Pokémon: Pikachu, a detektív (2019) 80

Pokémon Detective Pikachu
104' · japán, amerikai · sci-fi, animációs, fantasy 12

Tim, a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt… [tovább]

angol
magyar
angol
magyar

Képek 41

Szereposztás

Ryan ReynoldsDetective Pikachu (hang)
Kathryn NewtonLucy Stevens
Ken WatanabeHide Yoshida hadnagy
Justice SmithTim Goodman
Kadiff KirwanPolgármester
Rita OraDr. Ann Laurent
Bill NighyHoward Clifford
Chris GeereRoger Clifford
Josette SimonNagyi
Max FinchamTim Goodman gyerekként

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

Chriss 

Én nagyon jól szórakoztam rajta. Tetszett ez az élőszereplős megvalósítás. Akadt ugyan néhány olyan jelenet, ahol a fejemet fogtam, hogy ezt most miért… de még így is maradhat a 10 csillag, most jó kedvem van :) Ha már van Dragon Ball, most jött a Pokémon… lehetne Sailor Moon is… én úgy megnézném filmben :D

30 hozzászólás
NaNa_88 

Visítottunk. De végig! Megölt a cukiságával. Ugyanakkor maga a történet sem egy félig-meddig összetákolt semmi volt. Tökéletes családi kikapcsolódás. Jókat nevettünk, látványos volt és nem unatkoztunk. Lényegében a magunkfajtának csinálták ezt a filmet. :D
Nekem külön plusz volt, hogy a másik „főszereplő” pokémon pont Psyduck volt, aki nekem személyes kedvencem. Imádom azt a kis totyogó szerencsecsomagot. :D

rhysciar

Sokkal de sokkal rosszabbra számítottam, úgyhogy számomra ez könnyed felüdülés volt. Pikachu cuki és szép volt, mondjuk szerintem Ryan Reynolds pont nem illett hozzá (bár a sztori végének fényében érthető a dolog), de például nekem nem volt gondom azzal, hogy nem volt annyira humoros, mint mondjuk egy Deadpool. Nem is kell annak lennie, ez elsősorban egy Pokemon film, annak meg tökéletes. Tele van nosztalgiafaktorral, és aki szerette a Pokemont, ők ezt a filmet is szeretni fogják, még annak ellenére is, hogy a történet nem a legerősebb.

LoneWolf

Első próbálkozásnak nem rossz, de mégis sokkal több lehetőség rejlett benne, mint a végeredményben. Először is: Ha a Pokémont és Ryan Reynolds-ot egy lapon említjük, akkor joggal várna az ember egy igazi humorhullámot. Kisebbeknek szóló film révén, természetesen nem Deadpool szintűt, de egy pár kiadós nevetésre bőven eleget. Eközben… konkrétan semmi igazán vicces nincs benne. Igazából két dologra építkeztek:
1.) Cukiság faktor.
2.) Családi dráma, a főszereplő srác és az apja kapcsán.
Az első teljesen korrekt, ez rendben is volt, a lények többsége nagyon szépen kidolgozott, Pikachu szeretgetnivaló, de pl. a változatossággal akadtak problámáim. Több 100 fajuk létezik ugyebár, de a filmben többnyire 30 féle ismétlődött állandóan, ami leginkább egy a film végén lévő tömegjelenetben szúr szemet. Egyszerre van vagy 30-35 Pokémon a vásznon, de kb. 10-15 különböző típust látunk csak. Oké, drága a CGI szakember, de na…
A másik fele: Világos, hogy nem akartak egy bugyuta gyerekmozit, de a szomorkodós, drámai részek erősen túlzásba estek és a nagyobb sztori is brutálisan komolyan vette magát, miáltal a végére már nevetségesnek hatott. Kicsiknek szerintem sok a fordulat, de felnőtteknek még tűrhető, ugyanakkor odafigyelve könnyen kiszámítható. Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ide pl. kellett volna egy szórakoztatóan laza Marvel film hangulata, mert aranyos 'állatkákon' túl ez nagyon gyászos lett, egy Pokémon filmtől pedig egyáltalán nem ezt várjuk.
A zenék tetszettek, a látvány 90%-ban szép, a szinkron rendben van, a fordulatok is jók, de nem túlbonyolítottak és örültem annak is, hogy összekapcsolták az eredeti anime sztorijával is. Plusz pont még a Pokélabdás jelenetért, a Balbasaurokért és a Charizard-ért. Egyszer bőven nézhető, de egy esetleges folytatás esetén azért könnyedebb hangvételt várnék, jóval több humorral.

22 hozzászólás
Bálint_Péter 

Az a baj, hogy nagyon gyerekfilmet csináltak ebből. Ez a problémám lehet furán hangozhat egy kis sárga cuki nyúl alakú cuccal a főszerepben. De az igazság az, hogy akik anno Pokemon fanok voltak, azok mára felnőttek, a film pedig elfelejtett velük nőni, legalább egy kicsit, hogy pl a szülők se unják halálra magukat. És nem tudom, hogy a mostani gyerekek egyáltalán tudják-e mi az a pokemon, szóval, hogy nekik meg érdemes-e elkészíteni egy gyerekfilmet, megfogják-e nézni? Valószínű Pikachu azért sok gyereket be fog vonzani, de gondolhattak volna rám is :(.
Ez a film pont olyan volt, mint a 2000-es változat amit moziban néztem 7 évesen (apám végig aludta – én is így éreztem magam most), csak azóta eltelt közel 20 év, a film meg ugyanolyan maradt (én meg vén lettem :( )
Vegyük például a Lego kalandot. Jó ideje nem legózok már, mégis élvezhető film volt számomra is. Szóval ezt hiányoltam. (meg marha sok a logikai hiba, de ezt hagyjuk) 4/10

5 hozzászólás
agi89

Anno nem voltam Pokémon rajongó. De mikor láttuk @NaNa_88-val moziban ennek a filmnek a trailerét megbeszéltük, hogy meg kell néznünk.
És mennyire igazunk volt! Ez igazán nekünk való cukiság-bomba volt. :D
Nettó visítás-áradat.
És még a sztorija is jó és élvezhető volt.

Tuti újranézős.

Filmdoki 

Gyerekként természetesen én is odáig voltam a Pokémonért, ami ma már egy kellemes nosztalgikus emlékké vált számomra. A kis ménkűpocok nagyvásznas kalandjának előzetese viszont semmit nem mozgatott meg bennem, végül ma mégis adtam neki egy esélyt. Nem voltak nagyok az elvárásaim, tudván, hogy az anime is arról szólt, hogy csatáznak, meg „baráccság” oszt jó napot! Egy szórakoztató limonádét vártam, és megkaptam. A film szépen alapoz a nosztalgiára, tudván, hogy a ’90-es évek gyermekei felnőttek. Ennek megfelelően akad néhány felnőtt poén, de egyáltalán nem lő túl a célon, és a kicsik igényeit is teljesen kielégíti. Van benne nyomozás, egy picit dráma és romantika. No meg persze az összetartás, a szeretet fontosságának sablonos, de kedvelhető kihangsúlyozása. Akciók terén is jól helytáll, az agresszív kismajmok támadása zseniális volt, vagy mikor a nagy teknőslények (nem tudom a nevüket, bocsi) előmásztak a földből. Ott éreztem igazán azt, mintha egy klasszikus kalandfilmet néznék, ebben pedig nagy szerepe volt a zenének is, ami meglepően kellemes volt az egész film alatt.
Jó sodrású film, viszont kicsit fájó, hogy kevéske Pokémont kaptunk, illetve néhányuk kifejezetten rémisztőre sikerült. Pikachu persze nagyon aranyos és jópofa, szinte az egész filmet ő viszi a hátán, míg a srác őt viszi a vállán. Aki nosztalgiázni akar, az váltson rá jegyet, én nem bántam meg.

2 hozzászólás
balika88

Nem vártam túl sokat ettől, de alapvetően nem volt rossz. Voltak benne azért csavarok is, amik dobnak rajta, de ha egészben akarom értékelni, nem tudnék neki ennél több pontot adni. Az viszont biztos, hogy valóban nézhető film lett.

MrsCumberbatch 

Kezdeném azzal, hogy szerintem is bőven lett volna még benne lehetőség. De valljuk be, ez a film Pikachuról és a srácról szólt. Szóval, nekem tetszett. Az utolsó előtti jelenetnél én könnyeztem, az utolsónál meg csak hajtogattam, hogy „na ne, na neee, naaa neeee” , mint akinél megakadt a lemez. Lehet sokan gondoltak erre vagy akarva/akaratlanul sikerült elolvasniuk spoilerben vagy special videóban/interjúban. De nekem nem. Érdekes, nem tudatosan kerültem a spoilereket, mégis sikerült nem megtudni, hogy spoiler.

Ami pedig MewTwot illeti. Imááádtaaaaam. ❤

Fogyi

Eleinte úgy gondoltam, hogy nem fog tetszeni a film. Arra számítottam, csak meglovagolják a Pokémonok iránti nosztalgiát, meg kihasználják a cukiságfaktort, de amúgy nem igazán lesz emlékezetes élmény.
Szerencsére hatalmasat tévedtem: Egy fárasztó csütörtök tökéletes levezetése volt, remek kikapcsolódás. Vicces volt, szép, izgalmas és látványos. Bizonyos jeleneteknél könnyesre nevettem magam. spoiler
Várakozásommal ellentétben még meglepően jó története is volt. Ha az ember hagyta magát sodorni az eseményekkel, még izgulni is lehetett egy kicsit.
Na meg persze szívmelengetően aranyos volt, a cukiságmérő (ha létezik ilyen) biztosan kiakadt.
Nagy Ervin szinkronjára pedig külön csillagot küldök. Alig várom, hogy összehasonlíthassam Ryan Reynolds eredetijével. Úgy érzem, mindkettőt ugyanannyira szeretni fogom. :)
Biztosan meg fogom még nézni egy párszor. :)


Népszerű idézetek

BlackSwan 

Tim: Szóval, beszélő Pikachu vagy, akinek nincsenek emlékei és koffeinfüggő.
Pikachu: Letudnék állni! Amikor akarok. Ez döntés kérdése.
Bárban:
Pikachu: Még egyet! Ilyen duplát. Extra erősre, drágám!

BlackSwan 

Tim: – Dugulj el, te látomás vagy!
Pikachu: – Te vagy a látomás!

BlackSwan 

Tim: Nekem nem kell pokémon
Pikachu: És egy vérprofi nyomozó sem kell???

BlackSwan 

Arénában:
Pikachu: Nyugi, emberek! Már lerendeztem egyszer ezt a taplót! Szóval, meg van a módszer.
*Villámtámadás emlékezetből – nyögés formájában*
Tim: Figyelj csak! Most mit csinálsz?
Pikachu: Úgy nem megy, ha néznek.
Charizard betör a ketrecbe.
Pikachu: Szedjél már ki innen, bakker! Pika-pika!

Bogesxd 

Gondolj rá, hogy a Pokémon-fogáshoz nem ügyesség kell, úgyhogy sikerülni fog.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján