Fel! (Fel!) (2009) 635

6 díj · 4 jelölés

A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, amely a környék telkeit már felvásárolta. Carlt azonban odaköti a sok emlék, köztük az a fénykép, amelyet nézve arról álmodoztak a nejével, hogy elutaznak a… [tovább]

angol · angol

Képek 9

Szereposztás

Edward AsnerCarl Fredricksen (hang)
Christopher PlummerCharles Muntz (hang)
Jordan NagaiRussel (hang)
Jerome RanftGamma (hang)
Delroy LindoBeta (hang)
Bob PetersonDug / Alpha (hang)

Kedvencelte 184

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Ez tipikusan az a film, aminek az első 10-13 percén elbőgöd magad és aztán a későbbiekben is mindahányszor elhangzik az Ellie név. Az egész sztorit szerettem, de a kutya volt a legjobb.

Nihilchan 

Nagyon kedves, megható és szép történet, de szerintem ezt igazán a felnőttek tudják átérezni. Sokkolóan korán kezdődik benne a dráma, de ezt nagyon szépen tudták oldani Russel személyiségével és a kutyával. Voltak ugyan durva pillanatai, mégis nagyon kalandos és szerethető. Sokszor újranézős mese.

Charityy 

Mennyire édes, mennyire szomorú :( Ellie-díj :(

Andi

Ó, de jó zenék vannak benne.
Habanera ♡♡
Dug annyira cuki *-*, Ellieből lehetett volna több is :(( Annyira aranyosak voltak együtt.

Szeszj 

Az egyik kedvenc mesém, egyszerűen imádom, annyira édes ez az egész, annyira jól van kidolgozva, egyszerűen csak gyönyörű.
A szereplőket nagyon imádom benne, főleg Russel-t, édes gyerek, meg persze Carl-t is! :))
Kevin és Dug is egy szerethető édes karakterek.
Biztos hogy sokszor megfogom még nézni! ❤❤❤
https://www.youtube.com/watch…

Emerson 

A történet magával ragadó volt, felnőtt fejjel teljesen elérzékenyedik tőle az ember, de én ezt gyerekfilmnek/mesének nem igazán tartom alkalmasnak. El is mondom miért: nem elég egy cuki dagi kínai srác, egy morcos öregapó és egy tündibündi kutya ahhoz, hogy valami gyerekeknek szóló mese legyen. Mert mi volt még? Egy gátlástalan gonosz, aki ráadásul az ember barátját egy beprogramozott gyilkoló géppé tette és teljesen természetes volt az is, hogy lövöldöztek össze-vissza. Tudom, én vagyok túl érzékeny, meg a mai gyerkőcök úgyis látnak ilyet eleget, de mesében ne ez legyen már a trend. Szerintem úgy is lehetett volna egy szép történetet csinálni, ha nem az a cél, hogy egy madarat legyilkoljanak, meg úgy unblock mindenkit, aki ebben meg akarná akadályozni a gonosz kalandort.

8 hozzászólás
UViki

Aranyos mese, pozitív üzenettel. Mégis, nekem annyira szomorú.

Katyesz 

Mókus! :D Az én kutyám is ilyen volt a labdával! :D
Aranyos rajzfilm ami megmutatja, hogy az ember igenis képes megváltozni, mindegy hogy mennyi idős!

4 hozzászólás
Emilie

Egy kérdésem van: A Pixar miért szereti kínozni a nézőit azzal, hogy lelkileg összetöri őket a különböző drámai fordulatokkal?
Rendkívül jó mese, jobban szeretem a Pixart a mostani Disney-nél, ott már csak a folytonos dalolás megy, de itt van egy jól felépített történet, remek karakterek. (Szeretnék itthonra egy saját Kevint :D) Mindenkinek ajánlom megtekintésre, viszont zsebkendőt is vigyetek magatokkal.


Népszerű idézetek

Lady_Hope

Mindig ettünk egy fagyit a cukrászdában. Én mindig csokisat kértem, ő meg karamellt. Aztán kiültünk a járdára a fagyizó előtt, és én számoltam a kék kocsikat, ő meg a pirosakat, és akinek a legtöbb jött össze, az nyert. Szeretem azt a járdát. Lehet, hogy unalmas, de azt hiszem, az unalmas dolgokra emlékszem a legszívesebben.

Róka

Carl: Te, játsszunk egy játékot! Az a címe, hogy „Ki bírja tovább csöndben?”.
Russel: Klassz! Anyukám imádja ezt a játékot!

anne_shirley

Thanks for the adventure – now go and have a new one!

Audrey_Cortez

Ellie: Dél-Amerika. Olyan, mint Amerika, csak déli.

TribeBubu 

Béta! Gamma! Talán el kívánjátok… MÓKUS!!!

Audrey_Cortez

Russel: Tartsuk meg!
Carl: Nem.
Russel: De hát ez a kutya beszél!!

TribeBubu 

Carl: Megáll az eszem! Megtalálom gyerekkorom hősét, erre az meg meg akar ölni. Ez vicc!
Doug: Hé! Én tudok egy viccet. A mókus felmászik a fára, és azt mondja, „Nem spájzoltam be makkot télire és most meghalok.” Ha! Vicces, mert a mókus tényleg meghal. Ha! Haha! Hahaha!


Hasonló filmek címkék alapján