Ferdinánd (2017) 48

Ferdinand
106' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 6

0 díj · 3 jelölés

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok.
Kivéve Ferdinándot.
Ő nem ilyen bika. Nem… [tovább]

angol
maygar
magyar

Képek 9

Szereposztás

David TennantAngus (angol hang)
Kate McKinnonLupe (angol hang)
John CenaFerdinand (angol hang)
Sally PhillipsGreta (angol hang)
Raúl EsparzaMoreno (hang)
Gina RodriguezUna (angol hang)
Daveed DiggsDos (angol hang)
Gabriel IglesiasCuatro (angol hang)
Jeremy SistoFerdinand apja (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

Lili98 

Aranyos volt, de nem hiszem, hogy újranézem a jövőben.
Az üzenete viszont nagyon jó és fontos.
Én félnék a bikaviadalokról gyerekeknek szóló mesét készíteni, de ennek a filmnek sikerült és reméljük, hogy hagyott valami nyomot a gyerekekben, miután megnézték.
Ferdinánd iszonyatosan aranyos. A történet is az.
A bikaviadalok amúgy szerintem gusztustalanok, sajnálom, hogy egyáltalán létezik ez a „sport”. Azért reménykedem a betiltásában. Nem érdekel, hogy egy kultúrához köthető vagy, hogy „hagyomány”.
Amúgy simán kinézem, hogy emiatt a film miatt valamelyik gyerek elgondolkozzon a vegán vagy vegetáriánus életmódon. Amiben inkább most nem mennék bele túlságosan, ha nem baj..:D
A Bébi úrral ellentétben ez tényleg megérdemelte az Oscar jelölést….:D

Mrs_O_Brien 

Ez hihetetlenül aranyos volt! Ahw! Nem szeretem a bikaviadalokat, ellenzem őket. És ez a történet olyan szépen bemutatta, miért is igazságtalanok. Szép volt, örülök, hogy szinte az összes karakter elég nagy fejlődésen ment át. :)

Sister

Az eleje elég szomorúan indul, de bíztam benne, hogy ez nem marad sokáig így. Ferdinánd olyan aranyos és szeretni való bika, én is ugyanúgy a barátommá fogadtam volna. :) Amellett, hogy a spanyol kultúrába is egy kis betekintést ad, egy nagyon fontos üzenet is megbújik a háttérben. Azt hiszem, ezután sokan átértékelik a bikaviadal kulturális vonatkozását. Amellett, hogy aranyos, kedves, és vicces, még elgondolkodtató is. Érdemes megnézni! :)

jancsibohi 

Übercuki. De tényleg!
(Volt benne egy jelenet, ahol túl keményen próbáltak vicceskedni. Szinte kínos volt. Azért a -1 csillag)

2 hozzászólás
otaksa

Nagyon kedves kis mese egy erőszakot kerülő bikáról, aki mégis a matador előtt köt ki.

Horváth_Evelyn 

Egészen rendben volt. Kedves családi mozi. Mondanivalója is van, vicces is, aranyos is. Néhol túl van tolva, de ezt az animációs filmek már sosem fogják levetkőzni.

csatacsita

Nagyon jó volt, a vége egy kicsit „sírós”. :D

Lex 

Na, ehhez már túl idős vagyok. Én próbáltam szeretni és kellemes kikapcsolódást nyújtó meseként gondolni rá, de nem igazán sikerült.

Felnőtt fejjel észrevettem pár dolgot, amit egy 6 éves valószínűleg nem fog:
– Honnan tudja a kis csaj, hogy Ferdinand-nak hívják a bikát?
– Hogyan fér be egy bika egy házba?
– Mi a logikája annak a kecskének? Csak a mesében bízzák az emberek egy kecskére a bikák kiképzését ugyebár.
– Az a dancing competition nagyon fájt. Biztos, hogy vannak, akiknek tetszik, de szerintem borzalmas volt, még ha egy-két megmozdulásuk vicces is volt.

Egyébként, attól függetlenül, hogy baromságnak tartom a kecske jelenlétét, tökre bírtam őt. A kocsira ráesős jelenet pedig szenzációs volt; ott igazán nevettem, mert hát az a zene… :D Úgyhogy azért volt egy-két jelenet, amit szerettem, de összességében ez tényleg inkább gyerekeknek szól.

(Engem egyre jobban idegesít, hogy tömegével állítják elő az animációs filmeket, ami az egyediség rovására megy. Ugyanazokat az arckifejezéseket és mozdulatokat használják, amiket már egyszer felhasználtak, csak picit alakítanak a karaktereken. Bosszantó és nem kicsit elszomorító.)

BallaBella

Hát Ferdinánd :D A legcukibb figura, és ez tőlem nagy szó, mert szeretem a meséket.
Ferdinánd hivatalosan is az új kedvenc :D

Bohemian 

Kellemes csalódás volt ez a kis animáció a lelkemnek. Egy bugyuta és picit kellemetlen poénokkal ékeskedő filmre számítottam, de egy vicces és igen élvezhető mese lett belőle végül, szívesen újra nézném bármikor. A német lovak egyértelműen a hab a tortán, már miattuk is mindenképpen eredeti nyelven ajánlatos megnézni. :-)

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján