Kutyám, Jerry Lee (Kutyám, Jerry Lee 1.) (1989) 191

A mindenre elszánt Dooley-nak már-már sikerül a nyomára bukkannia egy 50 millió dolláros kokainszállítmánynak. Ám a rendőrségen a kollégái túlságosan őrültnek tartják, s nincs, aki hajlandó lenne vele együtt dolgozni. Kivéve egyvalakit, Jerry Lee-t, a tökéletesen kiképzett rendőrkutyát, akinek… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

James BelushiDooley
Mel HarrisTracy
Kevin TigheLyman
Ed O'NeillBrannigan
RandoJerry Lee
James HandyByers
Daniel DavisHalstead

Kedvencelte 29

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Kultikus címkéjét maximálisan kiérdemlő akció-vígjáték. Kutyásfilm mivolta ellenére érezhetően nem esik bele az átlagos kutyásfilmek örök csapdájába: a családbarát kivitelezés posványosságába. Ezt nyögi példának okáért a nyilvánvaló párhuzam, Chuck Norris Top Dogja, ami jó bizonyítéka ugyan annak, hogy Norrisnak is jól áll a komédia, de egészében véve igen langyos, már-már tévéfilmes élmény a kegyetlen jól kitalált …Jerry Lee-hez képest.

A nem családbarát megvalósítás esetünkben két dologban nyilvánul meg nagyon látványosan: a film úgyszólván erőszakossága a kor jellegzetes akciófilmes normáinak felel meg, nem fröcsög a vér, de az elhalálozások hangsúlyos, jelentőséggel bíró események, nem tabu a kutya bevetése a küzdelembe, és főleg nem a kutya sérülékenysége. A kutya és a főhős között remek összjáték zajlik végig, a Jerry Leet alakító ebek részéről nem érheti panasz a filmet (bár nekem úgy tűnt, az őt játszó ebek pupillájának eltér a színe, és ez néha elég jól látszik – de képzelődhettem is).
Mégsem ők, hanem Belushi fogja elvinni a hátán a film javát. Karakterformálása egészen zseniális, Dooley ugyanis nem egy kimondottan szerethető karakter. Megszállott zsaru, de nem menti meg az ovisokat, sem a bajtársát a tűzharcban, sőt, egyből a film elején pofátlanul rátör egy hancúrozó párra, majd tétlenül végignézi a rosszfiúk katonai akciónak sem utolsó rajtaütését. Dooley majdhogynem antihős, stílusos, de attól még anti, aki igenis megérdemli, hogy a nyakába kapja a makacs és általa kezelhetetlen Jerry Lee-t. A jelleme azonban épül, nem csak abba az irányba, hogy megszeresse a kutyát, hanem hogy az hozza elő belőle végső elszántságát és végig jól leplezett érzelmeit.
A hazai sikerhez szerintem kellett a jó szinkron is. Nem kiugróan trágár, nyomokban tizenhatos karikát tartalmazó, de nagyon hangulatos és életszerű a magyar verzió – a magyar hangok is mindent beleadtak, elég például megfigyelni a raktári kutricában kiszagolt füvescigis mexikóit, akit még csak nem is látunk igazán, de az őt szinkronizáló fickó olyan átéléssel adja át a hisztériáját, hogy azért díjakat kéne kapnia.
A zene is figyelemreméltó, afféle minimalista funkynak tűnik, remekül építi a hangulatot.

Kiváló mozi, remek szórakozás sokszázadik megnézésre is.

krlany 

Ez számomra megkopott egy kicsit az évek alatt. No nem Jerry Lee vagy Belushi, ők nagyon jó és vicces párost alkotnak, de a nyomozós rész, lássuk be, elég béna, nem emlékeztem rá, hogy ennyire.

4 hozzászólás
Negative_Singularity

Mennyire szeretem a mai napig! :D Gondoltam, hogy pakoláshoz berakom, és a háttérben majd jó lesz, ehhez képest leültem a monitor elé és a végéig odatapasztott. Nem vagyok vígjáték-centrikus, de ezen mindig olyan jóízűen tudok nevetni, visszaad egy cseppnyi gyerekkort, és hát nincs mit szépíteni, a mai napi spoiler.
Ha manapság is ilyen vígjátékokat gyártanának a szexorientált amerikai blődségek helyett, azt hiszem, lenne egy új kedvenc műfajom.

Greylupus

Nem tudom, hogy hányszor láttam moziban, videókazettán, tévében, de egyszerűen nem tudom megunni.
Számomra az egyik alapmű a kutyás filmek között:).

Kemiviki 

Rex után ő a második kedvenc kutyusom:) S még sokan kérdezik miért is a németjuhász a favorit?:) Hát hogy nem lehet szeretni az ilyen okos kutyusokat?:)
A film nagyon jó, vicces, leköti az embert, és sohasem untatja.
Nem tudom még meddig bírja majd a VHS kazetta, mert az évek alatt már lassan rongyossá kopik annyiszor néztem.

carragher 

Akárhányszor nézhető klasszikus, egy mindig szórakoztató Belushival és az egyik legszebb és legfontosabb kutyafajta képviselőjével,valamint egy parádés gonosszal.Mindez megtoldva pörgős rendezéssel,bármikor fogyasztható csemege!!! A film vége pedig szépen bemutatja,egy állat hogy a szívéhez nőhet egy embernek.

agi89

Gyerekkoromban ki tudja hányszor megnéztem. Imádtam Jerry-t.

Perly 

Ez tipikusan azon filmek közé tartozik, amelyeket a nap minden percében szívesen néz az ember. Kutyaimádóknak kötelező! :-)


Népszerű idézetek

Londonna 

– Biztos, hogy ki tudja szagolni a kábítószert?
– Igen!
– Áááá… Úgy néz ki, mint aki szedi!

hangya68

– Tudsz róla, hogy egy ádáz fenevad van a két lábad között?
– Köszönöm a bókot, ja, és van ott még egy kutya is.

Perly 

Dooley: Azt a fickót vigyék be gyilkossági kísérletért, a többit meg állatkínzásért!


Folytatása

Összehasonlítás

Kutyám, Jerry Lee


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján