Pofázunk és végünk (Pofázunk és végünk 1.) (2014) 55

Ride Along
99' · amerikai · akció, vígjáték 16

Ben, a gimnáziumi biztonsági őr az elmúlt két évet azzal töltötte, hogy megpróbálta bebizonyítani Jamesnek, az atlantai rendőrség nyomozójának, hogy érdemes a húga, Angela kegyeire, és nem csak egy mihaszna, videójáték-mániás lúzer. Amikor Bent végre felveszik a rendőrakadémiára, úgy érzi, ezzel… [tovább]

magyar

Szereposztás

Ice CubeJames Payton
Kevin HartBen Barber
John LeguizamoSantiago
Bruce McGillBrooks
Tika SumpterAngela Payton
Bryan CallenMiggs
Laurence FishburneOmar
Dragoş BucurMarko
Gary OwenCrazy Cody
Jacob LatimoreRamon
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Tetszett a film. Ice Cube és Kevin Hart jó páros volt. Kicsit idegesítő volt Ben-től az a sok összevissza csacsogás, de ettől függetlenül nekem tetszett. James-t bírtam, ahogy leakarta koptatni a kéretlen társaságot. Néhol vicces volt és jók a beszólások. A zenék tetszettek és a sztori is.

hankman

Ice Cube filmjei többségében a morcost alakítja (legfrissebb másik élmény példa Jump Street 21.), mellette pedig Kevin Hart a bénázó alakot nagyon jól hozza, akinél már az is csoda, hogy egy sima hétköznapot túlél. A filmbeli Ben Barber ennek ellenére igazán lelkes, nagyon igyekvő, és igencsak sajátos módon kezeli a konfliktusokat (a stílusa kicsit emlékeztet Martin Lawrence-éra).

A történet inkább egyszerű, nagyon lassan indul, rengeteg benne a duma (főleg Bennek köszönhetően), viszont aztán egyszer csak gördülékeny lesz és a vége fele egyre inkább beindul. spoiler Az igazi hangsúly és móka James és Ben közös kalandjain van, imádtam, ahogy szívatta Bent. James egy igazi tökös rendőr, bár már kicsit életszerűtlenül kemény. Abban viszont igaza van, hogy az emberekkel foglalkozás nehéz dió, és nem csupán a mókáról és a kacagásról szól. Teljesen hiteles, hogy „odakint” csak a társadra számíthatsz, és ha nehézségbe ütközöl, kérj erősítést! spoiler Az emberek nem minden esetben működnek veled együtt, és bizony nagy tömegek előtt is neked kell lenni annak, aki megoldja a helyzetet. spoiler

Ben más szemszöget visz James nyomozásába és ez nagyon tetszett, mert nélküle nem haladt volna James tovább. spoiler

Ben barátnője még egy kis üde színfolt, megértő, talpraesett, aki ugyan keveset szerepel a filmben, de semmi kivetni valót nem találtam ez idő alatt vele kapcsolatban.

A történet onnan kezd beindulni igazán, amikor elmennek a „didi bárba” és egy igazi éles helyzet alakul ki. Mind poénokban, mint történetvezetésben felpörög a dolog. spoiler

A film vitathatatlanul legnagyobb jelenete, amiért érdemes volt megnéznem, az az spoiler

Lassan beinduló történet; szerethetően utálható, idegesítően jó fej fő karakter (Ben); lényeget tekintve életszagú; pörgős vég; kevés igazi, de nagyon ülő poén.

Rémálom 

Tudom, minek nézek ilyen filmeket… Egészen egyszerűen azért, mert most megfogadtam, hogy végignézek minden új vígjátékot. (Kíváncsi vagyok, mikor adom fel ezt a fogadalmamat. Ha így folytatom, akkor elég hamar.)

Az hagyján, hogy klisés, és az elején a gamer énemet eléggé a földbe tiporták, de igazából egy deka humor nincs benne. Minden jelenet fájdalmas és annyira csöpög a kliséktől, hogy már-már paródia lenne, de humor nélkül ez nem igazán úszik. A transzfób és a szexista felhangokat különösen „szerettem.” Yay.

Szyszyyy

Túlzás lenne azt mondani, hogy megnéztem… Kb 20 perc után úgy döntöttem, hogy kikapcsolom, mert uncsi és nem vicces. Lehet, hogy később jobbá vált… Talán majd egyszer még megpróbálkozom vele.(Vagy nem xD)

Valcsa

A tévében futottam bele a trailerjébe, és már akkor eldöntöttem, hogy én ezt meg fogom nézni. :)) És nem is csalódtam! Másfél óra kellemes kikapcs – de az ember nem is várna semmi egyebet ettől a filmtől. :)
Kedvenc szereplő: Ben… :DD Nagyon eltalálták a szinkronhangját is.
Kedvenc jelenet: az elején, mikor Ben vázolja az egyik gimis srácnak a srác jövőjét, hogy mi lesz vele akkor, ha nem jár be az órákra, hanem helyette elmegy a hadseregbe… :D „…és nincsen lábad!” :DD
De jó volt még a lőgyakorlatos jelenet is, és a végén, mikor megjelenik az ál-Omar spoiler. :D És még tudnám sorolni… :))
Ami nem tetszett: a sablonosság, hogy rakásszámra gyártják a vígjátékokat is, mindenféle eredeti ötlet vagy különlegesebb csavar nélkül. Oké, hogy vígjátékban pláne nem lehet már újat alkotni, de azért próbálkozni legalább lehetne… :/
Összegezve: akinek van másfél szabad órája, és egy kis lazulásra vágyik, válassza ezt! :) Nem mondom, hogy a legjobb vígjáték a világon, de leköti az embert, és közben jól is szórakozik. Ennyi elég is. :)
És mivel terveznek belőle folytatást, így egyértelmű, hogy azt is meg fogom nézni. :))

sgtGiggsy

Egyszer meg lehetett nézni. Volt benne kábé két jó duma, azt annyi. Ice Cube igazán visszatakarodhatna rappelni, vagy a Friday szériát folytatni, mert minden más amit csinál, szar.

Gizmoo0707

Ez a Ben gyerek nagyon idegesítő! Tudom ilyennek is kell lennie, de nagyon jól sikerűlt eljátszania. Cube szokás szerint jó arc volt. Ősszességében egy jó kis film volt. Vicces volt.


Folytatása

Összehasonlítás

Pofázunk és végünk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján