Free Guy (2021) 540

0 díj · 2 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2022

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 10

Szereposztás

Ryan ReynoldsGuy
Jodie ComerMolotov Girl
Taika WaititiAntoine
Joe KeeryKeys
Utkarsh AmbudkarMouser
Lil Rel HoweryBuddy
Camille KostekBombshell
Chris Evansönmaga
Channing Tatumvideojáték karakter
Dwayne JohnsonBankrabló (hang)

További szereplők

Kedvencelte 67

Várólistára tette 173


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon, de nagyon jó volt, és vicces. XD Imádom Ryan Reynolds humorát, Guy karaktere pedig baromira jól állt neki, mint az eddigiek is, ez is nagyon szórakoztató, és jókat lehet rajta nevetni. XD Taika Waititi és Channing Tatum karakterét is bírtam, Taika tök menő volt ebben a gonoszkodó szerepben, bírtam ahogy lökte a hülye dumáját. XD spoilerÉn jót röhögtem az egész filmen, kellett már nagyon egy ilyen film, az egész világ felépítés, maga a játék felépítése annyira látványos volt, és pörgős, meg akciódús, jó sok poént ellőttek benne. XD Keys, Buddy, Molotov Girl, na és persze Guy, meg Antoine totál elvitték a filmet, nekem nagyon bejött, rég élveztem ennyire jó filmet, nem győztem nevetni. :-D Tuti újranézős lesz ez nekem, és abszolút kedvenc. :-D

Yuuko 

(Először egy kis zárójeles emlékeztető magamnak, hogy soha többé ne menjek 4DX vetítésre. Ez volt időben a legközelebb, szóval gondoltuk miért is ne próbáljuk ki, de kár volt. Az elején kiírták, hogy vannak esetleges mellékhatások, de gondoltam csak nem lesz semmi gond, erre egész délután olyan fejfájásom volt, hogy majdnem összeestem egy random boltban, amibe mozi után bementünk. Az a „szél”, ami egy csomó jelenetnél fújt hátulról borzalmasan idegesített, arról nem is beszélve milyen kellemes volt állandóan rázkódni, miután minden kólát megittam már…)

Na, de maga a film nagyon tetszett, az első negyede után kicsit ellaposodott nekem, de utána gyorsan belehúzott. Nagyon szórakoztató volt, bár olyan sokat nem nevettem rajta, de volt benne pár jó poén, összességében élveztem nézni. A film tetőpontja és az a Chris Evans cameo is nagyon tetszett, plusz imádtam az easter eggeket benne. Guy szimpatikus főszereplő, de a többiekkel sem volt bajom, egyedül a végén ráncoltam egy kicsit a szemöldököm spoiler De ettől eltekintve semmit sem tudok felhozni a film ellen, a látvány nagyon jó volt, a színészekkel sem volt gondom, tehát eltekintve a többórás fejfájástól nagyon tetszett és érdemes volt megnéznem.

Dreamborder 

Szuper jó volt! Nagyon tetszett, szétröhögtük magunkat rajta. :D Jók voltak a poénok, de mellette kaptunk egy kis aranyos sztorit, igazi kikapcsolódós mozi élményben részesültünk. :) Az volt az egyetlen bajom, hogy 4DX-ben néztük. Egyszerűen nekem nem jön be, csak felidegel, hogy kirázzák a székek a kezemből a kaját. :’D

2 hozzászólás
LoneWolf 

Most a szokásosnál picit tömörebb leszek: Meglepően pozitív élmény volt. Nagyjából ilyennek képzeltem volna el anno a Ready Player One-t, de azt hatalmas csalódásnak éltem meg, így kellett már egy Rontó Ralph-hoz hasonló videójátékos témájú film (Ez picit furcsának tűnhet, mivel itt valamiért az utóbbit is lehúztam…), ami nem veszi halálosan komolyan magát, mégis van egyfajta lelke / bája, amiért szeretni lehet. Látványos, vicces, szórakoztató, tele különböző geek + gamer utalásokkal és easter eggekkel, de eközben mondanivalóról sem feledkezik meg. Persze nem azt mondom, hogy ez a világ legjobb alkotása, és kimaxolta a benne rejlő lehetőségeket, mégis szép lassan közelítünk ahhoz a színvonalhoz, amit egy ilyen témájú darabnál elvárnék. Nekem bejött, szóval minden kocka társamnak szívből ajánlom a megtekintését.
ui.: Jodie Comer-t szerintem ebben láttam először, de máris a szívembe zártam, szóval figyelemmel fogom kísérni a további pályafutását.

5 hozzászólás
Bunney 

Ez nekem annyira, de annyira tetszett :))))
Lehet gamereknek jobban bejön ez a film spoiler és lehet, hogy hajaz valamilyen szinten a Ready player one-ra, aminek nincs párja, deeeee… Basszus ezt tök jól megcsinálták :)
És nem Ryan vitte el a filmet, bár páratlan a humorával és aki azt mondja, hogy full Deadpoolos, nos lehet van benne belőle, mert szerintem neki alapból ilyen „bolondhülye” az egyénisége. spoiler
Szóval…. Király volt, vicces, elejétől végéig…. Mit akarhatnék még??? =) Csak azért nem 10⭐, mert azért vannak ettől jobb alkotások, de keményen újranézős nálam, szóval lehet idővel beteszem akár a 10eseim közé is :P

3 hozzászólás
farkas_niki 

Nagyon szórakoztató volt! 3D-ben néztem, ez adott még egy plusz löketet. Mind a látványvilág, mind a mondanivaló, mind a zene szuper volt! Érdemes volt megnézni. spoiler

Victorious 

Igazából hozta az elvártat,se többet, se kevesebbet. Kikapcsolt, jól szórakoztam rajta és szívesen újranézném a jövőben valamikor.
Jók voltak az easter eggek/cameok is, nem voltak túltolva, szerintem a többségét sikerült felismernem.
Taika Waititi karaktere nekem időnként kicsit sok volt, ráadásul amit csinált az egyenesen öngyilkosság az üzleti életben :D De a többi karakter kifejezetten bejött.

Nem érzek szükségesnek egy esetleges folytatást, de ha úgy döntenek, hogy jön(kell a pénz :D) akkor azért megnézem.

ellamuci 

Meglepően jól szórakoztam, vicces és látványos volt. Ryan Reynolds zseniálisan játszott.

monokrom22 

A Free Guy ezen a nyáron az a mozi, amelyet mindenkinek bátran ajánlok. Kisebbeknek és nagyobbaknak, gamereknek és nem játékos karaktereknek, nőknek és férfiaknak, egyszerűen mindenkinek. Mosolygós, jókedvre derítős sztori és humorvilág, érzelmes romantikus szál, egyszerű, de nagyszerű történet, jó háttértartalom és kiváló kis miniüzenetek. Parádés zene és CGI, izgalmas akciók, egy kivételével imádnivaló színészek. Keljetek ki a gép elől és irány a mozi!

Rémálom

Ugyan a történet elég átlagos, de olyan szórakoztató, humoros, és még lelke is van. Nem veszi magát túl komolyan, és ez előnyére válik, tökéletes nyári popcorn mozi lett. + A gamer humor és a játékmechanikai elemek is tök rendben vannak.


Népszerű idézetek

Kriszti91 

Guy: Ne legyen szép napja, legyen csodás napja!

Corvus_CoRex 

Revenjamin Buttons: Tudod hány óra van?
Guy: Nem.
Revenjamin Buttons: A hét főbűn AAA, MUTER! MUTER! EZ MOST KOMOLY? A PORSZÍVÓVAL? MUSZÁJ ÉPP MOST TAKARÍTANOD, MIKOR ÉN ÉPP ALAKÍTOK ÉS MINDENKI NÉZ? ISTENEM!
Anyuka: 22 ÉVESEN MÉG MINDIG NÁLAM LAKSZ, NINCS ISTEN!

Razor

(Guy Amerika Kapitány pajzsával védi ki a Halálcsapást.)
Chris Evans: Hogy van pofája!?

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Buddy: Mi nem hordunk napszemcsit.
Guy: Óhohohohó! Mostantól fogunk! (Odafordul a bankrablóhoz és elveszi a napszemüvegét.) Einstand van!

1 hozzászólás
Kicsicsillag95 

Buddy: – Az vagyok aki most vagyok, csak segítek egy barátomnak. Azt mondom, na és ha kamu vagyok?
Guy: – Megbocsáss. Na és?
Buddy: – Igen. Na és?
Guy: – De ha nem vagy igazi akkor nem számít semmi amit teszel.
Buddy: – Mit jelentsen ez? Figyelj tesó. Én most itt ülök a legjobb barátommal, aki épp nehéz időket él át. Igaz? És még ha nem is vagyok igazi, ez a pillanat az. Itt és most. Ez a pillanat valódi. Mert mi lehet valódibb annál, hogy egy szerettünknek segítünk. Mert ha ez nem valódi, hát nem tudom mi az.

Corvus_CoRex 

Guy: Ami megvan bennem, az benned is megvan. Az külön-külön mindnyájatokban megvan. Mert fejlődtök!

Bogesxd 

Antwan: You love Kentucky Fried Chicken, right?
Keys: No.
Anwtan If you love Kentucky Fried Chicken, and I make Kentucky Fried Chicken, and I know that you love Kentucky Fried Chicken, why would I make another restaurant called, uh, I don't know, Albuquerque Boiled Turkey? Okay? Makes no sense, homie. What am I gonna give you? A sequel. Kentucky Fried Chicken-Chicken. Part two.

Kicsicsillag95 

[Guy előveszi Amerika Kapitány pajzsát]
Chris Evans: – Hogy van pofája!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján