A leleményes Hugo (2011) 206

Hugo
126' · amerikai · kaland, dráma 12

9 díj · 22 jelölés

Az órás apja halála után az iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú titokban javítja a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis a lézengő gyerekeket lelencházba dugja. Szabad idejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös… [tovább]

magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Asa ButterfieldHugo Cabret
Chloë Grace MoretzIsabelle
Ben KingsleyGeorges Melies
Sacha Baron CohenÁllomásfelügyelő
Richard GriffithsMonsieur Frick
Christopher LeeMonsieur Labisse
Michael StuhlbargRene Tabard
Emily MortimerLisette
Helen McCroryMama Jeanne
Ray WinstoneClaude bácsi

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Valami tünemény ez a film! Szerethető és szívmelengető, csodálatos látványvilággal, néhol viccesebb, néhol szomorkásabb jelenetekkel. Ez a steampunk világ engem teljesen beszippantott, ráadásul Asa Butterfield és Ben Kingsley játéka is nagyon tetszett.

AniTiger 

Én juszt is imádom ezt a filmet. Egyszer tuti megszerzem az illusztrált könyvet is. ^.^

Valentine_Wiggin 

Egyrészt, filmrajongóknak kötelező. Másrészt, steampunk rajongóknak erősen ajánlott darab.
Nagyon bájos, nagyon abszurd, kicsit az Amélie csodálatos élete jutott róla hangulatilag eszembe. A látványvilága meggyőzött, annak ellenére, hogy amúgy nem francia film, mégis annyira francia az egész…
Néhol nagyon jókat mosolyogtam rajta, Asa Butterfield azt a karaktert hozta, amit általában ráosztanak (kis zseni kölyök, valami traumával a múltjában), Isabelle is aranyos figura volt, Meliest pedig nagyon érdekes figuraként sikerült bemutatni, hiába szerepelt keveset, sok szempontból ő, és a visszaemlékezései vitték a hátukon a filmet. Bátran ajánlom, kedves, szórakoztató történet, ami egyben szép tisztelgés a filmtörténet kezdetei előtt.

babunymph 

Olyan volt ezt a filmet nézni, mintha egy képeskönyvet lapozgatnék. Mindenütt gomolygott a füst, csillogtak és csattogtak a gépezetek, a vonatok, ketyegtek az órák és a kék színű dolgok olyan jajjnagyon kékek voltak. Az elejétől a végéig teljesen beszippantott a mesevilágába és nagyon tetszett, hogy ennyi mindent elmondott a filmművészet hajnaláról meg arról az egész varázslatról, ami mögötte van. Egyébként pedig egyszerű maradt és bájos, és nem mond többet tulajdonképpen, mint azt, hogy az emberek is csak érzékeny gépezetek, akikben valami elromlik, ha elveszítik a céljukat és akiket néha meg kell javítgatni kicsit.

Honey_Fly 

Az értékelést másnap reggel írom, és így még inkább megérte a 9 csillagot ez a film. Álmodtam tőle. Olyan kalandosat, amilyet igazán régen. Nagyon élveztem.
A film hangulata rögtön megfogott. A képi világ szerintem szuper, a színek, a beállítások, a régi filmrészletek. A mindenféle mechanikus kütyük egyébként is olyan misztikusak, az órák precíziós belseje pedig engem személy szerint lenyűgöz. (Hogy a régi könyvesboltokról, könyvtárakról ne is beszéljek). A történet lélekfacsaró de ugyanakkor mégis ilyen kalandokra vágyik sok-sok gyerek. És kicsit a felnőttben lakozó elfelejtett, mélyre temetett gyerek is. Akinek nem szégyen sírni, aki kitartóan álldogál és nézi a felnőttet, akitől akar valamit. Jó egy ilyen gyerek, aki emlékeztet arra mik is voltunk vagy mik is akartunk lenni valójában. Ne hagyjuk, hogy a hülye világ lenyomjon. Éljünk!

K_A_Hikari

A könyvet 2017-ben olvastam, most szembejött velem az adaptáció, gondoltam belenézek.
Nos, ez esetben a film jobb kett, mint a könyv. Utóbbinál is imádtam az illusztációkat, de a film olyan látványvilágot ad, hogy már csak a vizuális élmény miatt is látni kell *.*
Hugo nagyon talpraesett, életrevaló kölyök, aki megmutatja, hogy milyen fontos barátokat szerezni, és kitartani amellett, amiben hiszünk.

unknown

Vizuális téren tényleg jó, steampunkos.
A Hugo és az Állomásfelügyelő közti viszály az tetszett, de a történet nem kötött le, esetleg csak a robot rejtélye, valamint amit említettem, a látvány, az szép volt.
Ilyen régi filmes, mozirajongóknak lehet tetszik, de én közömbös vagyok ezzel.
Nekem nem jött be.

Negative_Singularity

Nem tudom, mi okozza az érzést – talán maga a téma, vagy az atmoszféra, a színészek játéka –, de olyannyira groteszknek és szürreálisnak hat ez a történet, hogy komolyan néha feszengek tőle. Van benne valami, ami nagyon elvont, nagyon a lélekbe nyúlós, és nagyon beteg, amitől a hideg futkos a hátamon és nem esik jól megnézni, egészen kellemetlen.
Furcsa egy film. Elég furcsa.

DianaRL

Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy ez egy gyönyörű tisztelgés a filmtörténet előtt.
Ne tévesszen meg senkit, hogy lassan indul be, hiába nem fognak később sem peregni az események és nem lesznek óriási csavarok, de érdemes türelmesnek lenni. A legmegragadóbb az egészben a film hangulata, mintha Melies munkáiba léptünk volna be, egy igazi mesevilág, ahol bármi megtörténhet.
A mesei hatást nagyban elősegítik a díszletek és az operatőri munka is, amiről kedvem lenne ódákat zengeni. Szívem szerint összenyalogattam volna a képernyőt, amikor a süteményeket mutatták, még azok is olyan gyönyörűen voltak felvéve, a párizsi pályaudvarra pedig ezek után muszáj lesz valahogy eljutnom.
A karakterek is imádnivalóak – nincs is itt igazából gonosz karakter, mindenki kis ennivaló, de ebbe a filmbe nem is illett más. A szerelmi szálak is nagyon el lettek találva, alig pár percben bontakoznak ki egyszerű pillantásokból és gesztusokból, épp ezért életszerű, ráadásul nem tolják el a film fókuszát sem.
Ha valaki egy szívmelengető filmre vágyik, ami kirángatja a rosszkedvéből, nem kell tovább keresgélnie – azért na, nem hiába az a sok díj meg az Oscar-jelölés.

Timi98 

Fantasztikus. Imádom az ilyen stílusú filmeket :)
A képi világa meghökkentő, olyan ez a film mint egy csillogó gyémánt. Minden részlete kidolgozott, az összkép pedig gyönyörű. Chloe Moretz pedig milyen kicsi volt még :D
A történet számomre nagyon egyedi, még nem találkoztam olyan filmmel, ami a filmtörténelemnek ezen részét dolgozta volna át fiktív elemekkel. Nagyon jó ötlet! Bár tudtam, hogy nem csalódom, hiszen Martin Scorsese az egyik kedvenc rendezőm, a Viharsziget után nagyon megkedveltem (kedvenc könyvem, kedvenc adaptációja a Shutter Island :)) Ezzel a filmmel nagyot alkotott. Eddig azért nem néztem meg, mert mindig lemaradtam az elejéről vagy már a feléről, mikor a tv- be játszották és elhatároztam, hogy nem nézem meg csak is az elejétől, és milyen jól döntöttem! Máshogy nem is állna össze a kép. :)
Ami még jobb: kevés helyszínen játszódik a történek, kevés szereplővel és mégis milyen jó! :) Sok film bukik ebben el, de Scorsese nagyon jól megcsinálta :)


Népszerű idézetek

bad_dreams 

Hugo: Maybe that's why a broken machine always makes me a little sad, because it isn't able to do what it was meant to do… Maybe it's the same with people. If you lose your purpose, it's like you're broken.


Hasonló filmek címkék alapján