A tenger visszavár (A kis hableány 2.) (2000) 117

The Little Mermaid 2. - Return to the Sea
75' · animációs, dráma, fantasy, musical

A film második részének a főszereplője már nem a kedves Ariel, hanem rakoncátlan kislánya, Melody, aki egyébként egy halfaroknyival se jobb gyerek, mint amilyen annak idején édesanyja volt. Míg anyukája a vízből a szárazföldre vágyódott, addig Melody legnagyobb álma, hogy sellő lehessen és… [tovább]

Szereposztás

Jodi BensonAriel (hang)
Samuel E. WrightSebastian (hang)
Tara StrongMelody (hang)
Pat CarrollMorgana (hang)
Rene AuberjonoisLouis (hang)
Kenneth MarsTriton király (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

kiruu 

Jóval gyengébb, mint az első rész, de akkor is ma újra szól a nóta…

1 hozzászólás
DoreenShitQ

Ez most nem volt az igazi, Disney, ez most nem sikerült. Igaz nem volt égbekiáltóan rossz, de egyszer elég volt megnézni.

Tamás

Nem ártana, ha Ariel mondjuk tudna érvelni, hogy miért ne adja oda a kislánya a tenger minden hatalmát a csúnya cukros banyának. Iszonyatosan fájt :D Az új karakterek nem is illeszkednek bele az egészbe és full ötlettelenek is. Az első részben voltak fantasztikus dalok és grandiózus események is, és még az is vicces volt ahogy Ariel ismerkedett a felszíni világgal. Itt semmi hasonló érték nincs.

Sister

Hát, szerintem folytatásnak elég gyenge lett. Kislányként tetszett és szerettem, de most felnőttebb fejjel, már kevésbé tartom jónak. Az állatkák viszont cukik voltak. Sovány vigasz, hogy voltak ismerős elemek is az újabbak mellett. Egynek azért elmegy. :)

Kemiviki 

Hát ez nem, nagyon neem. És Ariel ének hangja borzasztó lett, kirázott a hideg is tőle az elején. Inkább maradok az első résznél, és el is felejtem, hogy lett folytatása.

vvn_e 

Kinőhettem ezt a stílust, de ez egy giccsparádé volt, amúgy sem volt sosem kedvencem a Kis Hableány, meg a folytatásoktól nem várunk semmit, de ez rémesen gyenge volt.

DianaRL

Hogyan ne légy elfogult egy olyan mesével, ami gyerekkorod egyik legfontosabbja volt? Kismilliószor láttam, jó pár éve még tudtam is kívülről az egészet, de aztán valahogy elfelejtődött.
A mai nap tanulsága: amihez ilyen szép emlékek kötődnek, azt nem szabad újranézni.
Te jó ég, némely tekintetben milyen minősíthetetlen ez a film! A történet semmi újat nem nyújt az első részhez képest és Melody karaktere is egy az egyben Arielt másolja, ám mindenféle összetettség nélkül. Az új mellékszereplők se képesek belopni magát az ember szívébe, a humor meg egyenesen minősíthetetlen.
Na de mégis, valami jó csak van benne – hördülhetne fel a tömeg, és ez teljesen jogos. Egy szál van, amit végtelenül zseniálisan kezelnek, és az a „régi” szereplők szülősége, gondolok itt legfőképp Arielre. Az a jellemfejlődés, amit a harmadik résztől kezdve (ami időben az első… de megbonyolították ezt) idáig bejár, mesék közt szinte példa nélküli, és öröm figyelni. Nem tökéletes, van is még hova fejlődnie, de minden cselekedetét a családja iránti szeretet irányítja.
Másrészt, ez ugyebár valamiféle mese-musical, szóval vannak benne dalok. Ráadásul nem is rosszak, főleg, ha szemet hunyunk a magyar fordítás felett. Egyszerűen nem értem, az első rész számai után ezek hogy nem váltak ugyanúgy klasszikussá, fülbemászóak, és teljesen egyedi hangulatot teremtenek.
Ez a rész tényleg sokkal inkább a gyerekeket lövi be célközönségként, de az elődje értékeiből is megtart jó néhányat: Sebastian és Ficánka szinte semmit sem változtak, és a többiek is inkább jó irányba billentek. A felnőtt nézőknek néha össze kell szorítania a fogát, az igaz, de legalább nem egészségre ártalmas.

Zakuro 

Bwoah.. Ez szörnyű volt :DD Talán ha kiskoromban látom, tetszett volna, de idősebb fejjel nem nagyon tudott meggyőzni magának.
Az új karakterek borzalmasak és idegesítőek – főleg Melody, aki ugye a kvázi főszereplő. Hát, én akkora maflást lekevertem volna neki, hogy a feje kettéáll; az, hogy kamaszodik, nálam nem menti fel – a tinédzserkor nem mentség arra, ha valaki észveszejtően hülye spoiler. A visszatérő szereplők sem a régiek, Ariel majdnem olyan idegtépő, mint a kislánya, a hangjától (azoktól a fertelmes vinnyogásoktól) meg a falat kapartam. Röviden és tömören: egy teljesen felesleges és irritáló folytatás.

Ancsúr 

Hmm, az első rész vagy ezerszer jobban tetszett. A mese bevezető zenéjét viszont még sokszor vissza fogom hallgatni.

Lex

Nagyon szeretem ezt a részt is, bár ha választani kell… Nem, nem akarok választani. :) Szeretem és kész.

Tetszik, hogy foglalkozik azzal a témával, hogy mit okoz a gyerekben, ha a szülei nem őszinték hozzá. Nem kell elcsodálkozni azon, hogy elkezd lázadozni, ha becsapva érzi magát! Persze Melody emellett még az anyja lánya is, plusz kamaszodik is, úgyhogy elkerülhetetlen a katasztrófa. Ahogy annak idején Ariel megoldotta, hogy lábai legyenek, most Melody találja ki, hogyan szerezzen uszonyt magának.

Szerettem a visszatérő szereplőket is, de örültem az újaknak is, akiket behoztak a készítők. Ficánka elég nagy meglepetés volt, de hát logikus, hogy telik az idő (bár szerintem a valóságban már rég feldobta volna az uszonyát :)); Sebastian ismét a tehetségtelen dada szerepében lép színre; Ariel megkomolyodott időközben; Erik meg maradt Erik. :) Aztán jött két lökött szereplő, Tip és Rozmár, akiket nem lehet nem bírni szerintem. Plusz betévedt Morgana, Ursula húga, a képbe, mint gonosz, hataloméhes boszorka, és a két angolna helyett kaptunk egy cápát szolgának.

Most hogy így belegondolok, a cselekmény sokban hasonlít az első részéhez, de azért nem rossz ez sem. Kifejezetten jó második rész. Továbbra is szép rajzolással és jó kis fülbemászó zenékkel.


Folytatása

Összehasonlítás

A kis hableány


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján