Agymanók 2 (Agymanók) (2024) 31

Inside Out 2
96' · amerikai · animációs, vígjáték, fantasy, családi 6

Ebben a részben visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes… [tovább]

angol
angol
magyar

Szereposztás

Amy PoehlerDerű (hang)
Phyllis SmithBánat (hang)
Lewis BlackHarag (hang)
Diane Laneanya (hang)
Maya HawkeSzorongás (hang)
Liza LapiraUndor (hang)
Tony HaleMajré (hang)
Kyle MacLachlanApa (hang)
Ayo EdebiriIrigység (hang)
Paul Walter HauserCiki (hang)

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 284


Kiemelt értékelések

amnézia 

Amikor majdnem pontosan 9 évvel ezelőtt kijöttem a moziból, azóta vártam a folytatást, Riley ezen korszakával, hisz rengeteg kiaknázható ötletet tartalmaz a megannyi érzelem és azok káosza miatt, ami ilyenkor végbemegy, ahogy a film is jól visszaadta.
Nekem felért az első filmmel, sőt, volt, ami jobban tetszett (leginkább a téma), ugyanakkor tudok mondani negatívumot is: kissé sajnáltam, hogy ezúttal elsöprő részben az elmében játszódott a történet. Szívesebben néztem volna többet Riley külső reakcióit, megnyilvánulásait is. Az a kevés, amit láthattunk, jó volt.
Ezúttal is tetszett a tanulság: minden érzelemnek helye van, az elfojtás helyett pedig jobb mindegyiknek teret adni. Természetes, hogy olykor elszabadulnak és káoszt okoznak, de lehet őket menedzselni (persze, nehéz, vannak, akiknek életük végéig sem sikerül ezt elsajátítani).

Horváth_Evelyn

Az ötlet ezúttal is nagyon jó volt, csak szerintem nem sikerült jól összepakolni. Úgy éreztem, hogy nincs történet, csak valami töltelék. De ezzel együtt azt gondolom, hogy nagyon szépen mutatja be az emberi érzelmek dinamikáját ez a film is. A gyerekek számára közelebb hozza a témát, és ez fokozottan fontos a kamaszkorra vonatkoztatva. És fontos kiemelnem azt is, hogy a 3D is szépen lett kivitelezve.

Kino

Az első szintjét bár nem hozza és nem is tesz le igazán semmi formabontót az asztalra (ahhoz képest amit az tett le anno), de még így is teljesen jó szórakozás és vállalható folytatás. Az érzelmek nagy része persze itt is háttérbe szorul és főleg egy-két poénhoz asszisztál, a belső cselekmény valahol itt is hasonló, a szinkron valószínűleg itt is elvesz abból, hogy átjöjjön minden érzelem vagy a szóviccek egy része, de azért ezt számos módon el lehetett volna rontani. Azt kétlem, hogy érdemes lenne végigvenni Riley felnőtté válását ebben a sorozatban, ha vannak felnőttesebb témák amiket érinteni se mernek, de a film közben nincs az embernek hiányérzete, visz magával, el-elgondolkoztat, szórakoztat, így ha ezzel lezárják, a széria még ma is megállja a helyét.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Kellett pár nap, mire eljutottam ezen értékelés megírásához is.
Állítom, hogy ez lesz 2024 legjobb animációs filmje. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a legjobbak között is ott van, ha az elmúlt 10 évet nézzük csak.
Nagyon-nagyon vártam már a folytatást és nem okozott csalódást a Pixar .
Olyan szinten léleksimogató volt a végeredmény, hogy azt nem tudom megfogalmazni. Az első résszel egyetemben egy örök kedvencként szerepel a listámon.
A történet egyszerűen zseniálisan van elgondolva és megvalósítva. Ennyire szépen megvalósítani az érzelmeket. Szerintem nagy kreativitás kell hozzá.
Konkrétan az ember végig beleéli magát a főszereplő helyzetébe. Azért valljuk be, aki nézte, felismerte Riley -ban valamelyik részét. Hát nálam az elsőben is és ebben a részben is rengeteg ilyen jelenet volt. Maga a tinédzser kor. A felnőtté válás első szakasza… Ez már alapból egy kényes téma és nehezen lehet úgy átadni a nézőnek, hogy a saját érzéseit is hozzáadja a filmhez. Na, itt sikerült.
És ami a megvalósításban a csúcspont, az a pánikrohamos jelenet volt. Ennél valósághűbben nem is lehetett volna megcsinálni azt a jelenetet.
Plusz még egy: a személyiség. Ahogy minden érzelem hozzátett a végére ahhoz, hogy Riley kivé válik és az lesz AKI, na az megint csak egy olyan mesterien megalkotott rész, ami ritkaságnak számít.
Meg még egy, amit meg kell jegyezzek, amit derű mondott: hogy hiába szerette volna, hogy Riley csak és kizárólag boldog legyen. Már a végére nem tudott mit tenni és nem tudta, hogyan tovább. Elfáradt. És ilyenkor a nézőben -mint bennem is- felmerült, hogy a saját Derűnket megölelhetnénk, amiért annyi mindent tesz értünk a mindennapokban… és „Ő” is elfárad sokszor… :')
Egy nagyon szép mesét kaptunk ismét, néhány könnycseppet el is morzsoltam, nem tagadom.
Az új karakterek közül amúgy Ennui -t baromi jól eltalálták. Egyszerűen zseni az az „Uncsi” forma érzelem. :D
Minden más is megfelelt a mai elvárásoknak. A képi világ meseszép. A zenék valami eeeeeeeszméletlenül jól passzolnak az egészhez. <3
Nagyon megszerettem ezt a részt is, ahogy az elsőt is és minden karaktert. <3
Szerintem számíthatunk még harmadik részre… csak győzzük kivárni. :)

marianngabriella 

Nekem sem érte el az első film szintjét, az valahogy jobban összerakott volt, itt volt még egy csomó lehetőség, ami szerintem nem került elő. Az új érzelmek, azok bevezetése – pubertás – a váltás – középiskola – és az újtól való félelem ennek a korszaknak a sajátossága. A film jól reprezentálta ezt, főként Feszkóval az élen, de ugyanebbe a körbe tartozik még Uncsi is, talán ez a két legerősebb új érzelem egy 13 éves fejében. Épp ezért sajnáltam, hogy Uncsi viszonylag kevés terepet kap, inkább Irigység volt előtérben, de mivel kevés Riley valódi pillanatot kaptunk, így ez nem is jött elő teljesen. Derűt továbbra sem kedvelem, már az első filmben is voltak vele gondok, de most is kár lenne tagadni ő is mennyire hozzájárult a problémához. spoiler
A film egyébként nekem rengeteget adott. Végre valaki megmutatja mi folyik egy ember fejében, különösen egy tizenéves lány fejében. Nagyon hiányoznak még érzelmek, és érdekes, hogy sem a szerelem, sem a rajongás nem került elő, hiszen egy tizenéves lányról van szó! De nem baj, én várok a többi érzelemre.
Ja és Nosztalgia, atyaég, egy idős néni képében? Meg egy 13 éves hogy ne érezhetne nosztalgiát? Sajnálom, hogy őt száműztük a filmből, de remélem a későbbiekben sokat látjuk, hiszen Riley pont egy változáson megy keresztül és egy felnővő kislánynak igenis vannak nosztalgikus gondolatai, és ezt az érzést is meg kell élni.

Mindent összevetve bájos mese, még mindig elképesztően kreatív a koncepció, és még sok Riley kalandot várunk!

Roboraptor 

Az apróbb következetlenségektől eltekintve az Agymanók 2. egyszerre lett a Pixar stúdió renoméjához hű, mély mondanivalójú mese és kiváló folytatása egy majd 10 éves történetnek. Minden benne van, amit szerettünk az elsőben, amit kreatívan és okosan tud tovább léptetni a nagyobb korba.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/06/14/agymanok-2-film-kritika/


Hasonló filmek címkék alapján