért a nagyon pontosan és a clown figurát ripacsság nélkül hozó Jared Letón verik el. Igen, a kettő nem ugyanaz. Attól még, ha valaki bohócot játszik, nem feltétlenül ripacs. Próbáljak kicsit józan lenni? Mondjam azt, hogy ez még a teleregények között sem állja meg a helyét? Ezt nem tudom. Csak azt, hogy a konfliktusok előtti bevezetés elnyújtott, aztán meg a lényegi kisülések összecsapottak, sokszor adathiányosak, ezáltal érthetetlenek. A személyiségek belső változásai átmenet nélküliek. Vagyis van egy pocsék forgatókönyv, amit a kiváló színészek sem tudnak elfedni. Nos, lehet, húszperces egységekben kellett volna leadni ezt is valami televízió jellegű felületen, és akkor a megfelelő célközönség elé kerül azonnal.

2 hozzászólás
Yuuko 

A ruhák gyönyörűek, a színészi játék mesés, de a sztori egyszerűen taszított. Egy olyan karakter sem volt, akit kedveltem volna.

Törpillaa 

Nekem tetszett ez a film, bár a könyvet még nem olvastam, de nagyon kíváncsi vagyok rá is. :-D A szereposztás fantasztikus, mindegyikük nagyon jól hozták a rájuk szabott karaktert, Lady Gaga és Adam Driver abszolút jó páros voltak, de még Jared Leto is fantasztikus volt, elképesztő átalakuláson ment át, először fel se ismertem. XD Annyira elbújt a maszk alatt. :-D Az alapsztori tetszik, szeretem az igaz történeten alapuló történeteket, és ez is nagyon érdekes volt, végigkövetni a Gucci család történetét, bár nem tudom mennyi a valóság alapja, de nekem tetszett. A zenék is jók voltak, a ruhák is, hangulatos volt. A Ridley Scott is jól felépítette, és megvalósította, az akkori időket, és elkalauzolt minket a Gucci család életébe, ami nem igazán volt botrányoktól mentes. De nekem így tetszett. Azt hiszem újranézős is lesz, de előtte mindenképpen sort kerítek arra is, hogy elolvassam a könyvet. Jeremy Irons és Al Pacino is tökéletes volt. :-D spoiler

Dombi_Petra 

Nem lesz a kedvenc filmem és újra sem fogom nézni, de egynem nem volt rossz.
A színészi gárda, legfőképp Lady Gaga miatt volt várólistás a történet. A színészi játék tetszett, akárcsak a gyönyörű ruhaköltemények, és a film képi világa.
Néhol kicsit untam, vontatottnak éreztem a cselekményt, de összességében tetszett a produkció.

Márta_Péterffy 

Ridley Scott és a színészek remekeltek. Azt nem tudom, a valóságban pontosan hogy volt mindez, azt sem hogy a könyv mennyire alapos, vagy sem.
Ez a film Ridley Scott filmje, jó alakításokkal.
Nagy kár lett volna, ha kihagyom a rossz kritikák, vélemények miatt.

Kiegészítés: Utána olvastam, sok minden így is történt, csak Patrizia nem volt igazán áldozat, talán bonyolultabb volt a viszonya a férjével.spoiler
Azonban a film története, és alakjainak viselkedése lélektanilag jól felépített volt.

6 hozzászólás
SunflowerSz 

Tulajdonképpen nem volt annyira rossz film, de annyira nem is tetszett. Technikailag szerintem egy nagyon szép filmről van szó – mind a ruhák, mind a helyszínek, a képi világ egész egyszerűen mesés volt. Lady Gaga lényegesen jobban alakított, mint a Csillag Születikben, de én igazábol Adam Driver miatt néztem meg, aki hozta a tőle megszokott szintet számomra. A Jared Leto által alakított Paolo komolyanvehetetlen volt, mint egy bohóc és minden egyes jelenete idegesített. Jeremy Irons és Al Pacino viszont szerintem szintén megtettek minden tőlük telhetetőt, hogy valami jót hozzanak ki a szerepeikből. Maga a történet mégis szerintem unalmas maradt, ráadásul indokolatlanul hosszú filmről van szó, viszont a zenék legalább jók voltak benne a fent említett pozitívumok mellett.

Mrs_Bošković

De jó volt megint moziban ülni és szórakozni ezen a tragikomédián! :)
Meglepő, hogy nem csak a Gucci, más nagymúltú luxusdivatházak sincsenek már az alapító családok tulajdonában (a Dolce&Gabbana egy kivétel, illetve Michael Kors lassan mindent felvásárol).
Roppant szomorúnak tartom a történetet, ugyanakkor a karakterek teszefoszasága miatt nagyokat nevettünk az egész teremmel. A komor véget meg csak úgy összecsapták.
Összességében, mivel azzal az elvárással ültem be, hogy szórakoztasson annyira, mint a Cruella, nekem nagyon bejött, lightos péntek esti randi film volt. :) Gagának meg így tovább, szerintem megint felülmúlta az elvárásokat.

BlueDeath 

Már a szereposztás is rendkívül impozánsra sikerül, tele a film Oscar díjasokkal és jelöltekkel.
A film Patrizia Reggiani és Maurizio Gucci találkozásával indít és kb utóbbi haláláig tart. Kissé nagyvonalakban ismerjük meg a közös életüket, de ez pont elég volt ahhoz, hogy belelássunk valamelyest a Gucci-ház működésébe.
Igaz történeten alapul a film, szóval a sztori… hát na, az élet írta.
Lady Gaga zseniálisan játszotta Patrizia szerepét, tippre kijár neki egy újabb Oscar jelölés. De amúgy, senkire nem lehet panasz, mindenki hozta, amit vár tőle az ember.
A maszkmestereknek szintén adnék egy Oscart, amit Jared Leto-val műveltek, az valami fantasztikus, ha nem tudnám, hogy ő Paolo, nem ismerem fel.
Ridley Scott ismét megmutatta, hogy remek rendező, jó érzékkel nyúlt a történethez.
Részemről, csak ajánlani tudom, szerintem remek film lett (azt nem tudom, hogy történelmileg mennyire hiteles…de nem is érdekel).

Ruby_εïз 

Tom Ford szavait tudom idézni:
Még mindig nem tudom pontosan, mi is ez, de olyan volt, mintha egy hullámvasúton ültem volna. Néha felnevettem, de vajon ez helyes?

Faythe 

A trailer biztosan hatásosan sikerült, mert ahogy megláttam totál felvillanyozódtam, tudtam, hogy ezt látnom kell. A film szerintem jó volt, noha nem annyira, mint amit az előzetes sugallt, de szerintem azért egy 71%-nál biztos, hogy jobb. Lady Gaga csodálatosan alakította Patriciát, Adam Driver pedig feledhetetlen azzal a cuki kisfiús mosolyával.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Patrizia: I don't consider myself to be a particularly ethical person, but I am fair.

Te a múltba menekülsz. És azt várod, hogy veled bujkáljak?

Drága holmi. De az árat elfelejtik, a minőségre viszont emlékeznek.

Zakuro 

Aldo Gucci: [to Paolo] You… are an idiot. But you're my idiot.

sophie 

– És hányadikat tölti?
– 71. Azt mondják, ez az új 69.

sophie 

– Mindketten tudjuk, hogy a fél szemére vak. A másikra meg süket.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján