Luca (2021) 108

A gyönyörű olaszországi tengerparti településen játszódó Luca hőse egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át. Lucával együtt részese a kalandoknak újdonsült barátja is, ám a sok mókázást beárnyékolja egy súlyos titok: mindketten… [tovább]

angol · angol
magyar
angol

Képek 11

Szereposztás

Jacob TremblayLuca Paguro (hang)
Jack Dylan GrazerAlberto Scorfano (hang)
Maya RudolphDaniela (hang)
Giacomo GianniottiGiacomo (hang)
Jim GaffiganLorenzo (hang)
Emma BermanGiulia (hang)
Francesca FantiMaggiore (hang)
Gino D'AcampoEugenio (hang)
Marco BarricelliMassimo (hang)
Saverio RaimondoErcole Visconti (hang)

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 195


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Imádtam, nekem nagyon tetszett. Nagyon aranyos története van a másságról, az elfogadásról, a barátságról. A hangulata pedig magával ragadó, legszívesebben én is most elvennék Olaszországba. ^-^ A poénok is nagyon jók voltak, főleg a macskás részeket imádtam nagyon, de a bárány halak is haláliak voltak.
Imádtam a srácok barátságát, olyan aranyos és szép volt. Maga a verseny is tetszett.
Ercole mondjuk rettenően idegesítő volt.
Szerintem egy remek mese lett, biztos hogy máskor is megnézem. ^-^

vanilka_lilka 

Iszonyúan édes film, szép az animáció, Pixarhoz méltóan csupa szív, megható, vicces és minden jóság. Egy apró kis szeletéről szól az életnek – ezúttal a másságról. Utálom ezt a szót, de ezzel lehet leírni tökéletesen. A sellőfiúság, amit rejtegetni kell, amiről nem beszélünk, ami miatt kirekesztenek majd, amiről a mama azt mondja a végén, hogy lesz, aki nem fogja soha elfogadni, de olyanokkal kell körbevenned magad, akik igen. És a legcsodálatosabb az egészben, hogy az üzenet akkor is működik, ha a sellőfiúság nem annak a kódneve, aminek szerintem.

MrsCumberbatch 

Azt kell mondanom, nem ezt vártam. Kicsit H2O-sabb dologra számítottam. Mármint azt hittem, inkább a titkolózáson lesz a hangsúly mintsem a felfedezésen… De végülis így is aranyos lett. Kicsit sajnálom, hogy spoiler és nem volt nem egyértelmű már az elején hogy spoiler… Viszont ezt a klisét és és az előző hiányosságot leszámítva nagyon élvezhető kis mese.

ChEebor 

Szerintem megérdemli a 10 pontot, még akkor is, ha nem a legjobb Pixar-film, mert nagyon jó a történet, és elképesztően jó a rajzolás és a zene. Az eleje még amolyan bizarr, kicsit realistább környezetet bemutató Kis hableány utánérzésnek tűnt, és olyan félóráig ez így is marad, utána egy nagyon szépen megvalósított alkotás a kisvárosi életről, a versenyről és persze a mások értékeinek felismeréséről. A karakterek nagyrészt mintha egy valódi korabeli ifjúsági filmből léptek volna elő, a két szabadságról álmodó sellőfiú, a harcias kislány, a nagyon keménynek kinéző, de alapvetően jólelkű apuka, meg persze a helyi menő csávó, akitől mindenki inkább fél, mint szeret, és persze ő a film főgonosza is. Meg persze a Lucát kereső szülők, akik mindenkit lelocsolnak vízzel, miközben kétségbeesetten keresik eltűnt gyereküket. Érdemes megnézni, már csak az atmoszféra miatt is.

brena

Imádtam,hogy a magyar szinkronba bele csempésztek csomó olasz szót!!!Imádtam a zenéket,a tipikus olasz kis falu képét,a tipikus olasz arcokat. Zseniálisan lett minden megrajzolva,a „bárány” halakon behaltam :)
A történet is aranyos volt.
Tetszett, kedvet csinált Olaszországhoz,a Vespa feeling-hez:)

monokrom22 

A Luca nem egy kiemelkedő, de mindenképp egy kellemes film a Pixar palettáján. Világa és hangulata rendkívül egyedi, telis-tele feelgood momentumokkal, erős humorral tálalva, mely talán most inkább csak a kisebb korosztályt szólítja meg, cserébe az üzenet kőkeményen mindenkinek szól és nem is árt meghallgatni. A látványvilág hangulatos, de semmi extra, ellenben a zene valami csodálatosan passzol minden képsorral. Ezek után biztosan Olaszország felé venné a vitorláját mindenki, nem érdemes hát kihagyni ezt a kalandot.

Kincsanna 

Kedves mese, én túl sokat olvastam korábban róla, így a túl magas elvárásaim nem tudta megugrani, de ez nem is biztos, hogy baj, csak hagyott egy kis hiányérzetet bennem.
A legjobban az tetszett, ahogy egy csomó olasz kifejezést és helyzetet nem akartak erőszakkal magyarítani (vagy gondolom angolosítani sem), hanem meghagyták olasznak.

piciszusz 

Aranyos kis mese, jó a mondanivaló, vicces a macska, jó kis délutáni mozi volt, covid óta az első. Azért jó lett volna ha a mögöttem lévő gyerek nem rugdossa a székemet.

kkriszti00

Nagyon édes kis mese a barátságról, a változásról, az elfogadásról és a szülőktől való elválásról. =3
Persze minden más és bonyolultabb ha tengeri szörny vagy ;D


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Ááááá! Segítség!
– Első alkalom?
– Persze, hogy az. Jó gyerek vagyok!

Londonna 

– Egy kicsit aggódom érte. Te nem?
– Nem. Kösz, tele vagyok.

MrsCumberbatch 

Egyesek sose fogadnák el. De sokan igen.

Bogesxd 

Luca: I can't do it without you.
Alberto: But you're never without me. The next time that you jump off a cliff or tell Bruno to quit bothering you, that's me.

Londonna 

– Ó Mamma Mia, kérlek, elég volt ebből!…

Christinewinchester 

Alberto Scorfano: Piacere, girolamo trombetta. It's a human thing; I'm kind of an expert.
Luca Paguro: What does it mean? The thing you just said?


Hasonló filmek címkék alapján