Sonic, a sündisznó (2020) 24

Sonic the Hedgehog
japán, amerikai, kanadai · akció, animációs, kaland 12

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, ami ő maga sem ért teljesen. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15… [tovább]

Angol

Szereposztás

Jim CarreyDr. Ivo Robotnik
James MarsdenTom Wachowski
Ben SchwartzSonic, a sündisznó (hang)
Tika SumpterMaddie
Natasha RothwellRachel
Adam PallyWade
Lee MajdoubStone ügynök
Neal McDonoughBennington őrnagy
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Konkrétan ZÉRÓ elvárással ültünk be rá a húgommal, egy többnyire kisiskolásokkal teli terembe és ugyan a gyereksereg érezhetően jobban élvezte a filmet, mint mi, (Mondjuk 2 percenként kiment valamelyikük WC-re.) mégis kellemeset csalódtam. Lényegében az átdolgozott animáció győzött meg arról, hogy ezzel a mozizással támogassam az alkotók fáradozásait és ezért bőven megérte. Sonic valóban jóval aranyosabb lett, mint az első rémálmainkból előmászott verzió, és mindenképp egy szerethető egyéniség a maga, néha kissé irritáló módján. Az első jelenetsor például remek kezdőlökést adott a sztorinak, melynek okán azonnal magával ragadott a kék sündisznó világa, de elég hamar le is ült a dolog. Az egész huza-vona, ahogy igyekeznek eljutni egyik pontból a másikba, átkozottul unalmas és vontatott lett az állandóan ismétlődő: „El kell hagynom a Földet…” kezdetű beszélgetésekkel. Szerencsére ezen részekért kárpótoltak bennünket a korábbi X-men adaptációk legértékelhetőbb jeleneteit idéző lassított képsorok, melyekben Sonic egy gyerekeknek lebutított Quicksilver-t játszhatott, miközben egyébként a konkurens cég 'gyorshajtójáról' (Flash-ről) olvasgatott folyton. Emellett a teljes sebességgel pörgő akciók is egész látványosra sikeredtek, de sajnos a látványon, a nem mindenki számára érthető easter-eggeken és a cuki főhősön kívül a Sonic nem sokat tett le az asztalra. Mondjuk egy videojáték-adaptációtól nem is vár sokkal többet az ember és annak már-már tökéletes. Őszintén szólva az utóbbi idők egyik legjobbja és talán a Detektív Pikachu-val említhető egy lapon, ha a története nem is oly fordulatos.
Ki kell még emelnem, hogy előttem sokan dicsérték Jim Carrey alakítását, ugyanakkor én inkább sajnálom őt, hisz borzalmas lehet, ha ennyi idősen is azt várják tőled, hogy non-stop a „full kretént” nyomd a vásznon, miközben többször bizonyította tehetségét komolyabb szerepekben is. Nem azt mondom, hogy rossz volt, de ennél már emlékezetesebb projekteket kellene adni neki. Persze James Marsden-t (ex-Küklopsz) könnyedén lejátszotta a színről, ahogyan a többi no-name színészt is, így legalább ő tekinthető Sonic után a film igazi sztárjának.
Összességében tehát egy hullámzó minőségű darab, úgy 10 perc vágást még simán elbírt volna, de a karakter bemutatása után már nyitott az út egy igazán nagyszabású folytatásnak, ha ez elég pénzt hoz a konyhára. (spoiler) Egy próbát mindenképp megérhet azoknak, akik már eddig is fontolgatták a megtekintését.

1 hozzászólás
hashtaghetimozi 

A Sonic, a sündisznó egy tökéletes családi film: sodró lendületű, mindenki számára vicces, és mérsékelten még látványos is. Sonic baromi bájos, a gyerekek zabálni fogják, Jim Carrey pedig újfent megvillogtatta rendkívüli humorát, a rajongóinak kötelező. Jöhet a folytatás.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján