Végtelen történet (Végtelen történet 1.) (1984) 147

The NeverEnding Story · Die unendliche Geschichte
102' · amerikai, német · kaland, dráma, fantasy 12

Bastiannak nem könnyű az élete. Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és folyton álmodozik. A fiú egy szép napon besétál a könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története. Az uralkodónő egyre gyengébb,… [tovább]

angol · nincs

Képek 9

Szereposztás

Barret OliverBastian
Gerald McRaneyBastian apja
Noah HathawayAtreyu
Moses GunnCairon
Tami StronachCsöppnyi-császárnő
Chris EastmanRosszfiú
Darryl CookseyRosszfiú
Nicholas GilbertRosszfiú
Thomas HillKoreander
Deep RoyPirinyó

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 41

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Ciccnyog

Meghatározó gyerekkori filmjeim egyike, ennek hatására olvastam el a könyvet is. Mit mondjak róla? Fantázia birodalma olyan, amilyennek megálmodjuk, mindenkinek a sajátja lesz a legszebb. Ki ne akarná bebarangolni?

Kelly_Olvas

Nagy kedvenc! Magdaléna, ez volt a kissrác anyukájának a neve, szerintem is az egyik legszebb női név.

Zajec_Sternenkind 

Imádom! Ezen nőttem fel, és nyomot is hagyott rajtam: ez a történet tanított meg arra, hogy a képzelet végtelen, és merjünk álmodozni, fantáziálni, mert egyszerűen csodálatos az elménk gondolati zuga, az a megfejthetetlen valami, ami varázslatos világokba repít el minket. Aztán ez a film tehet arról is, hogy írni kezdtem, és szerepjátékozni, és olvasni, úristen, de rengeteget olvasni!
Imádom – nem tudok róla mást mondani. Vagyis de: kiskoromba mocskosul bele voltam zúgva Atreyu-ba :D

Blissenobiarella 

Gyerekkori kedvenc, nagyon sokszor láttam, de a könyv elolvasása után sajnos sokat veszített az értékéből a szememben.

Hippoforaccus 

Lehettem vagy nyolc éves, mikor utoljára láttam, de akkor nem tetszett olyan nagyon. 22 évvel később ugyanez a helyzet. Attól a kutyafejű menyét-gyík-vidra-sárkány izétől, ami nem tudja megvakarni a füle tövét a frászkarika kerülget, és a többi lénnyel sem kötnék közelebbi barátságot, olyan rusnyák. Elméletileg ez egy gyerekmese… Miért kell szerencsétleneket megállítani a fejlődésben ezekkel a kreatúrákkal? :)

Brienne_Lannister

Nagyon tetszett a történet és szerintem maga az ötlet,miszerint a könyvet olvasó bekerül a történetbe egyszerűen fantasztikus.Az a kutyafejű sárkányizé milyen volt már benne :'D
Egyet viszont nagyon nem értettem.. spoiler Két problémám volt a filmmel,az első a zenéje a másik a lány a végén…mind a kettő rettentően irritáló volt.

5 hozzászólás
Koksa

Emlékszem kiskoromban sokkal jobb volt a szinkron, vagy az talán csak ráolvasás volt, már nem emlékszem, de a mostani elég ratyi.

mvancsika 

9 évesen láttam először iskolai matiné keretein belül. Utána az unokatesómmal rengetegszer megnéztük VHS-en. Emlékszem, gyerekként nagyon félelmetesnek találtam a Semmit és a szfinxeket (az volt a kedvenc részem). Aztán jóval később elolvastam a könyvet, és rájöttem, hogy Ende miért nem volt elégedett a filmmel.
Én csak az eredeti szinkront ismerem, amit mindig is borzalmasnak találtam. Atreyu és a Császárnő hangjával nagyon nem tudtam megbarátkozni.
Most a német verziót néztem meg, ami némileg más.
Felnőttként nem varázsol el annyira, és nem tudom, hogyan csillagozzam – a gyermekkori élmények alapján, vagy a mai megtekintést alapul véve? Hmmm….

Andro 

Nagyon aranyos és izgalmas kis fantasy, amit többször meg tudok nézni. A könyvet nem olvastam, de nekem így is tetszik. Tanulságos, kalandos és az akkori kornak megfelelően látványos is.


Folytatása

Összehasonlítás

Végtelen történet


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján