Kedvencelte 32

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Chriss 

Szalay Bence egy tehetséges magyar színész, és nagyon jól alakította Ambrus Attilát, akit egyébként egyáltalán nem csípek, és még finoman fogalmaztam. A film mozgalmas, jól felépített, maga a színész sokkal rokonszenvesebb, mint az, akit eljátszik :)

Bence211 

Előfordulhat, hogy nem válik belőle klasszikus sok-sok év múlva (bár nem tartom kizártnak), viszont korszakalkotó és műfajteremtő filmet sikerült létrehozniuk a magyar filmgyártásban Antal Nimródéknak. Részletesebben az oldalon számoltunk be. : http://filmdoboz.hol.es/…

Haspók 

Meglepően érdekes és izgalmas film volt. Le a kalappal a színészek előtt is, jók voltak. A történet, bár nem volt teljesen hű a valósághoz, kellően izgalmasan ,érdekesen volt bemutatva.

ellamuci 

Végre van igazi magyar igaz történet alapján filmet néztem, és nagyon jó volt. Nem bántam meg. Bence nagyon jól játszotta a szerepét.

Kija 

Az ilyen akció/krimi filmek nem igazán az én műfajom, de A viszkis egész jó lett. Nekem leginkább a társadalmi kérdéseket feszegető része tetszett a filmnek, Antal Nimród ugyanis nagyon szépen bemutatja nekünk a ’80-as évek Romániáját, majd a ’90-es évek Magyarországa elé is tükröt tart. Ambrust viszonylag szimpatikus figuraként ábrázolja a film, de szerintem egész jól meg tudja tartani az egyensúlyt a rendező az ártatlan bárányka és a lelketlen gazember között, ami egy ilyen filmnél nagyon fontos. A főbb szereplők jók, a hokis jelenetek szépen vannak megcsinálva, az akciójelenetek pedig annak ellenére is, hogy szerintem néha túldramatizáltak, izgalmasak és látványosak. Kata karaktere talán az egyetlen, akivel nem igazán tudtam mit kezdeni és nekem ő kicsit kilógott a filmből, de mivel nem szerepel sokat ezért ő annyira nem zavaró.
A film próbálkozik egy keretes szerkezettel, de engem inkább zavartak ezek a kihallgatások a nyomozóval, mintsem szórakoztattak, nem éreztem úgy, hogy hozzátettek volna bármit is a filmhez. Lehet izgalmasabb lett volna, ha a főszállal párhuzamosan követhettük volna azt, ahogy nyomoznak a Viszkis után a rendőrök és nem csak ilyen kis bevágásokban láttuk volna a másik felét a történetnek. Amúgy a nyomozó nekem nagyon nem volt szimpatikus. Ezen felül elég hirtelen lesz vége a filmnek, ami engem zavart. Ha ezzel a Kriminalisztikás műsorral akarták megadni a végső szót, akkor nem értem, hogy miért nem ez lett a kerete a filmnek a kihallgatások helyett, ez szerintem eredetibb ötlet lett volna.

Szeszj 

Azta mindenségit, nem gondoltam volna hogy nekem ennyire tetszeni fog. Pedig nagyon jó volt. Izgalmas, vicces is persze és rendkívüli. Ambrus Attiláról én is hallottam de annyira nem ismertem. Szóval jó volt megismerni őt.
A film maga lenyűgöző volt, a vágások, a 90-es évek feelingje, az autós üldözés volt a kedvencem. És közben az az érzés hogy Attilának drukkolsz hogy sikerüljön, pedig tudod hogy mi lesz a vége. Imádom az ilyen filmeket.
A szereplők rettentően jók voltak, Szalay Bence remek volt. De a nyomozót is bírtam.
A zenéket is jól eltalálták.
Engem teljesen lenyűgözött ez az egész!

moonchristal 

Igazából fogalmam sem volt, mire számítsak, amikor beültünk a moziba, de mindenképp felülmúlt mindenféle várakozást, ha volt olyanom egyáltalán. Persze, láttam már róla annak idején dokumentumfilmet, sokat hallottam és olvastam is róla, mégsem ismertem pontosan az életét vagy nem emlékeztem.
Az élettörténetével kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak, nehéz vele nem szimpatizálni, mert követett el ugyan sok hibát, hozott rossz döntéseket, de egészében látva az egészet sok minden válik érthetővé. De nem is ez itt a lényeg, mert ki-ki eldönti, hogy mit gondol magáról Abrus Attiláról. A film viszont egyszerűen zseniális, jól összerakott, hatásos, mikor kell, akciódús, mikor kell, megdöbbentő, mikor kell, érzelmes. Tetszett a szereplőválogatás, mindenki nagyon jól játszott, jó zenéje volt, remek az operatőri munka.
Minden más meg elgondolkodtató, érdekes, vitaindító és a többi. Csak ajánlani tudom.

Lunemorte

Szomorú, hogy sok magyarországi magyar lerománozza a határontúliakat..Ezt én is tapasztaltam, pedig én már itt születtem és nem Erdélyben…Az is szomorú, hogy manapság annyira nehezen lehet megélni itthon, hogy lassan nekem is bankot kéne rabolnom…A film rettentő izgalmas, poénos és elgondolkodtató. Meg is kedveltem ezt a híres XX. századi Rózsa Sándort.

dulkap 

Nos ez a film nem tetszett nekem. Vannak pozitívumai is pl. pár rendezői kép, de az is inkább az első fél órában. Illetve Schneider Zoltán alakítása, ami messze felülmúl mindenkit a stábból. És itt rá is kanyarodnék a negatívumokra. Szalay Bence nem elég karizmatikus és nem elég jó színész még, míg Móga Piroska egy Barátok Közt szintet hozz.
Talán nem olyan fontos mindenkinek, de bíztam benne, hogy amerikai tapasztalattal, végre lesz egy magyar film, ami eszközként használja a zenét, ehelyett egy tucat-Yonderboi zene zakatol csak a háttérben.
De ami a legnagyobb problémám a filmmel, hogy nem hittem el, hogy igaz történetet látunk. Ami valljunk be ebben az esetben a minimumnak kellett volna lennie.

Elhaym 

Nem nagyon nézek filmeket, de ami valóságon alapul, azok általában érdekelnek. Meglepő, de nem unatkoztam közben és csalódott sem vagyok. Érdekes volt végig, a színészek is jól játszottak, érezhető rajta a minőségi munka.
Aki rossz útra téved, onnan egyre könnyebb még mélyebbre süllyedni.


Népszerű idézetek

crissy 

[…] különböző országokban, különböző szavakat használnak a pénzszerzésre. Az amerikaiak például csinálják a pénzt. A franciák nyerik. Mi magyarok… keressük.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján