Fel! (Fel!) (2009) 752

7 díj · 8 jelölés

A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, amely a környék telkeit már felvásárolta. Carlt azonban odaköti a sok emlék, köztük az a fénykép, amelyet nézve arról álmodoztak a nejével, hogy elutaznak a… [tovább]

angol · angol

Képek 10

Szereposztás

Edward AsnerCarl Fredricksen (hang)
Christopher PlummerCharles Muntz (hang)
Jordan NagaiRussel (hang)
Jerome RanftGamma (hang)
Delroy LindoBeta (hang)
Bob PetersonDug / Alpha (hang)
John RatzenbergerTom (hang)
David KayeFilmhíradós bemondó (hang)
Elie DocterFiatal Ellie (hang)
Jeremy LearyFiatal Carl (hang)

További szereplők

Kedvencelte 211

Várólistára tette 149


Kiemelt értékelések

Theana 

Bucira sírtam a kisfejem, a szívembe pedig olyan sokszor belemart, hogy azt hittem úgy marad. Hat éve várólistás, és ha jobban belegondolok, azért váratott magára ennyit, mert azt hittem, hogy egy újabb buta gyerekmese, pedig a Pixar annyira nem is szokott mellélőni. Rettenetesen jó a házmetafora, ami jelenti néha Carl egész életét és a gondolkozásmódját, Ellie-t is… Különösen tetszett Carl és Russel dinamikája (időskor-fiatalkor). Carl egy nagyon mély szereplő, és talán ebbe többet is belelátok, mint amit meganimáltak, spoiler.
Kiemelném Charles Muntz tragikus karakterét is, akinek az ábrázolásából több kéne a gonosz-jó filmekbe. Annyira taccsra vágott a megértetlen személye és bizonyítási vágya…
Minden jó, ha vége jó, de. spoiler

AniTiger 

Ez tipikusan az a film, aminek az első 10-13 percén elbőgöd magad és aztán a későbbiekben is mindahányszor elhangzik az Ellie név. Az egész sztorit szerettem, de a kutya volt a legjobb.

Nihilchan 

Nagyon kedves, megható és szép történet, de szerintem ezt igazán a felnőttek tudják átérezni. Sokkolóan korán kezdődik benne a dráma, de ezt nagyon szépen tudták oldani Russel személyiségével és a kutyával. Voltak ugyan durva pillanatai, mégis nagyon kalandos és szerethető. Sokszor újranézős mese.

Zahra 

Mennyire édes, mennyire szomorú :( Ellie-díj :(

Andi 

Ó, de jó zenék vannak benne.
Habanera ♡♡
Dug annyira cuki *-*, Ellieből lehetett volna több is :(( Annyira aranyosak voltak együtt.

Emerson 

A történet magával ragadó volt, felnőtt fejjel teljesen elérzékenyedik tőle az ember, de én ezt gyerekfilmnek/mesének nem igazán tartom alkalmasnak. El is mondom miért: nem elég egy cuki dagi kínai srác, egy morcos öregapó és egy tündibündi kutya ahhoz, hogy valami gyerekeknek szóló mese legyen. Mert mi volt még? Egy gátlástalan gonosz, aki ráadásul az ember barátját egy beprogramozott gyilkoló géppé tette és teljesen természetes volt az is, hogy lövöldöztek össze-vissza. Tudom, én vagyok túl érzékeny, meg a mai gyerkőcök úgyis látnak ilyet eleget, de mesében ne ez legyen már a trend. Szerintem úgy is lehetett volna egy szép történetet csinálni, ha nem az a cél, hogy egy madarat legyilkoljanak, meg úgy unblock mindenkit, aki ebben meg akarná akadályozni a gonosz kalandort.

8 hozzászólás
Emilie

Egy kérdésem van: A Pixar miért szereti kínozni a nézőit azzal, hogy lelkileg összetöri őket a különböző drámai fordulatokkal?
Rendkívül jó mese, jobban szeretem a Pixart a mostani Disney-nél, ott már csak a folytonos dalolás megy, de itt van egy jól felépített történet, remek karakterek. (Szeretnék itthonra egy saját Kevint :D) Mindenkinek ajánlom megtekintésre, viszont zsebkendőt is vigyetek magatokkal.

Katyesz 

Mókus! :D Az én kutyám is ilyen volt a labdával! :D
Aranyos rajzfilm ami megmutatja, hogy az ember igenis képes megváltozni, mindegy hogy mennyi idős!

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lady_Hope

Mindig ettünk egy fagyit a cukrászdában. Én mindig csokisat kértem, ő meg karamellt. Aztán kiültünk a járdára a fagyizó előtt, és én számoltam a kék kocsikat, ő meg a pirosakat, és akinek a legtöbb jött össze, az nyert. Szeretem azt a járdát. Lehet, hogy unalmas, de azt hiszem, az unalmas dolgokra emlékszem a legszívesebben.

Róka

Carl: Te, játsszunk egy játékot! Az a címe, hogy „Ki bírja tovább csöndben?”.
Russel: Klassz! Anyukám imádja ezt a játékot!

anne_shirley

Thanks for the adventure – now go and have a new one!

Audrey_Cortez

Ellie: Dél-Amerika. Olyan, mint Amerika, csak déli.

Audrey_Cortez

Russel: Tartsuk meg!
Carl: Nem.
Russel: De hát ez a kutya beszél!!

TribeBubu 

Béta! Gamma! Talán el kívánjátok… MÓKUS!!!

TribeBubu 

Carl: Megáll az eszem! Megtalálom gyerekkorom hősét, erre az meg meg akar ölni. Ez vicc!
Doug: Hé! Én tudok egy viccet. A mókus felmászik a fára, és azt mondja, „Nem spájzoltam be makkot télire és most meghalok.” Ha! Vicces, mert a mókus tényleg meghal. Ha! Haha! Hahaha!

Gothic 

Carl: Megáll az eszem! Megtalálom gyerekkorom hősét, erre az meg meg akar ölni. Ez vicc!


Hasonló filmek címkék alapján