Barátom, Róbert Gida (2018) 41

Christopher Robin
104' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 6

A film története szerint az immáron felnőtt Christopher Robin (magyarul Róbert Gida) elvesztette régi gyerekkori képzelőerejét, és mostanra már csak a munkájának él, zsúfolt teendői mellett pedig még a saját családjára sincs ideje. Ám ekkor Micimackó és barátai újra belépnek az életébe, hogy… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Ewan McGregorRóbert Gida
Jim CummingsMicimackó (hang)
Chris O'DowdTigris (hang)
Toby JonesBagoly (hang)
Peter CapaldiNyuszi (hang)
Brad GarrettFüles (hang)
Sophie OkonedoKanga (hang)
Mark GatissKeith Winslow
Hayley AtwellEvelyn
Nick MohammedMalacka (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Sister

Micimackó és barátai mindig is közel álltak a szívemhez. Bíztam benne, hogy a Disney szépen feldolgozza majd a történetet, de arra egyáltalán nem számítottam, hogy ilyen komoly, felnőttekhez szóló mondanivalót is magában foglal.

Róbert Gida felnőttként teljesen elfelejti a gyerekkorát, kizárólag a munkájának él, és közben lemarad olyan fontos dolgokról, mint a kislányával való játék, a közös nevetések, és az együtt töltött pillanatok. Amikor Micimackó hirtelen Londonba csöppen, Róbert Gida váratlanul visszatér gyerekkora színhelyére, a Százholdas Pagonyba.

Felnőttként is hatalmas élmény volt, minden egyes képkockáját élveztem! A színek, a fényképezés, a zene (már az intrónál libabőröztem), a humor és a korabeli London mesés egyveleget alkotott. Kivételesen jól sikerült feldolgozás, biztosan újranézős. :)

Zohannna

Hát ez óriási! Vicces, tanulságos, egyszerű.

tataijucc 

1, Sosem szerettem a Micimackó meséket.
2, Nem szeretem az élő szereplőkkel kombinált animációs filmeket (lásd, Hupikék törpikék film és társai)
3, Elképesztően szép a képi világa!

Amúgy meg: szisztemaci!

Zsófia 

Az év meglepetésfilmje. Gyönyörű beállításokkal van teli, körülbelül a tizedik perctől folyamatosan könnyeztem, annyira hangulatos és szívhez szóló, ahogy a felnőtté válás és a gyermekkor elengedésének/felidézésnek témáihoz nyúl a rendező. Tele volt a terem kisgyerekekkel, mégis végig az járt a fejemben, hogy ez a film (legalábbis az első fele mindenképp) felnőtteknek szól és felnőttnek kell lenni ahhoz, hogy igazán átérezze az ember a mondanivaló súlyát. Hatalmasakat nevettem őszintén, nem fordult giccsbe a cselekmény, a mesefigurák animációja pedig imádni való. Benne van a tisztelgés is a nagy klasszikus előtt, egyedüli hiányérzetet csak a régi szinkronhangok hagytak, akik közül sajnos már nem lehetett mindenki jelen. A Disney erre a feldolgozásra nagyon ráérzett. :)

4 hozzászólás
tantoaegyiptom

Emlékszem arra, hogy… Ugorjunk is 20-25 évet az életemben. Domonyban járunk, a Nagymamámnál. Délután a Micimackó lesz a tévében, mondom a Mamámnak. Azt mindenképpen meg akarom nézni. Várhat a munka, majd segítek utána… És így is lett, leültem a szobában, bekapcsoltam a készüléket és jött is az egyik kedvenc mesém: Micimackó és barátai.

Most így filmként is nagyon bejött ez a jelenség! Előjöttek a régi emlékeim. Amikor néztem és vége volt, azaz érzés kerített magába, hogy milyen jó élni, mert itt van egy klassz mese. A Tigris volt a kedvenc szereplőm, mert olyan mókás figura! :D És most lassan 35 évesen is újra gyereknek éreztem magam. ŐRÜLET! :D Ki a gonderhelt hétköznapokból és újra átélni a gyerekkori kedvenc műsoromat, a kedvenc szereplőkkel. Bevallom, jól éreztem magam a moziban, könnyeztem is az egyes jeleneteknél.

Azóta kicsit szomorúbb életet élek, mert sok mindent nem kapok az élettől. Nagyon szomorú vagyok emiatt, de ez a film, most jót tett nekem. Újra a régi Andris virgonckodott a vetítővászon előtt, aki olyannyira szerette az életet és szeretet élni. Minden kalandban benne volt és mindenkivel barátkozott. Nem nézte azt, hogy ki hogy néz ki, miért nem játszanak vele a többiek. Én mindenkivel barátkoztam, akivel csak tudtam. Sokan kedveltek emiatt, de hát ellenségeim is voltak. Mert azok mindenkinek vannak! Ilyen az élet! :O

Holnap majd mondom az egyik kedvenc kolléganőmnek hogy nekem is tetszett a film, amit ő a lányával látott. Tényleg aranyos és megható ez az egész történet. Bár elénekelhetném azt, hogy Boldogság, gyere haza? De ebben a 2 órában felhőtlenül az voltam. De most vissza a valóságba, ahol annyi mindennel kell megküzdeni.

De jó Micimackó barátjának lenni. Lehet, hogy ő azt mondja, hogy nem túlságosan okos medve, mégis a legbölcsebb gondolatokat osztja meg Róbert Gidával. Mindegy, hogy gyerekként vagy felnőttként, de mi is Róbert Gidák vagyunk. Akiknek szüksége van jó tanácsokra. Úgyhogy köszönöm neked Mackó, Mici-a-mackó! :)

Jdit

A Micimackón nőttem fel. Nem rég kezdtem el a történet mélyére ásni, avagy hogy milyen volt valójában Christopher Robertnek, Róbert Gidának lenni. Ez a film pedig a mese méltó folytatása. Én is úgy érzem, hogy főként felnőttek számára készült, hiszen elég erős mondanivalója van, de úgy is lehet fogalmazni, hogy épp azoknak a gyerekeknek szánták, akik mostanra már felnőttek.

Horváth_Evelyn 

Füles nagyon vicces volt. Amúgy nem tudom. Kedves volt, szerettem.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nocharity 

Micimackó: Hová megyünk?
Róbert Gida: Sehová.
Micimackó: Ó. Az az egyik kedvenc helyem.

Laura_Barta

Micimackó: Én mindig úgy jutok el oda, ahova tartok, hogy távolodom onnan, ahol voltam.

Nocharity 

Micimackó: Vegyél nekem egy lufit!
Róbert Gida: Mire kell az neked?
Micimackó: Nem kell, viszont szeretném.

Nocharity 

Füles: Itt minden káosz és katasztrófa. Akár itt is hagyhattok.

Bea_Csakegyolvasólány 

Róbert Gida: Nézd, csak a szélkakas nyikorgott.
Füles: Remek, most már fegyvere is van.

Nocharity 

Róbert Gida: Milyen nap van?
Micimackó: Általában ma van.

Nocharity 

Róbert Gida: Nem tartom őket a barátaimnak. Úgy nem tudnék megválni tőlük.
Micimackó: Tőlem is megváltál?
Róbert Gida: Igen. Azt hiszem, megváltam.

vervoros

Christopher Robin: I haven’t thought about them in 30 years.
Pooh Bear: Well, we’ve thought about you every day.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján