Pokémon: Pikachu, a detektív (2019) 41

Pokémon Detective Pikachu
104' · japán, amerikai · animációs, fantasy 12

Tim, a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt… [tovább]

angol
magyar
angol
magyar

Képek 41

Szereposztás

Ryan ReynoldsDetective Pikachu (hang)
Kathryn NewtonLucy
Ken WatanabeDetective Yoshida
Justice SmithTim Goodman
Kadiff KirwanMayor
Rita Ora
Bill NighyHoward Clifford
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Chriss 

Én nagyon jól szórakoztam rajta. Tetszett ez az élőszereplős megvalósítás. Akadt ugyan néhány olyan jelenet, ahol a fejemet fogtam, hogy ezt most miért… de még így is maradhat a 10 csillag, most jó kedvem van :) Ha már van Dragon Ball, most jött a Pokémon… lehetne Sailor Moon is… én úgy megnézném filmben :D

14 hozzászólás
LoneWolf

Első próbálkozásnak nem rossz, de mégis sokkal több lehetőség rejlett benne, mint a végeredményben. Először is: Ha a Pokémont és Ryan Reynolds-ot egy lapon említjük, akkor joggal várna az ember egy igazi humorhullámot. Kisebbeknek szóló film révén, természetesen nem Deadpool szintűt, de egy pár kiadós nevetésre bőven eleget. Eközben… konkrétan semmi igazán vicces nincs benne. Igazából két dologra építkeztek:
1.) Cukiság faktor.
2.) Családi dráma, a főszereplő srác és az apja kapcsán.
Az első teljesen korrekt, ez rendben is volt, a lények többsége nagyon szépen kidolgozott, Pikachu szeretgetnivaló, de pl. a változatossággal akadtak problámáim. Több 100 fajuk létezik ugyebár, de a filmben többnyire 30 féle ismétlődött állandóan, ami leginkább egy a film végén lévő tömegjelenetben szúr szemet. Egyszerre van vagy 30-35 Pokémon a vásznon, de kb. 10-15 különböző típust látunk csak. Oké, drága a CGI szakember, de na…
A másik fele: Világos, hogy nem akartak egy bugyuta gyerekmozit, de a szomorkodós, drámai részek erősen túlzásba estek és a nagyobb sztori is brutálisan komolyan vette magát, miáltal a végére már nevetségesnek hatott. Kicsiknek szerintem sok a fordulat, de felnőtteknek még tűrhető, ugyanakkor odafigyelve könnyen kiszámítható. Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ide pl. kellett volna egy szórakoztatóan laza Marvel film hangulata, mert aranyos 'állatkákon' túl ez nagyon gyászos lett, egy Pokémon filmtől pedig egyáltalán nem ezt várjuk.
A zenék tetszettek, a látvány 90%-ban szép, a szinkron rendben van, a fordulatok is jók, de nem túlbonyolítottak és örültem annak is, hogy összekapcsolták az eredeti anime sztorijával is. Plusz pont még a Pokélabdás jelenetért, a Balbasaurokért és a Charizard-ért. Egyszer bőven nézhető, de egy esetleges folytatás esetén azért könnyedebb hangvételt várnék, jóval több humorral.

22 hozzászólás
NaNa_88 

Visítottunk. De végig! Megölt a cukiságával. Ugyanakkor maga a történet sem egy félig-meddig összetákolt semmi volt. Tökéletes családi kikapcsolódás. Jókat nevettünk, látványos volt és nem unatkoztunk. Lényegében a magunkfajtának csinálták ezt a filmet. :D
Nekem külön plusz volt, hogy a másik „főszereplő” pokémon pont Psyduck volt, aki nekem személyes kedvencem. Imádom azt a kis totyogó szerencsecsomagot. :D

Bálint_Péter

Az a baj, hogy nagyon gyerekfilmet csináltak ebből. Ez a problémám lehet furán hangozhat egy kis sárga cuki nyúl alakú cuccal a főszerepben. De az igazság az, hogy akik anno Pokemon fanok voltak, azok mára felnőttek, a film pedig elfelejtett velük nőni, legalább egy kicsit, hogy pl a szülők se unják halálra magukat. És nem tudom, hogy a mostani gyerekek egyáltalán tudják-e mi az a pokemon, szóval, hogy nekik meg érdemes-e elkészíteni egy gyerekfilmet, megfogják-e nézni? Valószínű Pikachu azért sok gyereket be fog vonzani, de gondolhattak volna rám is :(.
Ez a film pont olyan volt, mint a 2000-es változat amit moziban néztem 7 évesen (apám végig aludta – én is így éreztem magam most), csak azóta eltelt közel 20 év, a film meg ugyanolyan maradt (én meg vén lettem :( )
Vegyük például a Lego kalandot. Jó ideje nem legózok már, mégis élvezhető film volt számomra is. Szóval ezt hiányoltam. (meg marha sok a logikai hiba, de ezt hagyjuk) 4/10

5 hozzászólás
agi89

Anno nem voltam Pokémon rajongó. De mikor láttuk @NaNa_88-val moziban ennek a filmnek a trailerét megbeszéltük, hogy meg kell néznünk.
És mennyire igazunk volt! Ez igazán nekünk való cukiság-bomba volt. :D
Nettó visítás-áradat.
És még a sztorija is jó és élvezhető volt.

Tuti újranézős.

Inkabringa

Számomra már az is nagy szám volt, hogy nézhető a film. Nem kell tőle sokat várni de első próbálkozásnak elfogadható.

Melyviiz

Ajánlom azoknak, akik valaha bármilyen módon részesei voltak a Pokémon őrületnek – nekik nosztalgikus élmény lehet, még akkor is, ha csak a nagy rajzfilmeket látták és az új pokemongenerációkat már nem ismerik. A világbemutatás szerintem laikusnak is elég, a képi világ nekem nagyon tetszett (Pokémon élőben?!! Ugyanmenjmár OO ). A történet egyszerű, kisebbeknek szól. A humort nem éreztem a magaménak – de több felnőttet hallottam nevetni :D (9.45-ös vetítés, full romantika pároknak – teljesen rendben van).
A nosztalgia faktor és a moziélmény szerintem kifejezetten sokat dob rajta.
Ha valaki gyermeket vinne el rá – szerintem bátran. Erőszak/vér/belek stb. utalás szintjén sem kerültek elő :D gyengébb idegzetűek, most hozzátok szólok: gyertek gyertek :D :D még sose beszéltem hozzátok..
Nyugi chill filmecske gumicukorhoz. Szerintem felnőtt fejjel is .. hát :D nézhető.. élvezhető.. nekem oké volt. Mozgalmas. Álmosan ültem be rá és nem tudtam elaludni rajta.

Btw el nem tudom képzelni mi lesz a következő filmben..

1 hozzászólás
Baly 

Nem tudom, miért húzták le ennyire, nekem tetszett :) Voltak benne fordulatok is pár, az egyetlen dolog, amiért -1 csillag, hogy örültem volna, ha több pokemonra is fektetnek hangsúlyt és nem csak a háttérben sétálgatnak.

Lanti18

Rajongóknak igazi ajándék ez a film, a Poke-csatákat kicsit hiányoltam belőle, a végén zseniális húzás spoiler.

Tamás

Azok a logikai bukfencek zökkentettek ki belőle, hogy
spoiler
Egyébként a nyomozás meglepően jó szál lett, akkor borul el a film, mikor jönnek a kötelező blockbuster akciójelenetek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján