Kedvencelte 37

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Londonna 

Nem adok csillagokat a sorozatra, mert gazdikként, évadokként más véleménnyel vagyok, így semmilyen szempontból nem érezném igazságosnak a pontozást. Számomra Tobias Moretti és a vele készült epizódok számítanak etalonnak. Utána már egyre gyengébb és gyengébb próbálkozások jöttek… Gedeonnal nem volt még annyira rossz a széria, de Alexander Pschillék szezonjai… Érezhetően zuhant a színvonal. Nevetséges, hová süllyedt ez a jó kis sorozat…

Gyermekkorom kedvence volt egyébként, és a mai napig bármikor szívesen odaszegeződök a képernyő elé, ha Richard Moser feltűnik Rexszel. :) Igaz, én már akkor ismertem a Rex felügyelőt, amikor a tv2 még nem sugározta, hála a fogható német/osztrák csatornáknak és kínálatuknak. Akkoriban megjegyzem, nagyon nem volt szimpatikus Moretti, sőt, kifejezetten ki nem állhattam. Ne kérdezzétek, miért, én sem tudom. Aztán jött a 180 fokos fordulat és beleszerettem. Szó szerint. Moser volt egyik legnagyobb plátói szerelmem, megőrjítve ezzel mind a családot, mind pedig az osztálytársaimat, barátaimat. :) Tobias Moretti iránti tiszteletem, „rajongásom” és elismerésem egyébként a mai napig tart. Amellett, hogy szerintem még mindig kifejezetten sármos, erős kisugárzással bíró pasi. :)

Nekem már akkor németjuhászom volt, amikor még nem volt ismert a sorozat idehaza, úgyhogy már csak ezért sem Rexnek kereszteltem el az én kis drágámat. :) Bár utólag belegondolva nem is baj… Viszont az egyik cicám Stocki(nger) lett… ;)

A sorozat teljes első két évada megvan díszdobozos DVD-n, és a mai napig sajnálom, hogy csak eddig jutottak el a kiadással. Legalább a Morettis szezonokat piacra dobhatták volna, ha már egyszer belefogtak… Bécsben is próbálkoztam beszerezni a többit, de nem jártam sikerrel, mikor odakint jártam. Valamiért mindenhol csak az első két évad elérhető. Érthetetlen. :) :(

3 hozzászólás
Lunemorte

Anyám mai napig azt hiszi, hogy a főszereplő nem más, mint Keanu Reeves …. :D Amikor első kutyusom volt (németjuhász-komondor keverék), akkoriban kattantam rá kiskoromban a sorozatra. :)

BlackSwan

Mégis csak az 1. (Moser) és a 2. (Brandtner) csapat volt a legjobb, legalábbis nekem. Sok szép pillanatnak örvendhettünk, mosolyogtató poénoknak, hogyan agyal ki újabb és újabb trükköket Böck felügyelő ellen Rex. :) Aranyos kutyus volt, és amikor bajba került, mindig aggodtam érte.

A 3. rendőrfelügyelő mellett a nőt kifejezetten utáltam…. az olasz sorozatot már nem nézem. Rex az osztrák fővárosban volt otthon, nem Rómában.

Timi98 

Ezt a sorozatot kiskorom óta ismerem. Ha ment a tévében, én ott ültem és biztos, hogy néztem, ez ma sincs másképpen. Bár akkoriban sok rész kimaradt nekem, most nagy alapossággal sorban haladva rendszeresen nézem. :)
Szerintem nagyon bájos sorozat, a magyar Kántor sorozat utódja. (És persze nem ez az egyetlen kapocs, hiszen a Rex-et játszó kutyus ükapja a magyar Kántor volt ♥). Osztrák szomszédaink hasonlóan jó sorozatot gyártottak. Persze a mi rendőrkutyás sorozatunk már régi és rövid is, de mindig a korhoz kell mérni az adottt filmet. ;)
Nagyon izgalmas cselekménnyel dolgozik, nem emlékszem olyan részre, ahol untam volna. Jól megírt a forgatókönyv és az évadok előrehaladtával sem fáradt ki a dolog. Bár, nekem az első évad lesz mindig a kedvencem. A Rexet játszó kutya és a többi kutya is, akik a duplőrei nagyon aranyosak. A színészi munka kifogástalan, egytől egyig szimpatikusak a főszereplőink: Richard Moser, Böck, Stocki, Höllerer, Koch, és később Alex is. Nem mondom, hogy tökéletes sorozat, mert a végére azért nagyon elhúzták, de egy ember számára, aki szereti a bűnügyi filmeket és a kutyákat, ez a sorozat szinte tökéletes. :)

Kemiviki 

Kisgyerek voltam még mikor adásba került, s mindig pontban akkor már a TV előtt kuporogtam, mert kezdődött a Rex. Imádtam, s a sorozatnak köszönhetően ismertem meg a németjuhász kutyákat, s ennek a sorozatnak a hatására az első németjuhászunk a Rex nevet kapta.
Persze mai szemmel talán kicsit unalmasnak tűnhet, de nekem még mindig ez a nyomozós sorozatok ásza.

Ez mind addig él, míg be nem jött ez a Hoffman nyomozó meg az a nő. Rex sorozatát akkor ölték meg végleg.

1 hozzászólás
ChEebor 

Elég korrektül sikerült német krimisorozat, aminek fő vonzereje a címszereplő kutya, egy szép, jópofa, de mégis nagyon ügyes német juhász. Mögötte pedig áll a nyomozótrió, akiknek a szemén keresztül láthatjuk az ügyeket. A történetek jók, a nagy részük a kor krimijeire jellemző izgalmat rejt, de néha elmegy egy-egy rész a bárgyúan bugyuta vagy a szinte horrorisztikusan vérfagyasztó felé is (ez utóbbi meglepően jól szokott működni, az előbbiről meg csak annyit, hogy minden jó, de hosszú sorozatba kellenek tré részek). A karakterek amúgy is jó egyéniségek, német sorozat létére meglepően jól keveri bele a humort a cselekménybe, sőt, talán a humor pont azért működik, mert kevés van benne, de épp ezért természetesnek hat, nincs meg benne az a szánalmas erőlködés, ami a régió sok „vígjátékára” jellemző.
A sorozattal egyetlen igazi probléma van: az állandó főszereplőcsere. Tényleg, folyton meghalnak, eltűnnek az emberi főszereplők, és bár a készítők jól, ügyesen válogatták ki az újabb karaktereket, jellemzően gondoskodva róla, hogy semmilyen módon ne elődjeik halovány másolatai legyenek, azért ez elég visszás, főleg, mert az eredeti, első két évadban szereplő triónál senki nem volt jobb, azok tökéletesek voltak. Aztán a végén meg Rómába kerülnek a főhősök, és ez meg végképp idegennek hatott.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Moser: Úgy teszel, mintha a feleségem volnál.
Stockinger: Az is vagyok. Legalábbis a feleségem szerint.

Sunshine 

Stockinger: Én még ilyet életemben nem láttam. Hogy egy normális ember a fürdőkádban aludjon!?
Höllerer: Állítottam valaha, hogy normális vagyok?

hanna_emily_stone

Max Koch: Ha azoknak a sírján, akiket valójában megöltek, éjszakánként gyertya égne, akkor nappali világosság lenne a temetőben.

Londonna 

– Manapság bárkiről bármit feltételezhetsz.

2. évad 15. rész – Stocki utolsó esete

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján