A leleményes Hugo (2011) 167

Hugo
126' · amerikai · kaland, dráma 12

9 díj · 22 jelölés

Az órás apja halála után az iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú titokban javítja a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis a lézengő gyerekeket lelencházba dugja. Szabad idejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös… [tovább]

magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Asa ButterfieldHugo Cabret
Chloë Grace MoretzIsabelle
Ben KingsleyGeorges Melies
Sacha Baron CohenÁllomásfelügyelő
Richard GriffithsMonsieur Frick
Christopher LeeMonsieur Labisse
Michael StuhlbargRene Tabard
Emily MortimerLisette
Helen McCroryMama Jeanne
Hirdetés

Kedvencelte 28

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Minden idők egyik legjobb rendezője minden idők egyik első rendezőjéről készített remek filmet.
Nincs is jobb azoknál a filmeknél, amik a mozi szeretetéről szólnak.

Néhány érdekesség Georges Mélièsről:
Több mint 500 filmet rendezett. Ő építette az első filmstúdiót Európában és ő volt az első a világon, aki storyboardot használt filmjeihez. Méliès varázslatos trükktechnikát alkalmazott utopisztikus filmjeiben, többek között a bűvészek színpadi trükkjeit, valamint a filmesek stop-motion-eljárását és a kasírozást. Méliès filmjeiben még vadul gesztikuláló színészi játékok elevenednek meg, mégis ő volt az első kitalált cselekményt forgató rendező.

AniTiger

Én juszt is imádom ezt a filmet. Egyszer tuti megszerzem az illusztrált könyvet is. ^.^

Valentine_Wiggin 

Egyrészt, filmrajongóknak kötelező. Másrészt, steampunk rajongóknak erősen ajánlott darab.
Nagyon bájos, nagyon abszurd, kicsit az Amélie csodálatos élete jutott róla hangulatilag eszembe. A látványvilága meggyőzött, annak ellenére, hogy amúgy nem francia film, mégis annyira francia az egész…
Néhol nagyon jókat mosolyogtam rajta, Asa Butterfield azt a karaktert hozta, amit általában ráosztanak (kis zseni kölyök, valami traumával a múltjában), Isabelle is aranyos figura volt, Meliest pedig nagyon érdekes figuraként sikerült bemutatni, hiába szerepelt keveset, sok szempontból ő, és a visszaemlékezései vitték a hátukon a filmet. Bátran ajánlom, kedves, szórakoztató történet, ami egyben szép tisztelgés a filmtörténet kezdetei előtt.

Theana

Olyan furán kezdődött, semminek nem volt értelme. Aztán ahogy egyre többet láttam a filmből, érthetővé és érdekessé vált az egész.
Isabelle a Ha maradnék…-ból!!! *-*

Honey_Fly 

Az értékelést másnap reggel írom, és így még inkább megérte a 9 csillagot ez a film. Álmodtam tőle. Olyan kalandosat, amilyet igazán régen. Nagyon élveztem.
A film hangulata rögtön megfogott. A képi világ szerintem szuper, a színek, a beállítások, a régi filmrészletek. A mindenféle mechanikus kütyük egyébként is olyan misztikusak, az órák precíziós belseje pedig engem személy szerint lenyűgöz. (Hogy a régi könyvesboltokról, könyvtárakról ne is beszéljek). A történet lélekfacsaró de ugyanakkor mégis ilyen kalandokra vágyik sok-sok gyerek. És kicsit a felnőttben lakozó elfelejtett, mélyre temetett gyerek is. Akinek nem szégyen sírni, aki kitartóan álldogál és nézi a felnőttet, akitől akar valamit. Jó egy ilyen gyerek, aki emlékeztet arra mik is voltunk vagy mik is akartunk lenni valójában. Ne hagyjuk, hogy a hülye világ lenyomjon. Éljünk!

unknown 

Vizuális téren tényleg jó, steampunkos.
A Hugo és az Állomásfelügyelő közti viszály az tetszett, de a történet nem kötött le, esetleg csak a robot rejtélye, valamint amit említettem, a látvány, az szép volt.
Ilyen régi filmes, mozirajongóknak lehet tetszik, de én közömbös vagyok ezzel.
Nekem nem jött be.

Zajec_Sternenkind 

Nem tudom, mi okozza az érzést – talán maga a téma, vagy az atmoszféra, a színészek játéka –, de olyannyira groteszknek és szürreálisnak hat ez a történet, hogy komolyan néha feszengek tőle. Van benne valami, ami nagyon elvont, nagyon a lélekbe nyúlós, és nagyon beteg, amitől a hideg futkos a hátamon és nem esik jól megnézni, egészen kellemetlen.
Furcsa egy film. Elég furcsa.

Tini_98

Annyi jót hallottam erről a filmről… De nekem valahogy mégsem jött be. Én végig unatkoztam. Egyszerűen nem kötött le.

DianaRL

Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy ez egy gyönyörű tisztelgés a filmtörténet előtt.
Ne tévesszen meg senkit, hogy lassan indul be, hiába nem fognak később sem peregni az események és nem lesznek óriási csavarok, de érdemes türelmesnek lenni. A legmegragadóbb az egészben a film hangulata, mintha Melies munkáiba léptünk volna be, egy igazi mesevilág, ahol bármi megtörténhet.
A mesei hatást nagyban elősegítik a díszletek és az operatőri munka is, amiről kedvem lenne ódákat zengeni. Szívem szerint összenyalogattam volna a képernyőt, amikor a süteményeket mutatták, még azok is olyan gyönyörűen voltak felvéve, a párizsi pályaudvarra pedig ezek után muszáj lesz valahogy eljutnom.
A karakterek is imádnivalóak – nincs is itt igazából gonosz karakter, mindenki kis ennivaló, de ebbe a filmbe nem is illett más. A szerelmi szálak is nagyon el lettek találva, alig pár percben bontakoznak ki egyszerű pillantásokból és gesztusokból, épp ezért életszerű, ráadásul nem tolják el a film fókuszát sem.
Ha valaki egy szívmelengető filmre vágyik, ami kirángatja a rosszkedvéből, nem kell tovább keresgélnie – azért na, nem hiába az a sok díj meg az Oscar-jelölés.

walksdowonders 

A film for lovers of film by a great lover of film.

Anno valahol így jellemezték ezt a kiváló, igazán szerethető alkotást. Valami ilyesmi környezetbe képzelném el a Pokoli szerkezetek trilógiát, ha – végre – vászonra vinnék :)
Kingsley és Moretz kisasszony vitte a hátán a filmet, és bár soha nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok Sacha Baron Cohen-nel kapcsolatban, de… nagyon imádnivaló volt :)


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján